Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μεζεδοπωλεία - Ν. Ερυθραία, Αθήνα
Ιαν
14
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Καλησπερα αγαπημενα μου Στρουμφακια, ελπιζω η χρονια σας να προχωρα οσο ομορφα ελπίζατε. Σημερα, ο λογος που δεν διαβαζω Πολιτικη Δικονομια, ως οφειλα, αλλα γραφω το συγκεκριμενο κομματι ειναι διπλος.

Απο τη μια ειναι η απεριοριστη χαρα μου για τα 3 σκουφακια που μου χαρισατε, ολοι εσεις με το να διαβαζετε τις κριτικες μου και να τους δινετε την ψηφο εμπιστοσυνης σας. Για πολλους απο σας αυτη δεν ειναι ιδιαιτερη τιμη, αλλα για μενα ειναι εξαιρετικα σημαντικο, διοτι δειχνει οτι στο συντομο διαστημα που βρισκομαι στην κοινοτητα του ask4food, η αποψη μου εχει αποκτησει λιγο κυρος και ειμαι ανθρωπος που ενθουσιαζεται οταν η γνωμη του εχει βαρυνουσα σημασια. Ευχαριστω, λοιπον, πολυ, ελπιζω να κατακτησω και το 4ο εν καιρω και να βαζω παντα το στιγμα μου στο διατροφικο χαρτη της πολης με τροπο αξιοπιστο.

Ο αλλος λογος ειναι μακραν πιο δυσαρεστος. Η επανοδος μου στο ΕΡΓΟΝ συνοδευτηκε απο μια απογοητευση που δεν μπορω να σηκωσω μονη, εχω και πλατη μια σπιθαμη, οποτε θα το μοιραστω το βαρος να σταματησει να με πλακωνει.

Στο ΕΡΓΟΝ ειχα παει πρωτη φορα οταν ειχε ανοιξει, μενω και στην περιοχη, ειχε γινει και ντορος τοτε, και ολοι λιγο πολυ ειχαμε τσακιστει για μια κρατηση. Τοτε θυμαμαι ειχα ενθουσιαστει, τα εβλεπα ολα ως πολυ συνασπαστικα, και οι καλοκουρδισμενες κινησεις των σερβιτορων με ειχαν εντυπωσιασει. Ολα ηταν ομορφα, οργανωμενα, γυαλινα.

Απο τοτε περασαν ακριβως δυο χρονια, και στην επετειο αυτη αποφασισα να επισκεφθω και παλι το εστιατοριο που τοσο με ειχε ενθουσιασει. Πηρα λοιπον, παραμασχαλα και ενα φιλο, τον ιδιο φιλο που ειχε ερθει μαζι και στην πρωτη επισκεψη (ακομα γκρινιαζει οτι εχει παχυνει, αλλα δεν τον πτοει οποτε προτεινω φαγητο.... ) και βρεθηκαμε εκει Παρασκευη βραδυ, χωρις να εχω προνοησει με κρατηση. Ο κοσμος που μαζευει, βεβαια, πλεον, δεν ειναι ο ιδιος, παλιοτερα χωρις κρατηση ουτε στο κατωφλι δεν εφτανες. Τωρα βρηκαμε αμεσως να καθισουμε χωρις καμια αναμονη.

Ο χωρος παραμενει το ιδιο πολυ ομορφο κατασκευασμα απο γυαλι, με μαυρα τραπεζοκαθισματα, τοιχους καλυμμενους απο απειρες ετικετες ελληνικων κρασιων, ηταν ολα πολυ οικεια. Και ο προθαλαμος παραμενει το ιδιο μπακαλικο με πανω κατω τα ιδια προιοντα προς πωληση, τακτικα τακτοποιημενα σε ραφακια και προθηκες. Ο χωρος μου αρεσε και συνεχιζει να μου αρεσει, εχει προσωπικοτητα. Αν επρεπε, ισως, να τον χαρακτηρισω, θα τον ελεγα Χιπστερ γκουρμε, διοτι συνδυαζει τη μοδα, το mainstream με φαγητο μεζεδοπωλειου σε γκουρμε μεριδες.

Το προσωπικο το βρηκα ανευρο, ειχε χασει αυτη την καλοκουρδισμενη γυαλαδα του ελβετικου ρολογιου, μαλλον κουρασμενο σαν ελβετικο τυρι θα το ελεγα πλεον. Ειχε μια θαμπαδα η ολη εξυπηρετηση, εχει χασει την αιγλη της. Δεν πειραζει, τουλαχιστον εξυπηρετουν ευγενικα και σε ανεκτους χρονους.

Ο καταλογος εχει αλλαξει σε πολλα, κυριως στην ποικιλια, που ειναι αρκετα μεγαλυτερη και την κατηγοριοποιηση. Για οποιον το θυμαται, στην αρχη τα πιατα ηταν χωρισμενα με βαση την τιμη και οχι το ειδος.

Παραγγειλαμε:

-Φαβα φενεου με καπνιστες Σαρδελες και καπαροφυλλα (6€) Η μεριδα ηταν μικρουτσικη, με 2 σαρδελες ξαπλωμενες απο πανω και λιγοστα καπαροφυλλα, σαν ποσοτητα συνολικα μαχαιρια στην καρδια. Ειδικα με μια τοσο φθηνη πρωτη υλη, θα περιμενες πιο γενναιοδωρες καταστασεις. Θα. Μεγαλο πραγμα το θα. Απο υφη ηταν καλη, βελουδινη, αλλα απο γευση καπου εχανε. Διψουσε σιγουρα για μπολικο λεμονι, αλλα νομιζω ελειπε και πιπερι, ισως και λιγη παπρικα. Γενικως δεν ηταν καθολου ολοκληρωμενη γευση. Κριμα, πολυ κριμα.

-Σαλατα ταμπουλε με πληγουρι απο την Αναβησσο, με λεμονι, μαιντανο και κατσικισιο γιαουρτι. (5€) Οι σαλατες γενικως κυμαινονται στα 8€ και μας εκανε εντυπωση πως η αγαπημενη του φιλου μου ηταν τοσο οικονομικη. Η απορια μας λυθηκε οταν μας εφεραν το πιατο, το οποιο ηταν πελωριο και βαθυ, και χωρουσε ολο το σοι αυτης της σαλατας για οικογενειακη συγκεντρωση. Αλλα μαλλον δε μιλιουνται οι συγγενεις, γιατι μονο στον πατο βρηκαμε μια λεπτη στρωση ταμπουλε μεσα σε ενα νοστιμο λεμονατο ζουμακι, με μια κουταλια γιαουρτι απο πανω. Αν ηταν και 3 κουταλιες της σουπας ολο μαζι, ζητημα ειναι. Ηταν νοστιμο, παλι κατι ελειπε, καποια γλυκια γευση, οπως ντοματα, αλλα ηταν και τοσο υποτυπωδες, που δεν εχεις και το χρονο να το προσδιορισεις.

Στα κυριώς τωρα, υπαρχουν 4 επιλογες σε ζυμαρικα, αλλες 4 σε κρεας και μια σε ψαρι. Εμεις επιλεξαμε:

-Σιτεμενη μοσχαρισια μπριζολα με baby πατατες (16€). Μας ηρθε ενα κομματι παραλληλογραμμο φιλετο γυρω στα 125-150 γρ. ξαπλωμενο πειθηνια πανω σε 4 κομματακια πατατας με θυμαρι. Το κρεας μυριζε ξελιγωτικα και ηταν πολυ μαλακο και καλοψημενο, κοβοταν αμεσως, αλλα ειχε μια παχια στρωση λιπους. Σε τοσο μικρο κομματι τοσο λιπος ειναι αιτια για ξενηστικωμα, ευτυχως εγω ειμαι πιο βολικη και ανταλλαξαμε κυριως. Αν ετρωγε τοσο λιπος ο φιλος μου, θα γκρινιαζε για το βαρος του μεχρι να αλλαξει το μιλεννιουμ.

-Burger μοσχαρισιο με χειροποιητη κετσαπ, καπνιστο τυρι Μετσοβου και προσουτο Ευρυτανιας. (13€) Σερβιριστηκε σε ενα ξυλο κοπης με ενα μαχαιρι καρφωμενο κατασαρκα, με αχυρο τηγανιτης πατατας και ενα μπολακι με στη σπιτικη σαλτσα. Η ψιλη πατατα ηταν καλη, η σαλτσα θυμιζει κατι μεταξυ πελτε ντοματας και μπαρμπεκιου, στην αρχη με ξενισε, αλλα μετα μου αρεσε και τα υλικα στο μπεργκερ ηταν νοστιμα και πολυ καλα ταιριασμενα. Αυτο που μας τη χαλασε ηταν το ψησιμο. Το ζητησαμε μετρια ψημενο, αλλα αυτο ειχε αποφασισει να κανει σολαριουμ πριν ερθει να γνωριστουμε και ειχε στεγνωσει, ενω σε καποια σημεια ειχε αρπαξει κιολας. Κριμα, γιατι συνολικα ηταν ενα πολυ καλο πιατο με δυνατες γευσεις.

Αυτο που δεν καταφερα να δω με συμπαθεια, και φοβαμαι πως ουτε προκειται, ειναι η νεα τιμολογηση. Κληθηκαμε να πληρωσουμε 40€, ποσο που για την ποσοτητα, την ποιοτητα και την ποικιλια που μας προσφερθηκε ειναι δυσαναλογο, ειδικα αν σκεφτει κανεις οτι δεν περιλαμβανει το κουβερ του ψωμιου (1.5€ το ατομο για 2 φετουλες λευκες, 2 φετουλες μαυρες και σπρευ ελαιολαδου σε ομορφη θηκη) ή αλκοολ.

Παλιοτερα τα ιδια πιατα κοστιζαν σημαντικα λιγοτερο (και εννοω τα ιδια ακριβως πιατα, δεν εχουν αλλαξει) και σε μια εποχη που ο κοσμος τα φερνει ολο και πιο δυσκολα βολτα, το να πλασσαρεις το μαγαζι σου σαν μεζεδοπωλειο, που ακουγεται πιο φιλικο προς την τσεπη και δε σε αποτρεπει οπως η βαρια λεξη "εστιατοριο" αλλα να σερβιρεις μεριδες σε μεγεθος υψηλης γαστρονομιας εστιατοριου, με υλικα και παρουσιαση μεζεδοπωλειου και τιμες εστιατοριου ειναι και ανεπιτρεπτο, και ανεντιμο. Οφειλει να επιλεξει τι ακριβως ειναι, τι εκπροσωπει και να αλλαξει προς αυτη την κατευθυνση. Αν θελει γκουρμε μεριδες και τιμες, ας προσαρμοσει αντιστοιχα τις γευσεις και το χωρο, αλλιως ας αφησει τις δηθεν πολυτελειες για εκει που μπορουν να τις υποστηριξουν και ας προσφερει νοστιμο, πλουσιο, οικονομικο φαγακι. Δεν μπορεις να τα θες ολα δικα σου σε αυτη τη ζωη, κατι δινεις, κατι παιρνεις.

Και γω πηρα αναποδες.

Αυτα, φιλια!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια