Loader

20 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Σήμερα Πέμπτη 17/12, βρίσκομαι στο Κολωνάκι για δουλειές και ξάφνου ανακαλύπτω το ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ (Μ&Σ) του κ. Ηλία Μαμαλάκη (Η. Μ. ), στη γωνία περίπου Σόλωνος και Κανάρη (Σέκερη 5).

Του κ. Μαμαλάκη, Κυψελιώτη και συνομήλικού μου, παρακολούθησα μία μόνο φορά κάποια διάλεξη που έδωσε προ 4ετίας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με θέμα το φαγητό των αρχαίων Ελλήνων. Φυσικά, είναι σε μένα, όπως και σε όλους μας, γνωστός απ’ την ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή του –ένα γαστρονομικό και πολιτισμικό οδοιπορικό στη χώρα μας και τη Μεσόγειο– καθώς και από άλλες παρεμφερείς τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές του, μια ντουζίνα από βιβλία του, μια σειρά από ένθετα μαγειρικής σε έντυπα, διοργάνωση σχετικών σεμιναρίων, κ. λπ.

Το μαγαζί είναι ένας μικροσκοπικός χώρος με πατάρι, που απ’ το Νέο Έτος θα αξιοποιηθεί για επιτόπιο σερβίρισμα, καθώς και με τις προθήκες με τα έτοιμα φαγητά, σαλάτες, κ. α., τα οποία προς το παρόν προμηθεύεται κάποιος για το σπίτι (όπως έκανα εγώ), ή τα φέρνουν με καθημερινό delivery μέχρι τις 5 μ. μ., στην γύρω περιοχή (Κολωνάκι, Σύνταγμα). Επιτόπου, τα εδέσματα πωλούνται μέχρι τις 9 μ. μ. -προφανώς ό, τι υπάρχει- ή τις Κυριακές, μέχρι τις 6 μ. μ.

Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Η. Μ. ανοίγει από ένα μαγαζί κάθε Δεκέμβρη, εδώ και 3 χρόνια: το 2013, στην Κηφισιά (επί της Κηφισίας, απέναντι απ’ το ΑΒ Νέας Ερυθραίας), το 2014, στο Ν. Ψυχικό (επί της Σολωμού) και φέτος, προ ημερών, στο Κολωνάκι, το πιο πάνω μαγαζί του, από όπου έτυχε να περάσω πριν λίγο.

Η Διευθύντρια του καταστήματος, κ. Όλγα Καρύδη, η οποία προηγουμένως βοήθησε τον Η. Μ. στο στήσιμο και του μαγαζιού της Κηφισιάς, με κατατόπισε ευγενικά στα του χώρου τους, δίνοντάς μου τα προσπέκτους με τα φαγητά, που περιλαμβάνουν και δύο πιάτα ημέρας καθημερινά, καθώς και τα ειδικά Χριστουγεννιάτικα εδέσματα (με τάρτες, πίτες αλλά και εορταστικές γαρνιτούρες).

Ταυτόχρονα, πηγαινοερχόταν ο μάγειρας με τα ταψιά του (ήταν νωρίς το μεσημέρι) και μου συστήθηκε. Είναι ο κ. Στέλιος Αυγερινός, με συνεργάτη του τον κ. Πέτρο Τσάνο, γνήσιοι Πειραιώτες!! Ο Στέλιος, αριστούχος της LE MONDE, είχε παράλληλη προϋπηρεσία στα Κρουαζιερόπλοια της Ηπειρωτικής (OLYMPIC, TRITON.. ), οπότε κατάλαβα τι φαγητό επρόκειτο να φάω. Ο Η. Μ. ξέρει να επιλέγει τους συνεργάτες του!

Ήμασταν 2 άτομα, οπότε πήραμε για το σπίτι τα εξής φαγητά:
• Μια τυρόπιτα, με συνδυασμό φέτας και ανθότυρου: 3.50 €.
• Μια τάρτα, με μοσχάρι και ανθότυρο: 3.90 €. Και οι δυο πεντανόστιμες!
• Ένα μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες φούρνου. Το κρέας άριστο, μαλακό και καλομαγειρεμένο, με σωστά δεμένη σάλτσα και εξαιρετικές πατάτες φούρνου: 8.50 €, και
• Ένα μουσακά, κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό, στα 7 €!! Άριστη μπεσαμέλ, κιμάς απαράμιλλος και μελιτζάνα α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ ά! Ούτε ίχνος πατάτας: όπως ακριβώς τον έφτιαχνε η μακαρίτισσα η μάνα μου. Δοκιμάστε τον και θα με θυμηθείτε. Περιττό να σας πω, ότι είχα χρόνια να φάω κάτι τέτοιο και ότι τηλεφώνησα για να συγχαρώ τον Στέλιο!!

Έτσι λοιπόν, φάγαμε του σκασμού και μάλιστα σπιτικό φαγητό άριστης ποιότητας. Εύγε στον Η. Μ. που αναδεικνύει τόσο άξια την Ελληνική μας Κουζίνα!

Πληρώσαμε 22.90 €, δηλ. 11 € το άτομο (κατηγορία 10/16 €), αλλά φυσικά υπάρχουν και οικονομικότερες επιλογές στην κατηγορία 1/9 €, ανάλογα με την όρεξη, τα κέφια και το βαλάντιο!

Στο σημείο αυτό, δυο λόγια για τα φαγητά τους: υπάρχουν περί τις 10 σαλάτες (3-6 €), 5 κιμάδες (6-7 €), 4 κρεατικά (6.50-8.50 €), λαδερά, όσπρια, και όπως ήδη ανέφερα, καθημερινά 2 πιάτα ημέρας, τάρτες και πίτες.
Έτσι, αν τυχόν βρεθείτε στο Κέντρο π. χ. μια Κυριακή, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα κοτόπουλο με μπάμιες (6.70), ή ένα ξιφία (10.50).

Τα αναψυκτικά, οι μπύρες και το κρασί (1/4 λίτρου Caramelo Τσάνταλη, λευκό ή κόκκινο) κυμαίνονται από 1-2.50 €, ενώ τα 6 γλυκάκια τους από 1.50-2 €!

Και κάτι ακόμα. Αν κάποιο βράδυ υπάρξουν αδιάθετα φαγητά, αυτά παραδίδονται απ’ το μαγαζί της Κηφισιάς στο Δήμο της, και απ’ το μαγαζί του Ψυχικού στον Σύλλογο ‘Οι Ομπρέλες’, ενώ κάτι ανάλογο σίγουρα θα προβλεφθεί και για την Αθήνα. Το θέμα είναι αν θα μείνει εδώ τίποτα αδιάθετο σε λίγο καιρό…

Γράφοντας τώρα στο site την κριτική μου, είδα την αντίστοιχη που έγραψε πρόσφατα για το μαγαζί της Κηφισιάς (δηλ. της Ν Ερυθραίας), η φίλη χρήστης PP_TINA, οπότε υπάρχει μια πρώτη σφαιρική πληροφόρηση για τους 2 χώρους.

Περνώντας σήμερα συμπτωματικά απ’ τον χώρο αυτό, πείσθηκα για το άξιο έργο του Η. Μ. και των συνεργατών του!

Ο λόγος τώρα σε σας!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

20 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Σήμερα Πέμπτη 17/12, βρίσκομαι στο Κολωνάκι για δουλειές και ξάφνου ανακαλύπτω το ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ (Μ&Σ) του κ. Ηλία Μαμαλάκη (Η. Μ. ), στη γωνία περίπου Σόλωνος και Κανάρη (Σέκερη 5).

Του κ. Μαμαλάκη, Κυψελιώτη και συνομήλικού μου, παρακολούθησα μία μόνο φορά κάποια διάλεξη που έδωσε προ 4ετίας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με θέμα το φαγητό των αρχαίων Ελλήνων. Φυσικά, είναι σε μένα, όπως και σε όλους μας, γνωστός απ’ την ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή του –ένα γαστρονομικό και πολιτισμικό οδοιπορικό στη χώρα μας και τη Μεσόγειο– καθώς και από άλλες παρεμφερείς τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές του, μια ντουζίνα από βιβλία του, μια σειρά από ένθετα μαγειρικής σε έντυπα, διοργάνωση σχετικών σεμιναρίων, κ. λπ.

