Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Παγκράτι, Αθήνα
Φεβ
04
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Διαβάζοντας ένα σωρό διθυραμβικές κριτικές και βλέποντας τον κόσμο που μαζεύει, αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε μια Κυριακή απογευματάκι.

Ομολογώ ότι οι προσδοκίες μου διαψεύσθηκαν.
Δεν είναι ότι το φαγητό είχε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα (αναφέρω αναλυτικά πιο κάτω).
Είναι ότι ήταν μέτριο, τόσο ως προς τη σύλληψη/ιδέα, όσο και ως προς την τελική γεύση.

Κι αυτή είναι μια γενικότερη αίσθηση που έχω αποκομίσει τελευταία από εστιατόρια, στα οποία γίνεται γενικώς διαφήμιση, αλλά δεν την αξίζουν 100%.
Λες και έχει επικρατήσει μια τάση "μετριότητας" που τονίζει το value for money εις βάρος της γεύσης, προσπαθώντας να σου προσφέρουν μια ιδέα "gourmet" χωρίς να είναι.

Να το πω κι αλλιώς:
Αν το μέτρο σύγκρισης είναι η ταβέρνα η το σουβλατζίδικο της γειτονιάς, όντως το μαύρο πρόβατο είναι άπιαστο. Άντε και σε σχέση με ένα old-style μεζεδοπωλείο.
Αλλά δεν πας για αυτό.

Πήραμε τα παρακάτω πιάτα:
Σαλάτα Μυρτώ (αχταρμάς από γεύσεις που τελικά δεν πολύ-έδεναν ωραία)
Κεφτεδάκια με ούζο (συμπαθητικά, αλλά μέχρι εκεί)
Γαρίδες με μαραθόριζα (ασύνδετες γεύσεις, πιο τίμιο θα ήταν σκέτες γαρίδες)

Ειδική μνεία στο Αρνάκι γάλακτος στη λαδόκολλα (Μαύρο Πρόβατο το ονομάζουν):
Εδώ θα τρίζουν τα κόκκαλα κάθε ταβέρνας που σέβεται τον εαυτό της εντός/εκτός Αθήνας. Τα μυρωδικά σου έσπαγαν τη μύτη (και χαλούσαν τελικά τη γεύση), το δε... αρνάκι στην πραγματικότητα ήταν 7-8 κυβοειδή ξεχωριστά κομματάκια.

Σημειωτέον ότι την Κυριακή, το εστιατόριο κλείνει στις 7μμ.
Αν κάτσετε έξω, τα τραπέζια είναι στενά και δεν διευκολύνουν πολύ τα πόδια.

Δε νομίζω να ξαναπάω...