Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Ιαν
26
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

θα μπορούσα να ξεκινήσω την κριτική μου όπως ο φίλος ValueSeeker (ανάποδα) με μια αφιέρωση: https: //www. youtube. com/watch?v=…… “Παραμιλητό μου” - τάδε Έφη - Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Parlo λοιπόν και δεν νομίζω ότι θα “μιλήσει” κάποιος αρνητικά γι’ αυτό.

Εγώ φλερτάρω μαζί του εδώ και καιρό μιας και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την δουλειά μου. Τρανταχτά ονόματα του site έχουν περάσει από εκεί κι έχουν δώσει άκρως ελκυστικές περιγραφές. Σε συζήτηση με τον φίλο mavtaso στην τελευταία συνάντηση μελών, μιας και ήταν τότε πολύ πρόσφατη η κριτική του, μου άνοιξε ακόμα περισσότερο η όρεξη, παρότι η φίλη tetti ήταν λιγότερο ενθουσιώδης. Ίσως όντως να περίμενε περισσότερα όπως συμβαίνει συχνά σε όλους μας.

Όμως κανείς δεν έχει γράψει αρνητικά σχόλια. Κι αυτό από μόνο του δίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα. Έτσι κάθε φορά που ένας έμπιστος χρήστης έγραφε γι’ αυτό…έβαζα ένα επιπλέον τικ για υπενθύμιση. Κι όλο μεγάλωνε η επιθυμία. Μέχρι την τελευταία -έως τώρα που γράφω- κριτική της Rose_Tyler. Εκεί ήταν που έφτασα στο zenith της επιθυμίας μου.

Σάββατο 17/1/2016, τρία άτομα. Ήταν τόσο μεγάλη η προσμονή, που ενώ τα τρία τέταρτα καθυστέρησης θεωρούνται 5λεπτο για τα δεδομένα μου, ήμουν εκεί στις 9 παρά κάτι, για να μην έχω καμιά δυσάρεστη έκπληξη και δεν βρω τραπέζι. Το σύστημα αυτό δεν μου αρέσει βέβαια όπως έχω ξαναπεί. Και δε νομίζω ότι ταιριάζει με τα δεδομένα της Ελληνικής διασκέδασης, διότι η πλειοψηφία του κόσμου βγαίνει Σάββατο μεταξύ 9:30 – 10:30 οπότε με αυτό το σκεπτικό αν δεν βρεις τραπέζι στο μαγαζί που δεν κάνει κρατήσεις, το πιθανότερο είναι να φας πόρτα από όλα τα υπόλοιπα, τα οποία όταν φτάσεις θα είναι γεμάτα. Κι εμένα δεν είναι του στυλ μου να περιπλανιέμαι Σαββατιάτικο χωρίς να ξέρω που θα βρω τραπέζι.

Ο χώρος μικρός σχετικά, δίπατος, αλλά πάρα πολύ λιτός οπότε δεν σε πνίγει. Μοντέρνος και φωτεινός την ημέρα, αφού κυρίαρχα υλικά είναι το γυαλί και το ξύλο. Με λίγα λόγια χωρίς να διεκδικεί δάφνες τον τομέα της διακόσμησης, είναι αρκετά ευχάριστος. Τα ωραία φωτισμένα (γεμάτα) μπουκάλια κρασιών που είναι σε σειρές πάνω από τον ενιαίο πάγκο με τα μαξιλάρια, με φοβίζουν λίγο τολμώ να πω, καθώς δεν θέλω να σκεφτώ τι μπορεί να πάθει ο άτυχος πελάτης που θα κάθεται από κάτω σε ενδεχόμενο σεισμό…!

Ο κάτω χώρος είναι για τους μη καπνιστές, ενώ η σκάλα οδηγεί στον επάνω (μικρό) χώρο για τους καπνίζοντες. Ας είναι…δεν είναι λύση αυτή τη στιγμή που ο χώρος είναι ενιαίος. Αλλά είναι έστω μια μικρή προσπάθεια και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο καπνός πηγαίνει πάντα προς τα επάνω, αυτό παρηγορεί την όλη αστειότητα που λαμβάνει μέρος καθημερινά στα Ελληνικά εστιατόρια για το θέμα αυτό. Επάνω βρίσκονται και οι μικρές πλην όμως πεντακάθαρες τουαλέτες.

Εξυπηρέτηση άριστη. Οn time που λένε και οι Αγγλομαθείς. Όλα τα παιδιά ευγενικά και ειδικότερα ο ένας εξ’ αυτών ήταν πιο προσιτός και είχε και χιούμορ. Το 3 μπαίνει μόνο γιατί στην παράκλησή μας να ανοίξουν την θέρμανση, όπου μας έκαναν το χατίρι για λίγη ώρα, πάνω που είχε αρχίσει και ζεσταινόταν το κοκαλάκι μας, την έσβησαν. Όπως καταλαβαίνετε όλη την υπόλοιπη βραδιά έκλεινε και άνοιγε καθ’ υπόδειξή μας…Σκοτσέζικο ντους μας είχαν!

Σημειώστε ότι το βράδυ εκείνο έκανε πολύ κρύο κι έξω ο αέρας και η βροχή, κόντευαν να ξεριζώσουν στην κυριολεξία τα δέντρα! Το εστιατόριο ολόγυρα έχει τζαμαρία η οποία φυσικά έχει απώλειες. Ένας βέβαια σερβιτόρος, όταν εμφανώς ενοχλημένοι ρωτήσαμε τον λόγο που ο ένας ανοίγει τον κλιματισμό και περνώντας ο επόμενος τον κλείνει, μας εξήγησε ότι το κάνουν γιατί όταν είναι αναμμένος ο θερμοσίφωνας και το κλιματιστικό μαζί, πέφτει η ασφάλεια, κι 'ετσι τα ανοίγουν εκ περιτροπής. Αυτό είναι όμως κάτι που δεν πρέπει να αφορά τον πελάτη. Πρέπει να δοθεί λύση, άμεσα.

Η παραγγελία μας τώρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως…η τρούφα στο μεγαλείο της! Μια εξαιρετική πρώτη ύλη που κατά την γνώμη μου θέλει τον χρόνο της για να εξοικειωθείς μαζί της και με την τόσο ιδιαίτερη γεύση της. Όταν όμως αυτό συμβεί, γίνεται μεγάλη εξάρτηση.

Καταρχήν μας ρώτησαν αν θέλουμε νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης και φυσικά επιλέξαμε το δεύτερο. Έπειτα μας έφεραν το γνωστό μεταμφιεσμένο κουβέρ…βλέπε τα (χιλιοειπωμένα εδώ) ψωμάκια, σκέτα! Φρέσκα, ωραία…αλλά σκέτα! Χ 0,99€ / άτομο. Το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι δεν υπάρχει ούτε στον κατάλογο έστω κάποια αλοιφή να παραγγείλεις για να τα συνοδεύσεις, να “γλιστράει” βρε αδερφέ. Αυτά στα υπόψη για διόρθωση.

Η παραγγελία μας:

- Ιnvoltini fritti, που είναι τραγανά ρολά (6 τμχ), με μανιτάρια και πανσέτα πάνω σε κρέμα τρούφας… εξαιρετικά!!! χ 6,90€.

Όντως τραγανά και νόστιμα αν και την πανσέτα δεν την κατάλαβα. Ελπίζω να έτυχε. Η κρεμούλα όμως από κάτω με την τρούφα, σκουπίστηκε όλη με το ψωμάκι μου το οποίο έψαχνε εναγωνίως σάλτσα για να γλιστρήσει! Η ορθογώνια μαντεμένια πλάκα στην οποία σερβιρίστηκαν, έφυγε δίχως ίχνος φαγητού. Τίποτα δεν μαρτυρούσε ότι είχε χρησιμοποιηθεί. Θα ήθελα πολύ να ήταν μαζί μας, γνωστή φίλη που έχει το savoir vivre για Ευαγγέλιο…θα τράβαγε τα μαλλάκια της!

- Τruffle fries, τσιπς πατάτας (φρέσκιας εννοείται και στο χέρι κομμένα) με παρμεζάνα τριμμένη και λάδι αλλά και κομμάτια μαύρης τρούφας. Τύφλα να’ χει η Ψυχούλη! Μουγκρίζαμε όλοι από ηδονή! Πολύ καλή μερίδα, χωρίς τσιγκουνιές στην παρμεζάνα ή στην τρούφα, με τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες, όχι πάρα πολύ λεπτές αλλά πολύ καλά ψημένες και τραγανές. χ 6,40€

- Πίτσα fatboy…με μοτσαρέλλα, παρμεζάνα, ντοματίνια και καπνιστό χοιρομέρι. Λεπτό ζυμάρι, τραγανό και καλής ποιότητας πρώτες ύλες, αλλά την βρήκα λίγο στεγνή. Θα την ήθελα πιο ζουμερή με περισσότερα ντοματίνια. Καλό μέγεθος σε λογική τιμή χ 8,70€.

Θα ήθελα όμως να δοκιμάσω κι άλλες, αφού είχε ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως την re-speck-t με την μαρμελάδα σύκου. Η παρέα όμως δεν σήκωνε περίεργες γεύσεις, είναι των κλασικών, οπότε την άλλη φορά.

- Παπαρδέλες με κοτόπουλο μανιτάρια πορτομπέλλο και κρέμα μαύρης τρούφας. Πιάτο που μου πήραν φίλε mavtaso κι εμένα μέσα από τα χέρια μου, δεν πειράζει όμως γιατί και η δική μου επιλογή ήταν εξίσου ωραία. Χορταστική μερίδα, σωστά τα ζυμαρικά στο ψήσιμο, και ζουμερό κοτόπουλο. θα ήθελα κι εγώ ένα τικ παραπάνω να ακούγεται η τρούφα. χ 10,90€

- Φετουτσίνι (φρέσκα) με μανιτάρια πορτσίνι και κρέμα παρμεζάνας για μένα και δεν το μετάνιωσα γιατί ήταν…θεσπέσια! Με μπόλικο πιπεράκι όπως μου αρέσουν, πλούσια σάλτσα παρμεζάνας-μανιταριών και έξτρα τριμμένη παρμεζάνα για επιπλέον προσθήκη (όπως και για τις παπαρδέλες). Θα μπορούσαν να είχαν τραβηχτεί από την φωτιά ένα λεπτό πριν, κατά το γούστο μου. Παρόλα αυτά ήταν πάρα πολύ ωραίο πιάτο. χ 9,90€

- Σουβλάκι κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι με μπόλικα μυρωδικά, ζουμερό και πεντανόστιμο. Σε δύο (καλές σε μέγεθος) σούβλες, με συνοδεία πουρέ κατόπιν ειδικής παραγγελίας, γιατί κανονικά σερβίρεται με ψητά λαχανικά, αλλά το άτομο που το έφαγε έχει αλλεργία στην μελιτζάνα και τα απέφυγε. Νόστιμος και υπεραρκετος ο πουρές. Σερβιρισμένο σε μια στρογγυλή πρωτότυπη (ασήκωτη) ξύλινη βάση, που σε πάχος έμοιαζε με ντέφι. χ 9,50€

Κι όπως λέμε συχνά ότι τα καλύτερα έρχονται…ήρθαν και για μας με το καλύτερο τέλος:

- Affogato που είναι ουσιαστικά ένα παγωτό καραμέλας… “πνιγμένο” στον espresso! χ 6,20€

Ε, λοιπόν ομολογώ ότι αυτός ο πνιγμός είναι ο μόνος που έχω διαπράξει με τα ίδια μου τα χέρια και ο μοναδικός (ευτυχώς) που έχουν δει τα μάτια μου, και δεν με στεναχώρησε καθόλου! Σε ένα στενόμακρο λευκό σερβίτσιο, μια γυάλινη κούπα με το γευστικότατο παγωτό καραμέλας μέσα. Από πάνω του μπόλικο χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης, ελάχιστες νότες αλατιού (όπως πρέπει) και δίπλα ο καφές σε θερμοκρασία δωματίου φυσικά. Παραδίπλα ένα μπισκότο που μοιραία έπαιξε το ρόλο του κομπάρσου, που κανείς δεν του έδωσε ιδιαίτερη σημασία, αφού είχαμε πέσει με τα μούτρα στο “αδικο…πνιγμένο” παγωτό! Με μια λέξη μοναδικό!

- Pavlova με σάλτσα φράουλας x5,80€. Τραγανή και αφράτη απ’ έξω, μαστιχωτή από μέσα, με επίσης μπόλικο χοντροκομμένο φυστίκι από πάνω. Κάτω-κάτω η αέρινη κρέμα-σαντιγύ και η ελαφρώς όξινη σαλτσούλα φράουλας. Έκπληξη αποτέλεσαν για μένα -που δεν συμπαθώ ιδιαίτερα αυτό το γλυκό-, οι “ορθοκουταλιές” που έριχνα! Τα μουγκρητά όπως καταλάβατε συνεχίστηκαν και από τα 3 μέλη της παρέας, που συνέπεσαν οι απόψεις μας για όλα όσα έπεσαν στο τραπέζι μας εκείνο το βράδυ.

Είπαμε να μείνουμε απεξαρτητοποιημένοι από κάθε είδους αλκοολούχου και μη ποτού ή αναψυκτικού. Έτσι. Για να ρυθμίσουμε την συντηρητική διατροφούλα μας, για την οποία ένα ζευγάρι κινέζων που κάθισε δίπλα μας και πολέμαγε όλο το βράδυ να φάει 2 κυρίως πιάτα με μια σαλάτα που έμεινε στο πιάτο τελικα…μας κοιτούσε καλά-καλά που τρώγαμε λες και δεν θα υπήρχε αύριο! Εδώ που τα λέμε έτσι εξηγείται ότι τα κινέζικα νούμερα στα ρούχα δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα δικά μας. Το δικό τους large…είναι το δικό μας x-small!! Για να επανέλθω το δείπνο αυτό μας κόστισε συνολικά 67,27€ ήτοι 22,42€/άτομο τιμή που θεωρώ λογική για αυτά που φάγαμε.

Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά κολακευτικά σχόλια για το Parlo τα οποία με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη. Δεν έχω να προσθέσω πολλά. Τίμια πρόταση στην περιοχή του Ψυχικού που δεν θα απογοητεύσει επισκέπτη κι από λίγο πιο μακριά. Έχει πολύ καλές μερίδες στα περισσότερα από τα πιάτα του όπως πρόσεξα και στα γύρω τραπέζια, που αξίζουν τα κοστολόγια τους 100% αφού συνδυάζουν αξιοπρεπέστατες γεύσεις, πολύ καλές πρώτες ύλες και σε αρκετά λογικές τιμές.

Θα ξαναπάμε σύντομα γιατί πάντα ο δολοφόνος γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος, κι εγώ μετά την μακαρονάδα μου πλέον, θέλω να "πνίγω" ένα παγωτάκι καραμέλας στον espresso...

Προτείνεται!