Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μέση Ανατολή - Ψυρρή - Μοναστηράκι, Αθήνα
Μάρ
13
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

Είναι ένα μαγαζί γνωστό τοις πάσι και ίσως η περαιτέρω κριτική δεν έχει νόημα.

Γι' αυτό λίγες σημειώσεις μόνο.

1. Έχει σαφώς κατέβει σκαλάκι στην ποιότητα από τότε που άνοιξε (η τύχη έδωσε και πρωτόφαγα πριν καν βάλει ταμπέλα και τυπώσει καρτούλες). Ήταν μασάζ στον ουρανίσκο. Ηδονικό.
Εδώ και περίπου ένα-ενάμιση χρόνο νομίζω ότι κάτι άλλαξε. Η λαδίλα έχει εμφανιστεί. Υλικά μισού ποιοτικού κλικ κάτω σε σχέση με όταν άνοιξε. Το καυτερό ελληνοποιήθηκε, δηλαδή συμβιβάστηκε. Παραμένει γευστικά πάνω από την πλειοψηφία του ανταγωνισμού αλλά οι γεύσεις δεν είναι ούτε τόσο ευδιάκριτες (το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό των ποιοτικών υλικών, πχ Τάκης στο Λιμένι) ούτε τόσο ελαφριές, σε βαραίνει.

2. Παραμένει πάνω από την πλειοψηφία του ανταγωνισμού σαν γεύση μα ουδέποτε είχε σχέση με την αυθεντικότητα (για πάνε μια από Λιοσίων, Σοφοκλέους).

3. Τιμή και σέβας στον πρωτοπόρο διότι ο εσμός όλων των εν Αθήναις και αυτών περιχώρων φαλαφελάδικων σε αυτό το πρωτοποριακό μαγαζί οφείλει την ύπαρξή του. Δημιούργησε το κοινό των φαλαφελάδων βγάζοντας το φαλάφελ από την αφάνεια των πίσω από την Ομόνοια στενών (όπου υπάρχει από τις αρχές/μέσα της δεκαετίας του 90, θυμάμαι ένα πχ στη πλατεία Λαυρίου στην 3ης Σεπτεμβρίου circa '93-'94) και το έθεσε στην πρωτοπορία του απενοχοποιημένου και mainstream street food.

4. Όταν αποκερδαίνεις τόσα όσα αυτό το μαγαζί οφείλεις να δίνεις κάτι πίσω στην κοινότητα (αυτό που λεν οι Αμερικάνοι community). Βάλε δυο κάδους παραπάνω με δικά σου έξοδα και άδειαζέ τους 10 φορές τη μέρα. Μην επιτρέπεις στο κέρδος σου να βρωμίζει, και άρα να υποβαθμίζει, το περιβάλλον στο οποίο δημιουργείται. Αν αντί για φαλαφελάδικο ήσουν ορυχείο τι θα έκανες δηλαδή; (Το μούσι και το καπελάκι δεν σε κάνουν εναλλακτικό, η διαφοροποίηση στην πράξη σε κάνει).

Σε κάθε περίπτωση είναι νόστιμο, παραμένει αρκετά ποιοτικό και -αν και τσιμπημένο- αξίζει, όχι την μισάωρη ουρά (έχω θέμα με τις ουρές) αλλά την δοκιμή μια χαλαρή μέρα.