Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Δεκ
22
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
26-36

Διαβαζοντας τα διαφορα και πολλες φορες αντικρουωμενα στο site και εκμεταλευομενος μια προσφορα απο καποιιο εκπτωτικο site του διαδικτυου αποφασισαμε με την παρεα μου να επισκεφτουμε το εν λογω μαγαζι στου Ψυρρη αν και ομολογουμενως δεν ειναι και η περιοχη που τρεφω ιδιαιτερη προτιμηση λογω τραγικου προβληματος parking και της πολυκοσμιας απο ηλικιες της ταξης 15-19.

Ανηφορισαμε λοιπον τα σοκακια του Ψυρρη και περνωντας μεσα απο ολα τα καινουρια μεζεδοπωλεια και μπαρακια και απο τα σερμπετοσπιτα που εχουν κατακλεισει την πλατεια φτασμε στην εισοδο του μαγαζιου.

Η αληθεια ειναι οτι το μαγαζι απ'εξω ειναι εντυπωσιακο με μια μεγαλη εισοδο σε στυλ στοας και μια κοπελα ντυμενη αρχαια ελληνιδα να περιμενει με τους καταλογους ανα χειρας με σκοπο να προσελκυσει κοσμο στο μαγαζι.

Απο την στοα περνας σε μια αυλη (που λογικα ειναι το καλοκαιρινο μερος που λειτουργει το μαγαζι ) και απο εκει εχει δυο πορτες που σε οδηγουν στο εσωτερικο του μαγαζιου.

Μολις μπαινεις στο μαγαζι η αληθεια ειναι οτι ο διακοσμος σε εντυπωσιαζει με ολα τα αρχαικα υποκαταστατα που ειναι σκορπισμενα γυρω γυρω οπως τα αντιγραφα αγαλματων στους τοιχους απο υλικο το οποιο εχει μεγαλη ομοιοτητα με μαρμαρο και τα τραπεζια μεγαλα και ξυλινα οπως στις αρχαιες φωτογραφιες. Οι καρεκλες δε ειναι ολες καλυμενες με καλυματα υφασματινα που δινουν μια εικονα αρχαιου μαρμαρινου καθισματος και ειναι και παρα πολυ ανετες για να κατσεις αρκετη ωρα χωρις να πιαστεις.

Μια μεγαλη ξυλινη σκαλα οδηγει στο πανω μερος του οικηματος που βρισκεται η τουαλετα και καποια τραπεζια για μεγαλυτερη ησυχια, ενας πανω οροφος που ειναι λιγο πιο μοντερνος απο τον κατω.
Μια αλλη σκαλα οδηγει στο κατω μερος που ειναι η κουζινα του μαγαζιου που επισης δινει μια πολυ καλη εικονα του ολου χωρου.

Ο χωρος ειναι γενικα πολυ μεγαλος και ανετος και τα τραπεζια ειναι σε πολυ καλη αποσταση το ενα απο το αλλο που δινει το απαραιτητο privacy που χρειαζεται μια παρεα οταν παει να φαει κατι και να συζητησει χωρις να χρειαζεται να ενοχλει η να ενοχλειται.

Η αληθεια ειναι βεβαια οτι το Σαββατο που επισκευθηκαμε εμεις το μαγαζι, ηταν εντελως αδειο ( κατι που μου δωθηκε η εντυπωση οτι συμβαινει συχνα, αλλα και με τετοιες τιμες δεν παει ευκολα ο καθενας ) οποτε δεν ειχαμε την ευκαιρια να κρινουμε την ανεση του μαγαζιου με τον αναλογο κοσμο

Δεδομενου οτι ειμασταν οι μοναδικοι πελατες στο μαγαζι, η υποδοχη που τυχαμε ηταν πολυ καλη και ο σερβιτορος-υποδοχεας-βοηθος -ισως και μαγειρας ηταν ευγενεστατος και μας αφησε να επιλεξουμε το τραπεζι της αρεσκειας μας.
Σε οποια περιπτωση χρειαστηκε να παραγγειλουμε κατι επιπλεον ο ανθρωπος ηταν εκει αμεσα να μας εξυπηρετησει να μας εξηγησει να μας διαφωτισει σε οτιδηποτε χρειαζομασταν.

Οφειλω επισης να σχολιασω την ταχυτητα σερβιρισματος που ηταν αξιοπαινευτη θα ελεγα αλλα και παλι θα πω οτι μιλαμε για ενα αδειο μαγαζι.

Και εφοσον ολα αυτα ηταν καλα μετρια σχετικα η οτι αλλο ας παμε και στο δια ταυτα της υποθεσης που ειναι το φαγητο που σερβιρει το μαγαζι.
Εδω θα μνημονευσω αυτα που μας ειπε ο κυριος που ηταν υπευθυνος και μας εξυπηρετουσε, οτι ολες οι γευσεις ηταν μαγειρεμενες με τις αρχαιες συνταγες που ειχαν βρεθει απο διαφορα παλια συγγραματα ( ως αρχαιοι τσελεμεντεδες ) οποτε δεν υπηρχε στις συνταγες τιποτα απο νεα κουζινα.

Επισης θα σχολιασω για να προετοιμαζονται ολοι οσοι σκεφτονται να επισκευτουν το μαγαζι, οτι στο μαγαζι δεν παιζουν πιρουνια αλλα μονο κουταλια και μαχαιρια οπως συνεβαινε εκεινη την παλαι ποτε εποχη.

Σαν πρωτο πιατο πηραμε μια σαλατα ευζωμαια που αποτελειται απο μαρούλι, ρόκα, ξηρά φρούτα, βερύκοκα, σταφίδες, ρόδια, καρύδια, κατσικίσιο τυρί & σάλτσα μελιού. Μπορω να δωσω τα ευσημα για την φρεσκοτητα ων υλικων και για την νοστιμια της σως καθως και για το τελειο ανακατεμα που ειχε αυτη η σαλατα. Επαξια ενα 4/4. Σαφως θα διευκρινησω οτι ειναι σχετικα δυσκολο να φας μια τετοια σαλατα με τοσο πρασινο μεσα με κουταλι και μαχαιρι.

Δευτερο πιατο που παραγγειλαμε ηταν οι τομοι αλαντων που οπως μας εξηγησε και ειδαμε και εμεις αλλωστε ηταν καποια λουκανικα μαγειρεμενα με διαφορα πρασα καρδαμο και σαλτσα μουσταρδας που επισης ειχαν μια τελεια γευση χωρις να ειναι καθολου βαρια, Επισης ενα πιατο που περνει επαξια το 4/4 και που επισης τρωγεται πολυ δυσκολα με κουταλι

Τριτο πιατο ηταν ενα τυρι γεμιστο με καπνιστο χοιρινο το επονομαζομενο Τύρος ωνθυλευμένος. Αυτο κι αν ηταν πανδαισια γευσης. Αριστη γευση αριστη υφη αριστη γεμιση τελειος μεζες. Αυτο τρωγεται πολυ πιο ευκολα με το κουταλι απο οτι ολα τα υπολοιπα. Σαφως κι αυτο το πιατο παιρνει ανετα το τεσσαρι του.

Η επομενη γευση ηταν ολα τα λεφτα.... ισως για τα δικα μου γουστα. Το επονομαζομενο επιπλους η μεταφρασμενο το αχαικο φριγαδελι.
Ενα πιατο αποτελουμενο απο τηγανητά συκωτάκια τυλιγμένα με μπόλια αρνιού συνοδευμένα με αυγά και τυρί. Ολα αυτα τα εδεσματα σε συμπτιξη δινουν μια τελεια γευση και ενα αποτελεσμα που δεν χωραει καμια αμφιβολια οτι ηταν ενα απο τα καλυτερα μεζεδακια που τρωγανε οι αρχαιοι.
Σαφως κι εδω το 4/4 ειναι επιβεβλημενο

Για κυριως πιατο θελαμε να παρουμε το Βούς κριβανώτος το οποιο αποτελειται απο μοσχαρίσιο μάγουλο με καραμελωμένους βολβούς και λαζάνια. για το οποιο ειχα ακουσει και διαβασει τα καλυτερα αλλα προς μεγαλη μας απογοητευση μας ενημερωσε ο κυριος του σερβις οτι ηταν το μονο πιατο που δεν ηταν διαθεσιμο εκεινη την μερα.

Αποφασισαμε λοιπον και επιλεξαμε το επονομαζομενο κωλή Εριφίου το οποιο αποτελειτω απο μπουτάκι κατσικιού με πουρέ ρεβυθιών και πράσα το οποιο σαφως νομιζω οτι ηταν ενα λουκουμι μοναδικο. Δεν ξερω τι μπορει να ηταν το πολυ υποσχομενο και διαφημιζομενο μαγουλο μοσχαριου αλλα αυτο που πηραμε ηταν εδεσμα. Τελεια ψημενο να λιωνει στο στομα με τελειο μαριναρισμα και μαζι με τον πουρε ρεβιθιου να γινεται το τελειο.

Σημειωτεον δεν οτι το συγκεκριμενο πιατο ειναι για δυο ατομα και επισης οτι οσο νοστιμο και να ειναι ειναι πολυ δυσκολο να φαγωθει με κουταλι.
Αυτο κι αν δικαιουται το 4/4.... μπορει και 5/4

Σαν γλυκο πηραμε στο τελος ενα
Ακρόδρυα που αποτελειτω απο μια ποικιλία ξηρών καρπών (δαμάσκηνα, ξερά σύκα, καρύδια, αμύγδαλα, χουρμάδες, φυστίκια, με μέλι αττικό). με την παροχη γιαουρτιου για συνοδεια.
Πολυ ωραιο και ελαφρυ σαν γλυκο.4/4 κι αυτο

Σαν λογαριασμο πληρωσαμε το κουπονι των 30 ευρω αξιας 60 ευρω και αλλα 18 ευρω μαζι με καποιο κρασι που πηραμε. Δεν θα θεωρησω οτι η τιμη ειναι τραγικη για τις γευσεις που προσφερει το μαγαζι αλλα σιγουρα δεν ειναι τιμες που μπορει καποιος να πληρωσει την σημερινη εποχη.
Σιγουρα με τα χρηματα αυτα μπορεις να φας οπουδηποτε οτιδηποτε.
Οποτε αν καποιος αποφασισει να παει να ζησει την εμπειρια του " αρχαιων γευσεις " θα πρεπει να ειναι προετοιμασμενος να βαλει το χερι σχετικα βαθια στην τσεπη ασχετου προσφορας η οχι.