Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνες ταβέρνες - Ν. Ψυχικό, Αθήνα
Φεβ
27
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου πήγα με 2 φίλους για ψαροφαγία στην ΠΙΠΕΡΙΑ, στο Νέο Ψυχικό, για την οποία είχα ακούσει τα καλύτερα. Βρίσκεται στη γωνία της Σικελιανού που οδηγεί στην Πλατεία Αγίας Σοφίας και της Αδριανείου που είναι ουσιαστικά η πρώτη παράλληλη της Κηφισίας. Το παρκάρισμα είναι κάπως δύσκολο και χρειάζεται υπομονή και το σχετικό περπάτημα, όπως εμείς που βάλαμε το αμάξι κάποια στενά πιο πάνω!

Το μαγαζί, μοντέρνα ταβέρνα με ειδικότητα στα ψαρικά και τα θαλασσινά, αλλά και κάποιες κρεατοπινελιές, όπως άλλωστε συνηθίζεται λίγο-πολύ στα περισσότερα ψαροταβερνάκια μας, άνοιξε όπως μάθαμε στις αρχές του 2000, οπότε συμπληρώνει αισίως συνεχή και πετυχημένη λειτουργία μιας δεκαπενταετίας περίπου! Λειτουργούν καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τη 1 τη νύχτα, εκτός από την Κυριακή, που κλείνουν στις 6 μ. μ. Οι σεφ, Παναγιώτης Παπανικολάου και Γιώργος Λαμπρόπουλος μας έδειξαν τα άρτια γαστρονομικά τους προσόντα και τη φαντασία τους, με fusion ελληνικής κουζίνας με αυτή της Άπω Ανατολής! Τα παιδιά του σέρβις ήταν όσο γίνεται πρόθυμα και εξυπηρετικά. Βέβαια, τα βράδια ο χώρος συνήθως γεμίζει και χρειάζεται αρκετή υπομονή και έτσι ευκαιρία για κουβεντούλα με την παρέα μας.

Ο χώρος, οικείος σε πολλούς φίλους χρήστες που ξέρουν την ΠΙΠΕΡΙΑ, είναι και εξωτερικός για το καλοκαίρι, με τα εντυπωσιακά βραδινά φωτιστικά-ποτιστήρια, αλλά για τον χειμώνα είναι εσωτερικός, λιτός και μοντέρνος, με ταιριαστούς συνδυασμούς ξύλου, μετάλλου και γυαλιού, φωτεινές τζαμαρίες τριγύρω, ράφια με τα ποτά, και κυρίαρχο το λευκό χρώμα. Εκτός από τον κυρίως χώρο του ισογείου, που είναι η αίθουσα φαγητού, υπάρχει και μικρότερη αίθουσα στο πατάρι, όπου κάποιοι ανέβαιναν (δεν ξέρω μήπως ήταν καπνιστές) αλλά κάτω ήταν strictly non smoking area!! Επίσης, στο υπόγειο είχαν εξαιρετικά καθαρές τουαλέτες.

Οι θαμώνες καλύπτουν όλες τις ηλικίες, από 20 μέχρι 60 και βάλε, και μάλιστα θα έλεγα ότι το βράδυ που πήγαμε, οι περισσότεροι ήταν ώριμοι πελάτες των –ήντα, as fish is expensive in Greece and the crisis keeps going on!!

Στα του φαγητού τώρα. Στην αρχή μας φέρανε ένα πανεράκι με ζεστά άσπρα και μαύρα ψωμάκια τους, που τα συνόδευε dip πιπεριάς. Επίσης ζητήσαμε και ήρθε νερό σε κανάτα.

Φάγαμε νόστιμη ταραμοσαλάτα, ζουμερούς ντοματοκεφτέδες με μαγιονέζα δυόσμου, και μια σαλάτα πράσινη, με radicio, chicory, escarole, σύκο, πορτοκάλι, και sauce μελιού και μουστάρδας. Αυτά, για πρώτα πιάτα, ήταν τέλειοι συνδυασμοί γεύσεων και φανερώνουνε το ταλέντο των μαγείρων.

Για κυρίως πιάτα, διαλέξαμε τρία θαλασσινά, μία σπέσιαλ γαρίδες γιουβετσάκι με στακοβούτυρο, μια μύδια αχνιστά με ούζο, μάραθο και φινόκιο, και μια πέρκα με φύλο από κανταΐφι και γλυκόξινη sauce, που θύμιζε oriental dish. Μπράβο παιδιά!
Για γλυκά πήραμε μια σοκολατόπιτα με παγωτό, ένα μιλφέιγ με πραλίνα και φουντούκια, και ένα ελληνικό cheesecake με γιαούρτι και βύσσινο, επίσης ό, τι έπρεπε για το τέλος.

Ήπιαμε ένα μπουκάλι ξηρό, άσπρο κρασί, ποικιλία Sauvignon Blanc του Καρυπίδη, που ταίριαζε, με την αρωματική του γεύση, με τα θαλασσινά και τους μεζέδες μας. Στο τέλος, μας κεράσανε ευγενικά, λικεράκια καφέ!

Ο λογαριασμός έφτασε τα 90 € (70 € χωρίς το κρασί), οπότε είμαστε στην κατηγορία περίπου 23 € το άτομο, i. e. 17/25 per person. Στην πατρίδα, όπως ξανάπαμε, σπάνια τρως καλό ψάρι με πιο λίγα λεφτά…Άρα vfm: 3!

Υπάρχουνε, συνήθως, και άλλα ψάρια, όπως, σολομός, μπακαλιαράκια, σαρδέλες, κουτσομούρες. Επίσης ριζότο μανιταριών, αλλά και πιάτα με κρεατικά, όπως π. χ. ψαρονέφρι σχάρας, κ. λπ. Από ποτά έχει και κρασάκι χύμα, φθηνότερο, ελληνικές μπύρες, αναψυκτικά και αποστάγματα, σε τιμές λογικές, γύρω στα 3 με 10 €, τα πιο πολλά από αυτά.

Συμπέρασμα: ωραίο το μέρος, τα φαγητά και η περιοχή, με τιμές όμως λιγάκι τσουχτερές και καυτερές σαν πιπεριά, που έχουν βαφτίσει και το μαγαζί τους, αλλά χαλάλι τους!! Recommended!!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια