Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Κολωνάκι - Λυκαβηττός, Αθήνα
Δεκ
26
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
37-49

Φέτος το ABREUVOIR έκλεισε μισό αιώνα, ακριβώς 50 χρόνια λειτουργίας, από το έτος 1965, όπου το άνοιξε η οικογένεια Κότση. Οι φίλοι μου στην Αμερική μου είχανε μιλήσει με πολύ καλά λόγια για fantastic lunch & dinner experiences στο Abreuvoir… Μέρες που είναι λοιπόν, είπαμε με τη φίλη μου να δοκιμάσουμε, στο χώρο αυτό, την κλασική και παραδοσιακή γαλλική κουζίνα!

Ζήτησα να μάθω τι ακριβώς σημαίνει, και μου είπανε ότι είναι η γούρνα ή το σιντριβάνι με το πόσιμο νερό, για τα άλογα και τα άλλα οικιακά ζώα, αυτό που λέμε εμείς, drinking trough or watering place!

Αυτό το ρέστοραν βρίσκεται στο Κολωνάκι, που είναι γιομάτο κόσμο τώρα στις γιορτινές μέρες. Μπροστά του έχει ένα μικρό παρκάκι στο τέλος της Ξενοκράτους, όπου το καλοκαίρι θα είναι μια απόλαυση το φαγητό στη σκιά των δένδρων, τα οποία τώρα πια έχασαν τα φύλλα τους…Πάντως, με την ωραία και την prestigious ατμόσφαιρα, αλλά και την εορταστική διακόσμηση, νομίζεις πως έχεις κιόλας ταξιδέψει κάπου άλλου…Όλα στη ζωή μας είναι θέμα φαντασίας και εμπειριών. Δεν νομίζετε;;

Εμείς αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το κλασικό μενού τους των 33 € το άτομο, που είναι ένα καλό value for money. Πήραμε, για πρώτα, μια ψαρόσουπα πέστροφας με κρουτόν και ένα mille-feuille με γαρίδες. Για κυρίως πιάτα, ένα φιλέτο σολομού στη σχάρα και ένα κόκορα κρασάτο. Για γλυκά, μία μους σοκολάτα και μία κρεμ μπρουλέ. Περιττό να προσθέσω πως ήτανε, όπως το περιμέναμε, όλα πολύ νόστιμα, σωστά μαγειρεμένα και τελετουργικά σερβιρισμένα!!

Ήπιαμε μισό λίτρο καράφας red house-wine, Αγοργήτικο, μπρούσκο, που μου είπαν ότι είναι από την περιοχή Νεμέα της Πελοποννήσου, και θυμήθηκα τον Hercules & the Lion!! Είπαμε, η φαντασία μου οργιάζει. Πάντως το κρασί, στα 10 €, ήταν φανταστικό vfm!!!

By the way, η λίστα κρασιών ήταν το κάτι άλλο, με άπειρες σελίδες και του κόσμου τα κρασιά, σαμπάνιες, λικέρ και ό, τι βάζει ανθρώπινος νους. Την χάζευα για πολύ ώρα, και ανακάλυψα το αγαπημένο μου γαλλικό γλυκό κρασί, dessert wine, από την περιοχή Sauternes, το ξακουστό Chateau d’Yquem, χρονιάς 1990, που κόστιζε παρακαλώ 1.750 €!! Εμείς καλά τη βγάλαμε με το house-wine! Θυμάμαι, πριν λίγα χρόνια στη Νέα Υόρκη γιορτάσαμε ένα bachelor party ενός πλούσιου φίλου μας στο γαλλικό LE CIRQUE, και είχαμε μια αντίστοιχη μοναδική εμπειρία, με το κρασί αυτό. Μη με ρωτήσετε πόσα δολάρια πλήρωσε ο φίλος μου, έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει να το χρέωσε στα έξοδα της εταιρίας του μπαμπά…

Εμάς, ο λογαριασμός μας ήρθε στα 80 € με ένα μικρό tip, και φυσικά άξιζε τα λεφτά που δώσαμε.
Το μέρος το προτείνω, ειδικά άμα σας αρέσει η γαλλική κουζίνα.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους τους φίλους του ask4food! Με υγεία να γιορτάσουμε όλοι μας το Νέο Έτος 2016, Ειρήνη στον Κόσμο και σε μας εδώ στην Ελλάδα, να μας φέρει λίγο γούρι επιτέλους!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια