Loader

07 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου. πιο πρόσφατη κριτική

για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

Έχεις λοιπόν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι, μια μηχανή που ρολάρει και μαρσάρει, μια πετυχημένη συνταγή που όλοι γεύονται και μαγεύονται, ένα μαγαζί που, κόντρα στην κρίση, είναι πάντα γεμάτο και η ακμαιότητά του ακόμα καλά κρατεί..... Πώς το διαχειρίζεσαι όλο αυτό, ώστε να το πας ένα βήμα παραπέρα ;

SASI'S... Μας θυμίζει κάτι το όνομα ; Όχι ; Ας αποκαλύψω λοιπόν το μυστικό. KOZI'S brother restaurant. Καλωσορίζουμε λοιπόν το μικρό αδερφάκι του KOZI'S, κυριολεκτώντας αλλά και μεταφορικά, που όπως θα εξηγήσω παρακάτω μπορεί τελικά να αποδειχτεί ότι θα εξελιχθεί στο μεγάλο λαμπερό αδερφό που θα επισκιάσει εν καιρώ τον μικρότερο. Οψόμεθα.

Θυμάμαι το εστιατόριο Κλίμα - Κλήμα στη θέση του, όποτε πέρναγα από το σημείο, χρόνια τώρα, να το βλέπω μονίμως άδειο, σκοτεινό και μελαγχολικό. Δεν το επισκέφθηκα ποτέ, ως εκ τούτου δεν γνωρίζω γιατί έκλεισε, κάπου μέσα στην άνοιξη του 2015 αν θυμάμαι καλά, επίσης αγνοώ και αν μεταφέρθηκε κάπου αλλού. Ίσως να έφταιγε κάτι στο μενού, ίσως ο κόσμος δεν το αγκάλιασε αρκετά, ίσως η ύπαρξη πολλών εστιατορίων σε απόσταση αναπνοής, ίσως η σκιά του KOZI ήταν πολύ μεγάλη.

Μέχρι που είδα το Νοέμβριο να γίνονται εκεί εργασίες ανακαίνισης και οσμίστηκα ότι κάτι νέο θα ξεπροβάλλει. Πού να φανταζόμουνα βέβαια ότι λίγο καιρό μετά θα δω το απρόσμενο. Ο κόσμος να παρακαλά και να ζητά να ανοίξει ένα δεύτερο KOZI'S στα νότια προάστια... και το δίδυμό του να ανοίγει ακριβώς δίπλα. Αυτό εγώ το λέω δαιμόνια επιχειρηματική κίνηση ή ρίσκο υψηλού κινδύνου.

Να ομολογήσω ακόμα ότι είχα μεγάλη αδημονία γι'αυτό. Για πολλούς λόγους. Άθελά μου, μπήκα στη διαδικασία να ψάχνω μανιωδώς να δω πότε θα ανοίξει για να είμαι από τους πρώτους που θα το επισκεφθούν για να κάνω αυτοψία.

Δεν μου έχει ξανασυμβεί να έχω τέτοια έξαψη για ένα καινούργιο μαγαζί. Ίσως επειδή έχω αγαπήσει πολύ το KOZI'S και σίγουρα επειδή δεν είχα προλάβει τις πρώτες ένδοξες μέρες του, πριν γίνει το λαικό προσκύνημα που το καθιέρωσε.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου το καταχώρησα στο ask4f και το ίδιο βράδυ η αγωνία μου εκτονώθηκε σε χαρά, όταν το επισκεφθήκαμε με έναν φίλο μου, εξίσου ενθουσιώδη με εμένα, για την πρώτη γευστική δοκιμή και την αναπόφευκτη σύγκριση. Μετά από δική μου ερώτηση, μου είπαν ότι μόλις πριν 5 ημέρες είχαν ανοίξει.

Του είχα εξομολογηθεί τις σκέψεις μου πριν πάμε. Άραγε το μενού θα είναι στην ίδια φιλοσοφία ή διαφορετικό ; Θα κινείται στις ίδιες ακριβές τιμές ή όχι ; Θα είναι πιστή αντιγραφή ; Θα έχει κοσμοσυρροή ή θα είναι ήσυχο ; Μεταξύ μας ευχόμουν το δεύτερο, για να έχω την ευκαιρία να φάμε πιο χαλαρά και να κρίνω την εξέλιξή του, όταν θα το ξαναδώ γεμάτο.

Φτάσαμε στις 9 το βράδυ και ήταν εντελώς άδειο. Βρήκαμε να παρκάρουμε ακριβώς απέξω. Ενώ το αδερφάκι του δίπλα ήταν φουλ γεμάτο. Το πρώτο ψυχολογικό σοκ ήταν, πώς να φάμε σε ένα άδειο μαγαζί ; Χωρίς κανέναν άλλο ; Περιμέναμε μισή ώρα, μήπως αλλάξει κάτι. Μήπως έρθει κάποια παρέα. Μην γελάτε. Δεν άλλαξε κάτι.

Δεν υπήρχε βέβαια καμία πιθανότητα άτακτης υποχώρησης. Στις 9.30 ανεβήκαμε τα σκαλάκια του και εισήλθαμε με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Με το ίδιο χαμόγελο μας υποδέχθηκαν και τα παιδιά, που οι φατσούλες μας τους είναι οικείες από το δίπλα μαγαζί που πηγαίνουμε, όποτε αυτό είναι εφικτό, και μας κέρασαν αμέσως οινόμελο και τους ευχηθήκαμε καλορίζικο και να έχουν καλές δουλειές. Ίδια υποδοχή είχαμε και από τον Sasi, τον αδελφό του Kozi, που είναι ο ιδιοκτήτης.

Ο χώρος είναι πολύ διαφοροποιημένος προς το καλύτερο και αισθητά ομορφότερος και πιο φροντισμένος στις λεπτομέρειές του, με έντονο το αφρικάνικο στοιχείο. Καταρχάς ο ζεστός και άπλετος φωτισμός του το αναδεικνύει ιδανικά, καθώς οι χρωματισμοί του κινούνται σε γήινα χρώματα, με πολύ ξύλο, ώχρα και τούβλο στους τοίχους που μου θύμισε τερακόττα. Είναι και ψηλοτάβανο άρα έχει αέρα να αναπνεύσεις.

Επίσης η εξωτερική βεράντα του είναι πολύ φαρδιά και με αρκετό αριθμό τραπεζιών για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Πριν προλάβω να εντοπίσω τις επιτοίχιες σόμπες που ήδη άναβαν όλες κι ας μην υπήρχε πελάτης μέχρι εκείνη τη στιγμή, ένιωσα τη ζεστασιά του χώρου. Να το πω κι αλλιώς, το Sasi's είναι πολύ cozy, το Kozi's δεν είναι και τόσο cozy...

