Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Δεκ
13
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Η πρώτη μάζωξη-δείπνο του ask4food, παρότι ήταν η πιο "αμήχανη" από όλες (ειδικά για εσωστρεφή άτομα όπως εγώ), αποτέλεσε ταυτόχρονα μια γευστική "υπερπαραγωγή" που κέρδισε τόσο εμένα, όσο και την αδερφούλα μου Rose Tyler, με την οποία είχαμε πάει μαζί. Κι αυτό διότι το εστιατόριο όπου δειπνήσαμε τότε, το Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα Βόρεια, μας κέρδισε τόσο γευστικά, όσο και από άποψη εξυπηρέτησης και γενναιοδωρίας των ιδιοκτητών.

Ο λόγος που δεν έγραψα κριτική τότε, παρότι είχα μείνει τόσο ικανοποιημένη, ήταν ο ίδιος που με έχει αποτρέψει να γράψω για οποιαδήποτε από αυτές τις βραδιές. Δε νιώθω άνετα να κάνω κριτική για ένα εστιατόριο που έχει ετοιμάσει ένα δωρεάν, "εορταστικό" τρόπον τινά μενού για εμάς τους καλοφαγάδες, καθώς πιστεύω ότι δεν θα μπορέσω να είμαι αντικειμενική. Επίσης με "κουράζει" λίγο να διαβάζω πλήθος κριτικών για την ίδια βραδιά από δεκάδες μέλη. Θεωρώ όμως ότι αυτές οι συναντήσεις είναι ένας τρόπος να γνωρίσεις νέα μέρη και σε περίπτωση που σου αρέσουν να αποκτήσεις ένα έναυσμα να τα ξαναεπισκεφτείς, φυλάσσοντας για τότε την κριτική σου.

Έτσι έγινε και με το Ε/Γ Ταξιδεύοντας στα Βόρεια. Από τον Απρίλη λέγαμε να ξαναπάμε με την αδερφή μου, όλο το αμελούσαμε. Η βραδιά οινογνωσίας που οργάνωσαν όμως στις αρχές του Δεκέμβρη (5 πιάτα με συνοδεία κρασιών από το "Κτήμα Μουσών" στα 26/άτομο) αποτέλεσε την τέλεια αφορμή για να το αποφασίσουμε!

Άφιξη νωρίς το βράδυ, εύκολο παρκάρισμα. Είσοδος στο μαγαζί και τακτοποίηση στο τραπέζι μας από το ιδιαίτερα φιλόξενο προσωπικό. Για το χώρο δεν θα πω πολλά, τα έχουν γράψει άλλοι αναλυτικά. Άλλωστε η αλήθεια είναι ότι συνήθως δεν πολυπροσέχω τις λεπτομέρειες στα εστιατόρια που επισκέπτομαι. Περισσότερο μου μένει η γενική αίσθηση. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για έναν ευρύχωρο, περιποιημένο και φωτεινό χώρο. Λιτός μεν, με ξεκάθαρα "θαλασσινό" χαρακτήρα δε.

Η εξυπηρέτηση τώρα, σίγουρα αποτελεί ένα από τα "δυνατά χαρτιά" του μαγαζιού. Όλοι είναι ευγενέστατοι, επεξηγηματικοί, ανεπιτήδευτοι και "γαλαντόμοι". Επιπλέον μεγάλη σημασία έχει η καλή γνώση του αντικειμένου, των πρώτων υλών κλπ που έχουν οι υπεύθυνοι, κάτι που καταλάβαμε από την πρώτη εκείνη βραδιά της μάζωξης. Την βραδιά πάλι της οινογνωσίας, είχαμε το επιπλέον συν της παρουσίας ενός εκπροσώπου του Κτήματος Μουσών, δίνοντας μας την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τα κρασιά που δοκιμάσαμε.

Ας περάσω όμως και στα του φαγητού! Ξεκινήσαμε απο καλωσόρισμα-μπουκιά έκπληξη, που ήταν ένα σεβίτσε από κέφαλο/μπάφα. Έχω δοκιμάσει ελάχιστες φορές σεβίτσε (το Περού παραμένει ανεκπλήρωτος πόθος), αλλά είναι ένα πιάτο που μου αρέσει πολύ! Και το συγκεκριμένο δεν με απογοήτευσε, είχε την φρεσκάδα της θάλασσας!

Συνεχίσαμε με καπουτσίνο καβούρι με σαντιγί σελινόριζας. Μια πεντανόστιμη, χορταστική βελουτέ σουπίτσα σερβιρισμένη σε ποτήρι καφέ. Με ενθουσίασε! Το πιάτο συνόδευσε ο οίνος «Σαββατιανό» (Σαββατιανό του 2015), ο οποίος ταίριαζε πολύ με το πιάτο και ήταν καλός, χωρίς όμως να ενθουσιαστώ.

Ακολούθησαν τα ρολά σολομού με αγγούρι και τρυφερά φύλλα σαλάτας μαριναρισμένα με κρέμα τυριού και κόκκινη πιπεριά. Εξαίρετο! Λατρεύω τα ρολά σολωμού ούτως ή άλλως, η σαλάτα ήταν φρεσκότατη και με ιδανική ποσότητα dressing, πολύ καλό πιάτο. Το συνόδευσε το αξιοπρεπέστατο «9 Λευκό» (Ασύρτικο, Trebbiano, Sauvignon Blanc του 2015).

Πλιγούρι με φρούτα της θάλασσας, αρωματισμένο με εστραγκόν και τομάτα κονφί. Ένα πιάτο που δέχτηκε υπέροχα σχόλια και ήταν όντως πολύ καλά μαγειρεμένο, με ποιοτικά υλικά, απλά με "στούμπωσε" λίγο και δεν μπόρεσα να το τελειώσω. Το κρασί που το συνόδευσε ήταν το «9 Ροζέ» (Syrah, Μούχταρο του 2014), το οποίο ήταν πολύ πολύ καλό και αρωματικό. Ζητήσαμε refill και σε αυτό το σημείο είχαμε ήδη έρθει σε ευφορία!

Φιλέτο λαβράκι με πουρέ σελινόριζας και πολύχρωμες αρωματισμένες πατάτες. Πολύ καλό πιάτο, όλα τα υλικά συνδυάζονταν αρμονικά μεταξύ τους δημιουργώντας ένα αξιόλογο αποτέλεσμα! Ειδικά οι πατάτες ήταν κολασμένες! Συνοδεύτηκε από τον «Χρυσόλιθο» (Μαλαγουζιά, Chardonnay του 2014).

Επιδόρπιο είχαμε μους καραμέλας σε τραγανό μπισκότο και σάλτσα σοκολάτας αρωματισμένη με τζίντζερ. Πολύ εύγευστο γλυκό, ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρωθεί το γεύμα! Ή μάλλον κάνω λάθος, νομίζω ότι η ολοκλήρωση ήρθε με το γενναιόδωρο κέρασμα από μοσχάτο (για να μην μιλήσω για τα μίνι μπουκαλάκια τσίπουρο που μας προσφέρθηκαν στο τέλος! ). Ναι, όπως καταλαβαίνετε φάγαμε και ήπιαμε πολύ!

Γενικώς πρόκειται για ένα μαγαζί που προτείνω από κάθε άποψη για τους λάτρες των θαλασσινών. Νομίζω ότι γευστικά θα έπρεπε να το τοποθετήσω στο 3.5, αλλά βάζω 4 επειδή νομίζω ότι το ψάχνουν πολύ και με έχουν κερδίσει. Όσο για το value for money, στην δική μας περίπτωση ήταν τέλειο (να αναφέρω ότι στην τιμή συμπεριλαμβανόταν το νερό και η ποικιλία απο γευστικά ψωμάκια), πιστεύω όμως ότι γενικότερα οι τιμές του Ταξιδεύοντας είναι πολύ καλές για την εξαιρετική του ποιότητα. Αξίζει!

Υποσημείωση: η συγκεκριμένη βραδιά έγινε αφορμή να δημιουργηθεί μια αναπάντεχη και αυθόρμητη μίνι μάζωξη ask4food (τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται και συντρώγουν γάρ! ). Χαίρομαι πολύ που η συγκεκριμένη σελίδα και οι συναντήσεις της μας έχουν δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε ευγενή, καλοπροαίρετα και ενδιαφέροντα άτομα!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια