Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Φεβ
26
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Το απόγευμα του ΣΑ 20/2/2016 αρχίσαμε το ψάξιμο με φιλικό ζευγάρι, για βραδυνή έξοδο. Έπεσαν αρκετές προτάσεις, και από τις δύο πλευρές, αλλά η πρόταση της συζύγου για την ΑΙΓΛΗ Ζαππείου φάνηκε να συγκεντρώνει την προτίμηση όλων, αφού εξασφάλιζε 1) ένα άνετο χώρο για το δείπνο μας, 2) το parking των δύο αυτ/των και 3) το μοίρασμα της απόστασης που έπρεπε να διανύσουμε. Κλείσαμε τραπέζι αλλά, όταν φτάσαμε στο εστιατόριο, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν αρκετά διαθέσιμα, μερικά από τα οποία δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ακόμη και όταν φύγαμε.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περίοδος που διανύουμε μπορεί να θεωρηθεί «ανοιξιάτικη», κατά τις ώρες της ημέρας, το βράδυ δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν οι εξωτερικές και ανοικτές εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Το εσωτερικό του εστιατορίου και το ευγενικό νεανικό προσωπικό σε υποδέχονται και σε προδιαθέτουν ευχάριστα, τουλάχιστον, για το χρόνο που θα διαθέσεις εκεί. Ο εσωτερικός χώρος αναπτύσσεται σε δύο πτέρυγες, μια που εκτείνεται δεξιά της εισόδου και θεωρείται πλεονεκτική αφού οι πελάτες έχουν ευρύ πεδίο ορατότητας στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου και η άλλη, απέναντι από την είσοδο, με περιορισμένο πεδίο ορατότητας. Στην πρώτη πτέρυγα, τα τραπέζια είναι ανεπτυγμένα σε δύο σειρές, εκ των οποίων τα τραπέζια που βρίσκονται δίπλα στη τζαμαρία μπορούν άνετα να φιλοξενήσουν 6 άτομα ενώ τα άλλα μέχρι 4 άτομα. Επισημαίνεται ότι τα τραπέζια είναι μεγάλα και οι πελάτες μπορούν να καθίσουν άνετα, όπως πρέπει να προσφέρουν εστιατόρια αυτής της κατηγορίας.

Φτάνοντας στις 21.15, είχαμε το πλεονέκτημα της επιλογής τραπεζιού της αρεσκείας μας. Το περιβάλλον ήταν πολύ ευχάριστο, με διακριτική μουσική στα μεγάφωνα, απαλό φωτισμό της αίθουσας, και λιτή αλλά προσεγμένη διακόσμηση του λευκού τραπεζιού με λευκή γλαστρούλα με πρασινάδα και κομψό κηροπήγιο. Με τους καταλόγους των φαγητών και των κρασιών, προσφέρθηκε νερό, και, και πριν από την παραγγελία ένα καλάθι με ψωμί και δύο στενόμακρα πιάτα με μπωλάκια, το ένα με πράσινες ελιές σε λάδι και το άλλο με λάδι και μπαλσάμικο.

Από τη μελέτη των καταλόγων, καταλήξαμε σε μια σαλάτα πράσινη (iceberg, σπανάκι, κατίκι και ελαιόλαδο, 12€), που ήταν πλούσια σε ποσότητα και δροσερή, και, για κυρίως πιάτα (ευτυχώς δεν παρασυρθήκαμε να παραγγείλουμε ορεκτικά), χοιρινά φιλετάκια (με πατάτες, λαχανικά και σάλτσα θυμαριού, 17€), ριζότο (με φρέσκα μανιτάρια, λάδι τρούφας, κρέμα και παρμεζάνα, 17€) και ένα χοιρινό κότσι (στο κατάλογο γράφει 1Kg αλλά πρέπει να ήταν βαρύτερο, με πουρέ πατάτας που είχε όμως, και κομμάτια πατάτας και δεν σου άφηνε τη γεύση «αλοιφής», λαχανικά και μουστάρδα, 21€) που προοριζόταν, θεωρητικά, για δύο άτομα αλλά ήταν τόσο μεγάλη η ποσότητα που όχι μόνο τσίμπησαν και οι υπόλοιποι αλλά περίσσεψε στο τέλος. Ήμουν αυτός που πρότεινε το κότσι και έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την επιλογή αυτή αφού, εκτός από την τραγανιστή πέτσα, που μ’ αρέσει ιδιαίτερα, ήταν εξαιρετικά και ομοιόμορφα ψημένο και σερβιρισμένο.

Δοκίμασα και το ριζότο και ήταν πολύ νόστιμο. Για κρασί διαλέξαμε το μπουκάλι Σκούρας μοσχοφίλερο (18), που τοποθετήθηκε και αυτό στη σαμπανιέρα δίπλα στο τραπέζι. Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από τις γεύσεις που δοκίμασαν. Επιδόρπιο ήθελε μόνο ένα άτομο (lemon pie, 6,80€) αλλά ο σερβιτόρος (ή το εστιατόριο) πρόσφερε και ένα cheesecake, με τα ανάλογα κουταλάκια, και «τιμήθηκαν» δεόντως.

Ο λογαριασμός, μαζί με τα 2 μπουκάλια νερό (2*2,80€) και το ψωμί (4*1,50€), ήρθε στα 85,40€, χωρίς το κρασί (21,35€/άτομο), και 103,40€ με το κρασί (25,85€/άτομο). Νομίζω ότι το κόστος αυτό, κατ’ άτομο, αν και υψηλό για την περίοδο που διανύουμε, ανταποκρίνεται πλήρως αφενός στην ποιότητα του φαγητού που προσφέρεται αφετέρου στο περιβάλλον και την εξυπηρέτηση που προσφέρει το εκπαιδευμένο νεανικό προσωπικό.

Οφείλω ιδιαίτερη μνεία στο, ομοιόμορφα και κομψά ντυμένο, προσωπικό που αποδεικνύεται πολύ καλά εκπαιδευμένο και γνωρίζει άριστα το ρόλο που επιτελεί, σε μια σοβαρή επιχείρηση εστίασης.

Συζήτησα την εμπειρία μου αυτή και με άλλα φιλικά ζευγάρια και όλοι συμφώνησαν να επισκεφθούμε οπωσδήποτε το εστιατόριο, και μια φορά μεσημέρι, με ήλιο, για να απολαύσουμε την υπέροχη θέα που προσφέρει.