Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Γαλλία - Παγκράτι, Αθήνα
Φεβ
11
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
81-100

Τίποτα δεν είναι τυχαίο..

΄Ηθελα χρόνια να επισκεφτώ τη Σπονδή αλλά οι τιμές της ήταν πάντα αποτρεπτικές. Όταν λοιπόν την είδα να φιγουράρει στη λίστα του DineAthens με ειδικό μενού στα 60ευρώ το άτομο, έκανα πρώτα την κράτηση και μετά το σκέφτηκα!

Σάββατο 6.2.2016 ώρα 22.00πμ. Το τραπέζι μας ήταν στο επίπεδο της εισόδου (και όχι στη μεγάλη αίθουσα του υπογείου) γεγονός που προσέφερε μία αίσθηση ιδιωτικότητας και ρομαντισμού. Η μεγάλη αίθουσα είναι μεν φωτεινή και εντυπωσιακή αλλά λίγο βαβούρικη.

Μεγάλο plus: το μενού είχε 5 πιάτα, τελικά όμως φάγαμε 8 με «προσθήκες του σεφ».

Πιάτο 1ο: Μους παντζάρι με παγωτό λεμόνι και μία δαντελωτή κριτσινοειδής φλούδα, που αδυνατώ να θυμηθώ τι ήταν. Συνοδευόταν με μπουκίτσες ζύμης με καπνιστό γάλα. Όχι φοβερό πιάτο, αλλά αρκετά ενδιαφέρον για να ξεκινήσεις τα γαστροταξίδι..

Πιάτο 2ο: Φουά γκρα με μιλφέιγ κυδώνι και ραβέντι. Το πιάτο συνοδευόταν με ζεστό ψωμάκι και ο σερβιτόρος μας προέτρεψε να αλείψουμε το φουά γκρα σε αυτό, γεγονός που εκτίμησα πολύ και με έκανε να νιώσω πολύ άνετα και φυσικά να το αλείψω. Και ήταν φοβερό.

Πιάτο 3ο: Μους σφυρίδας σε ζωμό από βότανα και κρεμμύδια. Εδώ απογειώθηκα. Πόσο γευστικό μπορεί να είναι ένα πιάτο λοιπόν? Τόσο! Αυτό το πιάτο νομίζω ότι δεν θα το ξεχάσω ποτέ και επίσης ένα τέτοιο πιάτο δεν μπορούν να το φτιάξουν πολλοί σεφ..10΄!

Πιάτο 4ο: Μοσχαράκι με σως καφέ και σάλτσα μοσχαριού, ταρτάκι από μανιτάρι, τρούφα, μαϊντανό και baby potatoes. Εδώ σίγουρα θα φάνε και οι πιο απλοί ουρανίσκοι, νόστιμο, λαχταριστό, ιδανικά ψημένο και χορταστικό.

Πιάτο 5ο: Το δεύτερο πιάτο που έστειλε στα ουράνια ήταν η μους reblochon. Όταν το διάβασα σκέφτηκα ότι θα είναι μπουχτιστικό.. όταν το έβαλα στο στόμα μου και έλιωσε σε κλάσματα δευτερολέπτου, αναρωτιόμουν ποιος θεός σκέφτηκε αυτή την παραλλαγή να του σφίξω το χέρι..

Πιάτο 6ο: Σορμπέ λεμόνι/ακτινίδιο για να ξεπλύνουμε τον ουρανίσκο.

Πιάτο 7ο: Η Σπονδή φημίζεται για τα γλυκά της και δεν μας διέψευσε.. Και από εμφάνιση και από γεύση, δεν έχεις ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο. Σε ένα ψηλό, κωλονάτο ποτήρι σαν της σαμπάνιας, πραλίνα φουντουκιού με μους καφέ. Στο πιάτο δύο σφαίρες από μαρέγκα, η μία γεμιστή με παγωτό λεμόνι, η άλλη με παγωτό θυμάρι (! ), αφρός λεμονιού και φύλλα καραμέλας. Δεν ξέρω τι με εντυπωσίασε πιο πολύ. Ήταν τόσο όμορφο που δεν ήθελα να το φάω και όσο το έτρωγα δεν ήθελα να τελειώσει..

Πιάτο 8ο: Ταρτάκια μήλου και λεμονιού και ράβδος πραλίνας και σκάσαμε. Ναι, με τις μερίδες που αρχικά θεωρείς μικροσκοπικές, σκάσαμε πανηγυρικά.

Να προσθέσω ότι 2-3 φορές ήρθε ο σερβιτόρος μας με ένα καλάθι με διάφορα ήδη ψωμιών και κάθε φορά διαλέγαμε διαφορετικό για να συνοδεύσουμε τα πιάτα μας. Το δε προσωπικό ήταν εξαιρετικό και ουδεμία έπαρση που συχνά εντοπίζεται σε γελοία, νεοπλουτίστικα εστιατόρια.

Η Σπονδή είναι διαφορετική. Είναι η κλασσική αριστοκρατία με μοντέρνες γεύσεις. Θέτει τον πήχη της ποιότητας και τον κρατάει υποδειγματικά ψηλά. Βγαίνοντας και κλείνοντας την πόρτα, σκέφτηκα ότι πιθανόν να μην ξαναέρθω ποτέ εξαιτίας των τιμών, έκανα όμως ένα ταξίδι σε άλλη γαστρονομική διάσταση και εξυπηρετήθηκα όπως ποτέ άλλοτε. Very well done.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια