Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
American Style - Βριλήσσια, Αθήνα
Μάρ
07
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

''Μπεργκεράδες stay alert'', προέτρεπα την ιδιαίτερα δυναμική κοινότητα του site, περίπου πριν 2 χρόνια. Οφείλω λοιπόν να επανέλθω με μια καινούργια εμπειρία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

''Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα burger της Αθήνας''.

''Βρήκαμε και φάγαμε το καλύτερο burger στην Αθήνα''.

''Εδώ θα βρείτε τα top 10 burger της Αθήνας''.

Μερικά από τα πλέον δημοφιλή αποτελέσματα, μιας σχετικής Google search έρευνας. Όποιος μπει στον κόπο να διαβάσει τα σχετικά άρθρα σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους, θα μείνει με την εντύπωση ότι πραγματεύονται την νέα ευφάνταστη δημιουργία ενός χαρισματικού chef, κάτι που θα κάνει τον Botrini, τον Καραμολέγκο και τον Λαζάρου να κοκκινίσουν από ντροπή και να αισθανθούν μειονεκτικά ως παιδιά ενός κατώτερου θεού. Την πραγματικότητα εκτιμώ ότι την γνωρίζουμε όλοι και εδώ είναι το λάθος στο οποίο συνήθως υποπίπτουν οι περισσότεροι φίλοι μπεργκεράδες.

Χαλαρώστε παιδιά, δεν είναι επιστήμη, ένα απλό casual φαγητό είναι και το δημιούργησαν άνθρωποι με φτωχό γευσιγνωστικό background. Παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα, με σκοπό την ταχεία πλήρωση του στομαχιού και την ικανοποίηση του αισθήματος της πείνας. Δυστυχώς σας πρόλαβε ο Κολόμβος και ανακάλυψε την Αμερική πριν από εσάς. No hard feelings o. k; Πάμε τώρα παρακάτω.

Όμως τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη της εστίασης έφερε και ορισμένες αλλαγές. Ενώ παλιά το μονοπώλιο το είχαν μερικές γνωστές αλυσίδες, τα τελευταία χρόνια το burger γίνεται τάση, έμπνευση και premium. Το σάντουιτς της γρήγορης πείνας κερδίζει την δημοσιότητα που του αντιστοιχεί, κλέβοντας την παράσταση από τις δημιουργίες της μοριακής και της δημιουργικής κουζίνας και γίνεται trend. Ένα λοιπόν από τα premium μπεργκεράδικα που έχουν διακριθεί και ξεχωρίσει στην διαδικτυακή μάχη των εντυπώσεων, είναι και το BARBARA QUE στα Βριλήσσια, μια περιοχή ανερχόμενη στον γευσιγνωστικό χάρτη, μαζί με τα γειτονικά Μελίσσια.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 15:45, άτομα 2, χωρίς κράτηση. Ο καιρός περίπου καλοκαιρινός και η διάθεση για βόλτα στο maximum. Καταληκτικός σταθμός της βόλτας το BARBARA QUE.

Η ονομασία του εστιατορίου είναι πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα και γεννά εύλογες απορίες για την προέλευση της. Μπορείτε συνοπτικά να την διαβάσετε στην σελίδα της επιχείρησης στο μουτροκατάστιχο. Το λογοπαίγνιο μεταξύ της μάγισσας BARBARA QUE και της γνωστής τεχνικής ψησίματος barbeque, το βρήκα πολύ έξυπνο.

Ο χώρος κρινόμενος ως ένα premium μπεργκεράδικο, είναι εξαιρετικός, μεγάλος και άνετος, θα έλεγα κλάσεις ανώτερος από το απαιτούμενο. Υπάρχει μια όμορφη αυλή σε σχήμα γάμμα, κατάλληλη για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι η οδός Εθνικής Αντιστάσεως είναι ένας ήσυχος δρόμος (τύπου αδιέξοδο) με πολύ ήπια κυκλοφορία, που καταλήγει σε μια πλατεία.

Ο εσωτερικός χώρος παίζει σε 2 επίπεδα, το κάτω επίπεδο που είναι και το μεγαλύτερο και ένα όμορφο μπαλκονάκι (κάτι σαν ημιώροφος πάνω από την κουζίνα), που όπως διαβάζω σε άλλες κριτικές στεγάζει τους καπνιστές. Η διακόσμηση είναι πραγματικά εξαιρετική και συνδυάζει πολλά στοιχεία industrial, ρετρό και vintage.

Τα στοιχεία διακόσμησης που αποσπούν την προσοχή πάρα πολλά, θα σταθώ όμως στα σημαντικότερα. Η εντυπωσιακή μπάρα με τους καθρέπτες και τα παραθυρόφυλλα, τα ποιοτικά τραπέζια με τις ποικίλες και πολύχρωμες καρέκλες, τα vintage φωτιστικά συνδυαζόμενα με αντίστοιχα μοντέρνα, η πρωτότυπη 8άρα τραπεζαρία στο ισόγειο, ο τεράστιος classic καναπές στο πατάρι, το άφθονο διακοσμητικό τουβλάκι, η open kitchen, ακόμη και οι γλάστρες που ''ίπτανται'' πάνω από τα κεφάλια των πελατών (μην φοβάστε δείχνουν σωστά τοποθετημένες), σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητα.

Η επιτυχία των διακοσμητών έγκειται στην αρμονία του αποτελέσματος και στην δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας. Νομίζω ότι έτσι όπως στήθηκε ο χώρος, μπορεί άνετα να λειτουργήσει και ως ένα αξιοπρεπές bar restaurant. Πανάξιο 4άρι χαλαρά χωρίς πολλή σκέψη.

Η εξυπηρέτηση, τουλάχιστον την ώρα της επίσκεψης μας, διότι αργότερα δεν γνωρίζω τι συμβαίνει, γινόταν από ένα νεαρό, ευγενικό και γενικά πρόθυμο σερβιτόρο. Μας έδωσε τον χρόνο μας για να δούμε τον κατάλογο και σε γενικές γραμμές, τηρούσε την ''ισορροπία αποστάσεως'' μεταξύ σερβιτόρου και πελάτη.

Το εμφιαλωμένο μπουκάλι νερού ''προσγειώθηκε'' γρήγορα στο τραπέζι μας, χωρίς να το ζητήσουμε ή να ερωτηθούμε. Το ίδιο γρήγορα ''απογειώθηκε'' προς τα πίσω χωρίς αντιρρήσεις, αφού προηγουμένως έγινε αντικατάσταση του με κανάτα. Κατά τα λοιπά, κατά την διάρκεια της παραμονής μας, ο σερβιτόρος έκανε και το διάλλειμα του έξω στην αυλή, συζητώντας με το βοηθητικό προσωπικό της κουζίνας. Την ώρα που ζητήσαμε λογαριασμό, βοηθούσε και στον ανεφοδιασμό του εστιατορίου που γίνονταν εκείνη την στιγμή από έναν προμηθευτή, καθυστερώντας έτσι και την έκδοσή του.

Η ροή των λίγων πιάτων που θα δείτε παρακάτω, ήταν γενικά σε αποδεκτούς χρόνους. Ένα ακόμη στοιχείο που κίνησε αρνητικά την προσοχή μας, ήταν ότι σε ένα ράφι στο πλαϊνό πάσο της κουζίνας, βρισκόταν καθόλη την διάρκεια της παραμονής μας, ένα ''άγγιχτο'' πιάτο burger, πιθανόν ξεχασμένο και εγκαταλελειμμένο, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Κάποιος θα μπορούσε να το είχε μαζέψει, για να μην υπάρχουν περιττοί αρνητικοί σχολιασμοί των πελατών.

Το menu είναι διαθέσιμο on line στο site της επιχείρησης, καθώς και στο e-table. Είναι λογικής έκτασης, με τα τυπικά starters, τις σαλάτες, τα burgers από 100% Black Angus, λίγα steaks, την porchetta και για κλείσιμο κάποια επιδόρπια. Αρνητική εντύπωση προκαλεί η μικρή ασυμφωνία τιμών, μεταξύ του ''φυσικού'' καταλόγου της επιχείρησης και των διαδικτυακών καταλόγων που προανέφερα.

Δοκιμάσαμε:
-Mixed grill salad με ποικιλία ψητών λαχανικών, βαλεριάνα, ντοματίνια, ψητό μπέικον και βινεγκρέτ μουστάρδας. Είναι από τις περιπτώσεις που μια ''ταπεινή'' σαλάτα κοντεύει να κλέψει τις εντυπώσεις και φανερώνει το ταλέντο του chef. Εντυπώσεις πολύ καλές έως εξαιρετικές, είναι μια από τις πιο καλοεκτελεσμένες σαλάτες που δοκίμασα τελευταία. Ποσότητα και ποιότητα υλικών πολύ ανεβασμένη, τα υλικά ήταν σωστά ανακατεμένα και μια καλοδουλεμένη και απαλή βινεγκρέτ ολοκληρώνει αυτό το πολύ επιτυχημένο πιάτο.

-Ένα Italian Mafia burger με ρόκα, ντομάτα, τριμμένη παρμεζάνα, πάστα φρέσκων μανιταριών αρωματισμένη με λάδι τρούφας και mayo sauce, το δικό μου πιάτο. Συνοδεύεται από ωραίες τηγανητές πατατούλες, έναντι κόστους, εάν και εφόσον το επιθυμείτε (εγώ τις επέλεξα). Το μέγεθος του burger ήταν νορμάλ μεγέθους στα 200γρ, αλλά τα πεινασμένα ''παιδάκια'' δεν θα μείνουν παραπονεμένα. Υπάρχουν οι επιλογές Super Hero και Naked Hero, με δύο μπιφτέκια συνολικού βάρους 400γρ. Θα προσπαθήσω λοιπόν να είμαι όσο πιο ακριβής και λεπτομερής στην περιγραφή μου.

Η τελική γεύση του burger ήταν πολύ αξιόλογη, με τα συστατικά σωστά δεμένα μεταξύ τους και την πάστα μανιταριών με το λάδι τρούφας, να ολοκληρώνει πρωτότυπα το όλο concept. Το μοσχάρι δεν πρόλαβα να του ''πάρω συνέντευξη'', για να επιβεβαιώσω ότι είναι καθαρόαιμο Black Angus, αλλά σίγουρα άφηνε μια ποιοτική και σωστή κρεατένια νότα. Στην εκτέλεση δυστυχώς θα τα χαλάσουμε διότι ζητήθηκε medium, αλλά παραδόθηκε περισσότερο προς medium well, ψημένο ''the Greek way''.

Η ''the Greek way'' τεχνοτροπία ψησίματος είναι η πρώτη ένσταση που έχω. Η δεύτερη ένσταση αφορά το σχήμα και το μέγεθος του μπιφτεκιού, σε σχέση με το αντίστοιχο του bun. Το μπιφτέκι λοιπόν έχει πλαστεί με καμπυλωτό και όχι πλακέ σχήμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει εμφανής ανομοιομορφία ψησίματος, σε κάποια σημεία το έβρισκα ψημένο medium και αλλού medium well. Όσον αφορά το μέγεθος του, υπολείπεται σημαντικά του αντίστοιχου bun, οπότε το food styling του πιάτου οπτικά φαίνεται ''λειψό''. Αν το μπιφτέκι πλαστεί σε πλακέ σχήμα, εκτιμώ ότι όλα τα παραπάνω προβλήματα θα εκλείψουν. Τέλος θα κλείσω με το bun που συνήθως περνάει απαρατήρητο και το οποίο ήταν γευστικό, στιβαρό και ποιοτικό.

-Η γυναίκα μου πήρε ένα Bacon Mushroom burger με iceberg, ντομάτα, μανιτάρια, μπέικον, κέτσαπ και κλασσική cheddar sauce, το οποίο επίσης ζητήθηκε medium (επέλεξε χωρίς πατάτες). Μια πιο κλασσική γεύση σε σχέση με το Italian Mafia burger και με πάνω κάτω τις ίδιες εντυπώσεις με αυτό. Αυτό ευτυχώς παραδόθηκε medium. Από το λίγο που δοκίμασα θα μπορούσα να πω ότι η κέτσαπ μου φάνηκε ετοιματζίδικη. Επίσης η κέτσαπ θα μπορούσε να είναι σε μικρότερη ποσότητα, διότι μάλλον κάπου ποσοτικά τους ξέφυγε. Κατά τα λοιπά Ο. Κ.

-1 μπύρα draft Pilsner Urquell (500 ml) στα 5€, η οποία με την ελαφριά πικράδα της συντρόφευσε άριστα το γεύμα μας.

Check please
Στα 33,30€ με αναλυτική απόδειξη. Οι τιμές, όπως και σε όλες τις παρεμφερείς επιχειρήσεις ''τραβάνε την ανηφόρα''. Πολύ δύσκολα ένα ζευγάρι θα κρατηθεί κάτω από τα 30€, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα φύγουν πεινασμένοι, καθόσον οι μερίδες είναι γενικά αποδεκτές.

Κατέληξα ότι:
Φίλοι μπεργκεράδες θέλω την προσοχή σας. Μην περιμένετε ότι θα φάτε ''μαγικά'', ''διαβολικά'', ''μοναδικά'', ''ανεπανάληπτα'' burgers και ότι άλλες ''χαριτωμενιές'' διάβασα σε μερικά χαβαλέ διαδικτυακά άρθρα, γραμμένα από δημοσιογράφους της συμφοράς. Συνοπτικά η αποτίμηση του BARBARA QUE έχει ως εξής. Θα περάσετε μερικές ευχάριστες στιγμές σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, πολύ ανώτερο του αναμενόμενου, θα φάτε από καλά έως πολύ καλά, θα σας περιποιηθούνε το ίδιο και θα πληρώσετε τις τσιμπημένες τιμές ενός premium μπεργκεράδικου. Η ''μάγισσα των Βριλησσίων'', πήρε με ευκολία το πράσινο φως για repeat, σε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Εναλλακτικά για τους πιο ''σκληροπυρηνικούς'', μπορείτε εφόσον το αντέχετε, να ξεροσταλιάζετε για καμιά ώρα στην αναμονή έξω στο πεζοδρόμιο, περιμένοντας να βρείτε τραπέζι σε κάποιες άλλες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, που εξαργυρώνουν μια ''δήθεν'' διαδικτυακή φήμη. Εγώ αρνούμαι να μπω σε τέτοια ''δοκιμασία''.

Υ. Γ Μπεργκεράδες got it?

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια