Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Multi Ethnic - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Φεβ
28
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Παρασκευή 26/2, βρισκόμαστε αργά το μεσημέρι στο Σύνταγμα, και αποφασίζουμε με μια φίλη να δοκιμάσουμε την κουζίνα του νεοαφιχθέντος NOLAN (Ν), στη γωνία Βουλής και Απόλλωνος, όπου είναι και η πιάτσα της ανατολίτικης γαστρονομίας. Το Ν άνοιξε φέτος την Πρωτοχρονιά, από τα ‘παιδιά’ του ΠΒΟΧ της Κηφισιάς: τον Κώστα Πισσιώτη, συνιδιοκτήτη τότε του Χριστόφορου Πέσκια, και τον Σωτήρη Κοντιζά, sous-chef τότε στο μαγαζί της Κηφισιάς. Ο Σωτήρης, με προϋπηρεσία επίσης στο ‘48’ και το ‘Matsuhisa Athens’, χάρη στις γιαπωνέζικες ρίζες της μητέρας του, πειραματίζεται από καιρό με fusion της ελληνικής γαστρονομίας και της κουζίνας της Άπω Ανατολής (Ιαπωνίας, Βιετνάμ, Κίνας, κ. λπ. ).

Το όνομα NOLAN οφείλεται στον Αγγλοαμερικανό σκηνοθέτη & παραγωγό Christopher Nolan, ίνδαλμα του Κώστα Πισσιώτη. Το μαγαζί παραμένει κλειστό τη Δευτέρα, ενώ, Τρίτη με Σάββατο λειτουργεί 13.00-17.00 και 19.30-23.30 ( η κουζίνα), τη δε Κυριακή ανοίγει μόνο για γεύμα, δηλ. από 13.00-17.00.

Ο γωνιακός αυτός χώρος είναι κάπως περιορισμένος και μινιμαλιστικός, με καμιά δεκαριά μικρά τραπέζια, για 20 περίπου άτομα, και 2-3 έξω στο πεζοδρόμιο της οδού Βουλής. Είναι επίσης ανολοκλήρωτος, αφού π. χ. εσωτερικά, δεν υπάρχει ακόμη καμιά κουρτίνα στα τεράστια παράθυρα μέχρι την οροφή (! ), με αποτέλεσμα οι θαμώνες, ανάμεσα στους οποίους και εμείς, θα θαμπώνονται τέτοιες ώρες απ’ τον ήλιο! Εξάλλου, η τεράστια πόρτα, 4 μέτρων ύψους (! ) ανοιγόκλεινε συνεχώς, για το σερβίρισμα των εξωτερικών τραπεζιών, πράγμα ιδιαίτερα ενοχλητικό, ειδικά όταν οι σερβιτόροι ξεχνούσαν να την κλείσουν άμεσα, οπότε έπρεπε ή να τους το θυμίσουμε, ή να το κάνουμε οι ίδιοι, ή πάντως να υπάρχει σύστημα αυτόματης επαναφοράς της εξώπορτας!! Αντίστοιχες παρατηρήσεις έχουν ήδη υποδειχθεί και από άλλους φίλους χρήστες του site.

Κατά τα άλλα, το ύψος του χώρου είναι εντυπωσιακό, περί τα 6-7 μέτρα (! ), ενώ επικρατούν λευκές και γκρι αποχρώσεις στα μοντέρνα τραπέζια, σε αντίθεση με τις μαύρες καρέκλες. Επίσης, υπάρχει μωσαϊκή επένδυση τοίχων, συνδυασμός μαρμάρου, ξύλου και μετάλλου, όπως και μια μικρή μαρμάρινη γωνιά με σκαμπό. Η κουζίνα βρίσκεται στο πατάρι, ενώ οι καθαρές τουαλέτες, στο υπόγειο. Ακουγόταν μουσική pop στη σωστή ένταση, ενώ τα βράδια η όλη ατμόσφαιρα ζωντανεύει πολύ περισσότερο….
Οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις είναι σαφείς, καθώς και όσες θα ακολουθήσουν προσεχώς, σαν την εξωτερική πέργκολα που προβλέπεται για την άνοιξη, οπότε και τα πρόσθετα τραπέζια στα πεζοδρόμια Απόλλωνος και Βουλής, θα αυξήσουν τη μικρή δυναμικότητα του χώρου κατά 20 περίπου άτομα. Βαθμολογώ λοιπόν, ίσως αυστηρά, τη σημερινή εικόνα του νέου χώρου, με 2 στα 4, ευελπιστώντας για μεγαλύτερο βαθμό στον χώρο, σε μελλοντικές μας κριτικές στο site!

Η λίστα των φαγητών, που τη χαζέψαμε αρκετή ώρα, είναι ακόμη σχετικά περιορισμένη, με 14 νομίζω πιάτα συνολικά, ανάμεσα στα οποία:
• Υγρή ομελέτα με σπανάκι, στα 6 €
• Βιετναμέζικη κοτόσουπα με noodles ρυζιού, κομμάτια από μπουτάκια κοτόπουλου, κόλιανδρο, κόκκινο τσίλι και αυγό μάτι, στα 8 €
• Nolan fried chicken με παναρισμένο panko (γιαπωνέζικη γαλέτα), 10 €
• Θράψαλο με σελινόριζα, στα 11 €
• Korroke με μοσχάρι (παναρισμένος κιμάς, με αυγό ποσέ και σαλάτα λαχανικών, στα 11 €
• Χοιρινά μάγουλα με ψωμάκια ατμού, στα 11 €
• Ψάρι για μωρά, στα 13 €
• Ζαργάνα με ραπανάκι, στα 15 €, κ. λπ.

Πιο πλούσια είναι η λίστα των ελληνικών και ξένων ποτών, που περιλαμβάνει 12 λευκά κρασιά, από 15 έως 45 € (για το Chablis Brocard), 2 ροζέ, ~ 20 € και 12 κόκκινα, από 16 έως 44 €. Υπάρχουν ακόμα, 3 γλυκά κρασιά, κάποια ποτήρια κρασί, περί τα 5 €, όπως και οι γνωστές μπύρες, αναψυκτικά, κ. λπ. Οι τιμές είναι κάπως τσουχτερές, αφού είναι τουλάχιστον διπλάσιες απ’ τις αντίστοιχες τιμές κάβας!!

Από φαγητά λοιπόν, εμείς δοκιμάσαμε, για ορεκτικό, 4 κυδώνια σε βάση χοντρού αλατιού, με φιστίκι, γιαπωνέζικη sauce yuzu (γεύση μεταξύ λεμονιού και γκρέιπφρουτ), και ελαιόλαδο, στα 8 €. Ήταν άριστο πιάτο, βαθμολογία 4 στα 4! Στη συνέχεια, πήραμε το κλασικό τους πιάτο που είναι, σταμναγκάθι, με γαρίδες, παλαμίδα και κομματάκια από σουτζούκι Miran, σε ένα μπολάκι. Τιμή 13 €. Ήταν απλά συμπαθητικό πιάτο και μάλιστα σε μικρή ποσότητα. Βαθμολογία 3 στα 4. Επίσης, ένα Donburi, δηλ. πιάτο με αρνίσιο κιμά, ρύζι, sauce γιαουρτιού και κομματάκια από κατσικίσιο τυρί νιβατό. Τιμή 12 €. Το πιάτο αυτό ήταν ουδέτερο σε γεύση, με μια περίεργα καυτερή σάλτσα και γι’ αυτό η βαθμολογία μας είναι μόνο 2 στα 4!

Το αποκορύφωμα ήταν το επιδόρπιο, μια τάρτα με μελάσα, ρούμι και έντονη γεύση νεσκαφέ, που ήταν ενδιαφέρουσα γεύση, τιμή 6 €, αλλά ως ποσότητα ήτανε κυριολεκτικά ένα δείγμα, δηλαδή 3 ΜΙΚΡΟΣΚΙΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ. ΕΛΕΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΑΤΕ;; Το παράπονο, το ακούσαμε κι απ’ τους διπλανούς μας και ελπίζω να τακτοποιηθεί το συντομότερο!! Ακόμη και στα παρεξηγημένα γαλλικά restaurants de grand luxe, η κατάσταση είναι καλύτερη!!

Να διευκρινισθεί και κάτι εξίσου σημαντικό: οι σχετικά μικρές μερίδες δεν συμπεριλαμβάνουν καμιά γαρνιτούρα. Έτσι, έχουμε έξτρα χρεώσεις των λεγόμενων συνοδευτικών πιάτων, όπως, ο πουρές που πήραμε, στα 4 €, το ρύζι στα 3 €, τα λαχανικά στα 3, κ. λπ.!! Συνολικά, βαθμολογώ, αυστηρά ίσως, τη σχέση ποιότητας-τιμής, το γνωστό value for money, με 2 στα 4, ευελπιστώντας σε μια μελλοντική αναθεώρηση της γαστρονομικής πολιτικής από τους δύο άξιους και έμπειρους παράγοντες του NOLAN. Άλλωστε, την σήμερον ημέρα, οι καιροί ου μενετοί!!

Ο λογαριασμός έφθασε τα 43 €, δηλ. 21.50 € το άτομο (κατηγορία 17/25 €), με όλες βέβαια τις πιο πάνω παρατηρήσεις μου.

Εξάλλου, όσον αφορά τον εξωτερικό χώρο, θα προσθέσω, με την ευκαιρία αυτή, ότι υπάρχει πολύς θόρυβος και σκόνη, αφού στο τετράγωνο ακριβώς απέναντι βρίσκεται το εργοτάξιο του τέως Υπουργείου Παιδείας, που ήδη μετατρέπεται στο 3ο Αθηναϊκό συγκρότημα των ξενοδοχείων ΗΛΕΚΤΡΑ, δυναμικότητας 440 κλινών, του ομίλου του Μάκη Φωκά, μισθωμένο για 35 χρόνια -κατόπιν διαγωνισμού- στο ποσό των 700.000 € ετησίως!! Μάθαμε ότι αναμένεται να λειτουργήσει μετά το Πάσχα, αλλά προσωπικά αμφιβάλλω, γνωρίζοντας τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των τεχνικών έργων, Δημοσίων και Ιδιωτικών. Ελπίζω να διαψευσθώ, ώστε και το νέο ξενοδοχείο να φιλοξενήσει έγκαιρα τους τουρίστες του, αλλά και στο NOLAN να μειωθεί σημαντικά η εξωτερική ηχορύπανση και όχι μόνο, και να αιτιολογείται έτσι πληρέστερα μια αναβαθμολόγηση του χώρου με 3!!

Συμπερασματικά, αν βρεθείτε στο κέντρο της πόλης μας, μπορείτε να δώσετε μια ευκαιρία σ’ αυτή την ιδιάζουσα και πειραματιζόμενη multi ethnic κουζίνα του NOLAN, που βασίζεται στη φρεσκάδα των πρώτων υλών του. Διαφορετικά, ας είμαστε υπομονετικοί για τις γαστρονομικές του εξελίξεις ή τουλάχιστον για τις επόμενες κριτικές στο αξιόπιστο site μας…

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια