Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Μελίσσια, Αθήνα
Δεκ
15
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Δεν έχω επισκεφθεί και μάλλον ούτε πρόκειται μελλοντικά το ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ στο Παγκράτι. Δεν μπορώ να πω ότι δεν με ιντρίγκαρε το concept του, αλλά αρνούμαι να δεχθώ ότι (πιθανόν) μπορεί να φάω στο πεζοδρόμιο ενός δρόμου, ‘’αγκαλιά’’ με ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο και τους διερχόμενους πεζούς. Άντε να πιω ένα καφέ, πες ότι αυτό το δέχομαι και αυτό υπό προϋποθέσεις, να υπάρχει μια ανοιχτωσιά, μια θέα βρε αδερφέ, όχι ένα στενό και αδιάφορο δρομάκι στο ‘’συνωστισμένο’’ Παγκράτι.

Όμως στο φαγητό είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες άλλες στοιχειώδεις απαιτήσεις εκ μέρους ενός τυπικού πελάτη, όπως θέλω να πιστεύω ότι είμαι. Από την στιγμή όμως που το προβατάκι ‘’κλωνοποιήθηκε’’ και άρχιζε να βελάζει και στα Μελίσσια, μια σαφώς πιο συμπαθητική και λιγότερο ‘’πνιγμένη’’ περιοχή, τότε ναι οφείλω να ομολογήσω ότι άλλαξα γραμμή πλεύσης και το έβαλα σφαίρα στην short list μου.

Tο ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ είναι σίγουρα ένα case study ή αλλιώς το talk of the town της τελευταίας διετίας. Διαβάζοντας διαδικτυακά άρθρα δεξιά και αριστερά, κατέληξα ότι η επιτυχία του συνίσταται στο ιδιαίτερα ιντριγκαδόρικο όνομά του, την πρωτότυπη διακόσμηση του, την απλή, συμπαθητική και λίγο πειραγμένη κουζίνα του, τις εξαιρετικές τιμές του και τέλος το φιλικό service. Πάμε όμως να δούμε παρέα τι έδειξε το δικό μας test drive.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 17:00, άτομα 2, χωρίς κράτηση (δείτε γιατί το τονίζω).

Θα ξεκινήσω κατά την προσφιλή μου συνήθεια με τον χώρο. Ίσως η προσέγγιση μου σας φανεί λίγο ‘’αιρετική’’, αλλά πιστέψτε με αποτελεί προϊόν εκτεταμένης ανάλυσης. Είναι στην ουσία ένα νεομεζεδοπωλείο, οπότε τι σας έρχεται αμέσως κατά νου; Ένας χώρος χαρούμενος, φιλόξενος, με ευχάριστες διακοσμητικές πινελιές, είναι η δική μου προσέγγιση.

Μπορεί όμως μια Ολλανδέζα διακοσμήτρια, όπως αυτή που ανέλαβε την διακόσμηση να μπει στην καρδιά και την ψυχή ενός Έλληνα και να προσεγγίσει το concept ενός μεζεδοπωλείου, όπως αυτός το γνωρίζει; Η απάντηση κατά την ταπεινή μου γνώμη και χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την δουλειά της διακοσμήτριας είναι πως όχι!!

Ο χώρος θα μπορούσε να ανήκει σε ένα premium νεομπεργκεράδικο, σε ένα lounge δήθεν εστιατόριο μοριακής γαστρονομίας, σε ένα επαρχιακό νεοφαστφουνάδικο που θέλει να εντυπωσιάσει, ή ακόμη λόγω διάταξης και ‘’στριμώγματος’’ των τραπεζιών, στα εστιατόρια των στρατιωτών του 6ου Συντάγματος Πεζικού. Όμως η υπερμοντέρνα (νέο)industrial ‘’αφαιρετική διακόσμηση’’ με το άφθονο τζάμι, το γυμνό τσιμέντο και τα μουντά-σκούρα χρώματα που κυριαρχούν, ο ανάλογος φωτισμός, η open kitchen και η πλήρη απουσία κάποιας μουσικής, φέρνουν άλλους συνειρμούς και δεν βοηθούν τον πελάτη να χαλαρώσει και να νοιώσει οικεία. Στα θετικά του χώρου θα μνημονεύσω τον σωστό διαχωρισμό καπνιστών και μη, τον λιγότερο συνωστισμένο χώρο στο πατάρι, τις προσεγμένες τουαλέτες και το σωστά ρυθμισμένο σύστημα κλιματισμού.

-Τάσο έκλεισες τραπέζι; Ήταν η ερώτηση της γυναίκας μου.

-Έλα μωρέ σιγά μην δεν βρούμε τραπέζι στις 17:00. Μάλλον εμείς, δύο με τρείς ξεχασμένες παρέες και τα γκαρσόνια θα είμαστε!!

Ναι καλά το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Το μαγαζί ήταν πίττα ακόμη και στην αγαπημένη μου β΄ βάρδια και στην αναμονή βρίσκονταν ήδη 2 με 3 άλλες παρέες. Χλόμιασα δεν το είχα καν φανταστεί. Ευτυχώς σταθήκαμε τυχεροί, οι άλλες ήταν μεγαλύτερες παρέες και με την βοήθεια της τύχης και της ευγενέστατης hostess, στα 3΄ λεπτά είχε αδειάσει ένα δυάρι τραπέζι. Το service λοιπόν ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια και πάνω κάτω έτσι συνέχισε σε όλη την παραμονή μας. Θα μπορούσα συνοπτικά να το χαρακτηρίσω ως επαγγελματικό, κατηρτισμένο, επεξηγηματικό και υπομονετικό (παρά την πολυκοσμία). Αν ήταν λίγο πιο φιλικό, πρόσχαρο και χαμογελαστό, όπως αρμόζει σε ένα μεζεδοπωλείο, τότε θα βαθμολογούσα με τέσσερις ντοματούλες. Η ροή των πιάτων στο σωστό αγαπημένο μου τέμπο, σε δόσεις τόσο όσο. Τέλος αναχωρώντας, μια ευγενέστατη κυρία (ίσως η ιδιοκτήτρια;) μας ρώτησε τις εντυπώσεις μας.

Η κάρτα του menu είναι διαθέσιμη on line και κρίνω σκόπιμο να τονίσω ότι είναι στην σωστή έκταση και περιλαμβάνει προτάσεις δημιουργικής κουζίνας, πλήρως κατανοητές και ενδιαφέρουσες, που καλύπτουν τα γούστα του τυπικού πελάτη.

Δοκιμάσαμε:
-Για καλωσόρισμα μας προσφέρθηκαν τα κλασικά παξιμαδάκια, με ένα μάλλον άχρωμο ντιπάκι ντομάτας και δύο σφηνάκια συμπαθητικής ρακής.

-Σαλάτα με φακές, λαχανικά, σολωμό και vinaigrette πορτοκαλιού. Πρωτοτυπήσαμε αλλά δεν το μετανιώσαμε, διότι όλοι πάνω κάτω διαλέγουν τη Μυρτώ ή την Δήμητρα. Οι φακές τέλεια εκτελεσμένες, τα λαχανικά ψιλοκομμένα, ο σολομός και η αρωματική vinaigrette, συνθέτουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

-Κριθαρότο λαχανικών. Ισορροπημένη γεύση, τα τέλεια εκτελεσμένα λαχανικά, το ποιοτικό λιωμένο τυράκι και το al dente κριθαράκι μας απογείωσαν. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

-Κεφτεδάκια με ούζο και δυόσμο. Αφράτα, ντελικάτα, σωστά ψημένα και στραγγισμένα κεφτεδάκια, με μια αξιοζήλευτη αρμονία των συστατικών που ‘’ακούγονταν’’ όλα στον σωστό τόνο.

-Χουνκιάρ μπεγιεντί. Ποιοτικά συστατικά, ήθελα λίγο πιο έντονη την παρουσία του πουρέ μελιτζάνας.

-Ψαρονέφρι σωτέ με ψητά κολοκύθια, ξυνομυζήθρα και φρέσκο θυμάρι. Το ψαρονέφρι ‘’αφρός’’, έδενε πολύ αρμονικά με τα λοιπά συστατικά, τα οποία ‘’ακούγονταν’’ (όπως και τα κεφτεδάκια), με το όξινο της υπόθεσης στον σωστό τόνο. Η σαλτσούλα προσφέρεται για ωραίες ‘’βούτες’’. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

-Για επιδόρπιο προτιμήσαμε ένα αξιοπρεπές μιλφέιγ μήλου με σάλτσα καραμέλας.

-Ένα μπουκάλι ευκολόπιοτο Κύκλος Βογιατζή αγιωργίτικο στα 9,70€. Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι άλλοι ‘’ξύπνιοι’’ εστιάτορες, που τιμολογούν 10€ το λίτρο, χύμα κρασί αμφιβόλου ποιότητας.

Check please
Στα 44,20€ με αναλυτική απόδειξη.

Κατέληξα ότι:
Το ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ μπορεί να είναι trendy, αλλά δεν θα σας πουλήσει ‘’φύκια για μεταξωτές κορδέλες’’. Υπόσχεται Ελληνική δημιουργική κουζίνα, με εξαιρετικές πρώτες ύλες, μια τίμια σχέση ποιότητας-τιμής και σεβασμό στον πελάτη, ο οποίος θα απολαύσει το γεύμα του σε ένα θερμό κλίμα. Αν λοιπόν εξαιρέσουμε τον μάλλον ‘’ψυχρό’’ και υπέρ του δέοντος industrial χώρο του, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα φανεί αντάξιο των υψηλών προσδοκιών σας.

Υ. Γ Tip προς ναυτιλομένους. Κάντε κράτηση οπωσδήποτε. Στην rush hour οτιδήποτε άλλο είναι μάλλον αδιανόητο!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια