Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Δεκ
20
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Βρισκόμαστε στην τελευταία Πέμπτη του Νοέμβρη, ο καιρός ακόμα κρατάει και η καπνίστρια φίλη μου γουστάρει ζυμαρικά και πίτσα. Μου θυμίζει το καινούργιο κόσμημα του Νέου Ψυχικού, το PARLO, στην Αδριανείου, που είναι και αδελφάκι της ΠΙΠΕΡΙΑΣ στη διπλανή γωνία!

Πάμε νωρίς χωρίς κράτηση και καθόμαστε έξω, δίπλα στη μοναδική σόμπα, για να καπνίσει ανενόχλητα. Η βραδινή ψύχρα και η υγρασία πάντως μας υποχρεώνουν σε λίγο να μεταφερθούμε μέσα, προτιμώντας τον άνετο χώρο του ισογείου, αποφεύγοντας τόσο το κάπνισμα όσο και τη μεταφορά μας στον χώρο καπνιζόντων στο πατάρι, που είναι μικρότερος και κάπως πιο άβολος.

Ρωτώντας πας στην πόλη. Έτσι και εμείς μαθαίνουμε από τα ευγενικά παιδιά που μας σερβίρουν, και δεν πνίγονται ακόμα στη δουλειά, κάποια στοιχειώδη πράγματα για το στήσιμο του χώρου, στα οποία -καλώς ή κακώς- εστιάζω συχνά την προσοχή μου! Όλα ξεκίνησαν πριν από 6 μήνες, αφού το μαγαζί άνοιξε τον Μάη του 2015, έχοντας στο γαστρονομικό του πηδάλιο 2 νέους και ταλαντούχους σεφ, τον Μάριο Τσακίρη και τον Αλέξανδρο Γιουσούφ, που πειραματίζονται καθημερινά, προσφέροντας μοντέρνες πινελιές στη σύγχρονη και ζεστή casual Ιταλική και Μεσογειακή Κουζίνα τους.

Ο χώρος τριγύρω είναι εντυπωσιακός, με συνδυασμό λευκών και σκούρων αποχρώσεων, ανοιχτόχρωμων ξύλινων τραπεζιών και επιφανειών τοίχων, καθώς και μεγάλων σιελ καναπέδων, που τους ομορφαίνει μια σειρά από μπλε μαξιλάρια. Στον τοίχο πάνω απ’ τον καναπέ φιγουράρουν δεκάδες φωσφοριζέ μπουκάλια κρασιών τους, σε 3 ράφια. Ένας χώρος λιτός και μινιμαλιστικός που σε προδιαθέτει ευχάριστα, και όπου σιγά-σιγά τον γεμίζουν θαμώνες κάθε ηλικίας. Λειτουργούν Τρίτη με Σάββατο μετά τις 6 μ. μ. για δείπνο, την Κυριακή από 1.00-6.00 μ. μ για γεύμα, ενώ τη Δευτέρα το κλείνουν για να ξεκουραστούν. Τα 2 WC τους στο πατάρι αστράφτουν από καθαριότητα, αφού κι αυτά συνάδουν με την καλαισθησία και την ευπρέπεια του όλου χώρου!

Στον κατάλογό τους παρελαύνουν διάφορες σαλάτες (με ντομάτα, πράσο, λαχανικά και αχλάδι, ή με ρόκα και μοσχαρίσιο φιλέτο…), μια ποικιλία από ψαγμένη pasta (involtini με μανιτάρια, μαύρα linguini με σολομό, ριγκατόνι με λουκάνικο, παπαρδέλες με κοτόπουλο, νιόκι με κολοκύθα, καζαρέτσι αραμπιάτα.. ), όπως και ριζότο που εναλλάσσονται, αλλά και πίτσες. Απ’ τα γλυκά τους, μη χάσετε το affogato: παγωτό καραμέλας με ανθό αλατιού και espresso, ή το τιραμισού. Στη λίστα των κρασιών αναφέρονται περί τις 15 ετικέτες και άλλες τόσες μάρκες από ελληνικές και ξένες μπύρες, σε τρέχουσες τιμές για την κατηγορία και την περιοχή του μαγαζιού.

Εμείς τελικά δοκιμάσαμε τα εξής πιάτα:

• Μια πίτσα Miracollo Giovedi, ασορτί με την ημέρα, με μελιτζάνα, λωρίδες από κολοκυθάκια, κομμάτια κόκκινης πιπεριάς, γαλλικό κατσικίσιο τυρί chevre, και δυόσμο, που ήτανε λεπτή σε ζύμη αλλά μεστή σε ουσία!
• Μια ριγκατόνι salsiccio, με λιαστές ντομάτες και μάραθο: φοβερά επίσης!
• Μια καρμπονάρα με πανσέτα, κολοκυθάκια, αυγό και παρμεζάνα. Πολύ καλή.
• Για επιδόρπιο, μοιράσαμε μια pavlova, φτιαγμένη από τέλεια κρέμα μασκαρπόνε, μαρέγκα, σαντιγί και φράουλες!

Ήπιαμε ½ λίτρο λευκό house-wine Sauvignon Blanc, με φρουτώδη και δροσερή επίγευση.

Με το ψωμάκι στην αρχή, καθώς και το νερό σε κανάτα που ζητήσαμε, πληρώσαμε τελικά 45 € (δηλαδή, το κεφάλι ~ 20 € χωρίς ποτό: άρα, είμαστε στην κατηγορία 17/25 €), απόλυτα δικαιολογημένη για το νόστιμο φαγητό και την όλη εμπειρία.

Όταν στο τέλος μάς κέρασαν λικεράκι limoncello, ακούσαμε απ' τους θαμώνες του διπλανού τραπεζιού την παράκληση να ξαναβάλουν στο μενού τους και κάποια από τα καλοκαιρινά δημοφιλή τους πιάτα με τα θαλασσινά, όπως το ριζότο με τις γαρίδες και τα φρέσκα ντοματάκια, καθώς και την κλασική πίτσα τους Gamberatta, με γαρίδες, φινόκιο, ντοματάκια και παρμεζάνα.
Προσωπικά επικροτώ και επαυξάνω!!

Συμπερασματικά, θεωρώ ότι πρόκειται για μια ακόμα ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση, στην πάντα ακμαία πιάτσα του Νέου Ψυχικού, η οποία αποπνέει τη φρεσκάδα των νέων και ευρηματικών ανθρώπων που την υλοποίησαν.

Το PARLO, όπως το λέει και το όνομά του, μίλησε στην καρδιά μας, αφού πρώτα πέρασε από την υπερώα, δηλαδή τον ουρανίσκο μας!!

Προτείνεται, έτσι, σαφέστατα, σαν ένας χώρος με αξιόλογο vfm, γεύση εδεσμάτων και προπαντός ποιότητα εξυπηρέτησης, παρά τη μοναδική πρόσφατα διχογνωμία κάποιου νέου φίλου ή φίλης χρήστη.

Πιστεύω ότι πάντα υπάρχει εξαίρεση σε κάθε κανόνα, είτε κάποια κακή στιγμή οιουδήποτε εμπλεκομένου, η οποία -ωστόσο- καταγράφεται και προσμετράται στατιστικά από το site μας, με όλο τον δημοκρατικό σεβασμό του στην ανεξαρτησία της γνώμης των καλοπροαίρετων σχολιαστών του!