Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Cafe - Restaurants - Καλλιθέα, Αθήνα
Φεβ
09
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Σημερα 07/02/2016, βρεθηκα για πρωτη φορα στο ΜΟΜΟ στη γειτονικη Καλλιθεα, που ομολογω πως δεν εχω σε πολλη εκτιμηση σαν περιοχη οσο αναφορα τις εξοδους μου, αλλα εννοειται 'γιατι οχι?', παμε για το λεγομενο brunch, οπως μας ειπαν οι υπολοιποι της παρεας που ειχαν την ιδεα να συναντηθουμε εκει νωρις το μεσημερακι της Κυριακης.

Εδω θελω να παρατηρησω πως μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση το γεγονος ποσο αντιστροφως αναλογα λειτουργει αυτη η χωρα σε μερικα θεματα. Οσο πιο πολυ φτωχαινουμε και εξαθλιωνομαστε οικονομικα και επαγγελματικα, τοσο πιο πολλες ξενοφερτες, ακριβες, περιττες αλλα απολαυτικες συνηθειες ενστερνιζομαστε στην καθημερινοτητα μας. Να το sushi, να τα cupcake houses με τα πανακριβα γλυκα, να τα μοριακα κοκτειλς, να λοιπον και το brunch... Και βεβαιως μιλαμε για χωρους που οχι απλα δουλευουν, μπορει να περιμενεις και 1 ωρα για να καθισεις. Μπραβο μας που δεν χανουμε το κεφι μας λοιπον!

Για τον χωρο του μαγαζιου θα ελεγα πως διαφερει πολυ σε σχεση με τα γυρω εστιατορια και καφε της περιοχης, που ομολογουμενως δεν εχουν τιποτα να πουν στην πλειονοτητα τους. Ακολουθει το νεο κυμα αμερικανο-βιομηχανικου στυλ, πατωντας σε δοκιμασμενο δρομο δηλαδη μιας και εχει 'πιασει' για τα καλα αυτο το υφος τα τελευταια χρονια σε χωρους εστιασης και μη. Κυριως επικρατει το ξυλο και το τουβλο και παραπεμπει σε αμερικανικο μαγαζι, συμπαθεστατο και ζεστο, χωρις να σου αφηνει τρελλες εντυπωσεις για κατι συγκεκριμενο ομως.

Εκτος απο την κεντρικη σαλα, μπορει καποιος να καθισει στο βαθος στο αιθριο που το μαγαζι το χαρακτηριζει κηπο, ή απεναντι στην πλατεια, κατι που δεν θα το προτεινα γιατι δεν εχει τιποτα παραπανω περα απο κλασσικα τραπεζοκαθισματα, συνεπως ειναι σαν να καθεσαι σε οποιοδηποτε αλλο μαγαζι. Οι τουαλετες ειναι καθαρες και αξιοπρεπεις.

Φτασαμε λοιπον οπως ειπαμε μεσημερι Κυριακης, οπου η περιοχη εσφυζε απο κοσμο που βγηκε να απολαυσει τον χειμωνιατικο ηλιο, η πλατεια γεματη και το ΜΟΜΟ ακομα πιο γεματο! Η μιση παρεα που ειχε φτασει νωριτερα, μας ειπε οτι χρεαστηκε να περιμενει μιση ωρα για να καθισουν. Το καλο ειναι οτι παρολο που εχει συνεχεια και πολυ κοσμο, η διευθυνση δεχεται να κανει κρατησεις, σε αντιθεση με αλλα μαγαζια που δεν το κανουν και δεν μπορεις να προγραμματισεις την εξοδο σου με σιγουρια και χωρις ταλαιπωρια.

Το προσωπικο ηταν επαρκεστατο και πολυ εξυπηρετικο, με μια κυρια μεγαλυτερης ηλικιας που διευθετουσε γρηγορα και με καλη διαθεση οτι χρειαζομασταν που ηταν μαλλον η υπευθυνη. Ακομα και οταν καποια στιγμη συνειδητοποιησαμε πως το ενα ατομο της παρεας ειχε κανει ηδη κρατηση αλλα λογω κακης συνεννοησης αυτοι που εφτασαν πρωτοι δεν το ηξεραν και περιμεναν για τραπεζι ενω το δικο μας ειχε μεινει για ωρα και αδικως δεσμευμενο αφοτου καθισαμε, δεν εδειξε καμια δυσαρεσκεια για αυτο που 'προκαλεσαμε' και μας ειπε απλως πως θα το δωσει αλλου και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Στη διαθεση του πελατη υπαρχει ενας αρκετα περιεκτικος καταλογος που περιλαμβανει πολυ ενδιαφερουσες εκδοχες burgers, sandwiches, ομελετες φουρνου, hot dogs, σαλατες, σπιτικα γλυκα και ροφηματα. Τις Κυριακες ομως οπως μας ενημερωσαν, σερβιρουν μονο το μενου της τελευταιας σελιδας που αφορα το κομματι του brunch, κατι που δεν μας πτοησε μιας και σε κατι τετοιο προσανατολιζομασταν και οχι σε κυριως πιατα, αφου ειχαμε ολοι ξυπνησει σχετικα αργα και δεν ειχαμε παρει πρωινο, αλλα ουτε πεινουσαμε πολυ. Στο συνολο ημασταν 6 ατομα και οι 5 φαγαμε, ενω ο 6ος πηρε μονο καφε. Το ενα ατομο πηρε αυγά ποσε florentine (με σπανάκι), οι τρεις μας αυγά ποσε Benedict με ζαμπόν μελιού και ο πεμπτος επισης αυγα ποσε με roast beef. Ολα ηταν σερβιρισμενα σε φρεσκοτατο ψωμί brioche.

Για τη μεση πηραμε ενα κεικ καροτου και ενα κεικ σοκολατας με πραλινα. Μαζι με το brunch, προσφερουν δωρεαν γαλλικο καφε, φρεσκος και ευγευστος και (thank God) οχι καμμενος! Τα πιατα ηταν πολυ καλα, φρεσκα και νοστιμα. Σερβιρονται σε ξυλινα πλατω με 3 υποδοχες για μπολακια, που περιειχαν μουσταρδα, σως κοκτειλ και μια ακομα αντιστοιχη σως, με μια λαδοκολα στρωμενη, οπου βαζουν επανω το φαγητο. Αυτο μας προξενησε μια καποια δυσκολια μπορω να πω, διοτι σε μια μικρη πλακε επιφανεια δεν ειναι οτι πιο ευφυες να σερβιρεις αυγα ποσε, που μολις σπασεις τον κροκο προσπαθεις πανικοβλητος να μην τρεξει παντου εξω απο το πλατω το χυμενο μελατο αυγο και να μην γινεις χαλια. Το roast beef επειδη ηταν του συνοδου μου και το δοκιμασα, ηταν επισης πααααρα πολυ καλο.

Το κεικ καροτου ηταν ενα πολυ μικρο κομματακι κεικ, με μια μικρη ποσοτητα υποξινης κρεμας, αλλα δεν μας αρεσε πολυ και παρολο το μικρο μεγεθος του, δεν καταναλωθηκε ολο απο την παρεα. Το κεικ σοκολατας αντιθετα, ηταν ενα τεραστιο και ψηλο κομματι, με 5 στρωσεις σοκολατενιο παντεσπανι και ενδιαμεσα πραλινα, τοσο νοστιμο που οδηγησε σε πηρουνομαχια στο τραπεζι για το ποιος θα προλαβει το περισσοτερο! Ισως αν ητανε λιιιγο πιο ζουμερο θα ηταν ακομα καλυτερο. Θα ηταν εκτιμητεο αν για τα γλυκα μας ειχανε φερει ξεχωριστα κουταλακια ή πηρουνια, ωστε να μην χρησιμοποιουμε τα ιδια για ολα τα πιατα αλμυρα και γλυκα.

Για τα 5 πιατα, τα δυο κεικ και τον cappuccino (οπως ειπαμε οι καφεδες των υπολοιπων μας ηταν προσφορα του μαγαζιου), δωσαμε 42 ευρω. Το κεικ καροτου ειχε 2.20, τα πιατα των αυγων κατα μεσο ορο 6.00 εκαστο και το υπολοιπο αναλογει στον καφε και το κεικ σοκολατας γιατι δεν συγκρατησα τις τιμες τους. Χοντρικα παντως 8 ευρω περιπου το ατομο (για αυτους που φαγαμε) δεν ητανε καθολου ασχημα. Ισως αν ηταν λιγο μεγαλυτερες οι μεριδες θα ηταν καλυτερη η αντιστοιχια μεγεθους/τιμης, αλλα εξισορροπειται με το γεγονος του κερασματος του καφε που εννοειται θα ειχαμε παραγγειλει ετσι κι αλλιως και θα ειχε ανεβασει το συνολο του λογαριασμου ενα 15αρι σιγουρα, οποτε μια χαρα. Βεβαια αν φας κανονικο γευμα, σιγουρα θα δωσεις παραπανω, γι αυτο και βαζω ευρος τιμης 10-16 ευρω.

Δυο γεγονοτα μας χαλασαν λιγο τη διαθεση, Πρωτον οταν ξαφνικα ο συνοδος μου συνειδητοποιησε οτι στο παντελονι του στο σημειο του γονατου ειχε κολλησει μια τεραστια μασημενη τσιχλα που βρισκοταν κολλημμενη στην κατω πλευρα του τραπεζιου απο ενα γαιδουρι που προφανως ειχε κατσει πριν απο εμας, αλλα δεν θα εδινα καμια ευθυνη στο μαγαζι γιατι μεταξυ μας τωρα, ποιος θα κοιταξει κατω απο τα τραπεζια για τσιχλες? Το δευτερο ητανε οτι το ποτηρι του νερου μου και ενος αλλου της παρεας μυριζαν εντονα αυγο.

Σε γενικες γραμμες, μειναμε ευχαριστημενοι και με την πρωτη ευκαιρια θα το ξαναεπισκευτουμε, εχοντας στοχο αυτη τη φορα τα προωθημενα και πολυσυζητημενα burgers και τα melt cheese sandwiches.