Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ρωσία & Κεντρ. Ευρώπη - Αμπελόκηποι, Αθήνα
Μάρ
03
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Τίμιο και καθαρό (κυριολεκτικά και μεταφορικά) αλλά χωρίς εξάρσεις.

Πήγαμε την Παρασκευή δυο άνθρωποι, σηκώσαμε τον μισό κατάλογο, ήπιαμε, πληρώσαμε -τίμια- και φύγαμε χαρούμενοι. Το Bohemia, σε έναν χώρο που απ' έξω δεν τον βάζει το μάτι σου, κρατάει μια τιμιότητα στην έθνικ κουζίνα*. Δεν είναι ακριβό, δεν είναι φθηνό, δεν ξέρω κατά πόσον είναι όντως "παραδοσιακή" τσέχικη κουζίνα αλλά είναι τω όντι καλό φαγητό.

Αφού πήραμε μια υπέροχη σαλάτα με μοσχαρίσια γλώσσα, πικάντικη έως καυτερή μαγιονέζα και λοιπά ψιλικούλια (μανιτάρια κλπ), της οποίας μου διαφεύγει το όνομα αλλά ήταν το καλλίτερο πιάτο που δοκιμάσαμε (άριστη, χωρίς κόμμα ή υποδιαστολή),

μια ποικιλία λουκανίκων, ω ναι, καλλίτερη από πολλές μπυραρίες που δηλώνουν ειδήμονες, συνοδευόμενα από πατατοσαλάτα, κέτσαπ και δυο μουστάρδες (μια απλή και μια με σιναπόσπορους και μέλι) αφού πήραμε ρολλάκια σπαράγγια τυλιγμένα με τυράκι και ζαμπόν πάρα πολύ καλό,

πήραμε και το παραδοσιακό, ένα πιάτο για δύο (όντως για δύο, όχι σαν κάποια άλλα που είναι για δύο 6χρονα), το οποίο εμπεριείχε:
i) μισή πάπια ψητή (πολύ καλή, θα ήθελα πιο τραγανή την πέτσα),

ii) καπνιστό χοιρινό (το καλλίτερο όλων),

iii) χοιρινό μπούτι εκπληκτικά μαγειρεμένο μα με ένα άρωμα 'κάπως' (σαν χοιρινό που μυρίζει πχ) συνοδευόμενα από

α) κόκκινο και άσπρο ξυνολάχανο, το οποίο απλά μου αρέσει υπερβολικά (και γενικά αλλά οπωσδήποτε και το συγκεκριμένο),

β) κνεντλίκ (παραδοσιακό τσέχικο ζυμαρικό, σαν βραστό ψωμάκι με μια παχύρρευστη σάλτσα -gravy like- καλλίτερο από αυτό που ακούγεται αλλά όχι τίποτα φοβερό) και

γ) πατάτες βραστές περασμένες από τηγάνι με κρεμμύδι και γλυκάνισο (όμορφο κι απλό).

Δύο staropramen κόκκινες κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Νεράκι εμφιαλωμένο.
Κερασμένο ήρθε γλυκάκι υπέροχο: μια κρέμα από γιαούρτι με λευκή σοκολάτα, τριμμένο μπισκότο και σάλτσα από κόκκινα φρούτα. Ελαφρύ και νόστιμο.

ΟΚ η ποσότητα αντικειμενικά ήταν για τρεις ή τέσσερις (θα ληφθεί υπόψη στην επιμέτρηση της τιμής) αλλά πείναγε το μάτι μας, γι΄αυτό και εν τέλει τα πήραμε πακέτο. Γευστικά είχε την επιμέλεια ενός εστιατορίου που θέλει να κρατήσει πελατεία και φήμη χωρίς να απευθύνεται μόνο σε λίγους (είτε γευστικά είτε τιμολογιακά). Και αυτό κάνει. Στρογγυλεύει λίγο τις γωνίες (και γευστικά και τιμολογιακά) ώστε να είναι για όλους. Οι γωνίες είναι λίγο στρογγυλεμένες μα κρατιέται το γευστικό ίσο, ο τσέχικος -κεντροευρωπαϊκός- δηλαδή χαρακτήρας τόσο του εστιατορίου όσο και των μεμονωμένων πιάτων.

Εξυπηρέτηση ιδιαιτέρως φιλική χωρίς να διαβαίνει τον Ρουβίκωνα της ευγένειας και της τυπικότητας και να καθίσταται χαχόλικη ισοπέδωση, που τόσο με εκνευρίζει όταν συμβαίνει. Ήταν βέβαια απομεσήμερο Παρασκευής και όχι Σάββατο βράδυ αλλά υπήρχε επάρκεια και χαλαρός επαγγελματισμός.

Ο χώρος είναι λίγο ρουστίκ σε μια απόπειρα να σε παραπέμψει σε Πράγα, ή κάτι τέτοιο, χωρίς να ξεφεύγει, αλλά σίγουρα δεν είναι ένας δροσερός και μοντέρνος χώρος. Είναι ευχάριστα αλλά λίγο μετεωρισμένα, δηλαδή ούτε σε πείθει ότι είσαι σε μια τσέχικη μπυραρία ούτε είναι απλά είναι ένας χώρος όμορφος που σερβίρει τσέχικο φαγητό. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι ανάλυση λεπτομέρειας νομίζω. Το κάπνισμα είναι ελεύθερο αλλά λόγω της (μη) πυκνότητας του κόσμου ήταν χαλαρά.

Για τα ως άνω πληρώσαμε 63 ευρώ. Είναι παραπλανητικό να πει κανείς ότι είναι 30+ το κεφάλι διότι απλά σφάλαμε (εκ προθέσεως ίσως) και πήραμε περισσότερα από όσα έπρεπε. Υπό ΚΣ διαισθάνομαι ότι έρχεται περί τα 22-25 ευρώ το άτομο, τα οποία τα αξίζει. Εγώ θα πω ότι και τα 30 τα άξιζε -τσιμπημένα- αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι.

Γενικώς: όμορφο μέρος, πολιτισμένες καταστάσεις, ίσως η στάθμευση είναι σχετικώς ένα ζήτημα αλλά υπάρχουν σαφώς πιο δύσκολα μέρη, έχει και το μετρό στα 200 μέτρα. Δες το σαν ένα όμορφο εστιατόριο για δύο ή ένα άλλοθι να δεις φίλους και να πιεις καλή μπύρα σε κανάτα τσιμπώντας κάτι παραπάνω από λουκάνικα και κότσι. Εμένα μου αρέσει. Δεν με ενθουσιάζει -ή πιο σωστά με ενθουσιάζει λίγο- αλλά σαφώς μου αρέσει.

* Πριν η έθνικ κουζίνα γίνει καθεστώς (πχ 80s-90s) υπήρχαν λιγότερα εστιατόρια που ασχολούνταν με αυτό το πεδίο και άρα περισσότερη τιμιότητα, καθώς οι υπάρχοντες ήταν δοσμένοι σε αυτό. Το Bohemia είναι αυτής της σχολής αλλά και εποχής.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια