Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Πολίτικη κουζίνα - Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα
Μάρ
05
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Επικρατεί έντονος προβληματισμός στις σκέψεις και εντυπώσεις που έχω για την Ρούγα και θέλω να μοιραστώ μαζί σας, την κοινότητα του ask4food.
Πως έχει λοιπόν το σκηνικό της επίσκεψης μας?

Όλα ξεκίνησαν από την κουβέντα συνεργάτη, που έρχεται για business promotion (sic) για λίγες μέρες κάθε χρόνο στην ίδια εμπορική Έκθεση.
- Μην με πας πάλι σε κανένα τσιπουράδικο, να γίνουμε ντίρλα χωρίς να φάμε τίποτα. ( Δες κριτική Αλλόκοτο, Βριλήσσια )
-Σαν τι θες δηλαδή ?
- Θυμάσαι πρόπερσι τι καλά που περάσαμε στην χασαποταβέρνα στα Καλύβια?

Μετά από αυτή την στιχομυθία, βγήκα σε αναζήτηση κρεατάδικου πέριξ τις Νέας Φιλαδέλφειας, μια που ο συνεργάτης θα διανυκτέρευε δυτικά, αλλά δεν είχα και όρεξη να πάω και πέρα από το ποτάμι.
Να πω ότι στο μυαλό μου πάντα Δυτικά Προάστια ήταν τα δυτικά του Κηφισού μακρινά και περίεργα μέρη που σπανίως επισκεπτόμουν με την παρέα μου.
Αυτά γιατί λόγω Αεκάρας, η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν απλά άνω του κέντρου οπότε και ολίγον Β. Π.

Άλλη κουλτούρα η Νέα Ιωνία, σε συνοικία της οποίας μεγάλωσα, και η Ν. Φ. και άλλη οι τεράστιες περιοχές του Περιστερίου π. χ.
Εμπιστευόμενος μόνο πρόσφατες κριτικές, και δυστυχώς μη διαβάζοντας την πολύ παλιά κριτική της Pontiki, αποφάσισα να οδηγηθούμε τρία άτομα στο Πολίτικο αυτό μαγαζί για να γευτούμε το... καλύτερο γιαουρτλού της Αθήνας.
Σαββατόβραδο με προηγηθέν τηλεφώνημα, χωρίς να μας κρατήσουν το όνομα!
Φτάσαμε περίπου στις 9.30μ. μ. σε μιά ήσυχη γειτονιά πολύ κοντά στην πολύβουη Τρυπιά.

Παλιά μονοκατοικία με αναμμένη την επιγραφή και η πόρτα κλειστή. Χτυπάμε το ρόπτρο και αναμένουμε, μόλις πάμε να φύγουμε προς την κατεύθυνση της αυλής που μας έδειχνε το βέλος στον τοίχο, ανοίγει η δίφυλλη ξύλινη πόρτα και μας καλωσορίζει ο υπέργηρος Κος Δημήτρης.
Άφωνοι στο εντελώς άδειο από κόσμο μαγαζί, που μόλις άρχιζε να μας μυρίζει η διακριτική μυρωδιά σόμπας γκαζιού.
-Εσείς είστε οι τρείς που πήρατε τηλ. ? μας ρωτάει και μας δείχνει ένα τραπέζι κοντά στην σόμπα ο κ. Δημήτρης

Το τραπέζι μας ήταν στρωμένο με διπλά υφασμάτινα τραπεζομάντηλα, αλλά το κάτω δεν πρέπει να το αλλάζουν και πολύ συχνά. Τα σερβίτσια ήταν όλα καινούργια και καθαρά. Ο εσωτερικός χώρος χωρίζεται σε δύο μέρη, εμείς καθήσαμε στον μικρότερο αριστερό με δυο τεσσάρια και ένα οχτάρι τραπέζια.

Δεν θα ηταν και άσχημα αν ήταν φροντισμένος, τι να κάνεις τις Αποκριάτικες μάσκες και κορδέλες όταν μέχρι να παραγγείλουμε επιδοθήκαμε στο σπορ του τι μας ενοχλεί πιό πολύ.
Δεν μας ενόχλησαν, οι τσιγαρότρυπες του τραπεζομάντηλου, έχω ξαναδεί.
Δεν με πείραξε που δεν είχαν κάνει παρκέ το πάτωμα.
Δεν με ενόχλησε το στυλ του απλού και συμπαθητικού τελικά Κωνσταντινοπολίτη από τα Ταταύλα, έχω δει πολλούς σερβιτόρους που είναι πρόθυμοι να βγάλουν τα εσώψυχα τους.

Μας ενόχλησε η μυρωδιά υγρασίας σε έναν χώρο που δεν αερίζεται επαρκώς.
Υπάρχουν μονίμως κλειστά τα παραθυρόφυλλα, απόδειξη η ύπαρξη για στεγανότητα... αυτοκόλλητων ταινιών.
Μας αποτελείωσε όμως η επίσκεψη του συνεργάτη στην τουαλέτα. Μας πρότεινε να μην την επισκεφθούμε, και μας ρώτησε αν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να φάμε εδώ, φανταστείτε την αμηχανία.
Αφού τον καθησύχασα ότι να μην ανησυχεί και το φαγητό είναι πολύ καλό σύμφωνα με γευσιγνώστες του a4f, επιδόθηκε σε αναλυτική εξέταση των σερβίτσιων χωρίς όμως να βρει ψεγάδι.
Παρακαλώ να συγχωρέσετε την εισαγωγή μου που αφορά μόνο τον χώρο αλλά έκλεψε την παράσταση.

Πραγματικά στον κατάλογο του θα βρεις πιάτα που στα μοντέρνα Πολίτικα- κεμπαπτζίδικα δεν τα γνωρίζουν καν.
Εδώ η τσοπανοσαλάτα είναι λάχανο με λίγο καρότο και σκορδάτη σως, πολύ νόστιμη και ανάλαφρη.
Χόρτα παραπούλια, βραστά με λεμονάκι πολύ νόστιμα.
Η πίτα Καισαρείας είναι ταψιού, το χειρότερο πιάτο για μας. Το φύλλο δεν ήταν τραγανό και μέσα χλιαρή. Όπως παραδέχθηκε ο σερβιτόρος μας την βάζουν στο ψυγείο και την ζεσταίνουν στα μικροκύματα, επιστρέψαμε όση έμεινε από την δοκιμή αλλά χρεώθηκε κανονικά.

Αντικαταστήσαμε με παστουρμαλί που ήταν μεγάλο και πολύ νόστιμο.
Σουτζούκι καγιανά, σε σαγανάκι με πικάντικη σάλτσα ντομάτας με δυό ολόκληρα μάτια αυγά, μου θύμισε στυλ Φάνη.
Το σαγανάκι τυρί, νομίζω μαστέλο δεν με ενθουσίασε.
Αντίθετα ο κρασομεζές είναι κορυφαίο πιάτο, σε πήλινο με κομμάτια μελωμένου χοιρινού που κόβετε ακόμα και με... την καρδιά μαρουλιού, και υπέροχη άσπρη τυρένια σως.

Εξίσου κορυφαίο το pepper steak, καθαρό κομμάτι χωρίς καθόλου λίπος σε υπέροχη σάλτσα με ολόκληρα ροζ, πράσινα και μαύρα πιπέρια.
Ακολούθησε το γιαουρτλού, υπερπαραγωγή, το έβγαλα φωτογραφία.
Τετραώροφο οικοδόμημα με σουβλακόπιτα, 4 τεμ. Κεμπάπ, σκορδάτη σως γιαουρτιού και καραμελωμένα κρεμμύδια για ρετιρέ.
Ήρθε τελευταίο, δεν φαγώθηκε όλο καθώς δεν το έχουμε συνηθίσει τόσο πικάντικο, και είχαμε ήδη φουσκώσει από τα προηγούμενα.
Όλα αυτά τα συνοδέψαμε με 1 1/2 λίτρο σαββατιανό χύμα, λίγο βαρύ.
Η εξυπηρέτηση μας ήταν γρήγορη μιας και είμασταν το πρώτο τραπέζι που ήρθε, μέχρι τις 11.00 περίπου που φύγαμε στο μαγαζί ήρθαν άλλες τρείς τέσσερις παρέες.

Τσιγάρο δεν μύρισε καθόλου, και μου έκανε εντύπωση μιας που όπως είπα ο χώρος δεν αερίζεται επαρκώς. Η διπλανή μας πάντως παρέα ζήτησε να κάτσει μόνο αν δεν καπνίζουν, και εμείς απαντήσαμε καταφατικά.
Από ότι καταλάβατε φάγαμε πολύ καλά, τουλάχιστον δύο πιάτα του είναι κορυφαία, και σε τιμές που δεν τις βρίσκεις. 5,8-6,8€ κυρίως πιάτο?
Πληρώσαμε συνολικά με ποτά 57,50€, όπως μας είπε ο κ. Δημήτρης αυτά που φάγαμε τα παραγγέλνουν δέκα.

Συμπέρασμα, εγώ δεν ξέρω αν θα ξαναπάω, ίσως σε παρόρμηση της στιγμής.
Αυτό που θα πρότεινα χωρίς κανένα ίχνος κακίας είναι να κλείσει άμεσα, να ανακαινιστεί ριζικά ο χώρος, με νέες ηλεκτρικές αλλά και υδραυλικές εγκαταστάσεις, σωστό εξαερισμό και θέρμανση, αλλαγή παραθύρων, βάψιμο, και... ο κατάλογος δεν τελειώνει.
Και μετά με το ίδιο μενού, με νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά και φροντίδα της επένδυσης τους, να ξαναλειτούργησει με την επίβλεψη μόνο του σημερινού τιμ.