Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ρωσία & Κεντρ. Ευρώπη - Καλλιθέα, Αθήνα
Ιαν
07
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Η πρώτη έξοδος του 2016 για φαγητό έγινε στην "Πρεμιέρα", έτσι για να πάει καλά ο χρόνος, μιας και κάθε καινούργια χρονιά, θέλοντας και μη, εμπεριέχει κάθε είδους " ανοίγματα " ασχέτου κατάληξης...
Από την άλλη πλευρά, μετά από τα ρωσοποντιακά εστιατόρια "Ευγένιο", "Τραπεζούντα", " Βαλεντίνα" και " Κουμπάρους", θέλησα να ολοκληρώσω τις κριτικές μου με την "Πρεμιέρα ".

Οξύμωρο το γεγονός να κλίνει ένας κύκλος με μία "πρεμιέρα" αλλά συνήθως έτσι συμβαίνει (αν και δεν το αντιλαμβανόμαστε αμέσα) και, στο κάτω κάτω, ελπίζω να φέρει γούρι βρε αδερφέ!

Στεγασμένο σε μια παλιά μονοκατοικία της Καλλιθέας, το εστιατόριο ξεχωρίζει ανάμεσα στην τόση τσιμεντοκατάσταση,

Ο εσωτερικός χώρος σε κερδίζει αμέσως, τα ξύλινα πατώματα, οι βαριές κουρτίνες, τα όμορφα φωτιστικά, οι καλλιτεχνικές λεπτομέρειες, ο όμορφος χαμηλός φωτισμός, ο μικρός και ζεστός χώρος και τα άψογα στρωμένα τραπέζια, με τα επιβλητικά λευκά καθίσματα, καλλιεργούν ένα αψεγάδιαστα φροντισμένο, ρομαντικό και ευχάριστο κλίμα!

Στα πλαίσια του εορταστικού στολισμού καινοτομία αποτέλεσε το ανάποδο χριστουγεννιάτικο δένδρο... ένα πλούσια στολισμένο δένδρο που η βάση του στηριζόταν στο ταβάνι!!

Στο πίσω μέρος του εστιατορίου υπάρχει ωραίος προαύλιος χώρος για τις ζεστές μέρες! Πηγαίνοντας προς τα εκεί μπορεί κάποιος να δεί μέρος της κουζίνας, όπου δημιουργεί η σεφ Δέσποινα Χρηστίδου και οι βοηθοί της με απόλυτη τάξη!

Σε σχέση με τα προαναφερόμενα εστιατόρια, η "Πρεμιέρα" κάνει την διαφορά κυρίως στο κεφάλαιο χώρος και σέρβις διότι όσον αφορά τις γεύσεις, αν και ικανοποιητικές, δεν νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερες των υπολοίπων.
Με το ίδιο μεράκι και την ίδια μαεστρία δημιουργούν, δίχως άλλο, και στα πιο εξοχικά ή λαϊκά εστιατόρια οι πόντιοι μάγειρες.

Εδώ έρχεσαι - κυρίως - για τον συνδυασμό ατμόσφαιρας και γεύσης που δύσκολα βρίσκουμε σε τέτοιου είδους κουζίνες. Βέβαια για το θέμα του χώρου όμορφα λόγια έχω ακούσει και για το Barin ή το Cadko, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνει ο πρώτος κύκλος κριτικών μου...... Ακόμα, όσον αφορά τις γεύσεις, εξίσου καλά λόγια διαδίδονται για το "Αστέρι" και "Τ' αδέρφια" στο Μενίδι τα οποία, επίσης, δεν έχω επισκεφθεί ακόμα.

Το εστιατόριο λειτουργεί από το 2010 και ανήκει στην ποντιακής καταγωγής (από το Καζακστάν) σεφ που διακατέχεται πέρα από το μεράκι για τις γεύσεις της πατρίδας της και από μουσικό ταλέντο και ταπεραμέντο, πράγμα το οποίο φαίνεται από τις όμορφες μουσικές που συνόδευσαν το δείπνο μας, άψογες ελληνικές και ξένες μουσικές επιλογές από τα μεγάφωνα της αίθουσας.

Τα παιδιά που μας εξυπηρέτησαν ήταν ευγενέστατα, με ρίζες από την Ρωσία, με καθαρά πρόσωπα και ατσαλάκωτα ρούχα. Το ελκυστικό στυλ τους και η όμορφη αλλά ευγενικά αποστασιοποιημένη εικόνα και συμπεριφορά τους, σε συνδυασμό με το όλο ατμοσφαιρικό περιβάλλον, μου θύμισαν ρωσικά έργα εποχής!

Δοκιμάσαμε τα παρακάτω πιάτα:

Στην αρχή ήρθαν ζεστά ψωμάκια με δύο μικρές, πολύ νόστιμες, ποσότητες βουτύρου στολισμένες με πράσινο κλαράκι, η μία από αρωματικά βότανα και η άλλη από σκόρδο και παντζάρι, ΕΥΡΩ 0,60/άτομο

Την ρώσικη παραδοσιακή σαλάτα Ολιβιέ, Αρκετά νόστιμη και δροσερή.
ΕΥΡΩ 6,00

Προφιτερόλ με χαβιάρι, ήρθαν τέσσερα ζεστά στρογγυλά ψωμάκια με μπρικ και μικρές ροδέλες λευκού τυριού συν μκρή ποσότητα σαλατικών για ντεκόρ. Αρκετά νόστιμες μερίδες παρόλο που, από την περιγραφή, τα περιμέναμε διαφορετικά! ΕΥΡΩ 8,00

Σασλίκ χοιρινού, άψογα μαριναρισμένο και μεγάλη ποσότητα, περασμένο σε ένα τεράστιο, και λίγο άβολο, μεταλλικό καλαμάκι, που συνοδεύεται από τηγανιτές πατάτες, αγγουράκι, ροδέλες κρεμμυδιού και μικρά ντοματίνια. ΕΥΡΩ 5,60

Ζυμαρικά Μαντί, ποντιακής προέλευσης, γεμισμένα με κιμά, συνοδεία μπολ καυτερής κόκκινης σος "τσατσιμπέλ". Πρόκειται για έξι μεγάλα πουγκιά (Μάντι) που αν και νόστιμα δεν ξέφευγαν της πεπατημένης. Βέβαια, ενώ τα προτιμώ με σος γιαουρτιού, η "τσατσιμπέλ" τους πήγαινε! Ιδιαίτερα χορταστική μερίδα!! ΕΥΡΩ 7,40

Στην κάρτα του εστιατορίου υπάρχουν όλα τα τυπικά παραδοσιακά πιάτα σε αρκετά προσιτές τιμές.

Στο τέλος, μας κέρασαν ένα ποτήρι γιαούρτι-σαντιγύ με σιρόπι φράουλα. Αρκετά νόστιμο!

Ήπιαμε ένα μπουκάλι αρωματικό κρασί Μικρός Βοριάς λευκό στα 15,80!
Πολύ όμορφο μας φάνηκε το σερβίρισμα της Βότκας μέσα σε κομψή γυάλινη κανάτα με γουστόζικα μικρά ποτηράκια!! Την επόμενη φορά...

Φυσικά συστήνεται ως ένα αντιπροσωπευτικό εστιατόριο της ρωσικής, ποντιακής και ευρύτερης κουζίνας στο οποίο θα περάσετε ευχάριστα εσείς και η παρέα σας.