Πολλά έθνικ στοιχεία διανθίζουν το χώρο, με πιο χαρακτηριστικές τις ιδιαίτερες τοιχογραφίες από έγχρωμα τούβλα που αναπαριστούν σκηνές από την καθημερινή ζωή της Αφρικής καθώς και μια τοιχογραφία του Shaka Zulu, τί ; Δεν ξέρετε τον Shaka Zulu ; Ούτε κι εγώ τον ήξερα, και τον έφαγα κιόλας τον άνθρωπο!!

Ο Shaka Zulu λοιπόν ήταν ο χαρισματικότερος ηγέτης της φυλής των Ζουλού, ο οποίος κατάφερε να ενώσει πολλές μικρότερες φυλές και έφτιαξε το βασίλειο των Ζουλού στην Νότια Αφρική.

Επανέρχομαι στα του χώρου. Είναι μεγάλος χώρος, άνετος, μακρόστενος, η ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται αριστερά όπως μπαίνεις, και τα τραπέζια απέχουν αρκετά μεταξύ τους. Το σημαντικό εδώ είναι ότι υπάρχουν κολώνες που διαχωρίζουν και απομονώνουν τον δεξιά χώρο, ο οποίος δεν έχει οπτική επαφή με την κουζίνα. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η πλευρά είναι ακόμα πιο ήσυχη, χαλαρωτική και ιδανική για πιο ρομαντικά τετ α τετ.

Επομένως εδώ ξεχάστε το στριμωξίδι του Kozi, καθώς τα τραπέζια είναι σε πολύ αραιή διάταξη, συμμετρικά και όχι κολλητά τοποθετημένα, κι έτσι μπορείς να τρως χωρίς να ακουμπάς την μπριζόλα του διπλανού.

Εύχομαι να παραμείνει έτσι, ακόμα και όταν θα αρχίσει ο κόσμος να συρρέει και να μην θυσιαστεί αυτή η ωραία εικόνα που είδα στο βωμό του ανεξέλεγκτου κέρδους. Επίσης το κάπνισμα σε όλους τους χώρους δεν επιτρέπεται (yesss).

Διαλέξαμε τραπέζι και καθήσαμε και αμέσως ήρθε ο σερβιτόρος με τους καταλόγους, προτρέποντάς μας να τον ρωτήσουμε οτιδήποτε θέλουμε διευκρινιστικό σχετικά με το μενού. Επίσης έφερε και το καθιερωμένο εμφιαλωμένο νερό ( το οποίο εδώ χρεώνεται κανονικά, 1 ευρώ ).

Εγώ βέβαια, με ξέρετε πια, είχα μελετήσει το μενού από πριν, καθώς το έχουν αναρτημένο στη σελίδα τους στο fb, αλλά χωρίς τις τιμές, και είχα δει ότι υπάρχουν πιάτα πανομοιότυπα με του kozi αλλά και κάποια εντελώς καινούργια.

Κάπου εκεί θυμήθηκα ότι κάποιος φίλος χρήστης είχε γράψει κάποτε ότι "στου kozi πας μόνο για το rib eye " και όντως το έχει γράψει ο Kostas 9578. Οπότε, να και η δική μου ιδανική ευκαιρία να τεστάρω και να δοκιμάσω για πρώτη φορά στην ζωή μου τί εστί rib eye.

Απορροφημένη καθώς τα σκεφτόμουν αυτά και χαλάρωνα το μάτι μου στον χώρο, είδα άλλα 4 τραπέζια που είχαν γεμίσει με παρέες και ζευγάρια και ένιωσα ότι ίσως τελικά η δική μας θετική αύρα και το χαμόγελο, είχαν προσελκύσει κι άλλους να μπουν.

Γενικά για το μενού να πω τα εξής. Είναι μικρό - για αρχή και από ότι κατάλαβα μελλοντικά θα εμπλουτιστεί. Αυτό είναι θετικό. Έχει 5-6 ορεκτικά με τιμές που κινούνται από 4,50 έως 9,50 ευρώ το πιο ακριβό, που ονομάζεται bacon sushi και είναι μοσχαρίσιος κιμάς τυλιγμένος σε μπέικον, με τυρί, αφρικάνικο chutney και σάλτσα bbq.

Οι σαλάτες είναι 4 σε αριθμό, και οι τιμές τους είναι από 9,50 έως 12,50 ευρώ.
Αχ, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις... Εγώ ήμουν που κάποτε έλεγα ότι αυτά είναι πολλά χρήματα για σαλάτα. Και εδώ έφαγα την ωραιότερη και πιο χορταστική σαλάτα που έχω φάει ποτέ μου και ακόμα παραμιλάω...

Από κρέατα εστιάζει πιο πολύ στο μοσχάρι και στο κοτόπουλο, ενώ για το χοιρινό υπάρχει μόνο μια επιλογή. Αξίζει εδώ να πω ότι υπάρχει και το περίφημο μπριζολίδι Tomahawk ( το τσεκουράτο! ) βάρους 1,800 kg στην τιμή 58,50 ευρώ.!!!

Υπάρχουν τα burgers της ίδιας φιλοσοφίας με του kozi αλλά και ένα καινούργιο ονόματι Sloppy Joe.

Tα wraps είναι το νέο στοιχείο του μενού (steak wrap, beef wrap και chicken wrap) με τις γνωστές πίτες tortilla.

Εμείς λοιπόν απολαύσαμε τα εξής.

- Σαλάτα Jabulani ( 9,50 ευρώ ), η πειραγμένη εκδοχή της caesars. Πράσινη σαλάτα, με ντοματίνια, καλαμπόκι, παρμεζάνα, κριτσίνια και κρουτόν, και φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα με αυτή τη χαρακτηριστική κόκκινη πικάντικη σαλτσούλα του.

Ήρθε σε ένα τεράστιο πιάτο που χωροταξικά κατέλαβε όλο το τραπέζι, χωρίς να υπερβάλλω, γεμάτο μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο και είναι η νοστιμότερη σαλάτα που έχω φάει ποτέ. Είναι ένα ολόκληρο γεύμα από μόνη της. Άφθονη σε ποσότητα, φρεσκότατα υλικά, με πολλά και μπαμπάτσικα κομμάτια κοτόπουλο γύρω γύρω, ένα ποίημα. Ο τρόπος δε που παντρευόταν η σίζαρς σως με την πικάντικη του κοτόπουλου... δεν περιγράφω άλλο. Τέλος.

- Amandla ( 21 ευρώ ), η περίφημη μοσχαρίσια rib eye των 400 γρ., χωρίς κόκκαλο και χωρίς λίπος, με συνοδεία ένα μπώλ με πατάτες τηγανιτές σε κύβους ( φρέσκες ). Το ζητήσαμε καλοψημένο και ήρθε medium well προς well done από ότι μπόρεσα να καταλάβω γιατί δεν έχω ανάλογη εμπειρία. Αίμα δεν είχε, αλλά ήταν τόσο όσο έπρεπε ροζ και τρυφερό το κρέας. Και εδώ, νομίζω δεν έχω ξαναδοκιμάσει τόσο τρυφερό και νόστιμο κρέας. Και δεν ήταν πνιγμένο στα αφρικάνικα μπαχαρικά.

- Shaka Zulu, τί σας έλεγα πιο πάνω ; Έτσι έχει ονομαστεί το τσιγκελωτό χοιρινό κοντοσούβλι ( το αντίστοιχο του kokobongo ) στα 14,50 ευρώ. Εδώ, έχω και σύγκριση να κάνω, καθώς το kokobongo το έχω τιμήσει πολλές φορές και ετούτο εδώ είναι σε μερίδα πιο μεγάλη, με μεγαλύτερα κομμάτια καθαρού κρέατος, είναι πιο καλοψημένο, χωρίς λίπη και με λιγότερα μπαχαρικά. Συνοδεύεται με κύβους τηγανιτής πατάτας σε μπωλ, και με μια υπέροχη lemon butter σως. Μερίδα σίγουρα για 2 άτομα.

Εννοείται ότι τα πιάτα μας τα μοιραστήκαμε ( σκάσαμε στο φαί ), για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη για το σύνολο και ομολογώ ότι προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να βρούμε κάποια αδυναμία ή κάτι που να ήταν αφορμή σχολιασμού ή κριτικής. Δεν βρήκαμε τίποτα αρνητικό.

Συνοδέψαμε το βασιλικό μας δείπνο, γιατί για μένα ακριβώς έτσι ήταν αυτά που δοκίμασα, με 2 ποτήρια κρασί, λευκό μαλαγουζιά και κόκκινο αγιωργίτικο, πολύ ωραία και τα δύο και κλείσαμε με ένα γλυκάκι Ferrero mudpie μοιρασμένο στα δύο ( 5 ευρώ ). Υπάρχει και Banoffee και αργότερα θα προστεθούν και άλλα.

Να προσθέσω ακόμη ότι στον τομέα κρασί, μπύρα κτλ. είναι πολύ πολύ τσιμπημένες οι τιμές που είδα, όμως, όπως ήδη έχετε καταλάβει, πρόκειται για ακριβό εστιατόριο, ένα τσικ παραπάνω από το αδελφάκι του.

Σίγουρα αυτό που προσφέρει είναι ιδιαίτερο και απευθύνεται σε γερό πορτοφόλι, γι'αυτό η όλη εμπειρία δεν είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις πολύ συχνά στις μέρες μας.

Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη σε όλα και με χαροποιεί ιδιαίτερα που πήγα τώρα που μόλις ξεκίνησε και είδα την γέννησή του, γιατί είμαι σίγουρη ότι θα έχει την επιτυχημένη πορεία που του αξίζει. Εννοείται ότι το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Θεωρώ μεγάλο ρίσκο να είναι δίπλα δίπλα με το kozi's, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι άμα έχεις το πακέτο και ξέρεις τί κάνεις, θα πετύχεις έτσι κι αλλιώς.

Βλέποντάς τα δίπλα δίπλα, είναι τώρα ορατή μια κάποια διαφορά μεταξύ τους και ελπίζω και εύχομαι ο ανταγωνισμός να λειτουργήσει θετικά προς την πλευρά του Kozi και να δούμε λίαν συντόμως και σε αυτό, τον χρειαζούμενο αέρα ανανέωσης, και αισθητικά και γευστικά. Ειδικά στο θέμα του φωτισμού, το kozi's πρέπει να γίνει λίγο πιο χαρούμενο.

Σύνολο λογαριασμού 60 ευρώ, με απόδειξη κανονικά, το λες και ακριβό. Σίγουρα το παρακάναμε, αλλά έγινε εντελώς συνειδητά γιατί θέλαμε να το απολαύσουμε. Το vfm θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο προσιτό, γιατί θεωρώ ότι έχοντας ως αφετηρία αυτή την τιμολόγηση, σε κάνα εξάμηνο οι τιμές θα έχουν φτάσει στον Κρόνο.

Ωστόσο αν κάποιος κινηθεί σε πιο οικονομικές επιλογές ή πάει με μεγαλύτερη παρέα και μοιραστεί πιάτα, το κόστος θα πέσει λίγο, αν και όχι πάρα πολύ.

SASI'S λοιπόν... και όχι πια άλλες ουρές αναμονής, έξω στο κρύο. Ας δείξουμε την αγάπη μας και στο δίδυμο αδελφάκι, τώρα που είναι στα πρώτα του βήματα, την χρειάζεται!!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

07 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου. πιο πρόσφατη κριτική

για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

Έχεις λοιπόν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι, μια μηχανή που ρολάρει και μαρσάρει, μια πετυχημένη συνταγή που όλοι γεύονται και μαγεύονται, ένα μαγαζί που, κόντρα στην κρίση, είναι πάντα γεμάτο και η ακμαιότητά του ακόμα καλά κρατεί..... Πώς το διαχειρίζεσαι όλο αυτό, ώστε να το πας ένα βήμα παραπέρα ;

SASI'S... Μας θυμίζει κάτι το όνομα ; Όχι ; Ας αποκαλύψω λοιπόν το μυστικό. KOZI'S brother restaurant. Καλωσορίζουμε λοιπόν το μικρό αδερφάκι του KOZI'S, κυριολεκτώντας αλλά και μεταφορικά, που όπως θα εξηγήσω παρακάτω μπορεί τελικά να αποδειχτεί ότι θα εξελιχθεί στο μεγάλο λαμπερό αδερφό που θα επισκιάσει εν καιρώ τον μικρότερο. Οψόμεθα.

Θυμάμαι το εστιατόριο Κλίμα - Κλήμα στη θέση του, όποτε πέρναγα από το σημείο, χρόνια τώρα, να το βλέπω μονίμως άδειο, σκοτεινό και μελαγχολικό. Δεν το επισκέφθηκα ποτέ, ως εκ τούτου δεν γνωρίζω γιατί έκλεισε, κάπου μέσα στην άνοιξη του 2015 αν θυμάμαι καλά, επίσης αγνοώ και αν μεταφέρθηκε κάπου αλλού. Ίσως να έφταιγε κάτι στο μενού, ίσως ο κόσμος δεν το αγκάλιασε αρκετά, ίσως η ύπαρξη πολλών εστιατορίων σε απόσταση αναπνοής, ίσως η σκιά του KOZI ήταν πολύ μεγάλη.

Μέχρι που είδα το Νοέμβριο να γίνονται εκεί εργασίες ανακαίνισης και οσμίστηκα ότι κάτι νέο θα ξεπροβάλλει. Πού να φανταζόμουνα βέβαια ότι λίγο καιρό μετά θα δω το απρόσμενο. Ο κόσμος να παρακαλά και να ζητά να ανοίξει ένα δεύτερο KOZI'S στα νότια προάστια... και το δίδυμό του να ανοίγει ακριβώς δίπλα. Αυτό εγώ το λέω δαιμόνια επιχειρηματική κίνηση ή ρίσκο υψηλού κινδύνου.

