Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ψαροταβέρνες - Γλυφάδα, Αθήνα
Μάρ
09
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Μια Κυριακή που ένοιωθα να α) βράζει το αίμα β) χρειάζομαι άμεσα διοχέτευση ενέργειας γ) έχω μαζεμένες τύψεις για την επί εβδομάδας απουσία από το γυμναστήριο αποφάσισα να πάρω το τραμ, και να τρέξω/περπατήσω τα 10χλμ Φάληρο -Γλυφάδα με στόχο το κάψιμο θερμίδων που μετά θα αναπλήρωνα με ψαροφαγία.

Κάπου στον Αγ. Κοσμά ήρθε και μία φίλη και πηγαίναμε μαζί. Φθάνοντας Γλυφάδα, που να πάμε αναρωτηθήκαμε; Εδώ το ask4food έδωσε λύση, και ο Ψαρούλης ήταν η πρώτη επιλογή μας. Οι περιγραφές περί συγκερασμού των εννοιών ψαράδικο και ψαροταβέρνα των εκλεκτών χρηστών που προηγήθηκαν μας έπεισαν αμέσως. Οπότε περπατήσαμε λίγο ακόμα, φεύγοντας από το κέντρο με κατεύθυνση προς τη Βουλιαγμένης, για να το βρούμε. Με την πρώτη όμως δεν βρήκαμε να καθίσουμε -φίσκα το μαγαζί, ο σερβιτόρος υπονόησε να μην ελπίζουμε, με ένα δύσκαμπτο υφάκι όχι και τόσο συμπαθές. Φύγαμε, αλλά και στο διπλανό τσιπουράδικο η κατάσταση ήταν παρόμοια, οπότε εμείς, επίμονες, ξαναγυρίσαμε στον Ψαρούλη, γιατί αυτά που είχαμε δει να κυκλοφορούν όταν μπήκαμε μας άρεσαν. Μας άρεσε και το ανάλαφρο του χώρου, με τα ανοιχτά χρώματα τοίχων και επίπλων, την αίσθηση καθαριότητας και την έλλειψη δυσάρεστων οσμών όπως κάπνα, τηγανίλα κλπ. Πάντως Σαββατοκύριακο νομίζω ότι καλό είναι να τηλεφωνεί κανείς εγκαίρως για κράτηση.

Και ναι, σε λίγο ελευθερώθηκε τραπέζι και καθίσαμε, ενώ είχαμε αρχίσει να έχουμε παραισθήσεις από την πείνα. Τα μπαρμπουνάκια –μπαρμπουνάρες απέναντι, στη βιτρίνα-ψυγείο του ιχθυοπωλείου, ακτινοβολούσαν και μας καλούσαν. Δίπλα τους είδαμε ξιφία, μπακαλιαράκια και καλαμάρια. Υποθέτω πως, επειδή είχε περάσει η ώρα και το μαγαζί είχε φουλ κόσμο, τα περισσότερα είδη θα είχαν τελειώσει.

Παραγγείλαμε 4 μεγαλούτσικα μπαρμπούνια, μια μερίδα καλαμάρι φρέσκο τηγανητό, χόρτα ραδίκια και τηγανητές πατάτες. Ηπιαμε ένα τσίπουρο από την Αλεξανδρούπολη, Χατζόπουλος, άνευ γλυκάνισου, μας άρεσε, δεν το είχαμε ξαναδοκιμάσει. Στα του φαγητού τώρα: εξαιρετικά όλα. Τα γνωρίζει ο Ψαρούλης του τηγανιού τα τερτίπια, τόσο στο άψογα τηγανισμένο μπαρμπούνι και καλαμάρι, όσο και στην πατάτα, αυτό δεν το περίμενα, τόσο καλή πατάτα σχεδόν γαλλικής σχολής μέσα σε ψαράδικο. Και μπράβο τους λοιπόν.

Χαλαρώσαμε, άρχισε να χαλαρώνει και το μαγαζί, να φεύγει ο πολύς ο κόσμος, χαλάρωσε κι ο σερβιτόρος που μας ζήτησε και συγγνώμη αν ήταν λίγο απότομος πριν, και μας έφερε και γλυκάκι (κορμό σοκολάτα και πορτοκαλόπιττα) κέρασμα.
Τα €52 που πληρώσαμε τα θεωρώ λογικότατα. Είναι τελικά ο Ψαρούλης, μια διαφορετική περίπτωση για καλή ψαροφαγία χωρίς ανελέητη έφοδο στην τσέπη.