Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Φεβ
12
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Η επιθυμία μου να επισκεφθώ το εστιατόριο Βασίλαινας ήταν μεγάλη. Τα άρθρα που είχα διαβάσει για την ανακαίνιση, τον διάδοχο σεφ Άνταμ Κοντοβά, σε συνδυασμό με την ιστορία του εστιατορίου, μου είχαν κεντρίσει την περιέργεια.

Η ευκαιρία μου δόθηκε στις 27/1 σε μία παρουσίαση της Οινοποιίας Μπουτάρη.
Ήταν μία βραδιά αφιερωμένη στα κρασιά της οικογένειας Μπουτάρη τα οποία θα συνοδεύονταν από ειδικό μενού ώστε το κάθε πιάτο να ταιριάζει με το σερβιριζόμενο κρασί.

Μπαίνοντας στην αίθουσα του εστιατορίου, καταλαβαίνεις αμέσως την ιστορία που κρύβει κάθε γωνιά του χώρου. Αισθάνεσαι τη διαχρονικότητα και βλέπεις το σεβασμό στην παράδοση του ονόματος να συνυπάρχει με τη διάθεση του νέου και σύγχρονου, που βαδίζει ανάλογα με τις τάσεις των καιρών.
Γι΄ αυτό η διακόσμηση του χώρου κινείται μεταξύ μοντέρνου και κλασσικού, με μια νότα παλαιού παντοπωλείου, που τη δίνουν τα φωτιζόμενα ράφια στους τοίχους, γεμάτα με μπουκάλια και διάφορα αντικείμενα. Ρετρό λεπτομέρεια οι ανεμιστήρες στο ταβάνι. Κυριαρχεί το ξύλο καρυδιάς, μπλε χρώμα στους τοίχους, χώρος φωτεινός, καθαρός και άνετος.

Το ειδικό μενού αυτής της βραδιάς, διέθετε τέσσερα πιάτα και ένα επιδόρπιο τα οποία αντιστοιχούσαν σε μία οινική επιλογή.

Το πρώτο πιάτο που σερβιρίστηκε, ήταν καρπάτσιο μαριναρισμένης τσιπούρας με σάλτσα εσπεριδοειδών και χρένο, σερβιρισμένη πάνω σε μους γιαουρτιού. Ένα πιάτο, με τέλεια ισορροπία γεύσεων και άψογα σερβιρισμένο. Συνοδευόταν από μοσχοφίλερο Μαντινείας, το Οροπέδιο του 2014 που ήταν ελαφρύ και φρουτώδες.

Δεύτερο πιάτο, μυλοκόπι φρικασέ με άγρια χόρτα και μους αυγοτάραχου. Αυτό το πιάτο δεν μπορώ να πω ότι με ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Το μυλοκόπι μου φάνηκε άνοστο δεν έδενε με τα χόρτα και το αυγοτάραχο είχε χαθεί ως γεύση από το πιάτο. Το κρασί όμως που σερβιρίστηκε ήταν εξαιρετικό, Ασύρτικο Σαντορίνης, το Καλλίστη Reserve του 2013, κρασί φρουτώδες με οξύτητα που παλλόταν στο στόμα.

Ακολούθησε το επόμενο πιάτο, με μάγουλα μόσχου στη γάστρα με ξινόχονδρο τραχανά Μάνης και χλωρή μυζήθρα. Εδώ, ο συνδυασμός αυτών των δύο υλικών ταίριαζε πολύ με το κρασί το γνωστό Ξινόμαυρο Νάουσας Grand Reserve του 2010. Η γλυκύτητα από τα μοσχαρίσια μάγουλα με το ξινό του τραχανά, έδενε τέλεια με την οξύτητα του ξινόμαυρου κρασιού, ενός κρασιού «must», που υπήρξε για όλους μία σταθερά ασφαλής επιλογή από τη δεκαετία του ΄70 που πρωτοκυκλοφόρησε.

Και για το τέλος μοσχαρίσια στηθόπλευρα, με πουρέ πατάτας, αρωματισμένο με λάδι τρούφας. Μου έκανε εντύπωση που ένα, κατά κάποιο τρόπο «δευτερεύον» κομμάτι του μοσχαριού, όπως είναι τα στηθόπλευρα, που δεν του δίνουμε ποτέ ιδιαίτερη σημασία και δεν το προτιμούμε, μπορεί να δώσει ένα τόσο νόστιμο πιάτο. Το κρέας σωστά ψημένο, χωρίς λίπος και καρυκευμένο με τέλεια ισορροπία έδενε εξαιρετικά με τον πουρέ πατάτας που τον απογείωνε το λάδι τρούφας. Συνοδευτικό κρασί, επίσης ξινόμαυρο Νάουσας, το 1879 Legacy του 2007. Το κρασί αυτό, που έπινα για πρώτη φορά και μου άρεσε πολύ, προέρχεται από ένα συγκεκριμένο αμπελώνα στην περιοχή Καραούτσα, όπως μας εξήγησε ο ευγενέστατος σομελιέ. Ήταν ένα συγκλονιστικό κρασί με μεστή γεύση και πολλά αρώματα.

Σαν επιδόρπιο σερβιρίστηκε κρέμα βερίκοκου με κυδώνι, πολύ ελαφρύ και νόστιμο. Το γλυκό συνοδεύτηκε από το Μοσχάτο Σπίνας από το Σκαλάνι Ηρακλείου που ήταν γλυκό, αρωματικό και στη γεύση εκτός από τα φρούτα αισθανόμουν και μια υποψία από γλυκό κουταλιού.

Συνοψίζοντας, ήταν μία καταπληκτική εμπειρία γευσιγνωσίας κρασιών και φαγητών. Όλες οι οινικές επιλογές σωστές με άμεση αναφορά στη γνωστή ποιότητα της οικογένειας Μπουτάρη, που παραμένει αναλλοίωτη και πάντα υψηλού επιπέδου. Το μενού εξαιρετικό, με πιάτα άψογα μαγειρεμένα και σερβιρισμένα. Οι λίγες αστοχίες που, κατά τη γνώμη μου, υπήρχαν πιστεύω ότι δεν ήταν σημαντικές. Ο αξιόλογος σεφ του Βασίλαινα, πολύ νέος σε ηλικία, πιστεύω ότι έχει καιρό μπροστά του να ωριμάσει και να οδηγηθεί σε λαμπρές δημιουργίες.

Η εξυπηρέτηση τέλος, πολύ καλή, επαγγελματικού επιπέδου, με τους σερβιτόρους να παρακολουθούν με άγρυπνο βλέμμα τα τραπέζια για να προλάβουν κάθε επιθυμία.

Η κριτική μου μπορεί να μη θεωρηθεί πλήρης εφόσον αφορούσε ειδική βραδιά με ειδικό μενού, όμως το εστιατόριο με κέρδισε. Είδα το ενδιαφέρον τους για τον πελάτη, την προσπάθειά τους να τον ευχαριστήσουν και πραγματικά το καταφέρνουν γιατί πέρασα καλά.

Θα ξαναπάω οπωσδήποτε πρώτον γιατί πραγματικά το ευχαριστήθηκα και δεύτερον γιατί θέλω να παρακολουθήσω την εξέλιξη του σεφ.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια