Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Ιαν
03
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Σε αυτο το εστιατόριο πήγαμε δύο φορές σε διάστημα δεκαπέντε ημερών γιατι μου άρεσαν αρκετά οι γεύσεις και ήθελα να το επαναλάβουμε για να δούμε αν η ποιοτητα ειναι σταθερή. Περιττό να σας πω ότι το εστιατόριο αυτό έχει εξαιρετικές γεύσεις και θα συνεχίσουμε να το προτιμούμε.
Η κουζίνα είναι πολίτικη-λιβανέζικη βασισμένη στις ρίζες του ιδιοκτήτη-chef. To εστιατόριο είναι γωνιακό και κοντά στην παραλιακή χωρίς πρόβλημα ιδιαίτερο στο παρκινγκ.

Η εισοδος σε βάζει σε ένα χώρο σκεπασμένο με ναυλον αλλά αν θέλει κανείς μπορεί να μπει και στο κυρίως εστιατόριο που εχει και εκεί 5-6 τραπέζια. Εμείς και τις δύο φορές καθίσαμε μέσα παρόλο που υπήρχαν λίγο μυρωδιές από την κουζίνα. Δεν μας ενόχλησαν γιατι μυριζαν καλομαγειρεμενο φαγητο και ο εξαερισμός δούλευε αρκετα. Απ'οτι είδαμε είχε και ξεσκέπαστη αυλή με φυτά από την άλλη πλευρά για το καλοκαίρι.
Ο χώρος ήταν ζεστός βαμμένος πορτοκαλί με μία ταπετσαρία τύπου αραμπεσκ ίδια με τα χάρτινα σουπλά και τους καταλόγους. Τα έπιπλα δεν ηταν κατι ιδιαιτερο αλλά τα ζεστα χρώματα και οι πολυελαιοι του έδιναν μια ζεστασιά. Οι τουαλέτες καθαρές αλλά λίγο παλαιές και δεν έβρισκα και το φως γι'αυτο και το 2άρι. Αν ήταν λίγο πιο περιποιημένες θα έδινα 3άρι.

Η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή. Πήγαμε και τις δύο φορές καθημερινή και έτσι δεν είχε πολλά τραπέζια γεμάτα. Την πρώτη φορά μας εξυπηρέτησε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης πράγμα για το οποίο τον θαύμασα αφού μετα από εμας ήρθε μια μεγάλη παρέα με τουρίστες οι οποίοι εξυπηρετήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ και να μαγειρεύει κιόλας. Τη δεύτερη φορά ήταν μία ευγενέστατη κυρία, γελαστή και εξυπηρετική. Άριστα στην εξυπηρέτηση παρόλο που θεωρώ ότι φέρνουν λίγο γρήγορα τα κυρίως πιάτα χωρίς να έχεις φτάσει ούτε στη μέση στα ορεκτικά. Αυτό σου δημιουργεί λίγο άγχος για να φας γρηγορα να μην κρυωσουν τα κυρίως σου. Σε κάποια στιγμή βγήκε ο chef, τον χαιρετήσαμε και μας ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και φαινόταν ιδιαίτερα ευγενής.

Τώρα από φαγητό πήραμε:
Έφερα κάτι ιδιαίτερα πιτάκια πάρα πολύ ωραία και μεγάλη ποσότητα τα χρέωσε 1,60 ευρώ και για τους δύο (ενώ μέσα στον κατάλογο έγραφε 1,60 και εγω θεωρουσα για τον καθε άτομο οπότε ευτυχώς ήταν και για τα δύο. θα τα κρατούσα ούτως ή άλλως γιατί ηταν καμια δεκαριά και τα ήθελα για τις απίστευτες αλοιφές).

Και τις δύο φορές πήραμε μουχαμάρα αυτή την απίστευτη κρέμα με καρύδια και κύμινο. Την έχω φάει και αλλού αλλά ήταν έντονη η γεύση της κόκκινης πιπεριάς ενώ εδώ ηταν του καρυδιού και του κύμινου με ελαιόλαδο από πάνω. Με τα πιτάκια που έφερε α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-η. Θα την παίρνω κάθε φορά που θα πηγαίνουμε 5,40 ευρώ
-λεχματζούν με κιμά και μυρωδικα - εξαιρετικό 3,50 ευρώ
-πίτα ζάταρ με θυμάρι, σουμάκ και τυρί 4,50 ευρώ
-μαντι. Είναι αυτά τα χειροποίητα ζυμαρικά που τα γεμίζουν με κιμά και από πάνω τα περιχύνουν με σκορδάτο γιαούρτι και σως από σουμάκ. Παρόλο που είναι στη λίστα με τα κυρίως τα πήραμε για ορεκτικά. Τη δεύτερη φορά πήραμε τη veggie εκδοχή των μαντι που ηταν με γέμιση φακές και μανιτάρια και από πάνω το ίδιο γιαούρτι. Καταπληκτικά και τα δύο. Με τον κιμά έκανε 8 ευρώ και με τις φακές-μανιτάρια 8,50 ευρώ σε ικανοποιητική ποσότητα.

Για κυρίως πήραμε:
Ο σύζυγος και τις δύο φορές πήρε κεμπάπ αλα σουζάννα. Του άρεσαν πάρα πολύ. Ικανοποιητική ποσότητα με συνοδευτικά πληγούρι, σαλάτα φατούς και κρεμμυδάκι 8,50 ευρώ.
Εγώ παρήγγειλα την πρώτη φορά χιουνκιάρ μπεγεντί. Το συγκεκριμένο πιάτο το παραγγέλνω πάντα όταν το βρίσκω. Το θεωρώ από τα καλύτερα χιουνκιάρ που έχω φάει με αρκετή ποσότητα μαλακό μοσχαράκι τας κεμπάπ κοκκινιστό και ένα ωραίο πουρέ μαστιχωτό από καπνιστή μελιτζάνα δουλεμένο με κασέρι και μπεσαμελ. Νομίζω την επόμενη φορά αυτό θα ξαναπάρω αφού τη δεύτερη φορά που πήγα πήρα μοσχαρίσιο ντονέρ που ήταν μεν νόστιμος αλλά καμία σχέση με το χουνκιάρ. Μου φάνηκε λίγο στεγνός ως μοσχαρίσιος γύρος. Βέβαια θεωρω ότι φταίει το οτι ηταν απο καθαρό κομματι κρέατος χωρίς τα λίπη που βάζουν στα σουβλατζίδικα για να ειναι μαλακός ο γύρος. Καλύτερος δηλαδη σαν ποιότητα αλλά αρκετα στεγνός. Το χουνκιάρ δεν θυμάμαι πόσο εκανε ακριβώς αλλά ήταν λίγο πάνω από 10 ευρώ. Το ντονέρ έκανε 9,50 με συνοδεία πιτούλα, φατούς και ρυζάκι.

Ήπιαμε κρασάκι δικό τους κόκκινο καμπερνέ. Κόστιζε 5 ευρώ το μισό κιλό και 1 ευρώ το μπουκάλι το νερό.
Την πρώτη φορά βιάστηκα και παρήγγειλα το κιουνεφέ τους πριν το λογαριασμό. Πάρα πολύ ωραίο με μαλλί καταιφιού με γέμιση φρέσκου τυριού και φρέσκο βούτυρο και συνοδευόταν από παγωτό καιμάκι. Το χρεωθήκαμε ενώ τη δεύτερη φορά μας το κέρασαν στο τέλος. Ολοκλήρωσε τέλεια αυτό το γεύμα.
Αυτό που είναι εξαιρετικό με αυτό το εστιατόριο είναι ότι παρόλο που η πολίτικη κουζίνα θεωρείται βαριά με τόσα μπαχαρικά και παρόλο που σε όλα τα φαγητά φαίνεται έντονη η γεύση τους δεν σου αφήνει καθόλου βάρος στο στομάχι και γενικά νιώθεις πολύ καλά μετά από τόσο πλούσιο γεύμα.

Ως συμπέρασμα θα έλεγα ότι θα το προτιμώ και θα πηγαίνω συχνά. Δεν είναι πολύ ελκυστικός σαν χώρος και δεν θα το έλεγα και φθηνό αλλα οι γεύσεις του είναι άπαιχτες, αρέσουν πολύ και στο σύζυγο και η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη ιδιαίτερα καθημερινές που νιώθεις κούραση και δεν θέλεις να περιμένεις πολύ για να φας κάτι ιδιαίτερα νόστιμο. 4άρι λοιπόν στις γεύσεις και στην εξυπηρέτηση. Αν εμενα κοντά θα πηγαινα κάθε βραδυ να φάω 5-6 πιτακια με ένα πιατακι μουχαμαρα μονη μου. Χρόνια Πολλά σε όλη την παρέα του ask4food και ιδιαίτερα υγεία σε όλους.