Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Τσιπουράδικα - Ουζερί - Γλυφάδα, Αθήνα
Φεβ
06
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Μία μοναδική εμπειρία γεύσης μου έμελε να βιώσω στο Τσιπουράδικο Ιωλκός στη Γλυφάδα

Μετά από μερικά άρθρα που διάβασα για το εν λόγω μαγαζί με τις εξαιρετικές φωτογραφίες αποφάσισα να το δοκιμάσω.

Το επισκέφθηκα μία καθημερινή πριν από λίγες ημέρες, εκεί γνώρισα και τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού που με βοήθησαν στην επιλογή και στην κατανόηση των παραδοσιακών γεύσεων που εως τότε αγνοούσα.

Το Βολιώτικο τσιπουράδικο είναι μία ιδέα.. μία τελετουργία

Οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, που εγκαταστάθηκαν στο Βόλο μετά την ανταλλαγή του 1922, ήταν εκείνοι που έφεραν στην πόλη τη συνήθεια του µεζέ ο οποίος έγινε δημοφιλής ανάμεσα στους ανθρώπους που εργάζονταν στη θάλασσα και που µε το σχόλασμά τους γύρω στις 11 το πρωί ήθελαν κάτι να τσιμπήσουν και να πιουν.

Αυτό που φαντάζομαι είναι τους ανθρώπους του μόχθου να συζητούν για τα προβλήματα τους με ένα τσιπουράκι και ένα μεζέ και έτσι να βρίσκουν διέξοδο από αυτά.

Έτσι κι εμείς στην πιο σύγχρονη μορφή μας συζητήσαμε με τον Αλέξη ( τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού ) ο οποίος φιλικότατος κάθεται σε κάθε τραπέζι για να σε βοηθήσει τι θα παραγγείλεις και τι ταιριάζει με τι.

Όλα τα φαγητά στο μαγαζί φτιάχνονται με υλικά του μαγαζιού: Η τυροκαφτερή εξαιρετική με μία ιδιαίτερη γεύση, το ίδιο και η τονοσαλάτα ( τέτοια τονοσαλάτα δεν είχαμε ξαναφάει )

Ο Αλέξης μας εκμυστηρεύτηκε ότι διαλέγει αποκλειστικά και μόνο αυτός με τη γυναίκα του όλα τα υλικά από παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας!!

Δοκιμάσαμε τσιγαριστά χόρτα με αυγό, ο αποκαλούμενος μεζές των φτωχών

Η ιστορία του όπως μας είπε ο Αλέξης είναι η εξής: Οι γυναίκες του χωριού έβρισκαν χόρτα από εδώ κι από εκεί και με ένα βραστό αυγό δημιουργούσαν ένα μεζέ που θα συνοδέψει το τσίπουρο.

Δοκιμάσαμε επίσης καλαμαράκια τηγανητά…εδώ κάνουμε ένα STOP!

Δεν έχω ξαναφάει ποτέ στη ζωή μου τέτοιο καλαμαράκι τηγανητό.. ένας γόνος καλαμαριού που έλιωνε στο στόμα.. δε χρειαζόταν καν μαχαίρι για να το κόψεις!

Η μυστική συνταγή είναι η εξής που μας είπε ο Αλέξης: ” Με κάθε κόστος, σε κάθε τηγάνισμα αλλάζουμε το λάδι ”

Ε τι άλλο να ζητήσεις από εκεί και πέρα!

“Παρασυρθήκαμε” στη συνέχεια και παραγγείλαμε και μία γαριδομακαρονάδα και ένα χταπόδι ψητό. 3 άτομα και την φάγαμε δύσκολα…

Δοκιμάσαμε επίσης γυαλιστερές οι οποίες με το που τοποθετούσες το λεμόνι άρχιζαν να ” χορεύουν ” στο ρυθμό της μουσικής κι αυτές

Αυτό που ανέλυσα παραπάνω με την ιδέα του Βολιώτικου Τσιπουράδικου ήρθε κι έδεσε όταν ο Αλέξης μας σύστησε στα πλαίσια της παρέας το διπλανό τραπέζι στο οποίο καθόταν η Julie Massino.

Σα να μας ήξερε χρόνια ανταλλάξαμε κουβέντες συζητώντας για διάφορα θέματα. Τότε ένιωσα όλο το Feeling του Βολιώτικου Τσιπουράδικου.

Κάπως έτσι τελείωσε και συνάμα άρχισε το ταξίδι μας με την Ιωλκό γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα θα επισκεφθούμε αυτό το μαγαζί!