Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιαν
31
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

Ο λόγος του repeat στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι απλός: Η επιβράβευση του ιδιοκτήτη, με τον τρόπο που μπορώ ως χρήστης του ask.
‘’Και γιατί ρε συ θέλει επιβράβευση;’’ θα αναρωτηθεί κάποιος.

Διότι συνεχίζει ταπεινά όπως ξεκίνησε, χωρίς να πάρουν τα μυαλά του αέρα και χωρίς να χαλάσει την ποιότητα των προϊόντων του και κυρίως των κρεάτων του.

Το μαγαζί έχει εξελιχτεί σε κοπτήριο χρημάτων. Ή αλλιώς του ‘’χρωστάει ο Θεός λεφτά’’. Χωρίς καμία διαφήμιση σε site εστίασης, χωρίς σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με όπλο μόνο ένα απλό φυλλάδιο που μοιράζεται στις γειτονιές Χαλανδρίου - Βριλησσίων και ένα μικρό χώρο για όσους θέλουν να γευτούν τα κρέατα του από κοντά, και γίνεται πραγματικός χαμός.

Στην Αράχωβα στην τελευταία μου επίσκεψη καθημερινή, είδα να δουλεύουν πλέον 4 στο ψήσιμο των κρεάτων, 1 στην μέσα ψησταριά για τις πατάτες και τις σαλάτες, 1 στη σάλα, ο κύριος Δημήτρης με το βλοσυρό του βλέμμα στο ταμείο και 3 delivery. Πραγματική κυψέλη.
Η τοποθεσία, η Τούφα Χαλανδρίου, μπροστά από μια μικρή πλατεία κοντά στη Λ. Πεντέλης.
Ο χώρος ανακαινισμένος από τις πρώτες μου επισκέψεις, φρεσκοβαμμένος, καθαρός, φωτεινός, με κλασσικές ψάθινες καφέ καρέκλες και καφέ ξύλινα τραπέζια με κόκκινα καρό τραπεζομάντηλα, κάποια πήλινα και μπακιρένια σκεύη σε προθήκες στους τοίχους μαζί με κάποια υφαντά.
Πάνω από την ψησταριά δεσπόζει ένα παλιό κοντόκανο του 1821, μαζί με την πράσινη επιγραφή με το όνομα του μαγαζιού. Αρκετά λιτή διακόσμηση αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ψησταριά. Ο εξωτερικός χώρος έχει τραπέζια και καρέκλες πικ – νικ για αρκετό κόσμο όταν ανοίξει ο καιρός, με φόντο την πλατεία και δροσιά από τα δέντρα της.

Ότι φας είναι χειροποίητο. Από το χοιρινό σουβλάκι, το κοτόπουλο μέχρι τις πατάτες κομμένες ροδέλες και τις σαλάτες του. Όλα ετοιμάζονται την ώρα της παραγγελίας και δεν υπάρχει κάτι ψημένο από πριν.

Τα κομμάτια κρέατος τοποθετούνται ένα – ένα στο καλαμάκι χωρίς κομμάτια λίπους, ψήνονται χωρίς να χάσουν τα υγρά τους και προσφέρονται για κατανάλωση είτε σε αλάδωτη πίτα με ψιλοκομμένη ντομάτα, χειροποίητο ψιλοκαυτερό τζατζίκι ή άλλη sauce και πατάτες αν το ζητήσεις.
Είναι μεν μικρά σε μέγεθος, σίγουρα χρειάζεσαι 2 για να χορτάσεις αλλά τρως καθαρό κρέας σε νορμάλ τιμή (1,70 το χοιρινό 2 το κοτόπουλο).

Στον κατάλογο έχει προστεθεί το μοσχάρι γάλακτος σε καλαμάκι ή σε πίτα, λουκούμι πραγματικό, άλλη γεύση πέραν των τετριμμένων και οι χειροποίητες κοτομπουκιές από φιλέτο κοτόπουλο.
Το καυτερό είναι μια πιο ‘’αντρική’’ παραλλαγή του απλού χοιρινού, με καυτερή sauce με βάση το μπούκοβο.

Για όσους προλάβουν, διότι γίνεται σε μικρή σούβλα άρα σε περιορισμένη ποσότητα, υπάρχει και υπέροχο κοντοσούβλι είτε σε μερίδα συνοδεία από πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι και πίτα (7), είτε μέσα σε πίτα (2,8).

Από άλλες μερίδες δεσπόζει το μπιφτέκι απλό και γεμιστό με κεφαλογραβιέρα Κρήτης που λειώνει στο στόμα σου και το λουκάνικο από τη Μυτιλήνη αρκετά καλή γεύση που φέρνει στο Θεσσαλικό.

Επίσης, στον κατάλογο έχει προστεθεί και μπεκρής μεζές αποτελούμενος από κομμάτια καθαρού χοιρινού λεμονάτα, πατάτες και τριμμένο τυρί. Εδώ θα προτιμούσα τον κλασσικό μπεκρή μεζέ και όχι αυτή του την παραλλαγή.
Στα ορεκτικά εκτός από τις πατάτες σκέτες ή με τριμμένο τυρί, συναντάμε και την ψητή φέτα στα κάρβουνα, μεζές πολύ καλός για να ανοίξει την όρεξη.
Οι σαλάτες του με φρέσκα λαχανικά παρασκευάζονται την ώρα της παραγγελίας, οπότε δεν θα δεις τίποτα μαραγκιασμένο, από την απλή λάχανο καρότο έως τις πιο σύνθετες (chef και Caesars με κομμάτια ψητού κοτόπουλου).
Χόρτα ότι έχει ο μανάβης οπότε ποικίλουν καθημερινά, ντάκο απλό και spicy τυροκαυτερή σπιτική.

Όλα αυτά συνοδεύονται με παγωμένη μπύρα ή με χύμα κρασί. Ειδικά το λευκό είναι να πίνεις και να μην σταματάς.

Για επιδόρπιο δεν ζητάμε και πολλά, εξάλλου ερχόμαστε για τα κρέατα του και μόνο. Μόνο γιαούρτι με μέλι και έξτρα καρύδια, συνήθως κερασμένο.
Για έξτρα χρεώσεις μην ψάξετε δεν υπάρχουν και η απόδειξη έρχεται πάντα και χωρίς να την ζητήσεις.

Τίμιο μαγαζί, άξιοι ψήστες, μερακλής ιδιοκτήτης, καθαρά και γευστικά κρέατα συνθέτουν το παζλ της Θράκας - Αράχωβας ή Αράχωβας για τους γνωρίζοντες. Σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείς για να πάρεις για το σπίτι αν είσαι από Χαλάνδρι και τις γύρω περιοχές, ή για να καθίσεις εκεί, ειδικά Καλοκαίρι κάτω από την δροσιά των δέντρων, έχοντας αφήσει χωρίς άγχος τα παιδιά να παίζουν στην πλατεία.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη jim.