Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Bar Restaurants - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Ιαν
25
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Εκεί που πριν μερικά χρόνια το brunch ήταν κάτι σπάνιο και ψιλοελιτίστικο που έβρισκες σε εντελώς συγκεκριμένα γκουρμέ μέρη, όπως σε λουξ ξενοδοχεία και μικρά μπιστρό, πλέον οι επιλογές είναι άφθονες σε όλη την Αθήνα, ο πήχης έχει ανέβει, ευφάνταστοι συνδιασμοί, αυγά σε κάθε μορφή, σολωμοί κι αλλαντικά πάνω, κάτω ή δίπλα τους, απ’ ότι φαίνεται άρεσε σαν κόνσεπτ και πλέον όλο και περισσότερα μαγαζιά το εντάσσουν στο μενού.

Δεν μπορώ να πω ότι το συνηθίζω, ούτε μου πάει και τόσο. Κατ’ αρχήν πάσχω από το σύνδρομο της ότι-και-να-γίνει νωρίς έγερσης το πρωί, ακόμα και τα ΣΚ, ακόμα κι αν έχω κοιμηθεί 5ωρο, οπότε η ιδέα του brunch (breakfast+lunch) για μένα είναι άσχετο από άποψη ώρας, γιατί από τις 8 περίπου που θαχω ξυπνήσει, μέχρι να ρθει η ώρα του brunch, για μένα είναι ώρα ξεκάθαρου lunch.
Το ραντεβού μας στο Albion ήταν για τις 2 το μεσημέρι.
Δεν είχα ξανακαθήσει για φαγητό εδώ. Μόνο για ποτό είχα έρθει στην ομολογουμένως όμορφη αυλή του.

O χώρος είναι κομψός και προσεγμένος, ψηλοτάβανος, σε με γκρι-γαλάζιο χρώμα στους τοίχους που σπάει με άσπρα λιστέλο και σχέδια. Μεγάλο μπαρ στο βάθος με απλωμένο μπροστά του τον κυριακάτικο τύπο για κάθε ενδιαφερόμενο. Οι μεγάλες καμπυλωτές τζαμαρίες δίνουν στην πρώτη σειρά τραπεζιών μια αίσθηση αίθριου. Παρέες, οικογένειες, (φρόνιμα) παιδάκια και μωρά το κοινό, και άκαπνη ατμόσφαιρα.

Καθίσαμε σε μια από τις μεγάλες ροτόντες, ήμασταν 6.
Το μενού του μπραντς είναι τυπωμένο στο σουπλά.
Εξαιρετικές οι επιλογές του μπραντς. Οταν πήγαμε, "έτρεχε" και ο κανονικός κατάλογος (είδα τριγύρω κάτι ωραία μπέργκερ) αλλά επιμείναμε. Υπήρχε επιλογή από σούπα, διάφορα σάντουιτς, μπουρίτο, ομελέτες, αγγλικό πρωϊνό με όλα τα σχετικά του, αυγά ποσέ με τα δικά τους, πανκεϊκς με μπέρις και διάφορα γλυκά πράγματα επάνω, smoothies και κάτι πολύ ωραίοι χυμοί από φρούτα και λαχανικά που σου γράφουν από κάτω και τι βιταμίνες έχουν. Μιαμ.

Λοιπόν, εγώ πήρα έναν κατακόκκινο με πατζάρι, μήλο, τζίντζερ και καρώτο (€6). Ωραίος, καθάρισε το μέσα μου. Και μετά δύο αυγά ποσέ πάνω σε ψωμάκι μπριός με σολωμό, σπανάκι σωτέ, σπαράγγια και σως hollandaise. Η τιμή του ήταν €10. Μου άρεσε πολύ. Μετά ένα εσπρεσσάκι.

Οι υπόλοιποι της παρέας πήρανε σάντουιτς με μοτσαρέλλα και λαχανικά, αυγά με προσούτο, χυμούς και καφέδες. Στο τέλος πήραμε και δύο μερίδες τηγανίτες με φρούτα του δάσους (μπόλικες, η μια πάνω στην άλλη) η μια με ανθότυρο και σιρόπι σφένδαμου, η άλλη άνευ τυριού. Τιμήθηκαν δεόντως από την παρέα; δε σας σας πω εγώ αν ήταν ωραία γιατί γενικά δε μου αρέσουν αυτού του είδους τα γλυκά.

Να διευκρινίσω ότι κάποιοι δεν πήραν χυμό και τ' αυγά ήταν πιο ακριβά από τα σάντουιτς, όμως το €17/άτομο που δώσαμε -στην alla romana, διαίρεση του λογαριασμού των €100 το λες νορμάλ vfm (εγώ ευνοήθηκα), όμως να ξανατονίσω πως πρόκειται για brunch και δεν ξέρω καθόλου τι τιμές παίζουν τις υπόλοιπες μέρες.