Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Σουβλάκι & Σχάρα - Μαραθώνας, Αθήνα
Φεβ
17
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Spoiler alert:
ΠΑΡΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ!

Πήγαμε σήμερα το μεσημέρι (Κυριακή) 4 άτομα στην Αρτζεντίνα.
Φυσικά, είχαμε τηλεφωνήσει από την προηγούμενη μέρα να κλείσουμε τραπέζι και λόγω της Κυριακής, αλλά ακόμα περισσότερο επειδή ήταν του Αγίου Βαλεντίνου. Και είχαμε παραγγείλει από την προηγούμενη το κρέας να είναι έτοιμο ψημένο όταν έρθουμε, πράγμα απαραίτητο αν δεν θέλει κανείς να χορτάσει περιμένοντας και τρώγοντας τα starters για να πάρει μετά το κρέας σε αλουμινόχαρτο για το σπίτι...

Ένα ακόμα λάθος που θα πρέπει να αποφύγετε, είναι το να παραγγείλετε ωραίο ψαχνό κρεατάκι από μπούτι, χωρίς κόκαλο. Ναι, θα είναι μαλακό και καλοψημένο, αλλά σε καμιά περίπτωση η γεύση του δεν συγκρίνεται με αυτή της μπριζόλας στις διάφορες εκδόσεις που προσφέρεται στην Αρτζεντίνα, οι οποίες είναι βασικά τρεις: t-bone steak, rib eye, σπαλομπριζόλα. Παραγγείλαμε και τα τρία είδη. 2 t-bone και από ένα απ' τα άλλα δύο (1,5 κιλό κρέας). Προσωπικά προτιμώ την t-bone αλλά είναι καλές και οι άλλες. Ειδικά το ξεροψημένο λίπος στη σπαλομπριζόλα, παρόλο που εμένα το μοσχαρίσιο λίπος με αηδιάζει, σε αυτήν ήταν τόσο λαχταριστό και τραγανό που το δοκίμασα και ήταν εξαιρετικό.

Σαν starters / συνοδευτικά πήραμε μια πατάτες τηγανητές, ένα τζατζίκι, μια χωριάτικη κι ένα λουκάνικο μοσχαρίσιο (εντελώς Αργεντίνικα το συνοδευτικά... μουάχαχα). Και ήπιαμε μισό κιλό ροζέ, νεράκι, μια κοκακόλα. Ο λογαριασμός ήρθε 83 ευρώ, πράγμα όχι και ιδιαίτερα ακριβό, που οφείλεται στο ότι ξέραμε τι θα έπρεπε να παραγγείλουμε για να χορτάσουμε και να μην πάρουμε το κρέας πίσω στο σπίτι.

Η αξιολόγησή μου τώρα:
ΦΑΓΗΤΟ
Καλά, τα συνοδευτικά δεν λένε και τίποτα, αλλά είναι απαραίτητα δυο τρία, για να πάει κάτω το κρέας.

Το κρέας εμένα μου άρεσε πολύ, όπως και τις άλλες 2-3 φορές που έχω ξαναφάει στην Αρτζεντίνα. Και είμαι περίεργη με το κρέας, πρέπει να είναι καλό για να το φάω. Και πήγαινε ωραία με την καυτερή κόκκινη σαλτσούλα με την οποία το συνοδεύουν, κάποιο μείγμα ντομάτας, πιπεριάς, σκόρδου, κ. λπ.
Τίποτε άλλο αξιοσημείωτο δεν θα ήθελα να προσθέσω, ούτε θετικό, ούτε αρνητικό.

ΧΩΡΟΣ
Καλός. Έκπληξη, για το χασαποταβέρνα style της περιοχής. Με μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια, μεγάλες καρέκλες, άνετα, χωρίς να είσαι κολλημένος με τους δίπλα, πίσω, μπρος, κ. λπ., δηλαδή, ανθρώπινα. Τα γκαρσόνια ευγενικά, Έλληνες και αλλοδαποί, εξυπηρετικά και γενικώς σε αφήνουν ήσυχη/ο (δλδ, δεν είναι του στυλ, "κυρία μου, είσαστε ευχαριστημένη με τη θερμοκρασία του κρασιού σας;"... ).

ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Χάλια. Ούτε για πλάκα δεν φτάνει ο υπάρχων χώρος να παρκάρουν οι πελάτες της Κυριακής. Ευτυχώς που δεν χρειάστηκε να πάμε μέχρι τη λίμνη του Μαραθώνα να παρκάρουμε (βρήκαμε λίγο πιο κάτω).

ΤΙΜΕΣ
Υψηλές. 38 ευρώ χρεώνουν το κιλό το κρέας! Αλλά, μόνο το κρέας λέει. Άντε να πληρώσεις και κάτι παραπάνω για τα μεγάλα τραπέζια και τον άνετο χώρο. Όλα τα υπόλοιπα είναι εντελώς μέτρια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Θα ξαναπήγαινα, σε μεγάλες πείνες για καλό μοσχάρι, αλλά θα προτιμούσα μάλλον κάτι πιο αυθεντικά Αργεντίνικο.