Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ινδία - Γλυφάδα, Αθήνα
Φεβ
09
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

"Επιτέλους!!! Ένα Ινδικό εστιατόριο με χώρο για καπνίζοντες και μπουφέ, ήρθε να γεμίσει ένα κενό στην πόλη και στο στομάχι μας", σκέφτηκα όταν διάβασα για το κυριακάτικο μπουφέ στο Indi Go και έσπευσα να μαζέψω πιστούς και να προσέλθουμε.

Κυριακή μεσημέρι λοιπόν, 7 Φεβρουαρίου, εκεί κατά τις τρεις μπήκαμε στο Indi Go κι ευτυχώς που είχαμε κάνει κράτηση γιατί ο μπροστινός χώρος που είναι αφιερωμένος στους καπνίζοντες ήταν γεμάτος.

Ο χώρος είναι υπέροχος! Ξύλινα τραπέζια και καρέκλες σε Ινδικό στυλ, υφάσματα στο ταβάνι, τραπεζομάντηλα υφαντά, κεντημένα μαξιλάρια, σουπλά και ποτήρια από μπακίρι. Η πρώτη εντύπωση ήταν εξαιρετική.

Μας υποδέχθηκαν δύο ευγενέστατες κοπέλες, οι οποίες αποδείχθηκαν και πολύ γρήγορες στην συνέχεια. Μου έκανε εντύπωση πως όταν καθίσαμε μας έφεραν νεράκι και δεν μας ρώτησαν αν θέλαμε να πιούμε κάτι έξτρα, πράγμα που συνηθίζεται πολύ σε εστιατόρια με μπουφέ (για να βγάλουνε το κατιτίς παραπάνω). Όταν εμείς ζητήσαμε να πιούμε κάτι, η μία εκ των δύο σερβιτόρων μας απαρίθμησε τις μπύρες χωρίς να μας φέρει κατάλογο. Αυτό με χάλασε λίγο γιατί ούτε τιμές θα μπορούσαμε να δούμε, ούτε να επιλέξουμε να πιούμε κάτι άλλο. Θα το θεωρήσω παράλειψη της στιγμής γιατί κατά τα άλλα το σέρβις ήταν άψογο! Αφήστε που εμείς είμαστε της άποψης πως μπύρα και Ινδικό πάνε τέλεια, οπότε μπορεί απλά το κορίτσι να μας έκοψε για... μπυρόβιους.

Πάμε τώρα στα του μπουφέ. Είχανε και λέμε:
-Πάπανταμς με 4 σάλτσες. Μία καφτερή, μία ραΐτα μάλλον με μέντα, μία με πίκλες και μία άλλη που έμοιαζε με αυτή που φτιάχνουν από τάμαριντ αλλά δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά μιας που δεν είμαι φαν των πάπανταμς και δεν τις δοκίμασα. Η καυτερή σάλτσα όμως μας φάνηκε χρήσιμη στη συνέχεια.

-Ένα κάτι-σαν-γιαούρτι που το έλεγαν ραΐτα αλλά μου φάνηκε πολύ πηκτό. Ούτε αυτό το δοκίμασα.

-Πράσινη ανάμεικτη σαλάτα με ντομάτες, αγγουράκια κλπ, μάλλον για να ικανοποιήσουν την ανάγκη των Ελλήνων για σαλάτα.

-Δύο ειδών πακόρα, μία με πατάτες και μία με κοτόπουλο. Καταπληκτικές και οι δύο!

-Κοτόπουλο ταντούρι τίκκα. Λίιιιιιιγο στεγνούλι αλλά πάρα πολύ ωραίο.

-Κρεμμύδια μπάτζι. Τραγανά απ'έξω, αφράτα από μέσα, πολύ καλά!
Αυτά τα 4 συνοδεύτηκαν εξαιρετικά από την καυτερή σάλτσα.

-Νάαν. Πάρα πολύ καλό αρκεί να το πετύχαινες μόλις είχε βγει από το φούρνο. Μετά σα να σκλήραινε κάπως. Ίσως έφταιγε που το είχαν σε ταψί με καμινέτο από κάτω και συνεχιζόταν το ψήσιμο. Το νάαν ακόμα και κρύο είναι αρκετά μαλακό και αφράτο, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερα να το έχουν μακριά από ζέστη.

-Κοτόπουλο τίκκα μασάλα. Ζουμερό κοτόπουλο, ωραία σάλτσα, αλλά πολύ mild. Ούτε καν λιγάκι πικάντικο δεν ήταν.
-Κοτόπουλο κόρμα. Βλέπε παραπάνω.
-Αρνάκι με κάρυ. Ξαναβλέπε παραπάνω.
-Aλού κιμά (πατάτες με κιμά). Ε τώρα τι να σας λέω... Ξαναμαναβλέπε παραπάνω. Καλός ο κιμάς, καλοψημένες οι πατάτες αλλά ρε παιδιά... σε Ινδικό τρώμε, βάλτε μια καυτερή πιπερίτσα.
-Λαχανικά με κάρυ. Δεν δοκίμασα γιατί είχε κουνουπίδι που δεν θέλω ούτε να το βλέπω.
-Ρύζι πιλάου. Πολύ καλό, σπυρωτό, αφράτο και αρωματικό όπως πρέπει.

Να σημειώσω πως από όλα τα κυρίως έλειπε το κόλιαντρο. Περιττό να σας πω πως καταλήξαμε να βάζουμε από την καυτερή σάλτσα των πάπανταμς μεταξύ ρυζιού και κρέατος για να δώσουμε λίγη ένταση στο φαγητό. Για να μην σας δώσω την λάθος εντύπωση, να τονίσω πως όλα ήταν πεντανόστιμα. Σε όλα τα Ινδικά εστιατόρια όμως έχουν πιάτα που είναι mild, medium και hot. Εδώ ΟΛΑ ήταν από mild έως extra mild. Κι είναι κρίμα γιατί φαίνεται πως ο σεφ κατέχει και την κουζίνα και τα υλικά, απλά για κάποιο λόγο φοβάται τις πιπεριές και το τσίλι. Καταλαβαίνω πως επειδή είναι μπουφέ πρέπει να τους ευχαριστήσουν όλους αλλά με αυτόν τον τρόπο σίγουρα αποτυγχάνουν. Αφού έχουν 5 κυρίως μπορούν να μοιράσουν τις εντάσεις.

Από γλυκά είχε χαλβά και γκουλάμπ τζαμούν. Δυστυχώς χαλβά δεν πρόλαβα να δοκιμάσω αλλά αν κρίνω από το χρώμα μάλλον ήταν με μάνγκο. Τα γκουλάμπ τζαμούν ήταν νοστιμότατα και χάρηκα πολύ που τα πέτυχα γιατί δεν τα είχα ξαναδοκιμάσει.

Κατά τη γνώμη μου, έλειπαν δύο πράγματα από το μπουφέ: σαμόζας και ντάαλ. Θα μου πείτε "τι να πρωτοφτιάξουν". Ίσως αντί για ένα από τα κοτόπουλα, να έκαναν σαμόζας και να πρόσθεταν το ντάαλ.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, ήπιαμε μπύρες. Η Cobra σε μπουκάλι έχει 4 ευρώ τα 330ml και η μεγάλη draft (Mythos) έχει 6 ευρώ. Ελαφρώς τσιμπημένες, θα έλεγα.

Όσον αφορά το λογαριασμό, η τιμή κατ'άτομο στο μπουφέ ήταν 16 ευρώ (8 ευρώ πληρώνουν τα πιτσιρίκια έως 11 ετών). Ο λόγος που έβαλα 3/4 στο value for money ήταν γιατί μου φάνηκε ακριβή η μπύρα και γιατί δεν με ικανοποίησε εντελώς το φαγητό. Παρ'όλα αυτά, αν το θέμα του φαγητού δεν υπήρχε, θα έβαζα ευχαρίστως 4/4. Για αντίστοιχους λόγους έβαλα και 3/4 στο φαγητό.

Θα ξαναπάω? Ναι. Όπως και δήποτε! Και με την ελπιδα πως ίσως διαβάσουν την κριτική και προσθέσουν κάτι καυτερό στο μπουφέ και με τη γνώση πως η καυτερή σάλτσα θα κάνει τη διαφορά.

Σημείωση: Το 10-16 στην τιμή ανά άτομο το έβαλα με βάση την τιμή του μπουφέ. Δεν είδα μενού ώστε να ξέρω πόσο θα πληρώσει κάποιος που τρώει αλά καρτ.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
2016-02-16 14:08:19

Θέλουμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την κριτική σας γιατί πραγματικά μας βοηθάει να βελτιώνουμε την ποιότητα των παροχών μας είτε πρόκειται για το σέρβις είτε για τα πιάτα μας.
Ήδη από τον μπουφέ της Κυριακής που πέρασε βάλαμε αλουμινόχαρτο κάτω από τα νάαν και μειώσαμε την φλόγα με αποτέλεσμα να είναι πιο μαλακά και πιο αφράτα.
Σχετικά με τα σαμόσα λαχανικών, προσπαθούμε κάθε βδομάδα να αλλάζουμε τις επιλογές με αποτέλεσμα να πετύχετε τον μπουφέ την Κυριακή που δεν είχε σαμόσα.
Τώρα σε ότι αφορά τις νταλ, τους πρώτους 5 μήνες λειτουργίας του μπουφέ τις είχαμε αλλά δυστυχώς όπως τις βάζαμε στον μπουφέ έτσι τις παίρναμε πίσω στο τέλος της μέρας. Ίσως προσπαθήσουμε ξανά.
Σχετικά με την καυτερότητα των πιάτων ο πρώτος που γκρινιάζει είναι ο μάγειρας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα σε αυτό το θέμα εκτός από το να αυξήσουμε την καυτερότητα της σάλτσας. Εκτός μπουφέ τα πιάτα ετοιμάζονται όσο καυτερά επιτάσσει η Ινδική κουζίνα και μόνο μετά από απαίτηση του πελάτη τα κάνουμε λιγότερο ή περισσότερο καυτερά. Και ναι αυξήσαμε τον κόλιανδρο.
Σας ευχαριστούμε πολύ που επισκεφτήκατε το Indi go και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε.


2016-02-16 18:55:50

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την λεπτομερή απάντηση και χαίρομαι πολύ που σας φάνηκε χρήσιμη η κριτική μου. Τι να πω, ίσως η Ελλάδα δεν εκτιμά τόσο το ντάαλ.

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί λέτε πως δεν μπορείτε να κάνετε κάτι σχετικά με το πόσο καυτερά είναι τα φαγητά. Σαφώς και δεν θα βάζατε βινταλού ή λάαλ μας στο μπουφέ, αλλά φαντάζομαι πως όσοι έρχονται να φάνε σε Ινδικό εστιατόριο περιμένουν να φάνε κάτι έστω ελάχιστα πικάντικο. Από τη στιγμή που έχετε 5 επιλογές, μπορείτε να τις μοιράσετε με κάποιον τρόπο. Είναι κρίμα, πιστεύω, να έχετε έναν μάγειρα που να ξέρει να μαγειρεύει καλο Ινδικό, να έχετε κι έναν τόσο καλοστημένο μπουφέ, και να σερβίρετε επίπεδες γεύσεις.

Ειλικρινά εύχομαι και ελπίζω να το ξανασκεφτείτε και να κάνετε κάτι ώστε να ικανοποιήσετε και τους μετριοπαθείς αλλά και τους λάτρεις της Ινδικής κουζίνας!


2016-02-18 01:08:08

Ο λόγος που δεν μπορούμε να κάνουμε τα πιάτα καυτερά στον μπουφέ είναι γιατί οι περισσότεροι πελάτες που έρχονται στον μπουφέ μας ζητάνε να κάνουμε τα πιάτα mild για να μπορούν να τα δοκιμάσουν αυτοί και τα παιδιά τους. Όπως καταλαβαίνετε την ημέρα του μπουφέ πρέπει να ικανοποιήσουμε την πλειονότητα των πελατών μας. Ίσως ανεβάσουμε λίγο την ένταση των πιάτων αλλά όχι πολύ. Αυτό που ήδη κάναμε είναι να κάνουμε την καυτερή σάλτσα πιο καυτερή.
Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να φτιάξουμε ένα μπουφέ στον οποίο να έχουμε δυο επιλογές από όλα τα πιάτα μια καυτερή και μια λιγότερο καυτερή.

Ευχαριστούμε και πάλι για την κριτική σας.


2016-02-18 01:33:24

Έχετε τόσες επιλογές στο μπουφέ και το μόνο που μπορείτε να κάνετε για τους πελάτες σας που αγαπούν την αυθεντική ινδική κουζίνα είναι να προσθέσετε τσίλι στην σάλτσα για τα πάπανταμς... ΟΚ, θα το δεχτώ. Μόνο αν θέλετε σκεφτείτε το εξής: Το μπουφέ, είναι ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσει κάποιος ένα εστιατόριο.


2016-07-20 22:07:11
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την Thalia13.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.