Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ινδία - Γλυφάδα, Αθήνα
Δεκ
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
-

‘’Άτιμη κενωνία (sic) που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους ρίχνεις στα ξένα χέρια’’. Έτσι τα έλεγε πριν κάποιες δεκαετίες, η παραδουλεύτρα Μήτση Κωνσταντάρα στον αδελφό της Λάμπρο, στην ταινία ‘’ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι’’. Λογικά θα αναρωτηθείτε που κολλάει η ‘’άτιμη κενωνία’’ και τα ‘’ξένα χέρια’’, με την κριτική ενός Ινδικού εστιατορίου.

Όσο και αν έχει προοδεύσει γευσιγνωστικά ο μέσος Έλληνας, πάντα ήταν ένα σχετικά δύσκολο θέμα. Να βρεις μια παρέα μακριά από το στερεότυπο της ταβέρνας και του μεζεδοπωλείου, με ανοικτούς γευσιγνωστικούς ορίζοντες, πέρα από την σόλα ταβερνίσια μπριζόλα, το ξεροψημένο κοκορέτσι και το γκαγκανιασμένο μπιφτέκι. Εδώ λοιπόν περίπου πριν 3 χρόνια, πάνω κάτω όταν γράφτηκα ως μέλος στο ask4food, μάλλον στάθηκα τυχερός. Είχαμε πολλά χρόνια να ανταμώσουμε με ένα φιλικό μας ζευγάρι, με αυτούς τους ανοικτούς γευσιγνωστικούς ορίζοντες που λέγαμε. Κάναμε αρκετές ethnic βόλτες στην Αθήνα, αλλά λογαριάζαμε χωρίς την άτιμη κενωνία και τα ξένα χέρια. Το ‘’μεταναστευτικό goodbye’’, που ακούσαμε περίπου πριν 2 χρόνια, είναι αλήθεια ότι μας στενοχώρησε αρκετά. Έκτοτε το κενό δυστυχώς παρέμεινε δυσαναπλήρωτο!!

Με αυτά και με εκείνα, η τελευταία μας ethnic περιήγηση χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2014, όταν και επισκέφθηκα αυτό το αξιόλογο Ινδικό εστιατόριο, τον συμπαθέστατο Μαχαραγιά στην Τρούμπα. Μην επανέλθω εκεί, διαβάστε τις άφθονες και πολύ αξιόλογες κριτικές που δημοσιεύθηκαν από άλλους καλοφαγάδες στο μεσοδιάστημα. Έκτοτε το θέμα ethnic συνήθως κολλούσε στον υποτυπώδη χώρο και στις ‘’δύσκολες’’ τοποθεσίες (με σοβαρά ‘’ερωτηματικά ασφαλείας’’), στις οποίες συνήθως στεγάζονται τα εστιατόρια αυτού του είδους.

Ινδικό εστιατόριο Indi Go, Γλυφάδα, περιοχή μπιφτεκούπολης, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 21:30, άτομα 2, με κράτηση που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς, μέσω της σχετικής εφαρμογής κρατήσεων του ask4food. Οι ‘’οιωνοί’ αυτοί την φορά ήταν με το μέρος μας. Οι υφιστάμενες κριτικές σε γενικές γραμμές πολύ καλές, ο δε χώρος και η τοποθεσία δεν γεννούσαν τον παραμικρό προβληματισμό. Η μπιφτεκούπολη έρημη, μια σκέτη κατάθλιψη, ειδικά αν θυμηθεί κανείς την κοσμοπλημμύρα προηγούμενων δεκαετιών!! Μόνο ο γειτονικός Πρόεδρος είχε λίγο κόσμο, κατά τα λοιπά ‘’άκρα του τάφου σιωπή’’.

Ο χώρος είναι αντικειμενικά μια υπερπαραγωγή, ειδικά αν τον συγκρίνω με ‘’παραπήγματα’’ άλλων Ινδικών εστιατορίων, που σε κάποιες περιπτώσεις γειτονεύουν και με ‘’καλόμπαρα’’. Θα μπορούσα πολύ συνοπτικά να τον χαρακτηρίσω ως ατμοσφαιρικό, με μια αξιοζήλευτη ισορροπία ανάμεσα στο φολκλόρ και το κίτς, χωρίς όμως να καταντάει κουραστικός. Σημεία που σίγουρα θα αποσπάσουν την προσοχή σας είναι η εντυπωσιακή βαριά ξύλινη εξώπορτα (μοναστηριακού στυλ), ο προσεγμένος και ποικίλος ατμοσφαιρικός φωτισμός, τα προσεκτικά τοποθετημένα πανιά οροφής και οι ταιριαστές κουρτίνες, οι ωραίες τοιχογραφίες με τις Ινδουιστικές θεότητες, τα χαριτωμένα πολύχρωμα μαξιλαράκια στους καναπέδες και τέλος το σεπαρέ στο αριστερό τμήμα, ίσως προορίζεται για τους πιο μερακλήδες, που επιθυμούν να βιώσουν μια εμπειρία του τύπου πώς να φας σαν φακίρης σε ένα χαμηλό τραπέζι!! Τα ‘’χαρμάνια’’ θα καθίσουν στον εξωτερικό χώρο, ο οποίος είναι στεγανοποιημένος με χοντρό νάιλον και θερμαινόμενος με σόμπες μανιτάρια.

Τα καλά νέα συνεχίζονται και στην art de la table, την οποία βρήκα ισορροπημένη, γουστόζικη και πολύ ενδιαφέρουσα. Πολύ προσεγμένη, με τάση ανάδειξης του πλούσιου φολκλόρ στοιχείου, που όντως διαθέτει αυτή η χώρα.

Στο service δυστυχώς θα τα ‘’χαλάσουμε’’. Στο μαγαζί σημειωτέον ήμασταν 3-4 παρέες και δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε. Εξυπηρετούσε μια κοπέλα και ένας κύριος, σε ρυθμούς μάλλον υποτονικούς και ολίγον ‘’αποστασιοποιημένοι’’ από τους πελάτες. Την περισσότερη ώρα ήταν στα ‘’όρια’’ του οπτικού μας βεληνεκούς και συζητούσαν μεταξύ τους κοντά στο μπαράκι που βρίσκεται στο αριστερό τμήμα του εστιατορίου.

Μπορεί στο τέλος να ερωτηθήκαμε για τις εντυπώσεις μας, αλλά δυστυχώς θα έλεγα ότι κινήθηκαν στο μοτίβο, άχρωμοι, άοσμοι και άγευστοι, μια κατηγορία που δεν πολυσυμπαθώ ιδιαίτερα. Η ροή των πιάτων ερασιτεχνική, θα δείτε παρακάτω τι παραγγείλαμε. Όλα σερβιρίστηκαν μαζί (ακόμη και το κρασί), οπότε από πού να πρωτοξεκινήσεις, που να εστιάσεις την προσοχή σου και πως να αξιολογήσεις την ποιότητα κάθε πιάτου; Για να μην φανώ απόλυτος, όλα τα παραπάνω θέλουν απλές διορθωτικές κινήσεις, διότι είναι κρίμα από αυτές τις παραλείψεις, να χάνουν πολύτιμες ντοματούλες στο service. Α και για να κλείσω εδώ με το service, εμείς τουλάχιστον δεν είδαμε την πανέμορφη Ινδή σερβιτόρα που αναφέρουν άλλοι φίλοι. Κρίμα!!

Η κάρτα του menu δεν πρέπει να σας φοβίζει. Εδώ υπάρχει σωστή επαγγελματική προσπάθεια απόδοσης και δεν συναντάται η κατάχρηση του Google translate, όπως τουλάχιστον θυμάμαι ότι συνέβαινε στον Μαχαραγιά. Δεν είναι rocket science, σας διαβεβαιώνω ότι θα αντικρίσετε τις γνωστές δομημένες κατηγορίες, χωρίς πολλές εκπλήξεις.

Δοκιμάσαμε:
-Λαχανικά με curry, μαγειρεμένα σε σάλτσα πικάντικων κρεμμυδιών. Ήταν το πιάτο που υστέρησε χαρακτηριστικά, άτολμο και άνευρο, χωρίς να αναδεικνύονται οι έντονες γεύσεις που περιμέναμε.

-Ρύζι Γκούτσι Πιλάο μπασμάτι, μαγειρεμένο με μανιτάρια και μπαχαρικά. Το παίρνουμε πάντα ως συνοδεία των κυρίως πιάτων και συνήθως μας ικανοποιεί. Εδώ ήταν απλώς καλό, με πολλά περιθώρια βελτίωσης για κάτι παραπάνω.

-Naan με κιμά. Πάρα πολύ καλό, σε λογική ποσότητα και με ιδιαίτερα πρωτότυπη παρουσίαση (σαν μικρά σαντουιτσάκια με τον κιμά πλακέ μεταξύ των κομματιών του naan).

-Κοτόπουλο Μαντράς, με καυτερά μπαχαρικά, ντομάτα και καρύδα. Η σάλτσα καλοδουλεμένη, μέτρια καυτερή όπως και ζητήθηκε, το κοτόπουλο σε επαρκή ποσότητα και σωστά μαγειρεμένο, ήταν οι εντυπώσεις μας από αυτό το πιάτο.

-Ένα ανάμεικτο πιάτο (ταντούρ), αποτελούμενο από μια σούβλα κοτόπουλο τίκα, μια σούβλα κοτόπουλο μαλάι τίκα και ένα αρνίσιο σις κεμπάπ. Είχα μεγάλες προσδοκίες για αυτό το πιάτο, οι οποίες όμως δεν επαληθεύτηκαν στο 100%. Ήταν μεν αποδεκτό, αλλά με κάποια φάουλ. Πρώτο, όταν μας το σέρβιραν δεν ‘’άχνιζε’’, ξέρετε είναι μέρος ενός ‘’συνηθισμένου show’’ σε εστιατόρια τέτοιου είδους, που σερβίρουν πιάτα σε μαντέμι. Δεύτερο, το κοτόπουλο τίκα ήταν ψημένο λίγο παραπάνω, πάντα όμως στα όρια του αποδεκτού. Τρίτο και τελευταίο, τα ψημένα λαχανικά που ήταν σε ρόλο ‘’υποστρώματος’’ των 3 σουβλών, ήταν λίγα σε ποσότητα.

-Μισό λίτρο άγευστο λευκό χύμα κρασί στα 5€!! Άουτς αυτό πόνεσε!!

Check please
Με απόδειξη στα 40,80€. Εδώ κρίνω σκόπιμο να μνημονεύσω ότι εκμεταλλευτήκαμε την σχετική προσφορά του εστιατορίου, που παρέχει έκπτωση 20% κάθε Τρίτη και Τετάρτη, εφόσον η κράτηση γίνει μέσα από την πλατφόρμα του ask4food. Χωρίς την έκπτωση ο λογαριασμός θα έφτανε τα 49€. Too much!!

Κατέληξα ότι:
Δεν θα ανακαλύψετε ούτε την Αμερική, ούτε την πυρίτιδα, ούτε βεβαίως τις 100% αυθεντικές Ινδικές γεύσεις που πιθανόν να αναζητούσατε. Όλοι πάνω κάτω τα ίδια σερβίρουν, στην περίπτωση αυτή έχουμε Ινδικές μεν γεύσεις, αλλά ’’προσαρμοσμένες’’ σε Ελληνικούς ουρανίσκους, έστω και με τα μικρά λαθάκια που προανέφερα.

Δυνατά σημεία ο φολκλόρ προσεγμένος χώρος και η ασφαλής περιοχή, αδύνατα σημεία το μέτριο-υποτονικό service και οι τσιμπημένες τιμές. Αν θα ξαναπήγαινα; Μπορεί ναι μπορεί και όχι.

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη, ευτυχία και προκοπή σε όλους τους φίλους καλοφαγάδες και τις οικογένειές σας. Α και να μην ξεχνιόμαστε να έχετε μια καλή γευσιγνωστική χρονιά!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
2015-12-27 23:25:34

Χρόνια πολλά και σας ευχαριστούμε πολύ για την κριτική σας.
Οι κριτικές από τους πελάτες μας βοηθούν να βελτιώνουμε την ποιότητα της εξυπηρέτησης που προσφέρουμε.
Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για το γεγονός ότι τα φαγητά και το κρασί ήρθαν όλα μαζί στο τραπέζι σας.
Επίσης είναι όντως παράλειψη και ζητούμε συγνώμη για το μη άχνισμα του sizzler.
Μας στεναχωρεί το σχόλιο που αφορά την ποιότητα του service και ειδικότερα την αποστασιοποίηση που αναφέρετε.
Προσπαθούμε να ισορροπούμε ανάμεσα στην διακριτικότητα και στο να γινόμαστε ενοχλητικοί. Το ενδιαφέρον μας όταν ρωτάμε τους πελάτες πως βρήκαν την εμπειρία του Indi go είναι ουσιαστική και δεν γίνεται απλά για να γίνει. Πραγματικά είναι μια ουσιαστική πηγή πληροφόρησης που μας βοηθάει να βελτιωθούμε. Θα το εκτιμούσαμε αν αυτά τα σχόλια μας τα είχατε κάνει κατά την διάρκεια της παρουσίας σας στο Indi go αλλά και μέσω του ask4food είναι το ίδιο σημαντικά.
Όσον αφορά στα πιάτα, πιστεύουμε πως δεν είμαστε στην κατηγορία "όλοι πάνω κάτω τα ίδια σερβίρουν". Στην κουζίνα μας έχουμε δύο Ινδούς μάγειρες, έναν που φτιάχνει τα ψητά και τα naan στο φούρνο Ταντούρι και έναν που φτιάχνει τα μαγειρευτά και οι δύο με 15 χρόνια εμπειρία στην Ινδική κουζίνα και αυτό που κάνουμε είναι να διατηρούμε την αυθεντικότητα των πιάτων. Είναι γεγονός ότι κάποια πιάτα δεν μπορύμε να τα κάνουμε 100% όπως στην Ινδία γιατί είτε κάποια μπαχαρικά είναι δύσκολο να βρεθούν στις ποσότητες που τα θέλουμε στην Ελλάδα, είτε γιατί το κόστος κάποιων μπαχαρικών θά έκανε την τιμή του τελικού πιάτου απαγορευτική.
Κατά περιόδους δουλεύουμε με γκρούπ Ινδών που έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές και (δεν το λέμε αυτό για διαφήμηση) έχουμε πάρει εξαιρετικά σχόλια για την ποιότητα και την γεύση των πιάτων μας από τους πλέον ειδικούς στην Ινδική κουζίνα.
Συγκεκριμένα νιώθουμε πως η αναφορά σας στο κάρυ λαχανικών είναι λίγο άδικη όταν έχουμε πάρει πάρα πολύ κάλες κριτικές και από Έλληνες πελάτες μας αλλά κυρίως από Ινδούς πελάτες που έχουν επισκεφθεί το μαγαζί.
Κλείνοντας θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε μία ακόμα φορά για τα σχόλια σας και για την επίσκεψη σας στο Indi go και σας ευχόμαστε καλή χρονιά.


2015-12-28 14:58:18

Σας ευχαριστώ για τον σχολιασμό της κριτικής μου. Μου αρέσει γενικά η διαδραστική επικοινωνία μεταξύ εστιατορίου και πελάτη, αρκεί πάντα να γίνεται με ειλικρινή, ευγενική και καλοπροαίρετη διάθεση.

Η επιχείρηση σας γενικά έχει πολλά θετικά στοιχεία. Αν βελτιωθεί και στα αρνητικά στοιχεία, όπως τουλάχιστον τα αντιλήφθηκα στην δική μου επίσκεψη και τα προσέγγισα στην κριτική μου, μπορεί να πάει πολύ καλύτερα.

Σας εύχομαι καλή χρονιά και κάθε επαγγελματική πρόοδο

Φιλικά
mavtasos


2016-11-21 11:35:35
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την mavtasos.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.