Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Περιστέρι, Αθήνα
Δεκ
31
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και χρόνια πολλά!!!

Γιορτινές ημέρες και τι καλύτερο από το να καθήσεις στο σπίτι σου, με την οικογένεια σου.... Να μαγειρέψετε, να πείτε 2 κουβέντες και να δώσετε σημασία σε άτομα της 3ης ηλικίας που η καθημερινότητα δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε... Όσοι έχετε μεγάλους ανθρώπους στην οικογένεια σας να τους δίνετε σημασία.... δεν γνωρίζεις για πόσο θα τους έχεις μαζί. Κάπως έτσι κύλησε η ημέρα των Χριστουγέννων, οπότε δεν μας άφησε για πολλά-πολλά και εξόδους!

Θα σας μιλήσω για τις Makarounes που η τύχη τα έφερε να τις επισκεφθώ την Κυριακή 27/12/2015! Επέτειο ήθελα να γιορτάσω και να κάνω έκπληξη στη φίλη μου αλλά δυστυχώς ένα κρύωμα με φρέναρε και αντί για το Όμικρον (αφού ήθελα κάτι ρομαντικό) μας έφερε στον Κορυδαλλό να προσπαθούμε να κάνουμε κάποιες μικροαλλαγές στα δώρα των εορτών. Επειδή δεν ήθελα να "κάψω" τη μέρα σκέφτηκα να κάνουμε μια βόλτα.

- Τι θες αγάπη μου;

- Ζυμαρικά... Προχτές που μαγείρευε ο Θάνος πολύ τα ζήλεψα....

Φύγαμε για Makarounes, ότι πιο κοντινό μου ήρθε εκείνη τη στιγμή.

Το μαγαζάκι αυτό λοιπόν δεν τον γνώριζα, τυχαία σαν διαφήμιση πέρασε από μπροστά μου στο Facebook και έκανα ένα απλό like. Ο καλός φίλος Jim με ρώτησε στην τελευταία συνάντηση των μελών του σάιτ "μα καλά, σε όλα τα εστιατόρια κάνεις like;;;"... Ω ναι, ότι περνάει από μπροστά μου το τσεκάρω για μελλοντική επίσκεψη! Κάπως έτσι έκανα και την προσθήκη στο σάιτ!

Η ιστορία λέει πως το πρώτο μαγαζί στην περιοχή του Μενιδίου είχε 2 φανατικούς θαμώνες, τον Κώστα και τον Βαγγέλη. Αφού είχαν δώσει σεβαστά ποσά για τις δημιουργίες του Βίλεμ (του μάγειρα), πήραν την απόφαση να κάνουν πρόταση συνεργασίας και να ανοίξουν Makarounes στο Περιστέρι, σε μια περιοχή που σφύζει από ζωή. ΔΕΝ μπορείτε να φανταστείτε πόσος κόσμος κυκλοφορεί και πόσες μηχανές είναι παρκαρισμένες πάνω στα πεζοδρόμια.

Το μαγαζί βρίσκεται πολύ κοντά στη Θηβών. Ανεβαίνοντας την θα κάνετε δεξιά στην Πελασγίας και στα 100 μέτρα θα δείτε την εκκλησία Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ακριβώς από πίσω της (αριστερά) βρίσκεται αυτό το μαγαζάκι σε απόσταση αναπνοής από τα υπόλοιπα κεντρικά καφέ της περιοχής.

Να ξεκαθαρίσω κάτι για να μην δημιουργήσω μεγαλύτερες προσδοκίες από όσες αξίζουν. Κατ'αρχάς μιλάμε για ένα σχετικά μικρό μαγαζάκι, όχι ακριβώς fast food αλλά ΟΧΙ και εστιατορίου που θα έχεις το ανάλογο περιβάλλον για να μείνεις με τις ώρες. Αυτό αφορά κυρίως ηλικίες μεγαλύτερες των 40. Αν είσαι 25άρης και μεγάλη παρέα μπορείς να μείνεις και λίγο παραπάνω για να κάνεις χαβαλέ, όπως έκανε μια παρέα 7-8 ατόμων στην επίσκεψη μας. Προσφέρεται για κάτι κοντινό δηλαδή και ανεπίσημο.

Η εξυπηρέτηση έγινε από 2 παιδιά, ο ένας ήταν αρκετά ευγενικός και φιλικός. Βλέποντας και τις φωτογραφίες στο Facebook νομίζω πως είναι και συνιδιοκτήτης. Και φαίνεται να το πονάει το μαγαζί του. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές τον τσέκαρα να καθαρίζει με μανία τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα, το ίδιο και τα τραπέζια που είχαν χρησιμοποιηθεί από προηγούμενους πελάτες. Θα πω ένα μπράβο αν και θα αφαιρέσω έναν βαθμό γιατί υπήρχε μια αργοπορία σε κάποια διαστήματα στην εξυπηρέτηση μας. Ένα πταισματάκι ήταν πως ερωτηθήκαμε αν θέλουμε ψωμί, απαντήσαμε καταφατικά, μας χρεώθηκε αλλά ενώ ξεχάστηκε αναγκαστήκαμε να το ξαναζητήσουμε που και πάλι το ξέχασαν (!!! ). Ανθρώπινο λάθος. Σημειώστε πάντως πως ενώ υπήρξε ένα ζευγάρι τακτικών θαμώνων, τους ανάγκασαν να καθίσουν τον ημιυπαίθριο χώρο για να καπνίσουν.

Ο χώρος είναι σχετικά μικρός, κατά 99% είμαι σίγουρος πως η προηγούμενη επιχείρηση ήταν σουβλατζίδικο. Ωραία ξύλινα τραπεζοκαθίσματα χωρίς φθορές με κάποιες πινελιές στα τραπέζια όπως μύλοι πιπεριού ή αλατιού, κάποια βαζάκια με ζυμαρικά ή κάποια γλαστράκια. Σίγουρα ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΤΕ διακόσμηση εκεί πέρα. Ο μικρός εσωτερικός χώρος έχει θέα στην κουζίνα, ενώ στις πεντακάθαρες τουαλέτες υπήρξε και κρέμα χεριών. Πάντως η πρώτη εντύπωση ήταν πως μπαίνοντας στον χώρο, αν και σχετικά αδιάφορος, μοσχοβολούσε λάδι τρούφας!

Το φαγητό το βαθμολόγησα με άριστα (ακριβέστερα με 3.5) με βάση ότι ΔΕΝ πρόκειται για εστιατόριο αλλά για κάτι λιγότερο κυριλέ. Ο κατάλογος όχι πολύ μεγάλος αλλά με καλές επιλογές και όχι τα εντελώς συνηθισμένα. Οι επιλογές 5-6 σε κάθε κατηγορία αλλά θελκτικές.5 σαλάτες με πιο ευφάνταστη αυτή με τις καρδιές πεπονιού, προσούτο και λιναρόσπορο (λογικά καλοκαιρινή) 7.5 ευρώ, σαλάτα σολωμού στα 7.5 και οι υπόλοιπες (πχ σίζαρς) στα 6.5 ευρώ, ευπαρουσίαστες.

Υπάρχουν ορεκτικά με τυριά, υπάρχει μιλφέιγ πατάτας στο φούρνο με κρέμα μαύρης τρούφας, παρμεζάνα και ρόκα στα 6.5 ευρώ όλα.

Ριζότο και κανελόνι με σπανάκι (7 ευρώ)

Οι κλασικές γεύσεις ζυμαρικών στα 7.5 ευρώ, τύπου καρμπονάρα-μπολονέζ και σάλτσα τομάτας.

Rib-eye με bourbon sauce στα 17 ευρώ ή χειροποίητο μπιφτεκάκι κοτόπουλου σε λέμον γκρας στα 11 ευρώ.

Μπέργκερ στα 7.8 ευρώ και με διπλό μπιφτέκι στα 8.9 ευρώ και όπως ακούσαμε από το διπλανό τραπέζι ήταν πολύ καλό...

ΚΑΙ

Οι εκλεκτές γεύσεις προς 9 ευρώ από φρέσκο φιλέτο σολωμού αλλά και τη ναυαρχίδα όπως διάβασα caramelle tricolori (όπως τα είχα πρωτογνωρίσει στο Vincenzo στη Γλυφάδα το 2005), ραβιόλι και ραβιολάτσι.

Οι επιλογές μας:

- Ρολάκια καταϊφιού γεμισμένα με κρέμα τυριού και προσούτο στα 6.5 ευρώ. Μας είχαν τονίσει πως "ακούγεται" και το ροκφόρ και αν και το αντιπαθώ, μπορώ να πω πως ήταν σε ανεκτό σημείο. Δυστυχώς μόνο 2 καλοψημένα ρολάκια που ετοιμάστηκαν εκείνη την ώρα, τραγανά. Καλό χειμωνιάτικο πιάτο, νόστιμο αλλά θα ήθελα για την τιμή του λίγο περισσότερη ποσότητα. Το προσούτο ήρθε σαν προσθήκη πάνω από τα ρολάκια.

- Καρμπονάρα με μαφαλντίνε (πλατύ ζυμαρικό με τρακτερωτές άκρες) στα 7.5 ευρώ με καπνισμένη χοιρινή πανσέτα και παρμεζάνα "δεμένα" χωρίς αβγό. Τέλεια θερμοκρασία και ψημένα ακριβώς όσο πρέπει, χορταστικά χωρίς να είναι μπουχτιστικά από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει και μάλιστα το λέει η φίλη μου που είναι δύσκολος κριτής και δεν ενθουσιάζεται εύκολα.

- Ραβιολάτσι γεμιστό με κρέμα μανιταριών και λάδι λευκής τρούφας στα 9 ευρώ. Στρογγυλά ζυμαρικά,6-7 στον αριθμό αλλά παραδόξως σε ικανοποιούν ποσοτικά αν έχεις πάρει και ορεκτικό. Πλούσια γεύση με φρέσκα και ζουμερά μανιτάρια και μια κρέμα που με έκανε να ψάχνω το ψωμί για να κάνω βούτες (πράγμα σπάνιο για τα δεδομένα μου).

Σημειώστε εδώ πως υπήρχε μια σχετική καθυστέρηση στην προετοιμασία αλλά ικανοποιηθήκαμε πλήρως από το αποτέλεσμα.

- Ψωμί που χρεώθηκε 4 φορές επί 0.5 ευρώ αλλά δεν ήρθε ποτέ.
- Κόκα Κόλα στα 2 ευρώ.

- Νεοϋορκέζικο τσιζκέικ με καραμελωμένα φουντούκια στα 3.5 ευρώ. Τραγανοφουρνιστό αλλά ΠΟΥ ήταν τα φουντούκια ΟΕΟ; Εμείς είδαμε μόνο αγριοκέρασα από πάνω. Νόστιμο και στη σωστή ποσότητα να το μοιραστείς, όχι πολύ τυρένιο.

Κέρασμα 2 ποτηράκια μους σοκολάτας, αέρινης αλλά πιστεύω πως κάποιος ξηρός καρπός ή τριμμένο μπισκότο θα έδινε ένα credit παραπάνω.

Σύνολο στα 30.5 ευρώ και με κανονική απόδειξη την ώρα της παραγγελίας.

Συμπερασματικά η εικόνα που μου έμεινε ήταν:

1) Σχολαστικότητα στον καθαρισμό και την υγιεινή του χώρου. Συνεχώς καθάριζαν οι άνθρωποι.

2) Ποιοτικές γεύσεις και σε καλές τιμές, τουλάχιστον ότι δοκιμάσαμε μας ικανοποίησε απόλυτα.

3) Νεανικότητα και προσπάθεια από νέα παιδιά που δείχνουν να το παλεύουν και μου φάνηκε να υπάρχει σοβαρότητα.

Αν έχετε διαβάσει την κριτική μου αγαπητοί φίλοι θα καταλάβατε ότι το προτείνω αν βρίσκεστε εκεί κοντά.

ΕΛΕΟΣ με τα ντελιβεράδικα πλέον!

Να έχουμε μια καλή και δημιουργική χρονιά με νέες συναντήσεις μεταξύ των μελών!