Το μαγαζί είναι ένας μικροσκοπικός χώρος με πατάρι, που απ’ το Νέο Έτος θα αξιοποιηθεί για επιτόπιο σερβίρισμα, καθώς και με τις προθήκες με τα έτοιμα φαγητά, σαλάτες, κ. α., τα οποία προς το παρόν προμηθεύεται κάποιος για το σπίτι (όπως έκανα εγώ), ή τα φέρνουν με καθημερινό delivery μέχρι τις 5 μ. μ., στην γύρω περιοχή (Κολωνάκι, Σύνταγμα). Επιτόπου, τα εδέσματα πωλούνται μέχρι τις 9 μ. μ. -προφανώς ό, τι υπάρχει- ή τις Κυριακές, μέχρι τις 6 μ. μ.

Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Η. Μ. ανοίγει από ένα μαγαζί κάθε Δεκέμβρη, εδώ και 3 χρόνια: το 2013, στην Κηφισιά (επί της Κηφισίας, απέναντι απ’ το ΑΒ Νέας Ερυθραίας), το 2014, στο Ν. Ψυχικό (επί της Σολωμού) και φέτος, προ ημερών, στο Κολωνάκι, το πιο πάνω μαγαζί του, από όπου έτυχε να περάσω πριν λίγο.

Η Διευθύντρια του καταστήματος, κ. Όλγα Καρύδη, η οποία προηγουμένως βοήθησε τον Η. Μ. στο στήσιμο και του μαγαζιού της Κηφισιάς, με κατατόπισε ευγενικά στα του χώρου τους, δίνοντάς μου τα προσπέκτους με τα φαγητά, που περιλαμβάνουν και δύο πιάτα ημέρας καθημερινά, καθώς και τα ειδικά Χριστουγεννιάτικα εδέσματα (με τάρτες, πίτες αλλά και εορταστικές γαρνιτούρες).

Ταυτόχρονα, πηγαινοερχόταν ο μάγειρας με τα ταψιά του (ήταν νωρίς το μεσημέρι) και μου συστήθηκε. Είναι ο κ. Στέλιος Αυγερινός, με συνεργάτη του τον κ. Πέτρο Τσάνο, γνήσιοι Πειραιώτες!! Ο Στέλιος, αριστούχος της LE MONDE, είχε παράλληλη προϋπηρεσία στα Κρουαζιερόπλοια της Ηπειρωτικής (OLYMPIC, TRITON.. ), οπότε κατάλαβα τι φαγητό επρόκειτο να φάω. Ο Η. Μ. ξέρει να επιλέγει τους συνεργάτες του!

Ήμασταν 2 άτομα, οπότε πήραμε για το σπίτι τα εξής φαγητά:
• Μια τυρόπιτα, με συνδυασμό φέτας και ανθότυρου: 3.50 €.
• Μια τάρτα, με μοσχάρι και ανθότυρο: 3.90 €. Και οι δυο πεντανόστιμες!
• Ένα μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες φούρνου. Το κρέας άριστο, μαλακό και καλομαγειρεμένο, με σωστά δεμένη σάλτσα και εξαιρετικές πατάτες φούρνου: 8.50 €, και
• Ένα μουσακά, κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό, στα 7 €!! Άριστη μπεσαμέλ, κιμάς απαράμιλλος και μελιτζάνα α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ ά! Ούτε ίχνος πατάτας: όπως ακριβώς τον έφτιαχνε η μακαρίτισσα η μάνα μου. Δοκιμάστε τον και θα με θυμηθείτε. Περιττό να σας πω, ότι είχα χρόνια να φάω κάτι τέτοιο και ότι τηλεφώνησα για να συγχαρώ τον Στέλιο!!

Έτσι λοιπόν, φάγαμε του σκασμού και μάλιστα σπιτικό φαγητό άριστης ποιότητας. Εύγε στον Η. Μ. που αναδεικνύει τόσο άξια την Ελληνική μας Κουζίνα!

Πληρώσαμε 22.90 €, δηλ. 11 € το άτομο (κατηγορία 10/16 €), αλλά φυσικά υπάρχουν και οικονομικότερες επιλογές στην κατηγορία 1/9 €, ανάλογα με την όρεξη, τα κέφια και το βαλάντιο!

Στο σημείο αυτό, δυο λόγια για τα φαγητά τους: υπάρχουν περί τις 10 σαλάτες (3-6 €), 5 κιμάδες (6-7 €), 4 κρεατικά (6.50-8.50 €), λαδερά, όσπρια, και όπως ήδη ανέφερα, καθημερινά 2 πιάτα ημέρας, τάρτες και πίτες.
Έτσι, αν τυχόν βρεθείτε στο Κέντρο π. χ. μια Κυριακή, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα κοτόπουλο με μπάμιες (6.70), ή ένα ξιφία (10.50).

Τα αναψυκτικά, οι μπύρες και το κρασί (1/4 λίτρου Caramelo Τσάνταλη, λευκό ή κόκκινο) κυμαίνονται από 1-2.50 €, ενώ τα 6 γλυκάκια τους από 1.50-2 €!

Και κάτι ακόμα. Αν κάποιο βράδυ υπάρξουν αδιάθετα φαγητά, αυτά παραδίδονται απ’ το μαγαζί της Κηφισιάς στο Δήμο της, και απ’ το μαγαζί του Ψυχικού στον Σύλλογο ‘Οι Ομπρέλες’, ενώ κάτι ανάλογο σίγουρα θα προβλεφθεί και για την Αθήνα. Το θέμα είναι αν θα μείνει εδώ τίποτα αδιάθετο σε λίγο καιρό…

Γράφοντας τώρα στο site την κριτική μου, είδα την αντίστοιχη που έγραψε πρόσφατα για το μαγαζί της Κηφισιάς (δηλ. της Ν Ερυθραίας), η φίλη χρήστης PP_TINA, οπότε υπάρχει μια πρώτη σφαιρική πληροφόρηση για τους 2 χώρους.

Περνώντας σήμερα συμπτωματικά απ’ τον χώρο αυτό, πείσθηκα για το άξιο έργο του Η. Μ. και των συνεργατών του!

Ο λόγος τώρα σε σας!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

piperman

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

10-16

Σήμερα Πέμπτη 17/12, βρίσκομαι στο Κολωνάκι για δουλειές και ξάφνου ανακαλύπτω το ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ (Μ&Σ) του κ. Ηλία Μαμαλάκη (Η. Μ. ), στη γωνία περίπου Σόλωνος και Κανάρη (Σέκερη 5).

Του κ. Μαμαλάκη, Κυψελιώτη και συνομήλικού μου, παρακολούθησα μία μόνο φορά κάποια διάλεξη που έδωσε προ 4ετίας στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με θέμα το φαγητό των αρχαίων Ελλήνων. Φυσικά, είναι σε μένα, όπως και σε όλους μας, γνωστός απ’ την ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή του –ένα γαστρονομικό και πολιτισμικό οδοιπορικό στη χώρα μας και τη Μεσόγειο– καθώς και από άλλες παρεμφερείς τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές του, μια ντουζίνα από βιβλία του, μια σειρά από ένθετα μαγειρικής σε έντυπα, διοργάνωση σχετικών σεμιναρίων, κ. λπ.

Το μαγαζί είναι ένας μικροσκοπικός χώρος με πατάρι, που απ’ το Νέο Έτος θα αξιοποιηθεί για επιτόπιο σερβίρισμα, καθώς και με τις προθήκες με τα έτοιμα φαγητά, σαλάτες, κ. α., τα οποία προς το παρόν προμηθεύεται κάποιος για το σπίτι (όπως έκανα εγώ), ή τα φέρνουν με καθημερινό delivery μέχρι τις 5 μ. μ., στην γύρω περιοχή (Κολωνάκι, Σύνταγμα). Επιτόπου, τα εδέσματα πωλούνται μέχρι τις 9 μ. μ. -προφανώς ό, τι υπάρχει- ή τις Κυριακές, μέχρι τις 6 μ. μ.

Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Η. Μ. ανοίγει από ένα μαγαζί κάθε Δεκέμβρη, εδώ και 3 χρόνια: το 2013, στην Κηφισιά (επί της Κηφισίας, απέναντι απ’ το ΑΒ Νέας Ερυθραίας), το 2014, στο Ν. Ψυχικό (επί της Σολωμού) και φέτος, προ ημερών, στο Κολωνάκι, το πιο πάνω μαγαζί του, από όπου έτυχε να περάσω πριν λίγο.

Η Διευθύντρια του καταστήματος, κ. Όλγα Καρύδη, η οποία προηγουμένως βοήθησε τον Η. Μ. στο στήσιμο και του μαγαζιού της Κηφισιάς, με κατατόπισε ευγενικά στα του χώρου τους, δίνοντάς μου τα προσπέκτους με τα φαγητά, που περιλαμβάνουν και δύο πιάτα ημέρας καθημερινά, καθώς και τα ειδικά Χριστουγεννιάτικα εδέσματα (με τάρτες, πίτες αλλά και εορταστικές γαρνιτούρες).

Ταυτόχρονα, πηγαινοερχόταν ο μάγειρας με τα ταψιά του (ήταν νωρίς το μεσημέρι) και μου συστήθηκε. Είναι ο κ. Στέλιος Αυγερινός, με συνεργάτη του τον κ. Πέτρο Τσάνο, γνήσιοι Πειραιώτες!! Ο Στέλιος, αριστούχος της LE MONDE, είχε παράλληλη προϋπηρεσία στα Κρουαζιερόπλοια της Ηπειρωτικής (OLYMPIC, TRITON.. ), οπότε κατάλαβα τι φαγητό επρόκειτο να φάω. Ο Η. Μ. ξέρει να επιλέγει τους συνεργάτες του!

Ήμασταν 2 άτομα, οπότε πήραμε για το σπίτι τα εξής φαγητά:
• Μια τυρόπιτα, με συνδυασμό φέτας και ανθότυρου: 3.50 €.
• Μια τάρτα, με μοσχάρι και ανθότυρο: 3.90 €. Και οι δυο πεντανόστιμες!
• Ένα μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες φούρνου. Το κρέας άριστο, μαλακό και καλομαγειρεμένο, με σωστά δεμένη σάλτσα και εξαιρετικές πατάτες φούρνου: 8.50 €, και
• Ένα μουσακά, κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό, στα 7 €!! Άριστη μπεσαμέλ, κιμάς απαράμιλλος και μελιτζάνα α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ ά! Ούτε ίχνος πατάτας: όπως ακριβώς τον έφτιαχνε η μακαρίτισσα η μάνα μου. Δοκιμάστε τον και θα με θυμηθείτε. Περιττό να σας πω, ότι είχα χρόνια να φάω κάτι τέτοιο και ότι τηλεφώνησα για να συγχαρώ τον Στέλιο!!

Έτσι λοιπόν, φάγαμε του σκασμού και μάλιστα σπιτικό φαγητό άριστης ποιότητας. Εύγε στον Η. Μ. που αναδεικνύει τόσο άξια την Ελληνική μας Κουζίνα!

Πληρώσαμε 22.90 €, δηλ. 11 € το άτομο (κατηγορία 10/16 €), αλλά φυσικά υπάρχουν και οικονομικότερες επιλογές στην κατηγορία 1/9 €, ανάλογα με την όρεξη, τα κέφια και το βαλάντιο!

Στο σημείο αυτό, δυο λόγια για τα φαγητά τους: υπάρχουν περί τις 10 σαλάτες (3-6 €), 5 κιμάδες (6-7 €), 4 κρεατικά (6.50-8.50 €), λαδερά, όσπρια, και όπως ήδη ανέφερα, καθημερινά 2 πιάτα ημέρας, τάρτες και πίτες.
Έτσι, αν τυχόν βρεθείτε στο Κέντρο π. χ. μια Κυριακή, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα κοτόπουλο με μπάμιες (6.70), ή ένα ξιφία (10.50).

Τα αναψυκτικά, οι μπύρες και το κρασί (1/4 λίτρου Caramelo Τσάνταλη, λευκό ή κόκκινο) κυμαίνονται από 1-2.50 €, ενώ τα 6 γλυκάκια τους από 1.50-2 €!

Και κάτι ακόμα. Αν κάποιο βράδυ υπάρξουν αδιάθετα φαγητά, αυτά παραδίδονται απ’ το μαγαζί της Κηφισιάς στο Δήμο της, και απ’ το μαγαζί του Ψυχικού στον Σύλλογο ‘Οι Ομπρέλες’, ενώ κάτι ανάλογο σίγουρα θα προβλεφθεί και για την Αθήνα. Το θέμα είναι αν θα μείνει εδώ τίποτα αδιάθετο σε λίγο καιρό…

Γράφοντας τώρα στο site την κριτική μου, είδα την αντίστοιχη που έγραψε πρόσφατα για το μαγαζί της Κηφισιάς (δηλ. της Ν Ερυθραίας), η φίλη χρήστης PP_TINA, οπότε υπάρχει μια πρώτη σφαιρική πληροφόρηση για τους 2 χώρους.

Περνώντας σήμερα συμπτωματικά απ’ τον χώρο αυτό, πείσθηκα για το άξιο έργο του Η. Μ. και των συνεργατών του!

Ο λόγος τώρα σε σας!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.