Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Meat Restaurants - Μελίσσια, Αθήνα
Μάρ
01
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Hταν καιρό στη wishlist μου το Κόζι'ς, με είχε ιντριγκάρει το θέμα του κρέατος με το νοτιοαφρικάνικο του πράγματος, και έτυχε καλή συγκυρία και παρέα θαμώνες του μαγαζιού, και κανονίστηκε.

Ο νόμος του Μέρφυ επαληθεύτηκε 100% τη συγκεκριμένη μέρα, έχασα τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου, μετά τα βρήκα και έιχα ξεχάσει που είχα παρκάρει με αποτέλεσμα να στήσουμε για πάνω από ένα μισάωρο τους συνοδούς μας που -να 'ναι καλά- είχαν πάει εγκαίρως και κρατούσαν το τραπέζι. Γιατί όλ' αυτά; Γιατί στο Κοζι'ς δεν γίνονται κρατήσεις. Οποιος πρόλαβε, είδε τον Κύριον, οι υπόλοιποι μαζεύονται και περιμένουν απ' έξω, ουρά που έχω να δω απο το ιαπωνικό ΚΟΙ στο Σύνταγμα, ευτυχώς έχει ληφθεί πρόνοια να ακουμπούν κάπου οι άνθρωποι, υπάρχει ένας πάγκος, να πιείς ένα ποτό όσο περιμένεις.

Παρασκευή βράδυ, και καρφίτσα δεν έπεφτε στη μεγάλη αίθουσα. Κι ήμασταν στα Μελίσσια! Δεν ξέρω, ως άνθρωπος του κέντρου, δε φανταζόμουν τόση κοσμοσυρροή σε μια εκτός κέντρου περιοχή που δεν είναι ακριβως hip, δεν είναι πχ Χαλάνδρι. Τελικά το Κοζι'ς μαζί με το Μαύρο Πρόβατο που είναι δίπλα κάνανε πιάτσα.

Καθίσαμε στην πίσω αίθουσα, πιο μικρή και με λιγότερη βαβούρα. Το καπνισμα απαγορεύεται αυστηρά παντού, και αυτό εκτιμήθηκε.
Οι φίλοι έιχαν ήδη αρχίσει να πίνουν περιμένοντας, τσιμπολογώντας ένα λουκάνικο, αρκετά πικάντικο. Το μενού που στα κρέατα έχει σαφή νοτιοαφρικάνικο προσανατολισμό και είναι χάρμα οφθαλμών, δεν ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις. Στα ορεκτικά και τις σαλάτες δεν επιφυλάσσει κάποια έκπληξη, έχει τα κλασσικά ενός μπεργκεράδικου με μερικές προσθηκες πχ χαλλούμι προσούτο, φτερούγες μπάρμπεκιου, πορτομπέλο γεμιστά και σαλάτες για όλα τα γούστα. Εμείς πήραμε μια coleslaw, που ήταν εξαιρετική. Κατόπιν εγώ διάλεξα ένα Niama (μαριναρισμένo T Bone στη σχάρα με νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά), και η παρέα μου πήραν: Rib eye (Μπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκκαλο μαριναρισμένη κι αυτή με νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά), spare ribs (χοιρινά παϊδάκια με BBQ σως) και Kozi's Burger (κλασσικό μπέργκερ με μοτσαρέλλα). Τα πιάτα είχαν όλα νόστιμες τηγανητές πατάτες. Λοιπόν, το t-bone μου ήταν υπέροχο. Ψημένο εκεί στο ροζέ σημείο που μ'αρέσει, με αυτά τα περίεργα μπαχαρικά που του δίναν κάτι το πρωτόγνωρο στη γέυση, μου άρεσε πάρα πολύ και κοινώς το τσάκισα. Το rib eye μου φάνηκε εξίσου ενδιαφέρον. ¨Ολοι ήταν ευχαριστημένοι από τα πιάτα τους.

Να σημειώσω πως τα παιδιά στο σέρβις ξέρουν τη δουλειά τους, είναι ενημερωμένα και για την κάβα και ανταποκρίνονται πρόθυμα στις ερωτήσεις.
Με όλα αυτά ήπιαμε και δύο νοτιοαφρικάνικα κρασιά, ένα σκέτο cabernet που δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή ποιό ήταν (και μάλλον δε θα θυμηθώ) και ένα blend cabernet-shiraz-pinotage με το όνομα umbala (δεν ξεχνιέται αυτό το όνομα) grande reserve. Δεν ξέρω πόσο κάνουν στις κάβες αυτά τα κρασιά, εμείς τα πληρώσαμε €25 και €28.

Τελικά αυτά, συν τρεις μπύρες ήταν που μας ανεβάσαν το λογαριασμό στο ουκ ευκαταφρόνητο €160 για 4 άτομα. Αλλά παραείμαστε γερά ποτήρια. Γενικά ο κρεατοφάγος πελατης που ψάχνει το κάτι διαφορετικό θα ευχαριστηθεί εδώ και θα περάσει καλά, ας κάνει και μερικά χλμ παραπάνω για να έρθει.