Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Ιαν
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Την "πιπεριά" δεν την είχα ακούσει ποτέ.. Ποτέ πριν το ask4food.
Θες που το Ν. Ψυχικό μου πεφτε κομματάκι μακριά? Δεν είχα βγει σχεδόν ποτέ σε εκείνα τα μέρη (και δεν μου έλειπε κι όλας για να είμαι ειλικρινής).

Τον τελευταίο καιρό όμως, έχει αλλάξει κάπως εν μέρει η "έδρα" μου και έχω κάνει άνοιγμα και στα πιο βόρεια.

Έτσι, παρακολουθώντας στενά το αγαπημένο ask μπορώ να πω πως πλέον και την πιπεριά την ήξερα και το parlo και το χοχλιδάκι και το tier et tout - αυτό το τελευταίο όταν το εντόπισα που λέτε μέσα από το αυτοκίνητο αναφώνησα "Εδώ θα ρθουμε για πρωινό μια μέρα! ". Με κοιταζε με απορία ο Γ. Αμέ! Επιμελής μαθήτρια εγώ, φανταστικοί όμως δάσκαλοι όλοι εσείς! Τον Δουράμπεη μόνο δεν είχε πάρει το μάτι μου εδώ μέσα και όταν τον είδα εκεί στη σειρά με τ' άλλα, ταράχτηκα τ' ομολογώ. Ο Πειραιάς είναι παντού και άλλα τέτοια μελό με έπιασαν.

Περιοχή: N. Ψυχικό λοιπόν και μετά το burger joint, σειρά είχε για μένα η πιπεριά.
Nομίζω η πρόσφατη κριτική του pontikiou ήταν καθοριστική.. Μίλησε κατευθείαν... στο στομάχι μου. Αρχίζω την αναζήτησή on line και -ωωω τι τύχη! - βρίσκω τον κατάλογο τους στην σελίδα τους στο facebook. Aν και δεν ήταν ενημερωμένος απόλυτα, μιας και ο τωρινός κατάλογος έχει και εξτρα πιάτα, εμένα μου άνοιξε την όρεξη.

Ξεκινάνε λοιπόν οι προσπάθειες για να κάνω κράτηση- τελευταία στιγμή πάντα, δεν λέω- αλλά γενικά δεν περίμενα ότι το μαγαζί μαζεύει τόσο κόσμο. Δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες ήταν αρκετές, με την τρίτη τα καταφέραμε.

Κυριακή (24.01) μεσημέρι ένα τραπέζι για δύο όλο δικό μας.

Το εντοπίσαμε εύκολα το μαγαζί, αρκεί κάποιος να ξέρει λίγο την περιοχή και δεν θα δυσκολευτεί. Πάρκινγκ λίγο πιο κάτω, στο ύψος του parlo δηλαδή, ίσα ίσα να το δούμε και αυτό (απ' έξω για αρχή, από μέσα σύντομα ελπίζω).

Χώρος: τζαμαρία γύρω γύρω, απλός και λιτός χώρος. Χωρίς πολλά πολλά. Καλή η θερμοκρασία μέσα αν και έξω είχε αρκετό κρύο. Το παταράκι δεν το τίμησα, εν αντιθέσει με το υπόγειο, όπου και επισκέφθηκα τις πεντακάθαρες τουαλέτες.

Eξυπηρετηση: Ταχύτατη. Ευγενέστατοι όσοι πέρασαν από το τραπέζι μας, εξυπηρετικότατοι, πρόθυμοι να μας ξαναγεμίσουν το νερό, να μας ανανεώσουν τον πάγο, να μας μαζέψου όποιο πιάτο άδειαζε. Γιατί λοιπόν 3 αντί για 4 ντοματούλες? Όπως προείπα το σέρβις ήταν ταχύτατο. Καλό-κακό αυτό σε κάποιες περιπτώσεις. Όλα τα πιάτα (πριν του γιουβετσιού), προσγειώθηκαν στο τραπέζι απανωτά, τόσο που προβληματιστήκαμε. Μα πότε βρε παιδί μου πρόλαβαν?Αγχωθήκαμε, ατάκες του τύπου "τρώγε γρήγορα θα κρυώσουν" ή "τρώγε γρήγορα γιατι θα μας το πάρουν, για να κάνουν χώρο για το επόμενο" έδιναν και έπαιρναν. Ε, νομίζω αυτό δεν ταίριαζε καθόλου στο ύφος του μαγαζιού, που πας δηλαδή για να φας αλλά και να πιείς το τσιπουράκι σου, να πεις και δυο κουβεντούλες χαλαρά και ωραία. Ευτυχώς, το γιουβετσάκι ήρθε σε νορμάλ χρόνο και μπορέσαμε να κάνουμε το αναγκαίο focus. Eίπαμε, να είναι γρήγορο το σέρβις, αλλά αν παραείναι, πάλι σε αρνητικό αποτέλεσμα καταλήγουμε. Σε μια προσπάθεια να το δικαιολογήσουμε κάπως αυτό που συνέβη, είπαμε μεταξύ μας ότι μάλλον έφταιγε η ώρα της κράτησής μας, καθώς στις 4 που κάτσαμε εμείς, τα άλλα τραπέζια ήδη έτρωγαν ή χώνευαν, οπότε προφανώς η κουζίνα δεν είχε καθόλου δουλειά εκείνη την ώρα.

Φαγητό: ο κατάλογος είχε ένα σωρό πιάτα που θα ήθελα σαν τρελή να δοκιμάσω! δυστυχως όμως, δύο (2) άτομα πόσα να παραγγείλουν? Και έτσι περιοριστήκαμε πολύ.

Μόλις κάτσαμε στο τραπέζι, αμέσως ερωτηθήκαμε αν προτιμάμε νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο. Επιλέξαμε βρύσης και μας το έφεραν αμέσως. Επίσης, ταχύτατα προγειώθηκαν στο τραπέζι μας ένα καλαθάκι με ψωμάκια (λευκά και μαύρα) και ένα ντιπ πιπεριάς γλυκιάς, που δεν είχε ένταση αλλά ήταν νόστιμο (χρέωση 1.30 κατ΄άτομο).

Επίσης, μας ανακοίνωσαν τα πιάτα (ψάρια) ημέρας προφορικά, χωρίς όμως να μας πουν αντίστοιχα και τις τιμές, ούτε τα είχαν κάπου γραμμένα.

Η παραγγελία μας=>

-Ταραμοσαλάτα με τραγανές τορτίγιες (4.30 ευρώ) => το μόνο πιάτο που δεν με τρέλανε. Ίσως είναι θέμα γούστου αλλά εγώ την ταραμοσαλάτα την θέλω πιο βελούδινη. Σαν του Βασίλαινα ένα πράγμα (να τος πάλι ο Πειραιάς), όπου είναι πραγματικά υποδειγματική και έχει χαράξει για πάντα τον ουρανίσκο μου..

-Σαλάτα με ραντίτσιο, εσκαρόλ, κινέζικο λάχανο, αντίβ και βινεγκρέτ πορτοκαλιού με μέλι και μουστάρδα (8.40 ευρώ) => καλή ποσότητα, καλή γεύση. Αν έπρεπε να παρατηρήσω κάτι θα λεγα πως η σως αν και καλή σε ποσότητα δεν ήταν απολύτως ισσοροπημένη. Κάτι μεταξύ της πίκρας του πορτοκαλιού και της γλύκας του μελιού και της μουστάρδας δεν έδενε και τόσο σωστά, υπερτερούσε η πίκρα νομίζω.

-Φρέσκα μύδια με τζίντζερ, σόγια σως και πικάντικη σάλτσα γλυκού τσίλι (8.90 ευρώ) => Ναι, ναι, ναι!!
Ούσα μυδοφάγος μεγάλη, χρόνια τώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν μύδια στον κατάλογο και να μην τα παραγγείλω. Τα έχω δοκιμάσει σε διάφορες εκδοχές. Πιο αγαπημένα παραμένουν πάντα τα κλασικά αχνιστά, αλλά τρέφω μια ιδιαίτερη αγάπη και προς αυτά με την κρέμα ή το κρασί του βέλγικου Chez leon (πρόκειται για τον - fast-food ως προς το κόνσεπτ αλλά όχι και ως προς τις τιμές- παράδεισο των απανταχού μυδοφάγων). Ή τα υποδειγματικά μύδια του Αvalon στου Ψυρρή (που ήταν το πρώτο μαγαζί στην Αθήνα που τόλμησε σαν bar restaurant τότε, στα μακρινά 90s να λανσάρει κατάλογο που βασιζόταν αποκλειστικά στο συνδυασμό moules et frites δηλ. μύδια και τηγανητές πατάτες).
Κλείνω εδώ την μυδοπαρένθεση και συνεχίζω την κριτική μου.

Τα έχω δοκιμάσει λοιπόν σε πολλές εκδοχές που λέτε, αλλά ποτέ σε μια εκδοχή σαν αυτή που προτείνει η πιπεριά. Η περιέργια μου ήταν μεγάλη. Και ναι, ήταν αντίστοιχα των προσδοκιών μου. Καλή ποσότητα, ωραία μεγάλη και χορταστική ψύχα, βαμμένη από την ωραία σαλτσούλα που ήταν μπόλικη και νοστιμότατη. Άψογα ισσοροπημένη, πρωτότυπη, με ένταση, για τα δικά μου γούστα εθιστική θα χαρακτήριζα τη γεύση της. Ε ρε κάτι βούτες που έγιναν με το ψωμί στην σαλτσούλα, άλλο να σας το λέω και άλλο να το βλέπετε.

-Γόνος καλαμαριού τηγανητός με πικάντικη σάλτσα τσίλι (7.90 ευρώ) => Ωραίο πιάτο και αυτό. Καλή η σαλτσούλα, λίγο περισσότερο πικάντικη νομίζω θα μπορούσε να ναι. Ένα κεφαλάκι μαριδούλας που βρήκα μέσα στους γόνους, δεν μπορώ να πω πως με ενόχλησε ιδιαίτερα.

-Κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο (11.40 ευρώ) => Μιαμ μιαμ! Οκ, το κριθαρότο με τις γαρίδες το βρίσκεις πλέον σε πάρα πολλά εστιατόρια, το φτιάχνω και μόνη μου πια στο σπίτι με μεγάλη επιτυχία. Εδώ όμως, ήταν άψογα χυλωμένο, πεντανόστιμο, ίσως το στακοβούτυρο να κανε την διαφορά στο αποτέλεσμα (και τις θερμίδες) αλλά στη γεύση πάντως δεν το κατάλαβα.

-1 Τσίπουρο Βασιλιά Αραχωβίτικο (8.20 ευρώ)

Γλυκό δεν παραγγείλαμε, γιατί τα όσα είχε δεν μας τράβηξαν την προσοχή.
Κέρασμα για το τέλος, δυό σφηνοπότηρα γλυκό κρασί μοσχάτο.

Σύνολο: 51.70 ευρώ.

Vfm: Καλό σε γενικές γραμμές! Βέβαια δεν παύουν να ισχύουν τα γνωστά, ότι δηλ. δύσκολες εποχές διανύουμε και 26 ευρώ το άτομο για να φάει κανείς δεν είναι σε καμία περίπτωση λίγα. Από την άλλη έχουμε ένα μαγαζί με καλή ποιότητα πρώτων υλών και φαντασία στην κουζίνα του. Το αποτέλεσμα αρκετά καλό σχεδόν σε όλα τα πιάτα. Αν λάβουμε υπόψιν και το γεγονός ότι 2 άτομα δίνουν πάντοτε περισσότερα απ' ότι αν είναι περισσότεροι και καταμερίζεται καλύτερα το κόστος του τραπεζιού. Μ' αυτά και με εκείνα 3 ντοματούλες γιατί το ευχαριστηθήκαμε το φαγητό μας και δεν τα κλάψαμε καθόλου τα χρήματά που δώσαμε.

Αν θα ξαναπάω?Δεν το συζητώ.. Έχω δώσει νοητό ραντεβού με το τατάκι σολομού, την πέρκα στο κανταϊφι και τα λιγκουίνι με τον γαύρο! Ντροπή να μείνουν παραπονεμένα..

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια