Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ελληνική κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Φεβ
01
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά τον Barba Lazaro χθες βράδι για να γιορτάσουμε τα γενέθλια της γυναίκας μου.
Η αρχική εντύπωση ήταν πολύ καλή από το περιβάλλον του εστιατορίου που είναι σε χρωματισμούς του μπεζ και του γκρί, κάπως στο βιομηχανικό στυλ αλλά ζεστό.

Το φαγητό, από το ψωμάκι με τα ντιπ στην αρχή μέχρι και το τελευταίο πιάτο είναι γενικώς γευστικό, αξιοπρεπέστατο και οι μερίδες χορταστικές.
Τα τέσσερα γεμιστά μανιτάρια σαν ορεκτικό είχαν μια ελαφριά δροσερή κρέμα, και ευχάριστη γεύση παρότι δεν μπορούσες να διακρίνεις τα συστατικά της γέμισή τους.

Η σαλάτα Μπάρμπα Λάζαρος χορταστική και πολύ ωραία.
Πήραμε κι ένα πεϊνιρλί με παστράμι έτσι για να τιμήσουμε, όπως διαβάσαμε, την αρχική σπεσιαλιτέ του μαγαζιού στην Δροσιά που δεν ήταν κάτι άξιο λόγου.

Σαν κύριο πιάτο μοιραστήκαμε το ψαρονέφρι που ήταν γεμιστό με λαδοτύρι Μυτιλήνης και τυλιγμένο με παστράμι και σερβιρισμένο με τριμένες ξεροψημένες πατατούλες. Πολύ ενδιαφέρον σε γεύση και ποσότητα αν και ήταν λίγο παραπάνω αλατισμένο.

Χρησιμοποιήσαμε μια εκπτωτική προσφορά και ίσως γι αυτό το σέρβις από τους νεαρούς σερβιτόρους ήταν αδιάφορο, απρόσωπο και δύσκολο παρότι το μαγαζί διέθετε επαρκές προσωπικό. Άφηναν τα πιάτα στο δεύτερο τραπέζι μας και σε μας τη φροντίδα να τα φέρουμε μπροστά μας. Το κρασί μας που άργησε να ρθει και έπρεπε να το ζητήσουμε ήρθε στο πέρασμα του σερβιτόρου για το δίπλα τραπέζι και αφέθηκε με στυλ "πάρτε το να μην με πρήζετε" στην άκρη του τραπεζιού. Ίσως ευθυνόταν και γι αυτό το ότι ζητήσαμε να πάρουμε χύμα από το δικό τους, δεν καταχωρημένο στον κατάλογο, και όχι μπουκάλι. Το δεύτερο μισόκιλο έπρεπε πραγματικά να βάλουμε τρικλοποδιά σε σερβιτόρο για να μας προσέξει. Μετά το τέλος του σερβιρίσματος, οι σερβιτόροι αποσύρθηκαν όλοι μαζί σε ένα χώρο δίπλα στην κουζίνα μακριά από τα τραπέζια και έπρεπε να πάω εκεί να ζητήσω τον λογαριασμό. Εάν είχα χρειαστεί λίγο νερό, ίσως εάν είχαμε αλλάξει γνώμη για γλυκό δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει κανείς.

Δεν υπήρχε κάτι για κέρασμα στο τέλος, παρότι σε άλλα τραπέζια έφεραν κάτι αδιάφορα κάτι. Ξαναπήγα δεύτερη φορά για τον λογαριασμό, ένα τέταρτο μετά από την πρώτη φορά να ξαναζητήσω τον λογαριασμό που είχαν δώσει σε άλλο τραπέζι. Το κουβέρ που αναφέρεται ως "καλωσόρισμα" είχε διπλή τιμή από ότι στον κατάλογο, το χύμα κρασί είχε 12€ το κιλό αλλά ήταν καλό και τα πιάτα όπως είπα και παραπάνω είχαν την αξία τους. Ο λογαριασμός ήταν πριν την έκπτωση 25€ το άτομο, πως θα μπορούσε να είναι λιγότερος;

Πολύ αρνητική, η κατάσταση στις τουαλέτες των αντρών. έλειπε το χερούλι στην πόρτα της εισόδου τους και έπρεπε να τραβάς και να σπρώχνεις με το δάχτυλό σου μέσα σε μια τρύπα. Πολύ βρώμικες και ευτυχώς είχαν χαρτί και σαπούνι παρά τα γεμάτα καλαθάκια. Ευτυχώς που δεν πήγα μόλις φτάσαμε αλλά στο τέλος γιατί θα μου είχε χαλάσει την εικόνα όλης της βραδιάς.

Το μαγαζί διέθετε και μουσική, από έντεχνα κλασικά λαϊκά, μέχρι ελαφρώς της νυχτερινής πίστας (καθόλου του γούστου μας), ζεϊμπέκικα, ψευτορούμπες κ. α. όλα τουρλού τουρλού για την εξυπηρέτηση του πληκτρά. Ίσως αυτό είναι το πρόγραμμα του Σαββατόβραδου.