Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Δεκ
14
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Αν υπαρχει ενα εστιατοριο που ηθελα οσο κανενα αλλο να επισκεφθώ, εδω και πολυ καιρο, αυτο ειναι σιγουρα το Vezene. Ειχα διαβάσει κ στο σάιτ & εκτος πολλα, ειχα ακούσει κ απο φίλους εγκωμιαστικά σχόλια, δικαιολογημένα νομιζω ειχα τοσο έντονη την επιθυμία να το δοκιμάσω!

Έψαχνα λοιπον την κατάλληλη ευκαιρια καιρο τωρα (που να υπαρχει δηλαδή καποια ειδική περίσταση τέτοια που να δικαιολογεί ενα ακριβό δείπνο) και την βρηκα στα επικείμενο γενέθλια μου. Στο μεταξυ με προλαβαίνουν οι δυο τελευταίες κ πιο πρόσφατες κριτικες των έγκριτων καλοφαγάδων (VAGELI και PONTIKI) και με προβληματίζουν ελαφρώς.. Αλλα εμμένω στην αποφαση μου, θα παμε επιτέλους στο vezene!

Κράτηση προηγήθηκε 3 μερες πριν, ενα τραπεζι για δυο ατομα ζητήσαμε στις 22.30.
Δεν μας επεσήμανε κάποιος τα περί διπλών βαρδιών στις κρατήσεις, τα είχα διαβάσει όμως εδώ πριν και μ' αυτή τη λογική επέλεξα να κάνω την κράτηση 22.30, μιας και μου φαίνεται αδιανόητο να ναι κάποιος σε εστιατόριο με το ρολόι στο χέρι ώστε να αποχωρήσει στην ώρα του. Σε κάθε περίπτωση, λόγω και της ημέρας - Δευτέρα, δεν είδα να γίνεται ξαναγέμισμα των τραπεζιών, νομίζω μάλιστα αν δεν κάνω λάθος, πως μετά απο μας δεν ήρθε κανείς άλλος νέος πελάτης στο μαγαζί.

Δευτερα βραδυ λοιπον, 22.30 μπαίνουμε στο μαγαζι. Κόσμος πολύς για καθημερινή, εντύπωση μας εκανε (οικονομική κρίση κλπ. ).
Πράγματι το τραπεζι μας ηταν ετοιμο, πλην ομως προσφέρθηκαν προς τιμήν τους να μας τοποθετήσουν σε μεγαλύτερο τραπεζι (4αρι)που ειχε μολις αδειάσει, προκειμένου να ειμαστε πιο ανετα. Ήταν σωστή κινηση και έδειξε πως στην περιπτωση μας τουλάχιστον εισακούστηκαν οι προηγούμενες κριτικες του σάιτ κ εκαναν οτι μπορούσαν για να μην μας στριμώξουν. Η αληθεια πάντως ειναι, πως αν μας έβαζαν στο αρχικό τραπεζι που ειχαν κρατήσει για μας κ το οποιο μας έδειξαν, θα μασταν κολλημένοι στο διπλανό τραπεζι κ θα αντιμετωπίζαμε σιγουρα τα προβλήματα που αναλυτικά εχουν περιγράφει στις προηγούμενες κριτικες. Οπότε τυχεροί ήμασταν, παράπονο δεν έχω ως προς αυτό.

Το μαγαζί το έχουν περιγράψει αναλυτικά οι προηγούμενοι στις κριτικές τους. Μου άρεσε ιδιαίτερα η πλευρά της κουζίνας, με τον πάγκο, τον μοντέρνο φουρνο και την κάβα με τα κρασιά στο πατάρι - να διακοσμεί το χώρο αλλά να είναι και χρηστική ταυτόχρονα. Το τραπέζι μας ηταν στην πλευρά της τζαμαρίας και αισθανθήκαμε ότι σε αντίθεση με τα μέσα τραπέζια, αυτά που βρίσκονταν πλησίον της τζαμαρίας είχαν ένα προβληματάκι με το κρύο. Για αυτό τον λόγο υπήρχαν και κουβερτάκια στις καρέκλες μας. Όμως, προσωπικά δεν θα θελα πηγαίνοντας σε ένα τέτοιο μαγαζί να χρειάζομαι κουβερτάκι για να ζεσταθώ!

Επίσης, ούτε εμένα μου άρεσε η ιδέα της μίας τουαλέτας, δημιούργησε σίγουρα θέματα με κάτι που στα περισσότερα εστιατόρια θεωρείται αυτονόητο. Δηλαδή, αναμονές και προβληματισμό για το ποια είναι η σωστή στιγμή να την επισκεφθείς. Και αν υπήρχε αυτό το θέμα ημέρα Δευτέρα, φαντάζομαι πόσο εντονότερο θα είναι τα Σαββατοκύριακα. Κλείνω εδώ την αναφορά μου σ αυτό το θέμα, αφενός γιατί καταλαβαίνω πως προφανώς ο Κανονισμός που διέπει την λειτουργία των χώρων εστίασης αφήνει περιθώρια για την ύπαρξη μιας και μόνο τουαλέτας, άρα καθόλα σεβαστή η απόφαση του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, αφετέρου γιατί κατανοώ πως δεν είναι κάτι που δεν αλλάζει στην παρούσα φάση, άρα είναι σαν να παραπονιόμαστε χωρίς λόγο. Απλά ήθελα να το αναφέρω σαν γεγονός.

Το προσωπικό σβέλτο και άριστα "διαβασμένο". Αγέλαστο όντως (όπως λέει και το PONTIKI), αλλά επαγγελματικό.
Τώρα θα μου πεις, καλά όλα αυτά αλλά γιατί το 3/4 στην εξυπηρέτηση?
α) Η κοπέλα που μας εξήγησε τις κοπές, μιλούσε τόσο γρήγορα και τόσο επιτηδευμένα που μας θύμισε μαθήτρια που λέει το μάθημα που με κόπο έμαθε να παπαγαλίζει. Αγχωθήκαμε να την παρακολουθήσουμε και προσπαθήσαμε με να συγκρατήσουμε αυτά που μας έλεγε, αλλά ήταν μάταιο.

β) Όταν μας εξήγησαν τα πιάτα ημέρας σε κάποια εξ αυτών μας ανέφεραν τις τιμές και σε κάποια άλλα όχι (!! ), χωρίς να καταλάβουμε ποτέ το λόγο αυτού του διαχωρισμού.

γ) Κατά την λήψη της παραγγελίας, μας ρώτησαν αν θέλαμε ψωμί, είπαμε ναι.
Το ψωμί όμως κατέφθασε στο τραπέζι μετά την άφιξη του πρώτου πιάτου που ήταν η σαλάτα.

Η παραγγελία μας για 2 άτομα:
(για τις περιγραφές των συστατικών των πιάτων ανατρέχω στη μνήμη μου και στις προηγούμενες κριτικές καθώς αν και το μενού υπήρχε στο σαιτ τους μέχρι πριν λίγο καιρό, το τελευταίο διάστημα δεν το βλέπω διαθέσιμο)

-Νερό βρύσης (αφού ερωτηθήκαμε).

-Ψωμί για δύο άτομα (5,00 ευρώ)=> δύο ειδών, λευκό και μαύρο. Στην δική μας περίπτωση δεν συνοδευοταν από κανένα ντιπ, ούτε καν βουτυράκι, όπως διαβασα σε άλλες κριτικές. Παρά ηταν σκέτο ψωμί -σε καλή ποσότητα δε λέω- σε καλαθάκι.

-Σαλάτα σπανάκι (9,50 ευρώ) => καλή ποσότητα, ωραία συστατικά, καλή επιλογή σε γενικές γραμμές - not to die for.

-Πίτα με αυγό Μπράλου, Sobrassada, ανθότυρο και βασιλικό (13,50 ευρώ) =>ωραία παρουσίαση, ήρθε πάνω στην ξύλινη βάση της, ζεστή-ζεστή από τον ξυλόφουρνο, με τραγανιστή ζύμη και νόστιμα υλικά. Ωραίο πιάτο, για δύο άτομα ό, τι πρέπει η ποσότητα.

-Γιουβέτσι με νιόκο Λευκάδας, γραβιέρα Μετσόβου, βοδινή ουρά και ματζουράνα (19,50 ευρώ) => είχα στο μυαλό μου, πριν ακόμα πάω, ότι αυτό το πιάτο ήθελα να το δοκιμάσω. Αμφιταλαντεύτηκα λίγο μεταξύ αυτού και ενός πιάτου ημέρας με πάπια (μεγάλη αδυναμία) αλλά τελικά είπα να δοκιμάσω το must και πολύ καλά έκανα! κορυφαίο πιάτο! Το καλύτερο απ' όσα δοκιμάσαμε, ό, τι και να πω είναι λίγο, σωστό γλύκισμα! Η ποσότητα, για δύο άτομα καλή, αν ήμασταν περισσότερα όμως, θα έφθανε ίσα ίσα για δοκιμή.

-Onglet με πατάτες και λαχανικά (28 ευρώ)=> δηλαδή χονδρό διάφραγμα μόσχου μαριναρισμένο σε εσπρέσσο και μελάσα (αν θυμάμαι καλά το μαρινάρισμα, μιας και μας το ανέφεραν βιαστικά αφού το παραγγείλαμε). Εγώ αγαπώ το αίμα στο κρέας, οπότε θα το προτιμούσα medium ή medium rare, ξέροντας όμως ότι ο συνοδός μου αν έβλεπε έστω και υποψία αίματος ή κοκκινου χρώματος, δεν θα άγγιζε το κυρίως πιάτο, είπαμε να τα βρούμε κάπου στη μέση και έτσι το ζητήσαμε medium well. Ήρθε ψημμένο ακριβώς όπως το ζητήσαμε, ήταν νόστιμο, πλην όμως θεωρώ ότι η μαρινάδα ήταν αρκετά έντονη και υπερκάλυπτε το κρέας. Η ποσότητα του κρέατος φρονώ πως θα μπορούσε να είναι πιο γενναιόδωρη (σε σχέση πάντα και με την τιμή του πιάτου), ενώ όσον αφορά την ποσότητα των συνοδευτικών (πατάτες, μανιτάρια, κολοκυθάκια, λαχανάκια βρυξελλών), θα ΈΠΡΕΠΕ -εδώ ναι, είμαι κάθετη! - να είναι πιο πλούσια (δεδομένου μάλιστα ότι σε αυτά δεν υπάρχει και θέμα κόστους υλικών, όπως υπάρχει με το κρέας). Αν εμείς δύο άτομα προσπαθούσαμε με τόση προσοχή να μοιράσουμε δίκαια τα λαχανικά, φαντάσου τι θα γινόταν στην μοιρασιά σε περισσότερα άτομα!

-Ένα μπουκάλι κτήμα AVANTIS (21,00 ευρώ).

-1 Caraibe (11,00 ευρώ) => γλυκό σοκολάτας (bitter αν θυμάμαι καλά) συνοδευόμενο από μια μπάλα χειροποίητου παγωτού (δυστυχώς ακριβή περιγραφή δεν θυμάμαι και δεν την βρίσκω και κάπου στο ίντερνετ ώστε να σας την παραθέσω). Ήταν πάντως πολύ νόστιμο.

Σύνολο λογαριασμού => 107,50 ευρώ (με απόδειξη κανονικά).

Ας κάνω και εγώ μια αναφορά στην έλλειψη κεράσματος, που μας έκανε τόση εντύπωση. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι σε μαγειρεία πας τη σήμερον ημέρα και στο τέλος πάντα υπάρχει ένα κέρασμα. Αλλά ας μη μείνω μόνο σε μαγειρεία, ας πάω σε μαγαζιά της κατηγορίας του vezene, ένα καλωσόρισμα, ένα λικέρ για το τέλος, κάτι τέλοσπάντων, συνηθίζεται να προσφέρεται. Για να σε κάνει να νιώσεις πιο άνετα, πιο οικεία, ότι σε εκτιμούν/υπολογίζουν. Εδώ τ-ί-π-ο-τ-α, ούτε ένα λικέρ για την χώνεψη που λέει ο λόγος (τι θα τους στοίχιζε αλήθεια?), άλλωστε δεν μετράει το τι κερνάς όσο η κίνηση.

Εν κατακλείδι, καλές πρώτες ύλες, ιδιαίτερο κόνσεπτ, μέτριες ποσότητες και ακριβές τιμές, που όμως δημιουργούν και μεγάλες απαιτήσεις! Πρόκειται για ένα μαγαζί στο οποίο πήγα ιδιαίτερα θετικά προδιατεθειμένη -γιατί να το κρύψω άλλωστε? - και δεν μπορώ να πω ότι η εμπειρία μου εν τέλει ήταν τόσο ιδιαίτερη όσο την περίμενα!

Τελικό συμπέρασμα: Ακριβό μαγαζί!
Θα μου πεις -Δεν το ξερες?
Θα σου πω -Φυσικά και το ξερα. Δεν είναι μαγαζί για κάθε μέρα. Τουλάχιστον για τις δικές μου οικονομικές δυνατότητες. Που και που - όποτε μπορώ - μ' αρέσει να προσφέρω στον εαυτό μου την απόλαυση ενός καλού (και γιατί όχι και ακριβού?) φαγητού. Όταν όμως, το κάνω αυτό, θέλω να εντυπωσιάζομαι. Στην προκειμένη περίπτωση, φάγαμε καλά, ήταν όλα τα πιάτα ικανοποιητικά, αλλά ΔΕΝ εντυπωσιαστήκαμε!
Θα μου πεις - Αυτό είναι πρόβλημα?
Θα σου πω - Για μένα ναι!

Αν θα ξαναπάω?Χμ.. και ξανά χμ.. Υπάρχουν πιάτα που θα θελα να δοκιμάσω και δεν τα κατάφερα με την πρώτη επίσκεψη (πόσα πιάτα να πάρει κανείς?).. Για παράδειγμα τα χτένια ή το μεδούλι. Ίσως δώσω άλλη μια ευκαιρία.

2016-02-22 16:18:00

Αγαπητέ χρήστη piggy,

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέσατε να μας αξιολογήσετε και που επιλέξατε το εστιατόριο μας για να περάσετε το βράδυ σας. Κάθε κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη, καθώς είναι ένα σημαντικό κίνητρο για εμάς ώστε να γινόμαστε καλύτεροι. Πάγια πολιτική του εστιατορίου μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας και μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς είναι το χαμόγελο ικανοποίησης τους στο τέλος του δείπνου.

Στην κριτική σας επισημαίνετε ότι υπήρξε κάποιου είδους "συμμόρφωσης" μας προς στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας κατά την διαδικασία τοποθέτησης τους στα τραπέζια, σας διαβεβαιώνουμε οτι κλείνοντας 5 χρόνια λειτουργίας, από την πρώτη μέρα δίνουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας για να σας εξυπηρετήσουμε.

Όσο αναφορά το θέμα της θερμοκρασίας των τραπεζιών του εξωτερικού χώρου, αντιμετωπίζαμε ἐνα πρόβλημα στο σύστημα θέρμανσης και σας ζητούμε συγνώμη γι αυτό.

Ας περάσουμε στο θέμα του μπάνιου, δεδομένου του γεγονότος ότι το εμβαδόν του εστιατορίου μας είναι σχετικά μικρό, εμείς οι ίδιοι επιλέξαμε μία και μοναδική τουαλέτα η οποία θα παρείχε ένα σεβαστό χώρο προς τους πελάτες, βάζοντας πάνω από όλα την άνεση τους, σε αντίθεση με την δημιουργία δύο πολύ στενών δωματίων που θα χωρίζονταν σε ανδρών και γυναικών, καθώς όπως ήδη έχουμε τονίσει, προτεραιότητα μας πάντα είστε εσείς που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Μείναμε έκπληκτοι όταν διαβάσαμε ότι το προσωπικό μας σας φάνηκε αγέλαστο. Οι πελάτες μας πάντα μας λένε το αντίθετο, θεωρούμε ότι πέσατε σε μεμονωμένο περιστατικό όπου ίσως συνέβη λόγω βεβαρημένου φόρτου εργασίας.

Όπως το μαγαζί μας έχει μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση έτσι θα θέλαμε και οι πελάτες μας να έχουν την ίδια φιλοσοφία, πάντα υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας και αν σε κάποια περίπτωση δεν κατανοήσατε κάτι ή δεν ειπώθηκε κάτι, αυτό δεν έγινε σε καμία περίπτωση με δόλο, η ομάδα μας είναι πάντα εκεί να σας εξυπηρετήσει και να λύσει οποιαδήποτε απορία σας.

Σε αυτό το σημείο, ύστερα από ένα μεγάλο κομμάτι κριτικών που λάβαμε μέσω της σελίδας του ask4food, θα θέλαμε να περάσουμε ένα μήνυμα προς όλους τους λάτρεις την γαστρονομίας, οτι η φιλοσοφία του βγαίνω για φαγητό εμπεριέχει μία πιο θετική αύρα. Μεγάλο μέρος των κριτικών αποτελούνται από σχόλια που μας θέτουν υπό το μικροσκόπιο και θεωρούμε πως αυτή είναι μια λανθασμένη στάση προσέγγισης των πραγμάτων.

Όσο αναφορά το σύνολο του λογαριασμού σας, από τα 107 ευρώ που διαθέσατε, τα 24,72 είναι φόροι, καθώς επίσης 50 ευρώ ανά άτομο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μία μέτρια τιμή για την ποιότητα που αναζητάτε.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα του κεράσματος το οποίο από τη φύση του δεν είναι κάτι τυπικό ή μηχανικό παρά μία επιλογή της επιχείρησης, ένα ευχαριστήριο, μία επιβράβευση, είτε μέσω ενός νέου πιάτου μας που θα θέλατε να δοκιμάσετε, είτε μέσω μίας φιλικής κουβέντας, κάτι το οποίο δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να καταστεί υποχρεωτικό.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θέλετε να ανακαλύψετε και άλλες γεύσεις του μενού μας και θα ήταν μεγάλη μας χαρά να σας φιλοξενήσουμε σύντομα.

Με εκτίμηση,

η ομάδα του Vezené


2016-04-01 12:13:33
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την piggy.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.