Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Θησείο, Αθήνα
Δεκ
30
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

Σάββατο απόγευμα 26/12, επιστρέφοντας από ημερήσια εκδρομή με μια φίλη, βρίσκω με το πρώτο θέση χαμηλά στο Μοναστηράκι, οπότε οδεύουμε προς Θησείο για να δοκιμάσουμε τον ανανεωμένο χειμερινό κατάλογο του Άρη Τσανακλίδη στο KUZINA (K). Ο σεφ Τσανακλίδης έχει δώσει δείγματα γραφής εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια, ξεκινώντας από το MELROSE και συνεχίζοντας στη ΣΠΟΝΔΗ, την PASTERIA, το μενού του PASAJI κ. λπ.

Η Κ βρίσκεται σε επίλεκτη θέση στην οδό Αδριανού, όπου λειτουργεί απ’ το 2006, με ωράριο καθημερινά από 13.00-23.30. Απέναντί της δεσπόζει ο φωταγωγημένος Ναός του Θησείου, ο Δωρικός Ναός που ήταν αφιερωμένος στον αρχιτεχνίτη, μεταλλουργό Θεό Ήφαιστο. Φθάνοντας, λίγο πριν απ’ τη Δύση του Ήλιου, το μαγαζί ήταν σχεδόν γεμάτο μέσα και έξω από Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Ο χώρος, συνολικής δυναμικότητας 200 περίπου ατόμων, τόσο στον πεζόδρομο της Αδριανού, όσο και εσωτερικά -ισόγειο, πατάρι, αλλά και ταράτσα για το καλοκαίρι- είναι λειτουργικός και καλοσχεδιασμένος.

Τώρα, ήταν επιπλέον διακοσμημένος όμορφα για τις γιορτές: μπάλες κρεμαστές στην ανοιχτή κουζίνα στο βάθος της αίθουσας, καθώς και καμπάνες, στολίδια και φωτάκια παντού τριγύρω. Μπαίνοντας εντυπωσιάζει το τεράστιο μπαρ με καμιά δεκαριά σκαμπό, ενώ στην ανοιχτή κουζίνα ξεχωρίζουν περί τα 7-8 άτομα, όλα επί το έργον με τις στολές και τα σκουφάκια τους, μάγειροι, βοηθοί, κ. λπ.

Εξάλλου, μπαίνοντας αριστερά, ξεχωρίζουν 2 υπερυψωμένα τραπέζια, από όπου οι θαμώνες έχουν τη γενική εποπτεία της Αδριανού, μέσα απ’ τις μεγάλες τζαμαρίες. Μέσα λοιπόν που κάτσαμε, υπάρχουν γύρω στα 20 μεγάλα και μικρά τραπέζια, ενώ κυριαρχεί το λευκό χρώμα στα τραπεζοκαθίσματα, αλλά και στα τούβλα με τα οποία έχουν επενδυθεί οι εσωτερικοί τοίχοι.

Στα δάπεδα παρατηρεί κανείς τον συνδυασμό ανοιχτού και σκούρου, με την εναλλαγή μπεζ και μοβ τετραγώνων. Ο φωτισμός είναι πολύ προσεγμένος, η αίθουσα είναι ιδιαίτερα φωτεινή, αφού εκτός των άλλων υπάρχουν και κρεμαστά φώτα πάνω απ’ τα τραπέζια, που αργότερα ρυθμίζονται με ροοστάτη για πιο ρομαντική ατμόσφαιρα.

Η μουσική, ελληνικά και ξένα κομμάτια στη σωστή ένταση, καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα ακουσμάτων, από Πρωτοψάλτη, μέχρι Piaf, Vaya con Dios, κ. λπ.

Το προσωπικό ήταν εντυπωσιακά πολυάριθμο: κουζίνα, σερβιτόροι, υποδοχή, κ. λπ., στη συγκεκριμένη βάρδια θα ήταν γύρω στα 20 άτομα! Μισθοί και έξοδα μετακυλίονται, ωστόσο, στις τιμές των φαγητών (!! )… Είναι η ποιότητα, άραγε, των εδεσμάτων άξια της αναμενόμενης υπερτιμολόγησης;; Αυτό είναι πάντα το μεγάλο ζητούμενο, αλλά και ο λόγος της αποψινής μας επίσκεψης εκεί, με την ευκαιρία του νέου μενού τους. Ποιο είναι σήμερα το vfm της Κ; Έρχομαι λοιπόν σε ό, τι δοκιμάσαμε:

Πήραμε ένα νέο μενού των 20 € και ένα χούμους, τα οποία μοιραστήκαμε.

Στην αρχή ήρθαν 4 στρογγυλά ψωμάκια, με ελίτσες και λαδάκι. Χρέωση εισαγωγική παρακαλώ, κάτι σαν καλωσόρισμα: 2Χ2=4 €!! Δηλαδή, άκουσον-άκουσον, στο μενού των 20 €, χρεώνεται επιπλέον το ψωμάκι με 2 €!! Στη συνέχεια, ήρθε το πρώτο πιάτο μας, μία λουκουμάδες με μους φέτας, λιαστή ντομάτα και ελιά: πρόκειται για 2 λουκουμαδάκια, όλα κι όλα.

Τουλάχιστον ήταν νόστιμα. Ακολούθησε το κυρίως πιάτο: ριζότο με παντζάρι, κατσικίσιο τυρί, κομμάτια καρυδιού, δυόσμο και άνηθο. Νόστιμο κι αυτό, σε βαθύ πιάτο. Τελευταίο, το γλυκό ραβανί με παγωτό καϊμάκι & sauce μαστίχας. Πολύ καλό.

Το χούμους, εκτός μενού, ήταν φτιαγμένο με ταχίνι, χυμό λεμονιού και κύμινο και ήρθε με χειροποίητα ζεστά αραβικά πιτάκια και μείγμα από μπαχαρικά ντούκα. Ήταν πολύ γευστικό και κόστιζε 7.10 €

Έτσι, με δύο ποτήρια ροζέ κρασί Μελιαστό Σπυρόπουλου, (2Χ6.60=13.20 €) ο λογαριασμός έφτασε αισίως τα 45 €!!. Κατ’ άτομο χωρίς ποτό έρχεται στα 10/16 €, έχοντας δοκιμάσει μόνο αυτό το απλούστατο μενού και ένα χούμους!!

Νερό ήρθε κανονικά σε κανάτα, αλλά δυστυχώς ούτε λόγος για ένα στοιχειώδες έστω κερασματάκι!!!

Κατά τα άλλα, στον νέο κατάλογό τους φιγουράρουν 9 ορεκτικά, από 7.10 € (το χούμους) μέχρι 13.10 € το χταπόδι στιφάδο με πουρέ από ρεβίθια. Ακολουθούν 4 σαλάτες, από 10-12 € (! ), και 9 κύρια πιάτα, από 15 € οι μακαρούνες μέχρι 29.90 παρακαλώ η μοσχαρίσια μπριζόλα strip-loin, με σπανάκι ογκρατέν και πατάτες αλατοψημένες!! Για να γλυκαθούμε στο τέλος, σειρά έχουν τώρα τα 5 γλυκά τους (τάρτες, πουτίγκες και μους), επίσης σε τιμή ευκαιρίας, δηλ. από 8.50-10 €!!

Σε αγαστή συμφωνία είναι φυσικά και οι τιμές των ποτών: το ποτήρι κρασί, από 4 € μέχρι 12 €, για ένα ποτηράκι κόκκινο Βιβλία Χώρα!! ). Τα εμφιαλωμένα κρασιά είναι εξίσου υπερτιμημένα: από 17-38 € τα λευκά, ενώ την τιμητική τους έχουν και τα κόκκινα: από 18 μέχρι 54 €, για το Τ- OINOS CLOS STEGASTA, των Τηνιακών Αμπελώνων.

Για να είμαι βέβαια ακριβοδίκαιος, πρέπει να προσθέσω εδώ ότι η συγκεκριμένη ποικιλία του Μαυροτράγανου Τηνιακού οίνου είναι σπάνια και η αντίστοιχη τιμή κάβας κυμαίνεται από 30-40 €, ανάλογα με τη χρονιά και τη σοδειά.

Το ίδιο ισχύει και για τις μπύρες, που αρχίζουν από 3.50 € οι ελληνικές, για να φθάσουμε στα 24.50 € για την ξακουστή Audace 750 ml., νομίζω ιταλικής προέλευσης, που στην κάβα δεν την βρίσκεις κάτω από 10 €. Με δυο λόγια, το καλό πράγμα στοιχίζει. Το θέμα, όμως, είναι: αλήθεια, πόσο ;;

Συμπερασματικά, ο κ. Τσανακλίδης νομίζω πως δικαιούται τις 3 ντομάτες στη γεύση, την εξυπηρέτηση και τον όμορφο χώρο όπου λειτουργεί για χρόνια. Ωστόσο, με όσα ήδη περιέγραψα και κυρίως με την απογείωση των τιμών του, καταμεσής της κρίσης μας, δεν μπορώ παρά να του βάλω - με κάθε επιείκεια- πάνω από 2 στα 4.

Πιθανώς, σε κάποιον άλλο, να έβαζα 1 στα 4!! Ας το προσέξει το σημείο αυτό, περιορίζοντας κάπως το κόστος του, όχι βέβαια εις βάρος της ποιότητας, προκειμένου να ανταποκριθεί περισσότερο στις προσδοκίες, τόσο τις δικές μας, όσο και των πολυπληθών τουριστών, που όσο κι αν τον τιμούμε και τον στηρίζουμε, δεν παύουμε ωστόσο να κρίνουμε και να συγκρίνουμε εδέσματα, ποιότητες, ποσότητες και φυσικά τιμές!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια