Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Καλλιθέα, Αθήνα
Φεβ
22
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Προχθές το βράδυ, πήγα με μια φίλη στην ψαροταβέρνα ΑΡΓΟΥΡΑ που βρίσκεται χαμηλά στις Τζιτζιφιές, στην οδό Αγησιλάου, τρίτη παράλληλη της Ποσειδώνος, περίπου στη γωνία με τη Θησέως. Την άνοιξε το 2010 ο κ. Νίκος Μιχαήλ και της έδωσε το όνομα της γενέτειράς του, του χωριού Άργουρα -σημερινή ονομασία Αργυρό- που βρίσκεται στη Ν. Εύβοια, νοτίως του Αλιβερίου. Λειτουργεί κάθε βράδυ πλην Κυριακής και φυσικά τα μεσημέρια του Σ/Κ, που μάθαμε ότι είναι φίσκα και χρειάζεται κράτηση.

Υπάρχει χώρος εσωτερικά και εξωτερικά, αλλά λόγω εποχής καθίσαμε μέσα. Συμφωνώ με τους περισσότερους φίλους χρήστες του site ότι ο μέσα χώρος αποτελείται από ποικίλα και κάπως ετερόκλιτα στοιχεία, όπως ανομοιόμορφα τραπεζοκαθίσματα, αλλά πάντως εμάς προσωπικά δεν μας χάλασε. Αντίθετα μάλιστα, μας άρεσαν τα παλ χρώματα τριγύρω, πράσινα και μπεζ, ο έντονος φωτισμός από τα πολλά φώτα οροφής, οι τοπικές φωτογραφίες του νησιού, τα διάφορα θαλασσινά διακοσμητικά, καθώς και οι γλάστρες με τα φυτά και τα βότανα. Η κουζίνα είναι ανοιχτή και μπορεί κανείς να παρακολουθήσει το αλισβερίσι με τις παραγγελίες των φαγητών και το σερβίρισμα.

Τις παραγγελίες τις παίρνει ο ίδιος ο κ. Νίκος, που είναι τόσο ιδιοκτήτης του μαγαζιού αλλά και σεφ, και βέβαια ο υπεύθυνος, με την πολυετή πείρα του, για την παραγγελία των φρέσκων ψαριών και θαλασσινών, που προσφέρει στον χώρο με μεράκι και ψαγμένες συνταγές και συνδυασμούς υλικών! Βέβαια, οι τιμές είναι ανάλογες αλλά το καλό πράγμα έχει πάντα την τιμή του…

Αφού στην αρχή ήρθαν λογής-λογής ψωμάκια σε φετούλες, εμείς παραγγείλαμε την εξαιρετική ταραμοσαλάτα με γλυκοπατάτα, την καπνιστή μελιτζάνα με το χέλι, τα πρωτότυπα χιώτικα ζυμαρικά με τα ολόφρεσκα όστρακα, και για το τέλος τη μοναδική μπουγάτσα τους με γλυκιά κολοκύθα (πιάτο της ώρας) και μια lemon pie. Ήπιαμε μισό λίτρο λευκό κρασί του μαγαζιού, που ταίριαζε πολύ με ό, τι δοκιμάσαμε.

Μας κέρασαν τσίπουρο με αποξηραμένα φρούτα: ωραία τελική επίγευση!

Για όλα αυτά δώσαμε 56 €, που φυσικά άξιζαν για το ωραίο αυτό δείπνο. Χωρίς το κρασί, ο λογαριασμός κατά κεφαλή έρχεται στα 25 €, δηλαδή στην κορυφή της κατηγορίας 17/25 €, ποσό αναμενόμενο για ψαροφαγία.

Συμπερασματικά, θα έλεγα ότι αν σας φέρει ο δρόμος σας προς τα εκεί, είναι μια ενδιαφέρουσα και τίμια επιλογή, ανάμεσα σε αρκετές άλλες που τυχαίνει να βρίσκονται στην εγγύτερη αλλά και την ευρύτερη περιοχή Πειραιά, Φαλήρου και Τζιτζιφιών.