Να ομολογήσω ακόμα ότι είχα μεγάλη αδημονία γι'αυτό. Για πολλούς λόγους. Άθελά μου, μπήκα στη διαδικασία να ψάχνω μανιωδώς να δω πότε θα ανοίξει για να είμαι από τους πρώτους που θα το επισκεφθούν για να κάνω αυτοψία.

Δεν μου έχει ξανασυμβεί να έχω τέτοια έξαψη για ένα καινούργιο μαγαζί. Ίσως επειδή έχω αγαπήσει πολύ το KOZI'S και σίγουρα επειδή δεν είχα προλάβει τις πρώτες ένδοξες μέρες του, πριν γίνει το λαικό προσκύνημα που το καθιέρωσε.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου το καταχώρησα στο ask4f και το ίδιο βράδυ η αγωνία μου εκτονώθηκε σε χαρά, όταν το επισκεφθήκαμε με έναν φίλο μου, εξίσου ενθουσιώδη με εμένα, για την πρώτη γευστική δοκιμή και την αναπόφευκτη σύγκριση. Μετά από δική μου ερώτηση, μου είπαν ότι μόλις πριν 5 ημέρες είχαν ανοίξει.

Του είχα εξομολογηθεί τις σκέψεις μου πριν πάμε. Άραγε το μενού θα είναι στην ίδια φιλοσοφία ή διαφορετικό ; Θα κινείται στις ίδιες ακριβές τιμές ή όχι ; Θα είναι πιστή αντιγραφή ; Θα έχει κοσμοσυρροή ή θα είναι ήσυχο ; Μεταξύ μας ευχόμουν το δεύτερο, για να έχω την ευκαιρία να φάμε πιο χαλαρά και να κρίνω την εξέλιξή του, όταν θα το ξαναδώ γεμάτο.

Φτάσαμε στις 9 το βράδυ και ήταν εντελώς άδειο. Βρήκαμε να παρκάρουμε ακριβώς απέξω. Ενώ το αδερφάκι του δίπλα ήταν φουλ γεμάτο. Το πρώτο ψυχολογικό σοκ ήταν, πώς να φάμε σε ένα άδειο μαγαζί ; Χωρίς κανέναν άλλο ; Περιμέναμε μισή ώρα, μήπως αλλάξει κάτι. Μήπως έρθει κάποια παρέα. Μην γελάτε. Δεν άλλαξε κάτι.

Δεν υπήρχε βέβαια καμία πιθανότητα άτακτης υποχώρησης. Στις 9.30 ανεβήκαμε τα σκαλάκια του και εισήλθαμε με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Με το ίδιο χαμόγελο μας υποδέχθηκαν και τα παιδιά, που οι φατσούλες μας τους είναι οικείες από το δίπλα μαγαζί που πηγαίνουμε, όποτε αυτό είναι εφικτό, και μας κέρασαν αμέσως οινόμελο και τους ευχηθήκαμε καλορίζικο και να έχουν καλές δουλειές. Ίδια υποδοχή είχαμε και από τον Sasi, τον αδελφό του Kozi, που είναι ο ιδιοκτήτης.

Ο χώρος είναι πολύ διαφοροποιημένος προς το καλύτερο και αισθητά ομορφότερος και πιο φροντισμένος στις λεπτομέρειές του, με έντονο το αφρικάνικο στοιχείο. Καταρχάς ο ζεστός και άπλετος φωτισμός του το αναδεικνύει ιδανικά, καθώς οι χρωματισμοί του κινούνται σε γήινα χρώματα, με πολύ ξύλο, ώχρα και τούβλο στους τοίχους που μου θύμισε τερακόττα. Είναι και ψηλοτάβανο άρα έχει αέρα να αναπνεύσεις.

Επίσης η εξωτερική βεράντα του είναι πολύ φαρδιά και με αρκετό αριθμό τραπεζιών για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Πριν προλάβω να εντοπίσω τις επιτοίχιες σόμπες που ήδη άναβαν όλες κι ας μην υπήρχε πελάτης μέχρι εκείνη τη στιγμή, ένιωσα τη ζεστασιά του χώρου. Να το πω κι αλλιώς, το Sasi's είναι πολύ cozy, το Kozi's δεν είναι και τόσο cozy...

Πολλά έθνικ στοιχεία διανθίζουν το χώρο, με πιο χαρακτηριστικές τις ιδιαίτερες τοιχογραφίες από έγχρωμα τούβλα που αναπαριστούν σκηνές από την καθημερινή ζωή της Αφρικής καθώς και μια τοιχογραφία του Shaka Zulu, τί ; Δεν ξέρετε τον Shaka Zulu ; Ούτε κι εγώ τον ήξερα, και τον έφαγα κιόλας τον άνθρωπο!!

Ο Shaka Zulu λοιπόν ήταν ο χαρισματικότερος ηγέτης της φυλής των Ζουλού, ο οποίος κατάφερε να ενώσει πολλές μικρότερες φυλές και έφτιαξε το βασίλειο των Ζουλού στην Νότια Αφρική.

Επανέρχομαι στα του χώρου. Είναι μεγάλος χώρος, άνετος, μακρόστενος, η ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται αριστερά όπως μπαίνεις, και τα τραπέζια απέχουν αρκετά μεταξύ τους. Το σημαντικό εδώ είναι ότι υπάρχουν κολώνες που διαχωρίζουν και απομονώνουν τον δεξιά χώρο, ο οποίος δεν έχει οπτική επαφή με την κουζίνα. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η πλευρά είναι ακόμα πιο ήσυχη, χαλαρωτική και ιδανική για πιο ρομαντικά τετ α τετ.

Επομένως εδώ ξεχάστε το στριμωξίδι του Kozi, καθώς τα τραπέζια είναι σε πολύ αραιή διάταξη, συμμετρικά και όχι κολλητά τοποθετημένα, κι έτσι μπορείς να τρως χωρίς να ακουμπάς την μπριζόλα του διπλανού.

Εύχομαι να παραμείνει έτσι, ακόμα και όταν θα αρχίσει ο κόσμος να συρρέει και να μην θυσιαστεί αυτή η ωραία εικόνα που είδα στο βωμό του ανεξέλεγκτου κέρδους. Επίσης το κάπνισμα σε όλους τους χώρους δεν επιτρέπεται (yesss).

Διαλέξαμε τραπέζι και καθήσαμε και αμέσως ήρθε ο σερβιτόρος με τους καταλόγους, προτρέποντάς μας να τον ρωτήσουμε οτιδήποτε θέλουμε διευκρινιστικό σχετικά με το μενού. Επίσης έφερε και το καθιερωμένο εμφιαλωμένο νερό ( το οποίο εδώ χρεώνεται κανονικά, 1 ευρώ ).

Εγώ βέβαια, με ξέρετε πια, είχα μελετήσει το μενού από πριν, καθώς το έχουν αναρτημένο στη σελίδα τους στο fb, αλλά χωρίς τις τιμές, και είχα δει ότι υπάρχουν πιάτα πανομοιότυπα με του kozi αλλά και κάποια εντελώς καινούργια.

Κάπου εκεί θυμήθηκα ότι κάποιος φίλος χρήστης είχε γράψει κάποτε ότι "στου kozi πας μόνο για το rib eye " και όντως το έχει γράψει ο Kostas 9578. Οπότε, να και η δική μου ιδανική ευκαιρία να τεστάρω και να δοκιμάσω για πρώτη φορά στην ζωή μου τί εστί rib eye.

Απορροφημένη καθώς τα σκεφτόμουν αυτά και χαλάρωνα το μάτι μου στον χώρο, είδα άλλα 4 τραπέζια που είχαν γεμίσει με παρέες και ζευγάρια και ένιωσα ότι ίσως τελικά η δική μας θετική αύρα και το χαμόγελο, είχαν προσελκύσει κι άλλους να μπουν.

Γενικά για το μενού να πω τα εξής. Είναι μικρό - για αρχή και από ότι κατάλαβα μελλοντικά θα εμπλουτιστεί. Αυτό είναι θετικό. Έχει 5-6 ορεκτικά με τιμές που κινούνται από 4,50 έως 9,50 ευρώ το πιο ακριβό, που ονομάζεται bacon sushi και είναι μοσχαρίσιος κιμάς τυλιγμένος σε μπέικον, με τυρί, αφρικάνικο chutney και σάλτσα bbq.

Οι σαλάτες είναι 4 σε αριθμό, και οι τιμές τους είναι από 9,50 έως 12,50 ευρώ.
Αχ, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις... Εγώ ήμουν που κάποτε έλεγα ότι αυτά είναι πολλά χρήματα για σαλάτα. Και εδώ έφαγα την ωραιότερη και πιο χορταστική σαλάτα που έχω φάει ποτέ μου και ακόμα παραμιλάω...

Από κρέατα εστιάζει πιο πολύ στο μοσχάρι και στο κοτόπουλο, ενώ για το χοιρινό υπάρχει μόνο μια επιλογή. Αξίζει εδώ να πω ότι υπάρχει και το περίφημο μπριζολίδι Tomahawk ( το τσεκουράτο! ) βάρους 1,800 kg στην τιμή 58,50 ευρώ.!!!

Υπάρχουν τα burgers της ίδιας φιλοσοφίας με του kozi αλλά και ένα καινούργιο ονόματι Sloppy Joe.

Tα wraps είναι το νέο στοιχείο του μενού (steak wrap, beef wrap και chicken wrap) με τις γνωστές πίτες tortilla.

Εμείς λοιπόν απολαύσαμε τα εξής.

- Σαλάτα Jabulani ( 9,50 ευρώ ), η πειραγμένη εκδοχή της caesars. Πράσινη σαλάτα, με ντοματίνια, καλαμπόκι, παρμεζάνα, κριτσίνια και κρουτόν, και φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα με αυτή τη χαρακτηριστική κόκκινη πικάντικη σαλτσούλα του.

Ήρθε σε ένα τεράστιο πιάτο που χωροταξικά κατέλαβε όλο το τραπέζι, χωρίς να υπερβάλλω, γεμάτο μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο και είναι η νοστιμότερη σαλάτα που έχω φάει ποτέ. Είναι ένα ολόκληρο γεύμα από μόνη της. Άφθονη σε ποσότητα, φρεσκότατα υλικά, με πολλά και μπαμπάτσικα κομμάτια κοτόπουλο γύρω γύρω, ένα ποίημα. Ο τρόπος δε που παντρευόταν η σίζαρς σως με την πικάντικη του κοτόπουλου... δεν περιγράφω άλλο. Τέλος.

- Amandla ( 21 ευρώ ), η περίφημη μοσχαρίσια rib eye των 400 γρ., χωρίς κόκκαλο και χωρίς λίπος, με συνοδεία ένα μπώλ με πατάτες τηγανιτές σε κύβους ( φρέσκες ). Το ζητήσαμε καλοψημένο και ήρθε medium well προς well done από ότι μπόρεσα να καταλάβω γιατί δεν έχω ανάλογη εμπειρία. Αίμα δεν είχε, αλλά ήταν τόσο όσο έπρεπε ροζ και τρυφερό το κρέας. Και εδώ, νομίζω δεν έχω ξαναδοκιμάσει τόσο τρυφερό και νόστιμο κρέας. Και δεν ήταν πνιγμένο στα αφρικάνικα μπαχαρικά.

- Shaka Zulu, τί σας έλεγα πιο πάνω ; Έτσι έχει ονομαστεί το τσιγκελωτό χοιρινό κοντοσούβλι ( το αντίστοιχο του kokobongo ) στα 14,50 ευρώ. Εδώ, έχω και σύγκριση να κάνω, καθώς το kokobongo το έχω τιμήσει πολλές φορές και ετούτο εδώ είναι σε μερίδα πιο μεγάλη, με μεγαλύτερα κομμάτια καθαρού κρέατος, είναι πιο καλοψημένο, χωρίς λίπη και με λιγότερα μπαχαρικά. Συνοδεύεται με κύβους τηγανιτής πατάτας σε μπωλ, και με μια υπέροχη lemon butter σως. Μερίδα σίγουρα για 2 άτομα.

Εννοείται ότι τα πιάτα μας τα μοιραστήκαμε ( σκάσαμε στο φαί ), για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη για το σύνολο και ομολογώ ότι προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να βρούμε κάποια αδυναμία ή κάτι που να ήταν αφορμή σχολιασμού ή κριτικής. Δεν βρήκαμε τίποτα αρνητικό.

Συνοδέψαμε το βασιλικό μας δείπνο, γιατί για μένα ακριβώς έτσι ήταν αυτά που δοκίμασα, με 2 ποτήρια κρασί, λευκό μαλαγουζιά και κόκκινο αγιωργίτικο, πολύ ωραία και τα δύο και κλείσαμε με ένα γλυκάκι Ferrero mudpie μοιρασμένο στα δύο ( 5 ευρώ ). Υπάρχει και Banoffee και αργότερα θα προστεθούν και άλλα.

Να προσθέσω ακόμη ότι στον τομέα κρασί, μπύρα κτλ. είναι πολύ πολύ τσιμπημένες οι τιμές που είδα, όμως, όπως ήδη έχετε καταλάβει, πρόκειται για ακριβό εστιατόριο, ένα τσικ παραπάνω από το αδελφάκι του.

Σίγουρα αυτό που προσφέρει είναι ιδιαίτερο και απευθύνεται σε γερό πορτοφόλι, γι'αυτό η όλη εμπειρία δεν είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις πολύ συχνά στις μέρες μας.

Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη σε όλα και με χαροποιεί ιδιαίτερα που πήγα τώρα που μόλις ξεκίνησε και είδα την γέννησή του, γιατί είμαι σίγουρη ότι θα έχει την επιτυχημένη πορεία που του αξίζει. Εννοείται ότι το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Θεωρώ μεγάλο ρίσκο να είναι δίπλα δίπλα με το kozi's, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι άμα έχεις το πακέτο και ξέρεις τί κάνεις, θα πετύχεις έτσι κι αλλιώς.

Βλέποντάς τα δίπλα δίπλα, είναι τώρα ορατή μια κάποια διαφορά μεταξύ τους και ελπίζω και εύχομαι ο ανταγωνισμός να λειτουργήσει θετικά προς την πλευρά του Kozi και να δούμε λίαν συντόμως και σε αυτό, τον χρειαζούμενο αέρα ανανέωσης, και αισθητικά και γευστικά. Ειδικά στο θέμα του φωτισμού, το kozi's πρέπει να γίνει λίγο πιο χαρούμενο.

Σύνολο λογαριασμού 60 ευρώ, με απόδειξη κανονικά, το λες και ακριβό. Σίγουρα το παρακάναμε, αλλά έγινε εντελώς συνειδητά γιατί θέλαμε να το απολαύσουμε. Το vfm θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο προσιτό, γιατί θεωρώ ότι έχοντας ως αφετηρία αυτή την τιμολόγηση, σε κάνα εξάμηνο οι τιμές θα έχουν φτάσει στον Κρόνο.

Ωστόσο αν κάποιος κινηθεί σε πιο οικονομικές επιλογές ή πάει με μεγαλύτερη παρέα και μοιραστεί πιάτα, το κόστος θα πέσει λίγο, αν και όχι πάρα πολύ.

SASI'S λοιπόν... και όχι πια άλλες ουρές αναμονής, έξω στο κρύο. Ας δείξουμε την αγάπη μας και στο δίδυμο αδελφάκι, τώρα που είναι στα πρώτα του βήματα, την χρειάζεται!!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Ucook

Δευτέρα 21 Μαΐου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου. πιο πρόσφατη κριτική

για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

Έχεις λοιπόν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι, μια μηχανή που ρολάρει και μαρσάρει, μια πετυχημένη συνταγή που όλοι γεύονται και μαγεύονται, ένα μαγαζί που, κόντρα στην κρίση, είναι πάντα γεμάτο και η ακμαιότητά του ακόμα καλά κρατεί..... Πώς το διαχειρίζεσαι όλο αυτό, ώστε να το πας ένα βήμα παραπέρα ;

SASI'S... Μας θυμίζει κάτι το όνομα ; Όχι ; Ας αποκαλύψω λοιπόν το μυστικό. KOZI'S brother restaurant. Καλωσορίζουμε λοιπόν το μικρό αδερφάκι του KOZI'S, κυριολεκτώντας αλλά και μεταφορικά, που όπως θα εξηγήσω παρακάτω μπορεί τελικά να αποδειχτεί ότι θα εξελιχθεί στο μεγάλο λαμπερό αδερφό που θα επισκιάσει εν καιρώ τον μικρότερο. Οψόμεθα.

Θυμάμαι το εστιατόριο Κλίμα - Κλήμα στη θέση του, όποτε πέρναγα από το σημείο, χρόνια τώρα, να το βλέπω μονίμως άδειο, σκοτεινό και μελαγχολικό. Δεν το επισκέφθηκα ποτέ, ως εκ τούτου δεν γνωρίζω γιατί έκλεισε, κάπου μέσα στην άνοιξη του 2015 αν θυμάμαι καλά, επίσης αγνοώ και αν μεταφέρθηκε κάπου αλλού. Ίσως να έφταιγε κάτι στο μενού, ίσως ο κόσμος δεν το αγκάλιασε αρκετά, ίσως η ύπαρξη πολλών εστιατορίων σε απόσταση αναπνοής, ίσως η σκιά του KOZI ήταν πολύ μεγάλη.

Μέχρι που είδα το Νοέμβριο να γίνονται εκεί εργασίες ανακαίνισης και οσμίστηκα ότι κάτι νέο θα ξεπροβάλλει. Πού να φανταζόμουνα βέβαια ότι λίγο καιρό μετά θα δω το απρόσμενο. Ο κόσμος να παρακαλά και να ζητά να ανοίξει ένα δεύτερο KOZI'S στα νότια προάστια... και το δίδυμό του να ανοίγει ακριβώς δίπλα. Αυτό εγώ το λέω δαιμόνια επιχειρηματική κίνηση ή ρίσκο υψηλού κινδύνου.

Να ομολογήσω ακόμα ότι είχα μεγάλη αδημονία γι'αυτό. Για πολλούς λόγους. Άθελά μου, μπήκα στη διαδικασία να ψάχνω μανιωδώς να δω πότε θα ανοίξει για να είμαι από τους πρώτους που θα το επισκεφθούν για να κάνω αυτοψία.

Δεν μου έχει ξανασυμβεί να έχω τέτοια έξαψη για ένα καινούργιο μαγαζί. Ίσως επειδή έχω αγαπήσει πολύ το KOZI'S και σίγουρα επειδή δεν είχα προλάβει τις πρώτες ένδοξες μέρες του, πριν γίνει το λαικό προσκύνημα που το καθιέρωσε.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου το καταχώρησα στο ask4f και το ίδιο βράδυ η αγωνία μου εκτονώθηκε σε χαρά, όταν το επισκεφθήκαμε με έναν φίλο μου, εξίσου ενθουσιώδη με εμένα, για την πρώτη γευστική δοκιμή και την αναπόφευκτη σύγκριση. Μετά από δική μου ερώτηση, μου είπαν ότι μόλις πριν 5 ημέρες είχαν ανοίξει.

Του είχα εξομολογηθεί τις σκέψεις μου πριν πάμε. Άραγε το μενού θα είναι στην ίδια φιλοσοφία ή διαφορετικό ; Θα κινείται στις ίδιες ακριβές τιμές ή όχι ; Θα είναι πιστή αντιγραφή ; Θα έχει κοσμοσυρροή ή θα είναι ήσυχο ; Μεταξύ μας ευχόμουν το δεύτερο, για να έχω την ευκαιρία να φάμε πιο χαλαρά και να κρίνω την εξέλιξή του, όταν θα το ξαναδώ γεμάτο.

Φτάσαμε στις 9 το βράδυ και ήταν εντελώς άδειο. Βρήκαμε να παρκάρουμε ακριβώς απέξω. Ενώ το αδερφάκι του δίπλα ήταν φουλ γεμάτο. Το πρώτο ψυχολογικό σοκ ήταν, πώς να φάμε σε ένα άδειο μαγαζί ; Χωρίς κανέναν άλλο ; Περιμέναμε μισή ώρα, μήπως αλλάξει κάτι. Μήπως έρθει κάποια παρέα. Μην γελάτε. Δεν άλλαξε κάτι.

Δεν υπήρχε βέβαια καμία πιθανότητα άτακτης υποχώρησης. Στις 9.30 ανεβήκαμε τα σκαλάκια του και εισήλθαμε με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Με το ίδιο χαμόγελο μας υποδέχθηκαν και τα παιδιά, που οι φατσούλες μας τους είναι οικείες από το δίπλα μαγαζί που πηγαίνουμε, όποτε αυτό είναι εφικτό, και μας κέρασαν αμέσως οινόμελο και τους ευχηθήκαμε καλορίζικο και να έχουν καλές δουλειές. Ίδια υποδοχή είχαμε και από τον Sasi, τον αδελφό του Kozi, που είναι ο ιδιοκτήτης.

Ο χώρος είναι πολύ διαφοροποιημένος προς το καλύτερο και αισθητά ομορφότερος και πιο φροντισμένος στις λεπτομέρειές του, με έντονο το αφρικάνικο στοιχείο. Καταρχάς ο ζεστός και άπλετος φωτισμός του το αναδεικνύει ιδανικά, καθώς οι χρωματισμοί του κινούνται σε γήινα χρώματα, με πολύ ξύλο, ώχρα και τούβλο στους τοίχους που μου θύμισε τερακόττα. Είναι και ψηλοτάβανο άρα έχει αέρα να αναπνεύσεις.

Επίσης η εξωτερική βεράντα του είναι πολύ φαρδιά και με αρκετό αριθμό τραπεζιών για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Πριν προλάβω να εντοπίσω τις επιτοίχιες σόμπες που ήδη άναβαν όλες κι ας μην υπήρχε πελάτης μέχρι εκείνη τη στιγμή, ένιωσα τη ζεστασιά του χώρου. Να το πω κι αλλιώς, το Sasi's είναι πολύ cozy, το Kozi's δεν είναι και τόσο cozy...

Πολλά έθνικ στοιχεία διανθίζουν το χώρο, με πιο χαρακτηριστικές τις ιδιαίτερες τοιχογραφίες από έγχρωμα τούβλα που αναπαριστούν σκηνές από την καθημερινή ζωή της Αφρικής καθώς και μια τοιχογραφία του Shaka Zulu, τί ; Δεν ξέρετε τον Shaka Zulu ; Ούτε κι εγώ τον ήξερα, και τον έφαγα κιόλας τον άνθρωπο!!

Ο Shaka Zulu λοιπόν ήταν ο χαρισματικότερος ηγέτης της φυλής των Ζουλού, ο οποίος κατάφερε να ενώσει πολλές μικρότερες φυλές και έφτιαξε το βασίλειο των Ζουλού στην Νότια Αφρική.

Επανέρχομαι στα του χώρου. Είναι μεγάλος χώρος, άνετος, μακρόστενος, η ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται αριστερά όπως μπαίνεις, και τα τραπέζια απέχουν αρκετά μεταξύ τους. Το σημαντικό εδώ είναι ότι υπάρχουν κολώνες που διαχωρίζουν και απομονώνουν τον δεξιά χώρο, ο οποίος δεν έχει οπτική επαφή με την κουζίνα. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η πλευρά είναι ακόμα πιο ήσυχη, χαλαρωτική και ιδανική για πιο ρομαντικά τετ α τετ.

Επομένως εδώ ξεχάστε το στριμωξίδι του Kozi, καθώς τα τραπέζια είναι σε πολύ αραιή διάταξη, συμμετρικά και όχι κολλητά τοποθετημένα, κι έτσι μπορείς να τρως χωρίς να ακουμπάς την μπριζόλα του διπλανού.

Εύχομαι να παραμείνει έτσι, ακόμα και όταν θα αρχίσει ο κόσμος να συρρέει και να μην θυσιαστεί αυτή η ωραία εικόνα που είδα στο βωμό του ανεξέλεγκτου κέρδους. Επίσης το κάπνισμα σε όλους τους χώρους δεν επιτρέπεται (yesss).

Διαλέξαμε τραπέζι και καθήσαμε και αμέσως ήρθε ο σερβιτόρος με τους καταλόγους, προτρέποντάς μας να τον ρωτήσουμε οτιδήποτε θέλουμε διευκρινιστικό σχετικά με το μενού. Επίσης έφερε και το καθιερωμένο εμφιαλωμένο νερό ( το οποίο εδώ χρεώνεται κανονικά, 1 ευρώ ).

Εγώ βέβαια, με ξέρετε πια, είχα μελετήσει το μενού από πριν, καθώς το έχουν αναρτημένο στη σελίδα τους στο fb, αλλά χωρίς τις τιμές, και είχα δει ότι υπάρχουν πιάτα πανομοιότυπα με του kozi αλλά και κάποια εντελώς καινούργια.

Κάπου εκεί θυμήθηκα ότι κάποιος φίλος χρήστης είχε γράψει κάποτε ότι "στου kozi πας μόνο για το rib eye " και όντως το έχει γράψει ο Kostas 9578. Οπότε, να και η δική μου ιδανική ευκαιρία να τεστάρω και να δοκιμάσω για πρώτη φορά στην ζωή μου τί εστί rib eye.

Απορροφημένη καθώς τα σκεφτόμουν αυτά και χαλάρωνα το μάτι μου στον χώρο, είδα άλλα 4 τραπέζια που είχαν γεμίσει με παρέες και ζευγάρια και ένιωσα ότι ίσως τελικά η δική μας θετική αύρα και το χαμόγελο, είχαν προσελκύσει κι άλλους να μπουν.

Γενικά για το μενού να πω τα εξής. Είναι μικρό - για αρχή και από ότι κατάλαβα μελλοντικά θα εμπλουτιστεί. Αυτό είναι θετικό. Έχει 5-6 ορεκτικά με τιμές που κινούνται από 4,50 έως 9,50 ευρώ το πιο ακριβό, που ονομάζεται bacon sushi και είναι μοσχαρίσιος κιμάς τυλιγμένος σε μπέικον, με τυρί, αφρικάνικο chutney και σάλτσα bbq.

Οι σαλάτες είναι 4 σε αριθμό, και οι τιμές τους είναι από 9,50 έως 12,50 ευρώ.
Αχ, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις... Εγώ ήμουν που κάποτε έλεγα ότι αυτά είναι πολλά χρήματα για σαλάτα. Και εδώ έφαγα την ωραιότερη και πιο χορταστική σαλάτα που έχω φάει ποτέ μου και ακόμα παραμιλάω...

Από κρέατα εστιάζει πιο πολύ στο μοσχάρι και στο κοτόπουλο, ενώ για το χοιρινό υπάρχει μόνο μια επιλογή. Αξίζει εδώ να πω ότι υπάρχει και το περίφημο μπριζολίδι Tomahawk ( το τσεκουράτο! ) βάρους 1,800 kg στην τιμή 58,50 ευρώ.!!!

Υπάρχουν τα burgers της ίδιας φιλοσοφίας με του kozi αλλά και ένα καινούργιο ονόματι Sloppy Joe.

Tα wraps είναι το νέο στοιχείο του μενού (steak wrap, beef wrap και chicken wrap) με τις γνωστές πίτες tortilla.

Εμείς λοιπόν απολαύσαμε τα εξής.

- Σαλάτα Jabulani ( 9,50 ευρώ ), η πειραγμένη εκδοχή της caesars. Πράσινη σαλάτα, με ντοματίνια, καλαμπόκι, παρμεζάνα, κριτσίνια και κρουτόν, και φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα με αυτή τη χαρακτηριστική κόκκινη πικάντικη σαλτσούλα του.

Ήρθε σε ένα τεράστιο πιάτο που χωροταξικά κατέλαβε όλο το τραπέζι, χωρίς να υπερβάλλω, γεμάτο μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο και είναι η νοστιμότερη σαλάτα που έχω φάει ποτέ. Είναι ένα ολόκληρο γεύμα από μόνη της. Άφθονη σε ποσότητα, φρεσκότατα υλικά, με πολλά και μπαμπάτσικα κομμάτια κοτόπουλο γύρω γύρω, ένα ποίημα. Ο τρόπος δε που παντρευόταν η σίζαρς σως με την πικάντικη του κοτόπουλου... δεν περιγράφω άλλο. Τέλος.

- Amandla ( 21 ευρώ ), η περίφημη μοσχαρίσια rib eye των 400 γρ., χωρίς κόκκαλο και χωρίς λίπος, με συνοδεία ένα μπώλ με πατάτες τηγανιτές σε κύβους ( φρέσκες ). Το ζητήσαμε καλοψημένο και ήρθε medium well προς well done από ότι μπόρεσα να καταλάβω γιατί δεν έχω ανάλογη εμπειρία. Αίμα δεν είχε, αλλά ήταν τόσο όσο έπρεπε ροζ και τρυφερό το κρέας. Και εδώ, νομίζω δεν έχω ξαναδοκιμάσει τόσο τρυφερό και νόστιμο κρέας. Και δεν ήταν πνιγμένο στα αφρικάνικα μπαχαρικά.

- Shaka Zulu, τί σας έλεγα πιο πάνω ; Έτσι έχει ονομαστεί το τσιγκελωτό χοιρινό κοντοσούβλι ( το αντίστοιχο του kokobongo ) στα 14,50 ευρώ. Εδώ, έχω και σύγκριση να κάνω, καθώς το kokobongo το έχω τιμήσει πολλές φορές και ετούτο εδώ είναι σε μερίδα πιο μεγάλη, με μεγαλύτερα κομμάτια καθαρού κρέατος, είναι πιο καλοψημένο, χωρίς λίπη και με λιγότερα μπαχαρικά. Συνοδεύεται με κύβους τηγανιτής πατάτας σε μπωλ, και με μια υπέροχη lemon butter σως. Μερίδα σίγουρα για 2 άτομα.

Εννοείται ότι τα πιάτα μας τα μοιραστήκαμε ( σκάσαμε στο φαί ), για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη για το σύνολο και ομολογώ ότι προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να βρούμε κάποια αδυναμία ή κάτι που να ήταν αφορμή σχολιασμού ή κριτικής. Δεν βρήκαμε τίποτα αρνητικό.

Συνοδέψαμε το βασιλικό μας δείπνο, γιατί για μένα ακριβώς έτσι ήταν αυτά που δοκίμασα, με 2 ποτήρια κρασί, λευκό μαλαγουζιά και κόκκινο αγιωργίτικο, πολύ ωραία και τα δύο και κλείσαμε με ένα γλυκάκι Ferrero mudpie μοιρασμένο στα δύο ( 5 ευρώ ). Υπάρχει και Banoffee και αργότερα θα προστεθούν και άλλα.

Να προσθέσω ακόμη ότι στον τομέα κρασί, μπύρα κτλ. είναι πολύ πολύ τσιμπημένες οι τιμές που είδα, όμως, όπως ήδη έχετε καταλάβει, πρόκειται για ακριβό εστιατόριο, ένα τσικ παραπάνω από το αδελφάκι του.

Σίγουρα αυτό που προσφέρει είναι ιδιαίτερο και απευθύνεται σε γερό πορτοφόλι, γι'αυτό η όλη εμπειρία δεν είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις πολύ συχνά στις μέρες μας.

Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη σε όλα και με χαροποιεί ιδιαίτερα που πήγα τώρα που μόλις ξεκίνησε και είδα την γέννησή του, γιατί είμαι σίγουρη ότι θα έχει την επιτυχημένη πορεία που του αξίζει. Εννοείται ότι το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Θεωρώ μεγάλο ρίσκο να είναι δίπλα δίπλα με το kozi's, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι άμα έχεις το πακέτο και ξέρεις τί κάνεις, θα πετύχεις έτσι κι αλλιώς.

Βλέποντάς τα δίπλα δίπλα, είναι τώρα ορατή μια κάποια διαφορά μεταξύ τους και ελπίζω και εύχομαι ο ανταγωνισμός να λειτουργήσει θετικά προς την πλευρά του Kozi και να δούμε λίαν συντόμως και σε αυτό, τον χρειαζούμενο αέρα ανανέωσης, και αισθητικά και γευστικά. Ειδικά στο θέμα του φωτισμού, το kozi's πρέπει να γίνει λίγο πιο χαρούμενο.

Σύνολο λογαριασμού 60 ευρώ, με απόδειξη κανονικά, το λες και ακριβό. Σίγουρα το παρακάναμε, αλλά έγινε εντελώς συνειδητά γιατί θέλαμε να το απολαύσουμε. Το vfm θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο προσιτό, γιατί θεωρώ ότι έχοντας ως αφετηρία αυτή την τιμολόγηση, σε κάνα εξάμηνο οι τιμές θα έχουν φτάσει στον Κρόνο.

Ωστόσο αν κάποιος κινηθεί σε πιο οικονομικές επιλογές ή πάει με μεγαλύτερη παρέα και μοιραστεί πιάτα, το κόστος θα πέσει λίγο, αν και όχι πάρα πολύ.

SASI'S λοιπόν... και όχι πια άλλες ουρές αναμονής, έξω στο κρύο. Ας δείξουμε την αγάπη μας και στο δίδυμο αδελφάκι, τώρα που είναι στα πρώτα του βήματα, την χρειάζεται!!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.