Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Γλυφάδα, Αθήνα
Δεκ
21
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Για το Σαρδελάκι έχω διαβάσει πολλά, μου είχε μιλήσει και φίλος χρήστης του σάιτ με καλά λόγια και κάποια στιγμή θα το επισκεφθώ. Από όσα έχω διαβάσει στο Ask πρόκειται για ένα μαγαζί που ειδικά στην εξυπηρέτηση μνημονεύεται πολύ θετικά. Αφού λοιπόν εδραιώθηκε στην περιοχή, είπε να δοκιμάσει και στα κρεατικά...

Η σύγχρονη εποχή μας μας αποδεικνύει πως ειδικά στην αθηναϊκή σκηνή ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης, υπάρχουν ευκαιρίες για νέες επιχειρήσεις. Αυτό τα τελευταία χρόνια το βλέπουμε από ομίλους με αρκετά εστιατόρια. Το Καστελόριζο σχεδόν κάθε χρόνο όλο και κάτι προσθέτει, τελευταίο εγχείρημα το Ramino, δίπλα ακριβώς από το Mezze. Μπαρμπαδήμοι πάρα πολλοί, Μπαρμπουνάκι πλέον υπάρχει και στο κέντρο εκτός από νότια και βόρεια προάστια... Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Το Moouu, λογικά η ονομασία έχει δοθεί λόγω του μουγκρίσματος της αγελάδος, μας συστήνεται σαν ένα μέρος κρεατοφαγίας σε προσιτές τιμές και με εγγυημένα καλή ποιότητα. Στα δικά μου μάτια το εγχείρημα μοιάζει σαν κόνσεπτ αντίστοιχο με το Base Grill που πρώτο άνοιξε τον δρόμο με την ονομασία πικάνια, χωρίς να περιορίζεται μόνο εκεί.

Η Γλυφάδα ακόμα και σε ένα αδιάφορο μεσημέρι Τρίτης (15/12/2015) σφύζει από ζωή. Για να βρεθούμε στο μαγαζί γυροφέραμε κάνα 20λεπτο στους τριγύρω δρόμους. Σημειώστε πως το μαγαζί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ "Μ. Λιούγκας", που χρησιμοποιείται συχνά και για αγώνες βόλευ. Σε κοντινές αποστάσεις βρίσκεται το Beerock, το Amigos, το Λεμόνι grill house και φυσικά το Πιάτσα Καλαμάκι και το Σαρδελάκι.

Μπαίνουμε μέσα και αφου παρατηρούμε τον χώρο τελικά καθόμαστε μέσα και αριστερά, σε κοντινή απόσταση από την κουζίνα. Μεγάλος χώρος, με μοντέρνα ξύλινα ξύλινα τραπέζια, καρέκλες ξύλινες αλλά και μεταλλικές που αν τις παρατηρήσεις από πίσω μοιάζουν με μανιτάρια. Βιομηχανικό στυλ, καναπέδες τύπου Chesterfield και κάδρα με μπαλτάδες σε τοίχους με τούβλο. Πολύ καθαρός και μεγάλος χώρος, με άνεση μεταξύ των τραπεζιών και ιδιωτικότητα αλλά να την πω την αμαρτία μου;;;Μου φάνηκε λίγο αχανής και κρύος (κυριολεκτικά). Για τα δικά μου γούστα απρόσωπος.

Σε αυτό "συνέβαλε" και το σχετικά απρόσωπο σέρβις. Επαγγελματικά ευγενικό, κάνει τα απολύτως απαραίτητα χωρίς να υπάρχει αυτή η ζεστασιά που θέλω. Εντάξει το κόστος που απαιτείται δεν είναι όπως σε ένα μεζεδοπωλείο της γειτονιάς, εδώ υπάρχει μεγαλύτερη γκάμα πελατών λόγω περιοχής και μικρότερη πιθανότητα προσέλευσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό όμως συμβάλει σε ένα μεγάλο ποσοστό στο να μη γίνεται η εμπειρία μου αξιομνημόνευτη. Σαν να είμαι ένας του σωρού. Προσοχή, δεν είμαι δυσαρεστημένος για τα παραπάνω λεγόμενα μου. Θα αναφέρω στο τέλος της κριτικής μου τι με δυσαρέστησε.

Ο κατάλογος επαρκής χωρίς να κουράζει. Θα αναφέρω κάποια πιάτα με τιμές καθώς εγώ δυσκολεύτηκα αρκετά στο ίντερνετ να πληροφορηθώ, ώστε κάποιος να σχηματίσει μια εικόνα και να καθορίσει το μπάτζετ του σε περίπτωση επίσκεψης.

Σαλάτα σίζαρς στα 10 ευρώ.
Ψητά πατζάρια με κατσικίσιο τυρί και καρύδια στα 8.5 ευρώ.
Σαλάτα Moouu στα 12 ευρώ με τοματίνια-αγγούρι-πράσινη σαλάτα-oyster blade, soy sauce ponzu και καρύδια.

Απο ορεκτικά υπάρχουν ενδεικτικά:

Καρπάτσιο rib-eye στα 11 ευρώ με ντρέσινγκ lime wasabi.

Φιλέτο μόσχου στα 11 ευρώ.

Χειροποίητο μοσχαρίσιο λουκάνικο Moouu στα 8 ευρώ. Πέρασε μπροστά μας και φάνηκε υπερπαραγωγή καθώς ήταν 3 μεγάλα τεμάχια με διάφορα συνοδευτικά.

Spare ribs στα 13 ευρώ με τσάτνευ τομάτας και συνοδεία πουρέ πατάτας.

Καγιανάς με βιολογικά αβγά, χλωροτύρι, τομάτα, σύγκλινο στα 6 ευρώ.

Πατάτες τηγανιτές στα 3.5 ευρώ, με κοπανιστή Μυκόνου στα 7 ευρώ και με λάδι τρούφας στα 6 ευρώ.

Απο κρεατικά υπάρχουν ενδεικτικά: Burger Moouu στα 13.5 ευρώ είτε με μοσχαρίσιο μπιφτέκι είτε με κοτόπουλο (φίλε Casterly Rock τώρα εμφανίστηκε και στους 2 καταλόγους η ίδια τιμή! ), πικάνια 300 γρ. στα 19 ευρώ, inside skirt 300 γρ. στα 18 ευρώ, New York limousine στα 20 ευρώ, rib eye από black angus στα 25 ευρώ, μάγουλο συνοδεία κριθαρώτου στα 16 ευρώ.

Σε κάθε κατηγορία υπάρχουν άλλες 2-3 επιλογές αλλά θα μακρυγορήσω ακόμα περισσότερο. Στα κρεατικά αναφέρεται και προτεινόμενο ψήσιμο.

Η δική μας παραγγελία ήταν η εξής (2 άτομα):

- Ψωμί που έρχεται σε χαρτοσακούλα στα 3 ευρώ.3-4 φέτες με κάτι ελίτσες με πορτοκάλι, χωρίς να το ζητήσουμε πάντως.

- Σαλάτα μεσκλάν στα 8 ευρώ. Ανάμεικτη σαλάτα εποχής με baby λαχανικά, πράσινο μήλο σε λεπτές λωρίδες, πορτοκάλι, τοματίνια, σταφίδες, κροκάν αμυγδάλου και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών. Αρκετά "ζωντανά" τα υλικά με ιδιαίτερο touch από το καβούρδισμα του αμυγδάλου. Η ντρέσινγκ ήταν αρκετά αραιή με αποτέλεσμα σε κάθε μπουκιά να φοβόμαστε μη μας πιτσιλίσει. Αρκετή και για τρίτο άτομο.

- Συκώτι μοσχαρίσιο με σάλτσα μοσχολέμονο, πουρέ πατάτας και μαρμελάδα λεμόνι. Φίλε ΙΩΓΙΑΝΝΗ μπορεί να μην έχω πάει ακόμα στην Αρχόντισσα διαβάζοντας την κριτική σου για το συκωτάκι της αλλά σίγουρα αυτό εδώ ήταν από τα κορυφαία. Ποσοτικά μπορείτε να το πάρετε και για κυρίως, με ελάχιστες ίνες και με ψήσιμο όσο πρέπει για να είναι ζουμερό. Μάλιστα βούτηξα και το ψωμάκι για να μην πάει χαμένη και η σάλτσα. Κοβόταν σαν τσιγαρόχαρτο. Όταν πρωτάνοιξε το μαγαζί όμως, στις αρχές του 2014 διαβάζω πως η τιμολόγηση του ήταν στα 8 ευρώ, ΑΟΥΤΣ...

- Σπαλομπριζόλα 900 γρ. στα 28 ευρώ. Ερωτηθήκαμε αν θέλαμε να την κόψουν κομματάκια και όντως ήρθε σε λωρίδες. Υπήρχε επιλογή από ψητά λαχανικά, πουρέ πατάτας και πατάτες τηγανιτές (που διαλέξαμε). Νόστιμη αλλά απλή. Και εξηγούμαι. Θα ήθελα να μου προτείνουν κάποια συνοδευτική σάλτσα ή να μου φέρουν και κάποιο αλάτι για να νοστιμήσει παραπάνω. Ίσως σε αυτό έπαιξε ρόλο πως δεν ήρθε πολύ ζεστή και άρχισε να στεγνώνει. Μικρό λάθος που εύκολα διορθώνεται.

- Μπύρα ποτήρι 300 μλ στα 3 ευρώ (στα 5 η 500άρα).
- Κόκα Κόλα 250 μλ στα 2 ευρώ.
- Μπουκάλι νερό με το καλησπέρα σας στα 2 ευρώ.

- Μπανόφι για το κλείσιμο στα 7.5 ευρώ, αρκετό για 2 άτομα και ιδανικό για να αλλάξεις γεύση. Ήρθε σε μικρό τηγανάκι, φρεσκότατο και όχι μπουχτισμένο σε σαντυγές (επιτέλους! ), καλυπτόταν απο ξηρούς καρπούς στην επιφάνεια, η καραμέλα αν και όχι πηχτή ήταν επιτυχημένη και η βάση από μπισκότα ήταν κρατσανιστή. Από τα καλά μπανόφι.

Σύνολο στα 65.5 ευρώ.

Σημειώστε πως υπάρχουν και πολλές επιλογές σε κρασιά και σε πολλές ποικιλίες αυτών, για όλα τα γούστα ενώ προσφέρονται και πιάτα ημέρας. Στη δική μας επίσκεψη υπήρχε σούπα κολοκύθας (6.5 ευρώ), κιμαδόπιτα με ντιπ γιαουρτιού στα 19 ευρώ (δεν ρώτησα αν ήταν όλο το ταψί με τέτοια τιμή! ) καθώς και κρέατα 40ήμερης ωρίμανσης στα 35-37 ευρώ.

Και έρχομαι στον επίλογο της εμπειρίας μου. Ζητάμε τον λογαριασμό και αφήνουμε 70 ευρώ στο τραπέζι για να τα πάρει η σερβιτόρα όταν βρεθεί εύκαιρη. Αυτή πολύ ευγενικά και χαμογελαστά μας λέει "ευχαριστούμε πάρα πολύ". Και περιμένουμε για τα ρέστα.... Περιμένουμε 5-10 λεπτά... Τίποτα.

Το θέμα δεν είναι πως δεν πήραμε τα 4.5 ευρώ, άλλωστε θα αφήναμε φιλοδώρημα. Θεωρώ πως έγινε παρανόηση και μάλλον η κοπέλα δεν κατάλαβε καλά. Τελικά σηκωθήκαμε και φύγαμε ψάχνοντας δικαιολογίες μεταξύ μας για να μη χαλαστούμε από την λανθασμένη κίνηση.

Όπως και να έχει είναι σοβαρό λάθος για ένα μαγαζί που κατά μέσο όρο το ποσό εκκίνησης είναι άνω των 25 ευρώ.

Θα το πρότεινες;

Νομίζω πως ναι, ειδικά αν δεν υπήρχαν και οι έξτρα χρεώσεις που φουσκώνουν τον λογαριασμό. Φάγαμε καλά μπορώ να πω και μπορείς να βρεις επιλογές που θα διατηρήσουν χαμηλά το ποσό που θα πληρώσεις αν έχεις βάλει στόχο να πας σε "μοδάτο" μαγαζί που θα σε "δουν".

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πράγματα προς διόρθωση και τα πιο σημαντικά είναι:

- Κάποιο κερασματάκι που θα δείξει στον πελάτη ότι τον ευχαριστείς ανάμεσα στις ΤΟΣΕΣ επιλογές της Γλυφάδας.

- Πιο μεγάλη "ζεστασιά" στην εξυπηρέτηση.

Σίγουρα μπορώ να πω πως πέρασα αρκετά καλύτερα από άλλο εστιατόριο που φημίζεται για τις "περίεργες κοπές των κρεάτων" του. Σε αυτό έπαιξε ρόλο πως και το μαγαζί δεν ήταν πήχτρα και είχαμε την άνεση να συζητήσουμε σαν άνθρωποι, έστω και αν τα πόδια του σαλαμίνιου φίλου κρύωναν...