Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Music Restaurants - Παγκράτι, Αθήνα
Ιαν
30
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Μαγεμενος αυλος
ενα ονομα μια ιστορια απο μονο του στον χωρο της εστιασης. Μπορεις καλλιστα να το παρομοιασεις με την καφετερια Λεντζος στο κεντρο του Παγκρατιου που καποτε υπηρξε αντικειμενικα η ιστορια του καφε.

Τι να κατσεις να γραψεις γι αυτο το εστιατοριο...... νιωθεις πολυ λιγος και ασεβης προς την ιστορια αν ασχοληθεις να επικρινεις η να κατακρινεις το οτιδηποτε σχετιζεται με το συγκεκριμενο εστιατοριο που εχει γραψει πανω απο μισο αιωνα ιστορια γαστρονομιας στην Αθηνα και εχει φιλοξενησει σχεδον ολα τα μεγαλα ονοματα της τεχνης και του πολιτισμου της Αθηνας.

Εχοντας ακουσει ολα αυτα και πολλα αλλα για το συγκεκριμενο εστιατοριο και εχοντας την περιεργεια να γνωρισω κι εγω αυτο το ιστορικο στεκι κατηφορισα μια Κυριακη βραδακι με την παρεα μου να παμε να γνωρισουμε το αγαπημενο στεκι του Μανου Χατζηδακι

Η αληθεια ειναι οτι αν φτασεις στην περιοχη με αυτοκινητο η ζωη σου θα γινει πολυ δυσκολη μιας και μιλαμε για την δυσκολοτερη ισως περιοχη της αθηνας σε θεμα παρκαρισματος. Χρειαζεται να περιπλανηθεις αρκετη ωρα να φανεις πολυ τυχερος και να εισαι και βιρτουοζος του βολαν για να καταφερεις να στριμωξεις το οποιο οχημα σε ενα απο τα στενα δρομακια της περιοχης.

Αφου λοιπον καποια στιγμη η τυχη χαμογελασε και στριμωξαμε καπου το οχημα κατηφορισαμε και βρεθηκαμε μπροστα στην ξυλινη παλια πορτα του μαγαζιου που εξ αρχης σου δινει μια εικονα του τι θα αντικρυσεις παρακατω. Εις ματην ομως.... τιποτα δεν μπορει να περιγραψει αυτο που βλεπεις μεσα στο μαγαζι ανοιγοντας αυτη την πορτα. Με ενα απλο βημα προς τα μεσα γυρνας απλα εναν αιωνα πισω στην ιστορια.

Ενα εκπληκτικο βαρυ μαγαζι με ολα τα βαρια στοιχεια του μπαροκ και του κλασσικου σε διακοσμηση με τεραστιες στρογγυλες ροτοντες για τραπεζια στρωμενα με το στυλ και την φινετσα που αρμοζει σε ενα τετοιο χωρο.
Στην εισοδο υπαρχει ενας πιο ιδιωτικος χωρος σαν γραφειο διευθυνσης που προφανως ειναι ο χωρος υποδοχης και οτι αλλο μπορει να φανει χρησιμο στο προσωπικο για λογαριασμους φαξ κλπ.

Ολος ο χωρος στην αιθουσα με περιοπτα λαμπατερ εποχης κουρτινες βαριες και οι τοιχοι γεματοι απο φωτογραφιες παλιες με γνωστους και διασημους αλλα και αρθρα εφημεριδων που ανεφεραν το μαγαζι και ολους αυτους που κατα καιρους κατελυαν σε αυτο.

Στο βαθος της αιθουσας ενα παλιο πιανο και πολλα πνευστα οργανα κρεμασμενα σε εναν τοιχο να αναδεικνυουν την καλλιτεχνικη φλεβα που διεπει το μαγαζι. Επισης στο βαθος υπαρχουν δυο ακομα αιθουσες μικρες με πιανο κιθαρες βιολια και οτι αλλο μουσικο οργανο και πινακες που στολιζουν ολους τους τοιχους.

Το ολο απιστευτο σκηνικο συμπληρωνει το προσωπικο, βιβλικο και αυτο, απο τον σερβιτορο την βοηθο την κυρια επι της υποδοχης μεχρι την υπεριληκη κυρια που σε βοηθαει με την γκαρνταρομπα και δινει και καποιες γαρδενιες που ειναι βγαλμενη εντελως απο καποια αλλη εποχη και σου βγαζει κατι νοσταλγικο και μια θλιψη μαζι. Και το συπληρωμα τελειωνει με την ζωντανη ορχηστρα που με την συνοδεια ενος πιανου τραγουδαει χωρις μικροφωνο και παρ'οτι δεν δρεππει δαφνες φωνητικου ταλεντου παρ'ολα αυτα δενει τελεια στον χωρο και συμπληρωνει την οποια εικονα.

Θα μπορουσες να κανεις μια κριτικη μονο και μονο για τον χωρο αλλα μαλλον εχει ηδη κουρασει η εκτενης αναφορα

Στο θεμα εξυπηρετησης τωρα ειναι επισης ασεβεια να προσπαθησεις να κρινεις αυτους τους ανθρωπους. Η ευγενεια ειναι εμφυτη και μαζι με τον χωρο οι ανθρωποι ειναι βγαλμενοι απο μια αλλη εποχη. Ολη η διαθεση να εξυπηρετησουν να εξηγησουν να βοηθησουν και πανω απο ολα να μεινει ικανοποιημενος ο πελατης με ενα στυλ παλιο.... εξεζητημενο... παρωχημενο ισως αλλα που βγαζει μια αυθεντικοτητα. Αριστο το σερβιρισμα αριστοι οι χρονοι αποκρισης και αριστη επισης και η προσοχη που νιωθεις οτι εχεις μεσα σε αυτο το μαγαζι.

Ας ασχοληθουμε και λιγο με την γευση που μπορει να σου προσφερει το ιστορικο αυτο μαγαζι αν και νομιζω οτι το εν λογω μαγαζι πιο πολυ το επισκεπτεσαι δικειν μουσειου παρα σαν ενα μαγαζι εστιασης που πας να φας καλα. Πιο πολυ το concept παρα το δια ταυτα.

Μολις καθεσαι στην πολυ αναπαυτικη ροτοντα σου φερνουν την κανατα με το νερο μαζι με ενα πιατακι με ψημενα κομματακια ψωμιου με λαδι και σκορδο πολυ νοστιμα με καποιο ντιπ και λιγες ελιες που ειναι ενα πολυ ομορφο ξεκινημα για να πιεις μια γουλια κρασι πριν αρχισει το γευμα.

Σαν πρωτο πιατο πηραμε μια γνωστη σαλατα του καισαρα.
Και ολα θα ηταν καλα και ανθηρα αν καποιος δεν ειχε την φαινη ιδεα να πεταξει κοματια απο σαρδελα μεσα στην σαλατα. Μπορει ο καταλογοςστην περιγραφη να το ανεφερε και μπορει ισως η σως της εν λογω σαλατας να περιεχει σε πολυ γκουρμε επιπεδα σαρδελα, αλλα οταν βλεπεις σαλατα του καισαρα θεωρεις οτι ειναι κατι τοσο κλασικο που δεν χρειαζεται να διαβασεις περαιτερω.
Τελος παντων η γευση θεωρω οτι χαλαει με την σαρδελα ενα υλικο που δεν δενει ουτε με τα κρουτον ουτε με την σως της σαλατας του καισαρα οποτε 1/4

Δευτερο πιατο μια μεριδα μανιταρια στην σχαρα πολυ αξιοπρεπη καθ'ολα με την βινεγκρετ τους με ολα τους μεριδα σχετικα ικανοποιητικη σε ποσοτητα και ποιοτητα χωρις ομως τιποτα το ιδιαιτερο. Επιεικως ενα 3/4 με ταση προς το 2/4

Πηραμε επισης ενα λουκανικο πικαντικο που μονο πικαντικο δεν το λες αλλα ενα απλο λουκανικο χωριατικο καλο μεν ψημενο αλλα σιγουρα δν ειναι το πιατο που θα σε οδηγησει ξανα στο μαγαζι Επισης επιεικως 3/4 με σαφη ταση κι αυτο προς τα κατω.

Ενα ακομα ορεκτικο που δοκιμασαμε ηταν η φετα η τυλιχτη που σαφως δεν ηταν τυλιχτη απλα αλλα στο σαβανο για να πεθανει. Καποιος ειχε την φαινη ιδεα να παναρει αθλια μια πολυ μικρη ποσοτητα τυριου και μαλιστα να την παναρει χωρις να ξερει τι σημαινει παναρισμα. Αθλιο περιτυλιγμα παπαριασμενο καθολου τραγανο που μονο καλη επιγευση δεν σου αφηνε. Λυπηρο αποτελεσμα.1/4 επειδη δεν εχει 0

Σαν πρωτο κυριως πηραμε ενα απο τα κλασσικα πιατα του μαγαζιου που ηταν ενα σνιτσελ βιενουα το οποιο ακολουθουσε κατα ποδας την φετα. Αθλιο παναρισμα παπαριασμενο που επνιγε την καλη ομολογουμενως γευση του κρεατος που ειχε κλειθει να προστατευσει. Περιμενα κατι πολυ πολυ καλυτερο απο ενα πιατο που το αναφερεις στα κλασσικα πιατα του μαγαζιου και το οποιο λογικα εχει καποια ιστορια. Μονο απο σεβασμο θα βαλω ενα 2/4

Τελευταιο πιατο που πηραμε ηταν ενα ψαρονεφρι σωτε που σαφως μπορει να ειναι και το καλυτερο πιατο που πηραμε στο τραπεζι. Ισορροπημενη γευση και ψησιμο με πολυ καλη σως που μπορουσε να σταθει ανετα στην ποιοτητα του μαγαζιου αντιθετα απο τα προηγουμενα πιατα. 3/4

Και τα δυο κυριως συνοδευονταν απο ενα πολυ καλο πουρε πατατας που σαφως αξιζει τον κοπο να δοκιμασεις. Ο πουρες επαξια 4/4

Για ολα αυτα μαζι με ενα μπουκαλι κρασι κοκκινο "μαγεμενος αυλος " πληρωσαμε κατι περι τα 70 ευρω μια τιμη που αξιζει μονο και μονο για να πας και να επισκεφτεις το μαγαζι ασχετα με την ποιοτητα του φαγητου που μπορει να ετυχε και να πεσαμε σε ασχημη μερα.

Εγω θα προτεινω ανεπιφυλακτα αυτο το μαγαζι σε οποιονδηποτε του αρεσει το κλασσικο και το μπαροκ να το επισκεφτει εστω και μια μονο φορα για την εμπειρια και την αισθηση του χωρου. Ειναι μια κατηγορια μονο του.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 25%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
2016-03-04 14:36:28

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ

Πώς πήρε το όνομά της η σαλάτα του Καίσαρα;
Ένας μύθος για την προέλευση της σαλάτας του Καίσαρα μόλις καταρρίφθηκε! Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς πιστεύαμε ότι η πιο διάσημη σαλάτα στον κόσμο, πήρε το όνομά της από Ρωμαίο Αυτοκράτορα ο οποίος ενδεχομένως να αγαπoύσε ιδιαίτερα αυτό το πιάτο. Για την ακρίβεια, η πραγματική ιστορία της σαλάτας του Καίσαρα είναι μάλλον ταπεινή σε σχέση με το μεγαλείο των Ρ

Ο Ceasar (Καίσαρας) Cardini ήταν ένας Ιταλός σεφ, ο οποίος μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετανάστευσε στις Η. Π. Α, όπου η οικογένεια Cardini άνοιξε ένα εστιατόριο στην Tijuana. Κατά την ιστορία, στις 4 Ιουλίου του 1924, Ημέρα Ανεξαρτησίας και εθνική γιορτή των Αμερικανών, το εστιατόριο της οικογένειας είχε τόσους πολλούς πελάτες που τελείωσαν οι περισσότερες προμήθειες της κουζίνας. Έτσι, ανέλαβε δράση ο Caesar και με τα λιγοστά υλικά που είχαν περισσέψει δημιούργησε μία σαλάτα, χρησιμοποιώντας ολόκληρα φύλλα μαρουλιού romaine, βραστά αυγά και ιταλικό ελαιόλαδο. Μάλιστα, η σαλάτα είχε φτιαχτεί για να τρώγεται με τα χέρια, καθώς κάθε φύλλο μαρουλιού ήταν γαρνιρισμένο με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Μία άλλη εκδοχή της ιστορίας είναι ότι ο Caesar έφτιαξε αυτό το πιάτο ειδικά για κάποιον Αμερικανό αεροπόρο και ονομάστηκε «Aviator’s Salad». Παλαίμαχοι αεροπόροι υποστηρίζουν ότι η ονομασία Aviator’s Salad γεννήθηκε γιατί ένα βράδυ που εκείνοι είχαν μεθύσει και κοιμήθηκαν στο εστιατόριο του Cardini, ο Caesar τους έφτιαξε την επόμενη για πρωινό την εν λόγω σαλάτα.
Από την άλλη πλευρά, τα παράσημα για την δημιουργία της πιο φημισμένης σαλάτας παγκοσμίως διεκδίκησε και ο αδερφός του Caesar, Alex, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εκείνος επινόησε τη συνταγή και η Aviator’s Salad οφείλεται σε εκείνον. Όταν άνοιξε δικό του εστιατόριο στην Πόλη του Μεξικού, σέρβιρε στους πελάτες τη σαλάτα προσθέτοντας στη συνταγή αντσούγιες.


2016-03-04 15:41:09

Απλα θα πω οτι γνωριζω την ιστορια της σαλατας πολυ καλα και το μονο που ηθελα να πω ( ασχετα αν διατυπωθηκε εσφαλμενα ) ειναι οτι η γευση της σαρδελας ηταν πολυ εντονη και υπερισχυε του υπολοιπου πιατου.


2016-03-04 15:57:12

Λάθος του μάγειρα θα τον ενημερώσουμε. Μας συγχωρείτε.


2016-03-04 16:01:45

παρα την κακη μερα της κουζινας ( θεωρω) εμεινα πολυ ευχαριστημενος απο το εστιατοριο και φαινεται νομιζω.
Θα το επισκευτω σαφως εκ νεου.


2016-11-22 14:09:38
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την makis67.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.