Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Fish Restaurants - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Φεβ
16
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Η άφιξη της μοντέρνας ψαροταβέρνας "Αιόλου 68" στο κέντρο της Αθήνας με χαροποίησε, πόσο μάλλον όταν έμαθα ότι το μέρος αυτό αποτελεί συνεργασία των επικεφαλής του "Ψάριστον" στο Ν. Ηράκλειο και του ΒarBQ στην Νέα Σμύρνη. Σερφάροντας στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι η συνεργασία αυτή δεν είναι τυχαία καθώς υπηρετεί - εν μέρει - την μοντέρνα " surf n' turf " τάση στη γαστρονομία τον συνδυασμό δηλαδή θαλασσινών και κρέατος στο ίδιο πιάτο! Βέβαια, στο μέρος αυτό, η ψαροφαγία υπερτερεί της τάσης αυτής.

Το παραπάνω team συμπληρώνει και έμπειρος οινολόγος!

Το "Αιόλου 68 ", όπως είναι προφανές, βρίσκεται στο ύψος του Νο. 68 της Αιόλου, εντός ΟΜΩΣ της πληκτικής πλέον στοάς Πάππου, η οποία έχει πρόσβαση και από την οδό Σοφοκλέους, απέναντι ακριβώς από το Χρηματιστήριο. Με μια λέξη, ενώ κάποιος βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της πόλης μας, νοιώθει κάπως απομονωμένος!

Στο ίδιο σημείο, βρισκόταν παλιά το ξακουστό εστιατόριο-πατσατζίδικο "Παπανδρέου" (! ) με την διαφορά ότι εκεί πήγαινες, έτρωγες και έφευγες..... Από ένα μοντέρνο εστιατόριο με κομψή διακόσμηση και υψηλές τιμές στην Αθήνα, στην Ελλάδα του σήμερα, θα περίμενα ίσως και θέα "περίοπτη"...

Το κενό της μειονεκτικής τοποθεσίας έρχεται να καλύψει το άπλετα φωτισμένο εσωτερικό του εστιατορίου με τις απανταχού τζαμαρίες και την εξαιρετική διακόσμηση του χώρου με τα ξύλινα ανοιχτόχρωμα τραπέζια, το όμορφο μπαρ, τα πολύ κομψά παλ καθίσματα, κυρίως σε θαλασσί και λευκό χρώμα, τους όμορφους πάγκους με τα μεγάλα μπλε μαξιλάρια και τα πολύχρωμα μικρότερα, τις σκαλιστές πέτρινες λεπτομέρειες στους λευκούς τοίχους, τις καλαμωτές διακοσμητικές παρεμβάσεις στο ταβάνι, τα όμορφα φωτιστικά και το χαρακτηριστικό ψαροκόκαλο στην πτέρυγα των μη καπνιστών.
Οι τουαλέτες στο υπόγειο ήταν σε βιομηχανικό γκρι, απλές αλλά πεντακάθαρες!

Τα σερβίτσια είναι όλα πολύ προσεγμένα και διαλεχτά. Τα τραπέζια διακοσμούνται από όμορφα σουπλά με ψαράκια και κομψές αλατοπιπεριέρες!

Στην αρχή κατέφθασε το εμφιαλωμένο νερό (1,00 ) και ένα μπλε κουβαδάκι με τα ιδιαίτερου κάλους μαχαιροπίρουνα, τις λίγες χαρτοπετσέτες και τις μόλις τρεις φετούλες λευκού ψωμιού! (2,00 )!

Η κάρτα του καταστήματος ενδιαφέρουσα, καθώς πέρα από την κλασική ψαροφαγία περιελάμβανε και πρωτότυπα πιάτα όπως Βουτυρόψαρο Καπνιστό (8,00), Σολομό Sashimi ( 9,00 ), Γαρίδες Bloody Mary (10,00), Γαρίδες με Τρούφα (48,00/κιλό), Φούσκες Σεβίτσε (12,00) ή Παέγια 2 ατόμων στα 45,00 κ. ά

Το μενού surf n' turf το εντοπίσαμε στο σκέλος του καταλόγου που έγραφε "ΑΙΟΛΟΥ 68 - ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ;; " με χαρακτηριστικά πιάτα το Φιλέτο Γοργόνας (Αστακός με Rib Eye για δύο άτομα, ΕΥΡΩ 32,00) ή Τατάκι Μοσχάρι -Τούνα στα 13,00 ή τα Scrambled Eggs με Αυγοτάραχο στα 9,00. Εμείς επιλέξαμε το Συκώτι με Γαρίδες ( βλ. παρακάτω).

Αρκετά δημοφιλή πιάτα στο μαγαζί είδα ότι ήταν οι απλές γαρίδες (Σύμης 14,00, Τράτας 5,50, Γαρίδες ψητές, 48,00/κιλό ) τα αχνιστά Μύδια (7,00) και η ντοματοσαλάτα με τα καπαρόφυλλα (8,00)

Από τα κλασικά πιάτα, ανάλογα με την ημέρα, σερβίρονται: Καλαμάρι φρέσκο (45,00/κιλό), Αστακός (80,00 κιλό), Σαρδέλα (7,00), Σαλάχι (9,00 ), Μπαρμπούνι (55,00/κιλό) κ. ά

Εμείς, παρά ταύτα, δοκιμάσαμε τα εξής πιάτα:

Εκπληκτική καβουροσαλάτα, με καβούρι, μαγιονέζα, αγγούρι και κρεμμυδάκι φρέσκο, σερβιρισμένη σε ένα μικρό vintage γαλάζιο πιατάκι! ΕΥΡΩ 6,50
(Λιμπίστηκα και την φάβα από το διπλανό τραπέζι (6,00)

Μπουγιαμπέσα, πλούσια ποσότητα με λίγη καραβίδα, μύδια, γυαλιστερές, κυδώνια, γαρίδες και κομματάκια σφυρίδας, καθώς και κόκκινη σος ντομάτας. Νοστιμότατη και άψογα παρουσιασμένη!! ΕΥΡΩ 12,00

Μπραντάδα Σαντορίνης. Πρόκειται για μικρά κομματάκια παναρισμένου μπακαλιάρου μέσα σε αρκετή ποσότητα κόκκινης σος και ντοματούλας. Νόστιμο πιάτο αλλά κάπως "βουκολικό" και βαρύ. Θα προτιμούσα λιγότερη ποσότητα ή κάπως πιο ελαφριά σος. ΕΥΡΩ 10,00

Από την ψαροκρεατική (surf n' turf ) μαγειρική προτιμήσαμε μια μερίδα Συκώτι με Γαρίδες. Το αποτέλεσμα ;;
Άπλα, ένα μεγάλο κομμάτι μοσχαρίσιου συκωτιού, με γαρνιτούρα τέσσερις γαρίδες και σοταρισμένο σπανάκι συν μια φέτα λεμόνι. Σίγουρα το είχα φανταστεί πιο δημιουργικό ή nouvelle cuisine πιάτο!! Ενώ το συκώτι ήταν αρκετά νόστιμο και ζουμερό και το όλο πιάτο εξίσου προσεγμένο, το ταίριασμα αυτό δεν με ενθουσίασε διόλου... ΕΥΡΩ 11,00

Στο τέλος μας κέρασαν κομματάκια γλυκού, δύο πορτοκαλοπιτάκια και δύο μεριδούλες νόστιμου χαλβά σιμιγδάλι.

Στο τέλος, το φιλοσόφησα.
Θεωρώ λοιπόν πως στο φαγητό, όπως και τόσες άλλες ενστικτώδεις ανάγκες, υπάρχει το Πριν το Τώρα και το Μετά..
Πριν πάω στο εστιατόριο έτρεφα μεγάλες προσδοκίες, την ώρα που γευμάτιζα (το Τώρα) μου άρεσαν οι γεύσεις, ενώ στο Μετά, στο πιο πρακτικό κομμάτι, φέρνοντας στο μυαλό μου το συκώτι με τις γαρίδες παραδίπλα, κάπου ρίγησα!
Τελικά, εάν ξαναπήγαινα, θα διάλεγα πιο καθαρές γεύσεις!

Δύο άτομα, χωρίς ποτά, για τα παραπάνω πληρώσαμε ΕΥΡΩ 43,50.

Για τσιποροουζοκατάσταση υπάρχει μεγάλη ποικιλία και όλα τα γνωστά τσίπουρα και ούζα (π. χ Ούζο Πιτσιλαδή 200ml, 12,00 ή Στουπάκη Καζανιστό 8,00 ή Τσίπουρο Τσιλιλή 200ml, 9,00 ή Μπαμπατζίμ 10,00 ).
Επίσης, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από κρασιά και μπύρες, τα κρασιά πάντως είναι αρκετά υπερτιμημένα!

Για εκείνους που συχνάζουν ή εργάζονται στο κέντρο της πόλης, προτείνεται για κάποια επίσκεψη! Για εκείνους που έρχονται από μακριά και θέλουν να νοιώσουν τους ρυθμούς και την ατμόσφαιρα της πόλης στο μεγαλείο τους, δεν νομίζω... Για ένα όμορφο δείπνο, κάποιο Σαββατόβραδο, ενδεχομένως προτείνεται!

Όπως και να χει, καλή σας όρεξη!