Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Άλιμος, Αθήνα
Φεβ
08
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
26-36

Στο συγκεκριμένο εστιατοριο είμαστε θαμώνες πολλά χρόνια. Ειναι ενα ιδιόμορφο εστιατοριο που κανεις πρέπει να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει προτού αποφασίσει να το επισκεφθεί. Οι ιδιοκτήτες ειναι ο Στεφανος και η Daniella. Ο Στεφανος μαζί με ενα άλλο παιδί σερβίρουν στη τραπεζαρία και η Ιταλίδα Daniella μαγειρεύει στην κουζίνα. Ειναι ενα μαγαζί το οποίο δουλεύει τόσα χρόνια χωρις ούτε καν ταμπέλα στην είσοδο, με μόνιμους πελάτες.

Πολλές φορές φίλοι μας που έχουν έρθει για πρώτη φορά δυσκολεύονται να το εντοπίσουν χωρις ταμπέλα κ χωρις ιδιαίτερο φωτισμό σε μια ήσυχη γειτονιά του Αλιμου. Ο Στεφανος ειναι ένας sui generis τύπος, ο οποίος καμία φορά μπορεί να φανεί αγενής με την πρώτη επαφή αλλά σίγουρα δεν ειναι έτσι. Αν μιλήσεις μαζί του σου εξηγει ότι αυτή τη δουλειά την κάνει όχι σαν εστιατοριο αλλά σαν να καλεί φίλους στο σπίτι του για φαγητο. Θέλει λοιπόν άτομα που να τα γουστάρει, να σηκώνουν την πλάκα αφού προς το τέλος μπορεί να γίνει όλο το μαγαζί μια παρέα, να σηκωθούν πελάτες και να αρχίσουν να σερβίρουν, να προσκαλέσει μια ωραία κυρία για χορό και αλλά τέτοια παλαβά!!!

Ο χώρος στο εσωτερικό του ειναι απλός με φωτογραφίες απο διάφορες πόλεις και αξιοθέατα τηςΙταλιας στους τοίχους. Μια γωνία κοσμειται απο αποκριάτικες βενετσιάνικες μάσκες ενώ μια άλλη απο διαφορά πολύχρωμα αντικε πιάτα. Ενα τζάκι καίει το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι ανοίγουν οι τζαμαρίες. Μπροστά βλέπει κανεις την ανοιχτή κουζίνα με το πάσο. Μην περιμένετε ακριβά και φαντεζί μαχαιροπήρουνα ποτήρια και πιατικα.

Το μαγαζι εχει ενα συγκεκριμένο, σε γενικές γραμμές, μενού, με μικρές αλλαγές ανάλογα με την εποχικότητα των προϊόντων και το κέφι της μαγείρισσας. Το μόνο που καλείσαι να επιλέξεις ειναι λευκό ή κόκκινο χύμα κρασί το οποίο ειναι αξιοπρεπές, Όσον αφορά το φαγητο καταφθάνουν περί τα 15 πιάτα. Αν κάποιο πιάτο αρέσει ιδιαίτερα κ ο πελάτης επιθυμεί μια επανάληψη, αρκεί να το ζητήσει. Με το που κάθεσαι έρχεται μια ζέστη κρεατοσουπα με τορτελίνια για το καλωσόρισμα.

Στη συνέχεια φοκατσια με αλλαντικά (προσούτο, σαλάμι ανάλογα με την ημέρα). Την τελευταία φορά που το επισκεφθηκαμε, μετα είχε σειρά μια νοστιμότατη πολεντα με μανιτάρια και λουκάνικα και ενα ριζότο με σαφράν. Ύστερα κατέφθασαν ταλιατέλες με φουντούκια και κοτόπουλο πραγματικά απλό πιάτο αλλά νοστιμότατο και μυρωδάτο. Μικρό ζυμαρικό με κιμά ραγού και καρμπονάρα με φρέσκο ζυμαρικό που το φτιάχνουν οι ίδιοι γιατί θέλουν το αυθεντικό χοντρό σπαγγέτι που όμως δεν βρίσκεται στην Ελλαδα. Έτσι είτε το φέρνουν απο την Ιταλία είτε το φτιάχνουν οι ίδιοι.

Η καρμπονάρα ειναι θεϊκή. Χωρις κρέμα βέβαια, αλλά τόσο χυλωμένη!!! Ακολουθεί μια ωραία αστακομακαρονάδα ή μαρινάρα ανάλογα. Αλιο όλιο πεπεροντσινο καυτερό και νόστιμο και λιγκουινι αλ πεστο να ευωδιάζει ο βασιλικός.

Τελος, μια ταλιατα με πουρέ, μαλακό και τρυφερό μοσχαράκι να κρατάει το αίμα του και να λιώνει στο στόμα. Το γεύμα κλείνει με πανακότα, κρεμ μπρουλε και ενα γλυκό με μαρεγκακια, σαντιγί, κομμάτια σοκολάτας και φυσικά με ενα μυρωδάτο εσπρέσο.

Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όποιον εκτιμά το καλό κλασικό ιταλικό φαγητο.