Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεξικό - Κούβα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Δεκ
05
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Έχω μια αδυναμία στο Μεξικάνικο φαγητό. Την αδυναμία μου αυτή δεν συμμερίζεται η γυναίκα μου που αγαπά το traditional Greek food. Την μόνη φορά που δοκίμασε μεξικάνικο ήταν όταν την γνώρισα που της μαγείρεψα στο σπίτι και το έφαγε για να με ευχαριστήσει. Ότι δεν της άρεσε το έμαθα κατόπιν εορτής. Ευτυχώς τα παιδιά μου αγαπούν tacos, burritos etc like me.

Έχοντας δοκιμάσει σε αρκετά μέρη του κόσμου, κατέληξα ότι το καλύτερο πέραν της Αμερικής, βρίσκεται στην Λευκωσία. Το El Pueblo. Περιβάλλον λες και βρίσκεσαι σε Μεξικάνικο χωριό, με την πλατεία με το συντριβάνι, τη χαρακτηριστική εκκλησία, κούκλες ντυμένες με τη χαρακτηριστική ενδυμασία σε διάφορα σημεία του υποτιθέμενου χωριού κλπ. Και από φαγητό super.

Στα της Αθήνας τώρα. Δυστυχώς τα καλύτερα έχουν κλείσει. Και αναφέρομαι σε αυτό που ήταν στην Ερμού (μετέπειτα Berlin), με φοβερό φαγητό, το μόνο που σε ρωτούσε πόσο καυτερό το προτιμάς και το δεύτερο στη Σπευσίππου εξαιρετικό με ιδιοκτήτη χρηματιστή, που μάλλον δεν του πήγαν καλά οι μετοχές και το σφράγισε.

Από τα υπόλοιπα στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος και λέγεται Rincon Mexicano. Mια ευκαιρία θα δώσω και στο Aztec που λειτουργεί σε νέα περιοχή, με νέο μενού, αλλά δεν το βλέπω.

Η τελευταία άφιξη στο Χαλάνδρι, περιοχή με τα περισσότερα Μεξικάνικα εστιατόρια λέγεται Ancho Mexican grill με σήμα την αποξηραμένη πιπεριά poblano. Ουσιαστικά πρόκειται για Mexican street food και αποτελεί συνέχεια των αλυσίδων taco time και taco bell που μας άφησαν χρόνους, αλλά λειτουργεί με διαφορετικό concept.

Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου κοντά στην πλατεία με δύσκολο parking. O χώρος δεν θυμίζει με τίποτα μεξικάνικο εστιατόριο. Τζαμαρία γύρω γύρω, ανοιχτή κουζίνα, τα υλικά παρατεταγμένα στη σειρά λόγω του τρόπου παραγγελίας, 2 επίπεδα, ξύλινα τραπέζια σε μπεζ απόχρωση, stand και αδιάφορες καρέκλες, καναπέδες ή σκαμπό. Industrial style.

Η εξυπηρέτηση φιλική, επεξηγηματική αλλά μέχρι εκεί. Το χαμόγελο υπάρχει αλλά δεν βολεύει ο τρόπος λειτουργίας, διότι ουσιαστικά κάθεσαι στην ουρά, λες τι θέλεις και στο ετοιμάζουν.

Κάθομαι λοιπόν στην ουρά, βρίζω από μέσα μου γιατί είναι τεράστια, και όταν φθάνει η σειρά μου παραγγέλνω.
Διαλέγω βάση ανάμεσα σε buritto, tacos, quesadillas, nachos (ναι δεν έχει chimichaga, crispy buritto, fajitas).

Συμπληρώνω με γέμιση ανάμεσα σε chili con carne (καυτερός μοσχαρίσιος κιμάς με chili, κόκκινα φασόλια και μυρωδικά), κοτόπουλο, carnitas (ψιλοκομμένο χοιρινό), μοσχάρι ή ψιλοκομμένο φιλέτο black Angus(!!!!!! ). Εδώ το χάσαμε λιγάκι, διότι πήγαμε σε Tex – Mex κουζίνα, σύνορα Τέξας – Μεξικό, όπως λέμε Χαλάνδρι – Βριλήσσια ένα πράμα.

Διαλέγω την σάλτσα. Εδώ το χάσαμε πολύ. Ναι μεν έχει σάλτσες με διακυμάνσεις στο κάψιμο αλλά η honey mustard και η pumkin seed sauce δεν έχουν σχέση με Μεξικό αλλά με Καλιφόρνια.

Τέλος στα συνοδευτικά πάμε καλύτερα, αφού προσφέρει πολύ καλή guacamole (mex sauce με βάση το αβοκάντο), sour cream, tortilla chips με ότι σάλτσα θες από πάνω και jalapenos. Τις jacket potatoes τις βρίσκεις και σε ταβέρνα.
Churros (μεξικάνικοι λουκουμάδες), cinnamon crustos (τηγανισμένα κομμάτια τορτίγιας με κανέλλα), empanadas (γλυκιά σωληνωτή τορτίγια πασπαλισμένη με ζάχαρη και κανέλλα και γεμισμένη με φρούτα ή κρέμα) mexi fries (πατάτες μεξικάνικες) και κάποια άλλα παραδοσιακά μεξικάνικα (κάκτος σκέτος ή σε σαλάτα, mole poblano παραδοσιακό μεξικάνικο κοτόπουλο με sauce σοκολάτας και πιπεριά) απλά δεν υπάρχουν.

Αν τώρα βρεθείς στο Χαλάνδρι και θες κάτι γρήγορο και δη Μεξικάνικο, φτιάξε μια τορτίγια μαλακή ή σκληρή, ανάλογα πώς την προτιμάς, βάλε οπωσδήποτε chili con carne που ξεχωρίζει, πάρε guacamole που αξίζει, όπως και jalapenos, πιες και μια μαργαρίτα (αρκετά καλή) ή μια μεξικάνικη μπύρα πλήρωσε 10 με 12 ευρώ και είσαι άρχοντας. Δεν έχεις γευτεί όμως κλασσικό Μεξικάνικο φαγητό έστω και street. Εδώ θα σε στεναχωρήσω διότι θα δυσκολευτείς στην Αθήνα να το γευτείς. Άστο καλύτερα με μια μικρή εξαίρεση το Rincon.

Tip. Aν πάρεις μεξικάνικη μπύρα, η φέτα λεμόνι μένει στο στόμιο και δεν την σπρώχνεις μέσα. Και αυτό γιατί στο Μexico έχουν πολλές μύγες και η φέτα λεμόνι πρέπει να μένει στο στόμιο για να τις εμποδίσει να πλησιάσουν.
Δείξε ότι ξέρεις, το κατέχεις και μην την σπρώξεις μέσα. Αλλοιώνεται η γεύση.

Y. Γ. Το Αncho βαθμολογήθηκε αυστηρά ως Μεξικάνικο, όπως θέλει να προσδιορίζεται. Σε αυτή την κατηγορία χάνει αρκετά.