Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Νίκαια, Αθήνα
Ιαν
24
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Χθες Πέμπτη παρέα με δυο φίλους κατεβήκαμε στο Ρέντη και είδαμε στο Village τη νέα ταινία του Ντι Κάπριο ‘Επιστροφή’’, μια φοβερή ρεαλιστική, υπαρξιακή περιπέτεια που θα χαλάσει κόσμο!

Μετά λοιπόν τους πρότεινα, σαν πιο διαβασμένος από το Ask4food, το Ταβερνάκι της Εύης, κάπου ανάμεσα Κοκκινιά και Νίκαια. Οδηγούσε η φίλη μας που ψιλοήξερε τα μέρη, αλλά εγώ πρόσεξα πως πιάσαμε τη Θηβών, μετά τη Μπελογιάννη και την 25η Μαρτίου, οπότε 2-3 στενάκια δεξιότερα βρεθήκαμε στο ταβερνάκι αυτό, μόλις σε ένα τεταρτάκι.

Απλό αλλά καλαίσθητο συνοικιακό ταβερνάκι περασμένων δεκαετιών, όπως αυτά που συναντάμε αρκετά σπάνια στην Πρωτεύουσα, μα πιο συχνά όταν ταξιδεύουμε στην επαρχία. Μικρή αυλίτσα μπροστά για το καλοκαίρι, ενώ για το χειμώνα, η αίθουσα με καμιά 10αριά τραπεζάκια, ψάθινες καρέκλες, συνδυασμό του κόκκινου με το κίτρινο στους τοίχους με τα καδράκια, σενιαρισμένα λευκά κουρτινάκια στα παραθύρια και φυσικά τα περιποιημένα γλαστράκια με τα φυτά τους!

Ας είναι καλά οι πρωτοκλασάτοι μας που τους διαβάζω συνέχεια, απ’ τον fratello που έγραψε πριν από χρόνια, μέχρι τον jim, πέρσι και βέβαια τον VAGELI, τον Πειραιώτη, που τελικά αξιώθηκε να πάει την περασμένη βδομάδα, κι από τον οποίο μου κόλλησε η ιδέα της Εύης! Μπράβο σε σας αλλά και τους δεκάδες άλλους χρήστες που αξιολόγησαν το μαγαζί και μακάρι και εμείς οι νεότεροι να βαδίσουμε στα χνάρια σας!!

Μάθαμε λοιπόν πως ανοίξανε πριν από 8 χρόνια και πως είναι μια οικογενειακή ταβέρνα, όπου μαγειρεύουν και σερβίρουν οι ίδιοι και οι δικοί τους άνθρωποι.

Όσον αφορά το πολύ καλό σπιτικό φαγητό, μας φέρανε ψωμάκι δικό τους, νερό βρύσης σε μπουκάλι τους, και ακολούθησαν μια πατάτες τηγανιτές, μια καταπληκτική τυροκαυτερή, μια λαχανοντολμάδες γευστικότατοι, και για κυρίως μοιραστήκαμε: μία λουκάνικο βουβαλίσιο και Τζουμαγιάς Σερρών (σπεσιαλιτέ της Εύης! ), μία σουτζουκάκια σχάρας και ένα μοσχαρίσιο συκώτι. Όλα τα κρέατα ήτανε πολύ καλής ποιότητας και καλοψημένα. Ήπιαμε μισό λίτρο κοκκινέλι, που ξέχασα να ρωτήσω την προέλευση και την ποικιλία, αλλά πάντως ταίριαζε με τα φαγητά μας. Οι μερίδες χορταστικές και έτσι σκάσαμε και μάλιστα ποιοτικά!!

Πληρώσαμε 45 ευρώ για όλα αυτά και με 15 € το κεφάλι τη βγάλαμε μια χαρά. Αν είσαστε των νοτίων προαστίων, ή τύχει και βρεθείτε προς το λιμάνι, μπορείτε να δοκιμάσετε την Εύη, για το γευστικό αποτέλεσμα που κατάφερε με το σπαθί της!

Εμάς τους τρεις, μας έφερε ο δρόμος προς τα εκεί και έτσι συνδυάσαμε άρτον και θεάματα, όπως λέει και ο σοφός λαός μας!!