Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Γλυφάδα, Αθήνα
Ιαν
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Βράδυ καθημερινής δύο άτομα ξεκινήσαμε για γαλλική κουζίνα στο "Tartare" στη Γλυφάδα. Οι εντυπώσεις μας είναι αρκετά θετικές. Την κουζίνα θα την χαρακτήριζα ως κλασική ελληνογαλλική με ορισμένα πραγματικά εκπληκτικά πιάτα όπως το γαλλικό παραδοσιακό πιάτο με τον κρασάτο κόκορα (Coq au Vin ) και το Φουαγκρά με σος φραμπουάζ!

Ο χώρος απλός αλλά προσεγμένος με κυρίαρχη την ελαφριά ξύλινη διακόσμηση, τον τοίχο με τα ράφια και τα κρασιά, την όμορφη δερμάτινη επένδυση ενός μέρος του τοίχου και τους κομψά ντυμένους καθρέφτες. Ο φωτισμός χαμηλός και η ξένη μουσική σε χαμηλή ένταση. Υπάρχει και σκεπασμένος εξωτερικός χώρος που ανοίγει το καλοκαίρι.
Τα τραπέζια αρκετά περιποιημένα με μπεζ τραπεζομάνδηλα και άριστης ποιότητας αξεσουάρ, μαχαιροπίρουνα και πιάτα.

Μια, γενικά, όμορφη ατμόσφαιρα χωρίς να ξεχωρίζει κάτι ιδιαίτερα για τον λόγο αυτό σε αυτή την κριτική δεν θα προχωρήσω στην περιγραφή του χώρου περαιτέρω, υπονοώντας ότι στις ακριβές τιμές του εστιατορίου δεν θα πρέπει να συνυπολογιστεί κάποια χλιδάτη ή ιδιαίτερα πολυτελής ατμόσφαιρα.....!
Οι τουαλέτες, στο υπόγειο, πεντακάθαρες και πλήρως εξοπλισμένες!

Από την αρχή έως το τέλος, οι κύριοι που μας εξυπηρέτησαν ήταν ευγενικοί. Στέκονταν όρθιοι με το χαμόγελο στα χείλη χωρίς να χασκογελούν και να χασομερούν. Άλλους, αυτή η έντονη παρουσία του προσωπικού μπορεί να τους αποσυντονίζει, εμάς δεν μας χάλασε καθόλου καθότι η παρουσία τους ήταν απόλυτα διακριτική.

Όμως,
μου κακοφάνηκε κάπως το γεγονός ότι ενώ ενημέρωσα τον κύριο, αφού κάθισα στο τραπέζι μου, ότι έγινε ηλεκτρονική κράτηση μέσω ask4food - e-table και ότι θα θέλαμε να δοκιμάσουμε, όπου αυτό είναι εφικτό, καναδυό μισές μερίδες επιπλέον της παραγγελίας μας (με τη μισή χρέωση), για να είναι πιό πλήρης η κριτική μας στο site, εκείνος απάντησε ότι θα το κανονίσει, αλλά στο τέλος δεν έγινε κάτι τέτοιο. Επαγγελμάτισμός, δηλαδή, μέτριος!

Προσωπικά, δεν συνηθίζω να φανερώνω την " ιδιότητα " μου αλλά είχα ακούσει ότι αυτό είχε γίνει παλιότερα...
ΟΚ, μας κέρασαν ένα χορταστικό, αν και κάπως αδιάφορο, σουφλέ σοκολάτας, για δύο άτομα, (15,00 ΕΥΡΩ). Μα εμείς το είχαμε παραγγείλει γιατί το θέλαμε, όχι για να μας το κεράσουν!!
Το ζητούμενο είναι, με αυτές μάλιστα τις υψηλές τιμές, να δείξουν όσο γίνεται τη δουλειά τους προς τα έξω, ιδιαίτερα στις μέρες μας!

Με αφορμή αυτό το γεγονός θα ήθελα να θίξω το εξής ζήτημα:

Θα πρέπει, τελικά, ορισμένα εστιατόρια, αφού επιβεβαιώνουν την ταυτότητά μας (βλ. χρήστης του ask4food) να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες γιατί με αυτόν τον τρόπο βοηθούν αφενός την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης κριτικής και αφετέρου αποφεύγονται ενδεχομένως - ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης και έντονου αλλά και αθέμιτου ανταγωνισμού στον χώρο της εστίασης και όχι μόνο - επιδερμικές κριτικές ή κριτικές του καναπέ!!

Δεν απαιτείται, ασφαλώς, κανένα κέρασμα ούτε καμία ειδική μεταχείριση, που να επηρεάζει την κρίση κάποιου, αλλά θα ήταν σκόπιμη κάποια στοιχειώδης τουλάχιστον συμπαράσταση στο συνήθως δαπανηρό χόμπυ -μεράκι μας, όταν μάλιστα δοκιμάζουμε μια τόσο ευρεία γαστρονομική γκάμα!!

Επιπλέον,
Όταν ρωτήσαμε το όνομα του σεφ, μας είπαν ότι είναι ο κύριος Δημήτρης...
Θα πρέπει να γνωρίζουν, ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο elegant εστιατόριο, ότι ποτέ το όνομα δεν συνοδεύεται από το "κύριος", αλλά μόνο το επώνυμο. Ακόμη, δεν θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε το ονοματεπώνυμο του Σεφ ? Πόσο μάλλον, όταν όλα τα καλά εστιατόρια επιδιώκουν με σθένος να κάνουν ιδιαίτερη μνεία στους ταλαντούχους αρχιμάγειρες που διαθέτουν!!

Αυτές είναι, εντέλει, οι μικρολεπτομέρειες που κάνουν την ειδοποιό διαφορά!!

Δύο τα κρατούμενα..... ατμόσφαιρα και σέρβις αρκετά ικανοποιητικά, χωρίς όμως ιδιαίτερες εξάρσεις.....

Όσον αφορά το φαγητό, προσπαθήσαμε να διαλέξουμε, αντιπροσωπευτικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας και δοκιμάσαμε:

Στην αρχή μας υποδέχθηκαν με ένα καλαθάκι γεμάτο από μπόλικες μικρές φετούλες ψωμιού συν ένα πιατάκι με τέσσερα νόστιμα και στρογγυλά ψωμάκια, δύο με σκόρδο και δύο με τυριά που συνοδεύονταν από σκορδοβούτυρο.
Στο σύνολο, υπερβολική ποσότητα ψωμιού! (ΕΥΡΩ 6,00)!
To εμφιαλωμένο νερό ήρθε με το καλησπέρα σας, ΕΥΡΩ 2,50.

Κρεμμυδόσουπα γκρατινέ (soupe a l' oignon gratinee ), στη βάση υπάρχει ο ζωμός και τα "μαλακά' κρουτόν. Η σούπα "σκεπάζεται" από κρούστα κίτρινων τυριών. Το κρεμμύδι, ως μυρωδιά, δεν το αισθανθήκαμε ιδιαίτερα και η γεύση δεν μας συγκίνησε ιδιαίτερα. ΕΥΡΩ 11,00

Φουαγκρά με γλυκιά σος φραμπουάζ (foie gras sauce framboise), ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ πιάτο! Πρόκειται, για λίγα μικρά φιλετάκια πάπιας με αρκετή ποσότητα σος, τόσο όμορφα παρουσιασμένα! Κατέφθασαν πάνω σε έναν κομψό δίσκο και ύστερα μοιράστηκαν στα πιάτα μας. Συνοδεύονταν από, ένα ακόμη, πανεράκι με ψωμάκια! ΕΥΡΩ 22,00

Τυρί καμαμπέρ σε κρούστα αμυγδάλου (camembert aux amandes). Ένα επίσης πολύ όμορφα παρουσιασμένο πιάτο με τέσσερα παναρισμένα κομμάτια από το ιδιαίτερο αυτό λευκό τυρί, συνοδεία κόκκινης σος σε ξεχωριστό μπολάκι μέσα στο πιάτο όπου στη βάση του σχηματίζονταν όμορφα σχέδια από μικρά πράσινα κλαράκια. Βρήκα την γεύση αρκετά λιπαρή, στον φίλο μου ωστόσο άρεσαν αρκετά. ΕΥΡΩ 12,00

Από τα κυρίως πιάτα, μοιραστήκαμε μια μερίδα κόκκορα κρασάτο (Coq au vin). Αφού προηγουμένως μας ρώτησαν εάν επιθυμούμε στήθος ή πόδι (επιλέξαμε πόδι), προσγειώθηκε στο τραπέζι μας ένα καταπληκτικό μείγμα κόκκορα με σος ΒΒQ (?) με ένα βουναλάκι από πεντανόστιμο και χειροποίητο πουρέ και λίγα βραστά κρεμμύδια παραδίπλα! Συγχαρητήρια! ΕΥΡΩ 18,00

Δεν δοκιμάσαμε το πολυδαφημισμένο φιλέτο Tartare (28,00), steak Tartare bio, του εστιατορίου διότι είχα διαβάσει τόσα στο internet που πλέον είχε "καταντήσει" deja vue!!!

Όμως, έβαλα στο μάτι, για προσεχή επίσκεψη, το Φοντύ σινουάζ (Fondue chinoise) για δύο άτομα (40,00) το οποίο μας πληροφόρησαν ότι είναι με κρέας και ζωμό κρέατος!

Στο τέλος, μας έφεραν ένα δίσκο ασημένιο με 4 χωνευτικά λικέρ (Sambuco, Amaretto di Saronno, Μαστίχα Χίου και δικό τους Limoncello), καθώς και ποτηράκι με κόκκους καφέ, απ' τα οποία τιμήσαμε απλά το limoncello και φυσικά τους αρωματικούς κόκκους καφέ.

Η λίστα κρασιών ήταν πλήρης.
Για να πάρετε μια ιδέα, το λευκό Γεροβασιλείου είναι στα 34,00, το ροζέ Βιβλία Χώρα στα 23,00. Τα κόκκινα χωρίζονται ανά περιοχές της Ελλάδας. Από τα ξένα κρασιά το πιο εκλεκτό και ακριβό θεωρώ το λευκό Chablis premier cru, les Vallons, από την ευρύτερη περιοχή της Βουργουνδίας, στα 65,00. Τα κόκκινα, εισαγωγής, κυμαίνονται από 58,00-250,00. Από σαμπάνιες, ξεχώρισα την Veuve Clicquot στα 110,00, η πιο ακριβή στα 545,00.
Γενικά, οι τιμές των ποτών είναι υπερδιπλές από ό, τι στις κάβες μας!

Δύο άτομα, πληρώσαμε ΕΥΡΩ 68,50 (75,50 - 10%, λόγω ask4food - e-table), μαζί με μια μπύρα FIX μαύρη (4,00 ). Βέβαια, ολόκληρη τη διαφορά την αφήσαμε ως pour boire.

Οι τιμές δεν διαφέρουν από εκείνες ενός καλού εστιατορίου στην " πόλη του Φωτός ", αλλά για τον Έλληνα (θα έλεγα τον μέσο Έλληνα αλλά αποτελεί είδος προς εξαφάνιση πλέον), τις θεωρώ αρκετά υψηλές εάν λάβουμε, μάλιστα, υπ΄όψιν και τα δύο παραπάνω κρατούμενα..... χώρο και σέρβις.

Au revoir...!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια