Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Μελίσσια, Αθήνα
Ιαν
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Καθε κριτικη μου ξεκιναει με εναν φαινομενικα ασχετο προλογο, στον οποιο εκθετω γενικως τις αποψεις μου για τη σελιδα, τους χρηστες, τη ζωη, τα αυτια μου τα πετσινα... οποτε ακομα και αν δεν κατοχυρωθω σαν foodie, αν μη τι αλλω θα μεινω στην ιστορια για την ακατασχετη φλυαρια μου. Και επειδη μου αρεσει η συνεπεια σε τουτο το ντουνια, αυτη τη φορα εχουν την τιμητικη τους οι παραλογες βαθμολογιες.

Εξυπακουεται οτι ολα ειναι υποκειμενικα, αλλα διαβαζοντας ορισμενες κριτικες καταληγω να ξυνω το κεφαλι μου απο απορια (και οχι απο ψειρες, οπως θα ελεγαν οι κακες οι γλωσσες. ). Σε πολλες περιπτωσεις η ιδια η κριτικη και η βαθμολογια δεν συμβαδιζουν με καμια κυβερνηση και ειναι πραγματικα να απορεις.

Σημερα μονο, διαβασα μια κριτικη οπου ο γραφων ειπε πολυ καλα λογια για τον χωρο, αλλα τον βαθμολογησε αναιτιως με 1, το ιδιο και με το φαγητο καποιος αλλος, κοκ. Aν δε σας αρεσε, δηλαδη, τι θα βαζατε, -3? Ή εγω δεν ξερω να διαβαζω πισω απο τις λεξεις, ή καποιοι δεν καταλαβαινουν οτι το ελαφρα τη καρδια βαθμολογικο τσεκουρωμα, κανει ζημια σε τιμιες επιχειρησεις. Δεν λεω να μοιρασετε 4 απλοχερα, απλως θεωρω οτι ο λογος εχει δυναμη, και θα πρεπει να χρησιμοποιειται ορθα. Τα πα και ξαλαφρωσα.

Στο kozi's βρεθηκαμε 3 πεινασμενες και πολυ καλοφαγουδες φιλες πριν απο περιπου 2 εβδομαδες, ενα βραδυ Τριτης, μετα την επιμονη συσταση της μιας. Ευτυχως την ακουσαμε. Ειχα ξαναπερασει απο κει στο παρελθον, αλλα η τεραστια αναμονη μας απετρεψε και μας εστειλε σε γειτονικη μπυραρια, στην οποια παρεπιμπτοντως ειχαμε περασει εξαιρετικα. Αλλα αυτα αλλη ωρα. Αυτη τη φορα οι συγκυριες ηταν με το μερος μας και, παροτι το μαγαζι ηταν γεματο, οταν φτασαμε μολις ειχε αδειασει τραπεζι και ολες οι παρεες σε αναμονη ηταν πολυμελεις, οποτε δωθηκε σε εμας με συνοπτικες διαδικασιες. Τα ελαχιστα λεπτα που περασαμε απ'εξω, μοιραστηκαν σε ολους μας σορμπε λεμονιου σε σφηνακια, για να γλυκανουν την ορθοστασια. Ολες οι μικροκινησεις τετοιου ειδους, προσωπικα δε με αφηνουν ασυγκινητη, γιατι δειχνουν αγαπη και μερακι για την επιχειρηση.

Ο χωρος δεν ηταν ιδιαιτερα του γουστου μου, μην πω και ψεματα. Ειναι ενας ενιαιος, μετριος σε μεγεθος χωρος που μικραινει περισσοτερο απο τη θαλασσα τραπεζιων. Μεγαλη ζητηση και μικρος χωρος, μεταφραζεται σε τραπεζια που απεχουν οσο σιαμαια διδυμα. Με την τζαμαρια μπροστα και τα παραξενα αφρικανικα διακοσμητικα, εμενα μου βγαζει κατι το κρυο. Πολυ πιο χαριτωμενος ο πισω χωρος, που ειναι σαν κλειστη βεραντα, με 4-5 τραπεζακια, οπου και καθισαμε. Το μονο παραπονο που εχω ειναι οτι οι τζαμαριες που τον περιβαλλουν μπαζουν πιο πολυ απο τα επιχειρηματα της κυβερνησης για το μεταναστευτικο, οποτε περασα τη μιση νυχτα τυλιγμενη στο μπουφαν μου.

Η εξυπηρετηση του τραπεζιου μας γινοταν απο εναν σερβιτορο, αλλα στον ευρυτερο χωρο υπηρχαν αλλοι δυο. Η ολη εξυπηρετηση ηταν γρηγορη και ευγενικη, αλλα καπως ανευρη. Θα ειχα βαλει 3, αν δεν μας ηταν τοσο δυσκολο να τραβηξουμε την προσοχη του. Περνουσε σπανιως απο τον πισω χωρο, και καναμε σηματα για πολλη ωρα, τοσο που κοντεψαμε να χορεψουμε ζεμπεκια μεχρι να μας παρατηρησει. Για να ανανεωθει το νερο, να ζητησουμε χαρτοπετσετες και το λογαριασμο, χρειαστηκε να περιμενουμε τουλαχιστον ενα τεταρτο καθε φορα, τοσο που σηκωθηκα στο τελος και τον πληρωσα επι ποδως. Κατανοω οτι τοσος κοσμος ειναι δυσκολο να εξυπηρετηθει ταχυτατα, αλλα οταν εχεις και αλλους χωρους περα του ενιαιου, φροντιζεις να περνας ανα τακτα χρονικα διαστηματα, να βεβαιωθεις οτι ολα βαινουν καλως.

Ο καταλογος ειναι η χαρα της κρεατοφαγιας, πλεονεκτημα ειναι αυτο, να εξηγουμαστε. Μου αρεσει που εχει συγκεκριμενο χαρακτηρα, ξερει τι ειναι και τι πουλαει. Για να ειμαι ειλικρινης, ειμαι ιδιαιτερα επιφυλακτικη με τα εστιατορια που πουλανε λιγο απο ολα, με αποσυντονιζουν και συνηθως κυμαινονται στη μετριοτητα. Μετα απο συνδιασκεψη καταληξαμε σε:

-Σαλατα με αναμικτες πρασιναδες, αχλαδι, καρυδι, μπλε τυρι και κρεμα βαλσαμικο (9 ευρω) Μας ηρθε μια σαλατα πολυ ικανοποιητικη σε μεγεθος, αλλα σερβιρισμενη σε ενα πολυ ρηχο πιατο, ηταν εξαιρετικα δυσκολο να ανακατευτει χωρις να γαρνιρει ολο το τραπεζι με τυρι. Το αχλαδι ηταν πολυ πολυ ψιλοκομμενο, θα το προτιμουσα λιγο πιο εντονο σαν παρουσια, και η κρεμα σχεδον υποτυπωδης, αλλα τα λαχανικα και το τυρι ηταν σε πολυ πλουσια ποσοτητα και ο συνδυασμος ηταν πολυ νοστιμος.

-Burger Mala Mala (x3) με χειροποιητο μπιφτεκι απο κοτοπουλο, μπεηκον, μαρουλι, ντοματα, κρεμμυδι, μαγιονεζα και σως μελι-μουσταρδα. (10 ευρω εκαστο). Συνοδευοταν απο τηγανιτες πατατες στρογγυλες σε μεγεθος φριζμπι και ενα μπολακι σος με βαση τη μαγιονεζα. Το ψωμακι ηταν πολυ αφρατο, το μπιφτεκι παρα πολυ ζουμερο και το αποτελεσμα εξαιρετικο. Σερβιρεται πανω σε ξυλο κοπης με ενα μαχαιρι να το σφαζει καταμεσης, η παρουσιαση ειναι εξισου ενδιαφερουσα με τη γευση. Ως προς το φαγητο, θα ημουν αδικη αν ειχα καποιο παραπονο.

Το πραγματικο μου παραπονο ηταν οι τιμες. Εμεις παραγγειλαμε μετριοπαθως και πληρωσαμε 13 ευρω το ατομο, που ειναι μια καλη τιμη για την ποιοτητα που φαγαμε. Τα αλλα ειδη κρεατος ομως, που περνωντας γυρω μας εκαναν το σαλιο μας να σχηματιζει τον Μορνο, εχουν τιμες απο ακριβες ως απλησιαστες, και αυτο σε αποτρεπει απο μεγαλο αριθμο πιατων. Ειναι κριμα, γιατι δειχνουν φανταστρουμφικα. Παντως, εμεις την επισκεψη την απολαυσαμε και το συστηνω ανεπιφυλακτα.