Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Φεβ
25
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Λίγα χρόνια πριν, κάπου στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Ο Ελληνοαμερικάνος Ορθόδοξος ιερέας είχε μόλις ολοκληρώσει την θεία λειτουργία της Κυριακής και με σοβαρό και περισπούδαστο ύφος, εύχεται στους πιστούς:

Happy Valentine's day!!

Η έκπληξη μεγάλη, ακόμη και για γηγενείς Ελληνοαμερικάνους, εξοικοιωμένους με το υπερκαταναλωτικό προφίλ της εκεί κοινωνίας και του ανάλογου τρόπου ζωής και σκέψης. Εγώ και η γυναίκα μου απλά μείναμε άφωνοι, με το στόμα ανοικτό!!

Μια ''εισαγώμενη'' γιορτή γεμάτη έρωτα και αγάπη, πάθος, κόκκινο χρώμα, λουλούδια και δώρα, μα πολλά δώρα. Μια γιορτή που ορισμένοι την γιορτάζουν, άλλοι την απεχθάνονται και για άλλους είναι αδιάφορη. Για μένα προσωπικά είναι μια καθαρά εμπορική γιορτή, η οποία με τον τρόπο της ''κινεί'' την αγορά. Τα περισσότερα καταστήματα είναι ντυμένα στα κόκκινα. Καρδούλες, αρκουδάκια με καρδιές, κάρτες, κόκκινα ρούχα και εσώρουχα, λουλούδια, κάτι σαν τα Χριστούγεννα που βλέπεις παντού Αη Βασίληδες. Και όλα αυτά για να σε παρακινήσουν να κάνεις ένα δώρο. Σκεφτείτε μόνο τα ανθοπωλεία πόσα κόκκινα τριαντάφυλλα θα πουλήσουν και πόσα αρκουδάκια αλλά και πιο ακριβά δώρα, όπως δαχτυλίδια, ρολόγια, gadgets, καλλυντικά και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας θα πωληθούν. Σαν εμποροπανήγυρη χωρίς κάποια αιτία. Όλα χτυπούν στο συναίσθημα και στην αγνότητα του ερωτισμού ανάμεσα στους ανθρώπους και φυσικά τον εκμεταλλεύονται.

Εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελούν και οι επιχειρήσεις εστίασης, με ανάλογες προσφορές και events. Σαν γνήσιοι foodies σπεύσαμε να εξετάσουμε και να εκμεταλευτούμε ανάλογα, τις ουκ ολίγες, ενδιαφέρουσες προσφορές της ''ημέρας''. Το top 3 των επιλογών μας περιλάμβανε τον Δρυίδη, ένα αγαπημένο εστιατόριο ψαρομεζεδοφαγίας των ΒΠ και το εστιατόριο ενός luxury hotel του κέντρου. Νικητής σε αυτή την άτυπη μονομαχία βγήκε με σχετική άνεση ο Δρυιδης, πολυτεσταρισμένος από χρήστες που εκτιμώ και εμπιστεύομαι.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 15:30, άτομα 2, με κράτηση η οποία πραγματοποιήθηκε επιτυχώς, μέσα από την πλατφόρμα κρατήσεων του ask4food. Διευκρινίζω ότι σε αυτή την περίπτωση η επιχείρηση παρείχε έκπτωση 20%.

O Έλληνας Δρυίδης έχει επιλέξει να στεγάσει τα μαγικά του καζάνια, σε μια παλιά μονοκατοικία του Παλαιού Φαλήρου, μια περιοχή η οποία δεν διακρίνεται για τις επιδόσεις της στην υψηλή γαστρονομία. Υπάρχουν 3 χώροι, ο εξωτερικός μάλλον κατάλληλος και συμπαθητικός για τους καλοκαιρινούς μήνες και 2 εσωτερικοί χώροι, ένας για καπνίζοντες και ένας για μη καπνίζοντες. Η γενική διακόσμηση είναι λιτή, σοβαρή και minimal και προσπαθεί να ισορροπήσει κάπου ανάμεσα σε bistrot, cafe και wine restaurant. Κυριαρχούν οι τόνοι του μαύρου στα τραπεζοκαθίσματα, του γκρίζου στους τοίχους και του ασπρόμαυρου στα ρετρό πλακάκια, εμπλουτισμένοι με μερικές σομόν πινελιές και μια μικρή βιβλιοθήκη στην αίθουσα των καπνίζοντων. Συνολικά και αν δεν με γελάει η μνήμη μου, το restaurant είναι σε θέση να στεγάσει περίπου 10 τραπέζια και μάλλον θα το χαρακτήριζα μικρομεσαίας χωρητικότητας. Η art de la table σοβαρή, διακριτική και ποιοτική, εκτιμώ ότι θα ικανοποιήσει τα ποιοτικά standards των θαμώνων. Τέλος ένα πιάνο/αρμόνιο στον εσωτερικό χώρο των μη καπνιζόντων, χρησιμοποιείται για τις live μουσικές βραδιές που περιοδικά φιλοξενεί η επιχείρηση.

Το service είναι μια υπόθεση γυναικών, 100% ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ. Η νεαρή σερβιτόρα, μια παρουσία σοβαρή, ίσως και λίγο ψυχρή, είναι πλήρως καταρτισμένη, αποτελεσματική, ευγενική και βεβαίως πελατοκεντρική. Είχε ένα μοναδικό αέρινο τρόπο να κινείται συνεχώς, να είναι διακριτική και την ίδια στιγμή πανταχού παρούσα να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των πελατών. Σε κάθε πιάτο αφού άλλαζε τα μαχαιροπίρουνα, μας ρωτούσε με πραγματικό ενδιαφέρον τις εντυπώσεις μας. Με το πέρασμα του χρόνου έσπασε λίγο το σοβαρό προφίλ της, αποκτώντας σταδιακά μια ευχάριστη επαφή μαζί μας. Πραγματικά της βγάζω το καπέλο, μας κέρδισε με τον επαγγελματισμό και την ευγένεια της. Η άλλη κυρία (νομίζω είναι και συνιδιοκτήτρια) περιορίζεται σε πιο διακριτικό και υποστηρικτικό ρόλο manager, ερχόμενη σε μικρότερη επαφή με τους πελάτες.

Το μενού μπορείτε να το δείτε on line στο site του εστιατορίου και στο ask4food (οι τιμές απουσιάζουν) και είναι προσανατολισμένο στην διεθνή δημιουργική κουζίνα με ευρωπαικό προσανατολισμό. Η wine list παρότι είναι μικρομεσαίας έκτασης, περιλαμβάνει μερικές αξιοπρεπείς επιλογές σε πραγματικά ''αχτύπητες'' τιμές, που προξενούν θετική έκπληξη. Εκτιμώ ότι είχαμε κάνει πολύ καλό homework και οι παρακάτω επιλογές μας, πραγματικά δικαίωσαν τις προσδοκίες μας.

Δοκιμάσαμε:
-Το καλοσόρισμα περιλάμβανε κριτσίνια με ένα υπέροχο και ντελικάτο γιαουρτοντίπ και ένα περίτεχνο amouse boushe, το οποίο παρότι ρώτησα δύο φορές τα συστατικά του, δυστυχώς δεν τα ανακαλώ στην μνήμη μου. Μια πραγματικά υπέροχη εισαγωγή στο γεύμα μας.

-Τάρτα λαχανικών με φέτα, πράσσο, καρότο, μαραθόριζα και τυρί κρέμα. Τύφλα να έχουν οι Γάλλοι που είναι μάστορες στο είδος. Τι να πω, απλά ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Καλοψημένη, τραγανή και στιβαρή βάση, με μια αέρινη, φινετσάτη μους και όλα τα υπόλοιπα υποστηρικτικά υλικά σε ένα διακριτικό ρόλο.

-Ριζότο Μιλανέζ με ζαφορά. Αρχίσαμε εξαιρετικά με την τάρτα και συνεχίσαμε στο ίδιο τέμπο. Σωστά βρασμένο, a la minute, αχνιστό ριζότο, κρατούσε όσο έπρεπε στο δόντι, με την ζαφορά να δίνει έντονες συγκινήσεις σε κάθε πιρουνιά.

-Κοτόπουλο με εστραγκόν, σε σάλτσα κρέμας βουτύρου, με μείγμα άγριου ρυζιού και μπασμάτι και λαχανικά εποχής, για την γυναίκα μου. Σερβιρίστηκε σε φινετσάτο τετράγωνο πιάτο και η ποσότητα του ήταν πολύ μεγαλύτερη του αναμενόμενου. Γευστικές εντυπώσεις, καλοεκτελεσμένο, αχνιστό, με μια πολύ ελαφριά σάλτσα η οποία αναδείκνυε το κοτόπουλο.

-Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας ντιζόν, μαντζουράνα, τηγανιτές πατάτες και λαχανικά σου βίντ, το δικό μου πιάτο. Το σερβίρισμα και η ποσότητα όπως το παραπάνω πιάτο. Πάμε τώρα στις γευστικές εντυπώσεις, οι οποίες θα είναι πιο αναλυτικές. Είναι μάλλον το πιο ζουμερό και τρυφερό ψαρονέφρι που έφαγα ever. Οι τηγανιτές πατατούλες άφθονες, καλοτηγανισμένες και κομμένες κατά την γαλλική τεχνοτροπία πολύ λεπτές. Τα συνοδευτικά λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, σπαράγγι και φινόκιο), σωστά βρασμένα και τέλος η σάλτσα μουστάρδας για σεμινάριο. Ντελικάτη, αέρινη, σωστά δεμένη, ισορροπημένη, δεν τάπωνε καθόλου το εξαιρετικό κρέας. Που έγκειται η επιτυχία της; Όσες φιλότιμες προσπάθειες και αν έκανα, μουστάρδα δεν κατάλαβα, αλλά ήξερα ότι είναι εκεί παρούσα στην δέουσα δοσολογία.

-Και για επιδόρπιο fondue προφιτερόλ για 2 άτομα, συνοδεία φρέσκων φρούτων. Ήταν φρεσκότατο και συνάμα ένα πολύ καλό κλείσιμο του γεύματος μας. Θα κάνω μόνο τις εξής παρατηρήσεις. Θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη ποσότητα, καθόσον τιμολογείται 12€ και υποτίθεται ότι είναι για 2 άτομα. Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι θα ήθελα την σοκολάτα λίγο πιο hard core στην γεύση, διότι για τα δικά μου γούστα ήταν λίγο ραφιναρισμένη.

-Ένα μπουκάλι αγαπημένο υπέροχο κόκκινο κρασί Κτήμα Μερκούρη (Refosco, Μαυρδάφνη) στα 19€. Για να αντιληφθείτε τον σεβασμό και την προσέγγιση του εστιατορίου προς τον πελάτη, θα σας πω μονάχα το εξής. Τιμή κάβας στα 13 με 14€!! Αυτά να τα βλέπουν μερικοί ταβερνιάρηδες που χρεώνουν χύμα ξύδι, το οποίο ''νομίζει ότι είναι κρασί'', στα 10€ το λίτρο. Περαιτέρω σχόλια είναι μάλλον περιττά.

Check please
Στα 59€ με αναλυτική απόδειξη, μετά από συνολική έκπτωση 25%. Διευκρινίζω ότι το ποσό του κανονικού λογαριασμού ήταν 79€. Επειδή πληρώσαμε με μετρητά τύχαμε επιλέον έκπτωσης 5%, χωρίς καν να το ζητήσουμε. Για αυτά που φάγαμε, το service που απολαύσαμε και τελικά αυτά που πληρώσαμε, νοιώσαμε ότι ''κλέβουμε εκκλησία''. Ξέρω ότι αμαρτάνω, οπότε ζητώ την συγχώρεση του Αγίου Βαλεντίνου!!

Κατέληξα ότι:
Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, η οποία κάλυψε πλήρως τις ομολογουμένως πολύ υψηλές προσδοκίες μας. Θερμά συγχαρητήρια στους φίλους καλοφαγάδες (έμπιστους και μη) που προηγήθηκαν της δικής μας επίσκεψης και μας έδωσαν το σχετικό κίνητρο.

Θα κλείσω με μια φράση, η οποία μου άρεσε πολύ και την οποία μεταφέρω αυτούσια από το site του εστιατορίου. ''Μια εικόνα...., άνθρωπος, γνώση, εργαλεία, δύναμη, φύση. Ένα καζάνι που βράζει, αναδύοντας οσμές από φρέσκα, αγνά υλικά παρασκευασμένα με τη χρήση επαγγελματικών μεθόδων, τεχνολογίας, εξοπλισμού και γνώσης, εξασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα των προϊόντων. ''

Υ. Γ Εξαιρετικά αφιερωμένο στον Father George, τον Ελληνοαμερικάνο ιερέα της εισαγωγής.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια