Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Χαλάνδρι, Αθήνα
Δεκ
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Όταν αποφάσισαν στο γραφείο να κανονίσουν έξοδο ενόψει εορτών, αλλά με συγκεκριμένες προδιαγραφές, εγώ ‘’ποιούσα την νήσσαν’’ διότι θεωρώ ότι δεν μπορώ να μπω σε συγκεκριμένο καλούπι.

Εκτός της γενικότητας ψάρι ή κρέας, δεν μπαίνω καν στη διαδικασία του ‘’θέλω να δώσω τόσα’’, ‘’να φάω α, β και όχι γ’’, ‘’να πάρουμε 2 ορεκτικά με καλή τιμή ανά 4 άτομα’’ κλπ κλπ.

Καθόμουνα σε μια γωνία και έβλεπα τις γυναίκες της Διεύθυνσης, να παίζουν την κολοκυθιά με τα μέρη που είχαν προκρίνει, από μια τεράστια γκάμα μεζεδοπωλείων.

Μετά από ώρες διαρκούς αναζήτησης, γνώμες πολλές και άκρη δεν έβγαινε, τους έδωσα τον τοπικό προσδιορισμό: Χαλάνδρι.

Κάπου εκεί άρχισε να ξεδιαλύνει το τοπίο, αφού χρειάστηκε βέβαια να κόψω και κάποιους προορισμούς χωρίς αρχή και τέλος.
Κάπως έτσι καταλήξαμε στην ‘’Υδρούσσα’’, άλλο ένα από τα πολλά όμορφα νεοκλασικά του Χαλανδρίου που χρησιμοποιούνται ως χώροι εστίασης.

Η αλήθεια είναι ότι επειδή περνάω πάρα πολλές φορές από μπροστά, εντύπωση μου είχε κάνει αυτό το όμορφο αρχοντικό με τα ψηλά παραδοσιακά παράθυρα, την βαριά ξύλινη πόρτα και την οβάλ ταμπέλα με το περίεργο όνομα.

Ξεχώριζε για τον όμορφο κήπο με τα λογής - λογής δέντρα και φυτά, για παχιά σκιά το Καλοκαίρι αλλά και για να προσδίνουν άγρια ομορφιά τον Χειμώνα, τις μικρές ανθισμένες γλαστρούλες, τα μπακιρένια διακοσμητικά σκεύη, την πλώρη από βάρκα, την ξύλινη πέργκολα με το καλαίσθητο bar, τα πιθάρια στην είσοδο, τα πέτρινα τραπέζια με τις θέσεις -παγκάκια ανάμεσα στα υπόλοιπα ξύλινα, ακόμη και για την θέση παρκινγκ δίπλα από τον κυρίως χώρο, όπως είχαν όλα τα παλιά αρχοντικά. Γενικά νοσταλγικό περιβάλλον το οποίο ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο, διαβαίνοντας την ξύλινη κυρία είσοδο του μαγαζιού.

Εκεί αντίκρισα ένα όμορφο ψηλοτάβανο αρχοντικό με ευρύχωρα δωμάτια βαμμένα σε γήινα χρώματα, λιτά διακοσμημένο με επίδραση θαλασσινή, πάτωμα με πλακάκια, ζωγραφιστά αλλά και μονόχρωμα, μεγάλους καθρέφτες, γύψινες λεπτομέρειες στην οροφή και στους τοίχους, όμορφες κουρτίνες, διακριτικό φωτισμό και καλόγερους old time classic.

Ευχάριστη εντύπωση μου έκανε ο γαλάζιος τοίχος στο χωλ μετά την είσοδο, αλλά και το αίθριο στο βάθος του μαγαζιού όπου και καθίσαμε. Από την μια είχαμε το πέτρινο τζάκι, λιτά στολισμένο αλλά και σβησμένο και από την άλλη την τζαμαρία όπου βλέπαμε τις πορτοκαλιές και νεραντζιές του κήπου. Marvelous view.

Χώρος ιδίου style με ‘’Μπεμπέκα’’ ή ‘’Μονοκατοικία’’ ή ακόμα και ‘’Παλιό ταχυδρομείο’’ αλλά στο πιο ευρύχωρο.

Η εξυπηρέτηση από τα 2 άτομα (άρρεν - θήλυ) που μας ανέλαβαν, ήταν υποδειγματική και επαγγελματική. Κανονικό χαμόγελο, ανάλυση του κάθε πιάτου, stop στις υπερβολές, μάζεμα τραπεζιού για να έρθουν τα κυρίως κλπ.

Όλα στην ώρα τους; Δεν θα το έλεγα. Εδώ είχαμε καθυστερήσεις αλλά δεν φταίνε οι σερβιτόροι. Ήμασταν μεγάλη παρέα (17 ζωή νάχουμε), αλλά η μόνη παρέα (λόγω ώρας). Κάποια ορεκτικά άργησαν, όπως και κάποια κυρίως, με αποτέλεσμα άτομα της παρέας νάχουν τελειώσει το φαγητό και άλλα να τρώνε ακόμα.

Στα της γεύσης τώρα. Η κάρτα του μενού περιλαμβάνει 5-6 σαλάτες, 10 ορεκτικά 10 κυρίως και 5-6 γλυκά με τις τιμές να κυμαίνονται από 5 ευρώ (ντάκος) έως 13 ευρώ (σπαλομπριζόλα) και τα γλυκά 3-3,5 ευρώ. Δεν θα κάνω ανάλυση όλων των πιάτων γιατί είναι πάρα πολλά, θα αναφέρω μόνο τι θα πρέπει να μην λείπει από το τραπέζι σας αν προτιμήσετε το όμορφο περιβάλλον της Υδρούσσας.

Από σαλάτες η χρωμάτων ξεχωρίζει με διαφορά. Άφθονη δροσερή σαλάτα με πρασινάδα αλλά και κόκκινο λάχανο, σπόρους κολοκυθιού, σταφίδες, δαμάσκηνο, κομμάτια ντομάτας, αγγουριού και παναρισμένου με σουσάμι τυριού, περιχυμένη από sauce πορτοκαλιού. Παραλλαγή της ‘’χρωμάτων’’ η ‘’δροσερή’’, η οποία έχει έξτρα κουκουνάρι, κινόα και πράσινο μήλο, χωρίς το τυρί. Ότι πρέπει και οι 2 για να ανοίξει η όρεξη.

Από τα ορεκτικά ξεχωρίζει το ριγανάτο λουκάνικο. 3 μεγάλα κομμάτια από νοστιμότατο λουκάνικο, ζουμερό με λίγο λιπάκι για την γεύση και μόνο λεμόνι από πάνω για την οξύτητα. Να μην επαναλαμβάνομαι πάλι και πω ότι μου θύμισε τον τόπο μου, αλλά οι Θεσσαλοί θα το λατρέψουν.

Κολοκυθοκεφτέδες γευστικοί και μυρωδάτοι. Η ψίχα από το κολοκύθι πλάστηκε μαζί με κεφαλοτύρι και μυρωδικά, τηγανίστηκε σε ελαφρύ λάδι και έδωσε ένα φοβερό αποτέλεσμα. Συνοδευόταν από μια ελαφριά sauce με βάση το γιαούρτι.

Φρέσκα μανιτάρια λεμονάτα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, με sauce tartare και ψιλοκομμένο μπέικον. Γευστικότατο και μυρωδάτο πιάτο must be.

Από τα κυρίως το κεμπάπ ξεχώριζε. Μεγάλη μερίδα, ανάμεικτος κιμάς 3 ειδών κρέατος, πλασμένος σαν μπιφτέκι, με αρκετά μυρωδικά, ελαφρά καυτερός, συνοδεία γιαουρτιού, κρεμμυδιού, ντομάτας και χεράτης τραγανής πατάτας.

Το μαριναρισμένο σουβλάκι στήθος κοτόπουλο, μια μεγάλη βέργα ψημένη στη σχάρα μαζί με ντομάτα, πιπεριά και συνοδεία από πλιγούρι ήταν πολύ καλό, γευστικό και ζουμερό.

Από τις παραλλαγές που έχει σε ψαρονέφρι, ξεχωρίζει αυτό με την ελαφριά μουστάρδατη sauce και σβησμένο σε κρασί.

Στα του γλυκού τώρα. Εκπληκτική πανακότα εσπρέσσο. Εννοείται χειροποίητη, shaky, σερβιρισμένη σε φλιτζάνι του καφέ, με τριμμένους κόκκους καφέ από πάνω. Η γεύση της χάνει όταν την περιγράφεις με λόγια.

Πολύ καλό χειροποίητο σουφλέ σοκολάτας, αφράτο και μυρωδάτο με το γάλα έξτρα για να λούσεις το σουφλέ και να γίνει της κολάσεως.
Το λευκό χύμα κρασί που δοκιμάσαμε αλλά και το ρακί ήταν πολύ καλά.

Δώσαμε 23 ευρώ το άτομο, τρώγοντας πολύ (σαλάτα, ορεκτικά, κυρίως) και πίνοντας αρκετά. It’s up to you η απόφαση.

Σε μένα η ‘’Υδρούσσα’’ άφησε ανάμεικτα συναισθήματα.
Σίγουρα δεν είναι μεζεδοπωλείο, περισσότερο μοντέρνα ταβέρνα θα το έλεγα. Σίγουρα με κέρδισε ο χώρος και έφαγα αξιοπρεπώς.
Αλλά έλειπε αυτό το κάτι να μου κάνει κλικ και να το κάνω στέκι.