Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πειραιάς κέντρο, Αθήνα
Μάρ
14
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
-

ΕΙΣΑΓΩΓΗ:
Σήμερα φίλες και φίλοι καλοφαγάδες θα γράψω για ένα μικρό γαστριμαργικό διαμαντάκι που ποζάρει εδώ και καιρό στις σελίδες του αγαπημένου μας φόρουμ, και που ακόμα -άγνωστο γιατί- δεν έχει τύχει της ανάλογης προσοχής.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:
“Μάγευμα” λοιπόν και μιλάμε για ένα όμορφο μεζεδοπωλείο στα Ταμπούρια, στα όρια του Δήμου Πειραιά, σύνορα με Κερατσινί. Για τους μη γνωρίζοντες την περιοχή ένα GPS θα σας ήταν χρήσιμο για να μην ταλαιπωρηθείτε. Οι υπόλοιποι πάρτε το δρόμο από το Άγιο Διονύσιο προς τα κεμπάπ της Δραπετσώνας και στρίψετε αριστερά στον δρόμο για την Ανάσταση. Το τέταρτο στενό είναι η οδός Σπάρτης, στρίβετε δεξιά και σε καμιά 200αριά μέτρα φτάσατε. Εάν είστε με αυτοκίνητο λόγω του ότι είναι κάθοδος θα χρειαστεί να κάνετε μια μικρή παράκαμψη, μην ανησυχείτε όμως γιατί το γρήγορο και σχεδόν απ'έξω παρκάρισμα θα σας αποζημιώσει.

ΧΩΡΟΣ:
Εξωτερικά το κτίσμα αλλά και εσωτερικά θα σας θυμίσει αρκετά της “Βασίλαινας”. Ίσως το παλαιό κτίσμα, τα παράθυρα περιμετρικά, ίσως τα χρώματα και ο φωτισμός, δεν ξέρω αλλά μου θύμισε πολύ την πρόσφατη επίσκεψή μου εκεί. Το δάπεδο είναι στρωμένο με ασπρόμαυρο πλακάκι, πολύ όμορφη επιλογή που δίνει ένα ιδιαίτερο στυλ στο χώρο. Γύρω – γύρω τα μεγάλα του παράθυρα δίνουν οπτική προς τον ήσυχο (τα βράδυα) δρόμο. Τα τραπεζοκαθίσματα είναι απομίμηση παλαιού τύπου, σταθερά και άνετα. Στους τοίχους επικρατούν τα ανοιχτά χρώματα ενώ η διακόσμηση ισορροπεί άψογα μεταξύ μοντέρνου και παλαιού. Και όταν λέω παλαιό εννοώ ρετρό αντικείμενα με γούστο και όχι αυτό το χιλιοφορεμένο ντεκόρ με τις κονσέρβες “Κύκνος”, τις φωτογραφίες της Finos Films και τα κρεμαστά σουτζούκια!!

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ:
Για καλωσόρισμα μας ήρθε μια παλέτα ζωγραφικής που στη θέση των χρωμάτων είχε μικρές δόσεις φάβας, παντζαροσαλάτας, πέστο βασιλικού και μια-δυό ακόμα γεύσεις που δεν θυμάμαι. Στη θέση των πινέλων υπήρχαν μερικά τραγανά κριτσίνια. Πρωτότυπη ιδέα και παρουσίαση, εντυπωσιαστήκαμε με το ξεκίνημα.

Το νερό ήρθε χωρίς να ερωτηθούμε εμφιαλωμένο. Εδώ με χάλασε λίγο γιατί πάντα θέλω να έχω το δικαίωμα της επιλογής. Σε πολλές επαρχιακές πόλεις είναι γνωστό ότι το νερό δεν έχει την καλύτερη γεύση. Εκεί το εμφιαλωμένο θεωρείται δεδομένο ακόμα και με τον καφέ. Στην Αθήνα όμως τέτοιο πρόβλημα δεν έχουμε και θα πρέπει τουλάχιστον μας ρωτούν.

Ο κατάλογος πολύ όμορφος και καλής ποιότητας ήρθε δεμένος πάνω σε ένα ξύλο κοπής σαν εργασία χειροτεχνίας. Μια ακόμα όμορφη ιδέα και ήδη αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια ξεχωριστή βραδυά. Το περιεχόμενο του βέβαια δεν ήταν τόσο λιτό όσο θα ήθελα αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για “εδεσματοπωλείο” οπότε εκ των πραγμάτων πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία γεύσεων.

ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ:
Στα του φαγητού τώρα: Επιλέξαμε διάφορα πιάτα για να συνοδεύσουμε το κρασί μας και δεν ακολουθήσαμε την πεπατημένη: Ορεκτικό - σαλάτα - κυρίως. Όλα ήταν νόστιμα, καλομαγειρεμένα και με έμφαση στην όμορφη παρουσίαση. Ξεχωρίσαμε το κοντοσούβλι όπου έρχεται πάνω σε μια μίνι Πασχαλινή σούβλα ψησίματος και από κάτω συνοδεύεται με πιτούλες και διάφορα λαχανικά σε υπέροχη διακόσμηση, πραγματικά χάρμα ιδέσθαι (και χάρμα τρώγεσθαι). Τα πουγκιά επίσης με γέμιση κοτόπουλου ήταν εξαιρετικά, τα κεφτεδάκια με τον δυόσμο και η ποικιλία με τα χειροποίητα λουκάνικα. Τα πλευρώτους επίσης νόστιμα και η ομώνυμη σαλάτα τους με κρουτόν και κοτόπουλο απλά κορυφαία!! Δεν με ενθουσίασε η πατάτα φούρνου με το σύγκλινο αλλά αυτό δεν είχε να κάνει με την συνταγή συνολικά αλλά με μια ατυχία στην παρασκευή (ήρθε με γεύση καμμένου). Ένα-δύο ακόμα πιάτα ακόμα συμπλήρωσαν το Λουκούλειο γεύμα μας... Τα παραπάνω τα συνοδεύσαμε με ένα εμφιαλωμένο ημίγλυκο που μας πρότειναν στην τιμή των 11 ευρώ.

SERVICE:
Ο νεαρός σερβιτόρος πολύ εξυπηρετικός και ευγενικός ήταν εκεί για την κάθε μας επιθυμία, τα δε πιάτα μας ήρθαν δίχως καθυστερήσεις και σε σωστές θερμοκρασίες. Βέβαια την ημέρα που πήγαμε υπήρχαν μόνο τρεις-τέσσερεις παρέες οπότε δεν έχω εικόνα για τους χρόνους σε περίπτωση πληρότητας.

Η μουσική που μας συνόδευε ήταν ένας συνδυασμός ελληνικών έντεχνων τραγουδιών (Λιδάκης, Μακεδόνας κλπ) με κάποια ελαφρά της περασμένης δεκαετίας (Ρέμος, Πλούταρχος) όμως όσο και να σας φαίνεται περίεργο αυτό το πάντρεμα, το αποτέλεσμα ήταν όμορφο και έδενε με τον χώρο και την ώρα...

ΚΟΣΤΟΣ:
Εάν είστε γνήσια “παιδιά ask4food”, υπολογίστε ένα 20ευρω το άτομο με λογική κατανάλωση ποτών, εάν πάλι είστε της διαίτης το check πάει ακόμα πιο χαμηλά.

ΤΑ “ΜΕΙΟΝ”...
Δύο πραγματάκια δεν μου άρεσαν και θα τα πω με αγάπη και σκοπό να γίνουν καλύτεροι: Πρώτον, διαβάζοντας τις προηγούμενες κριτικές χρηστών είδα ότι άλλοτε κερνάνε κάτι στο τέλος και άλλοτε όχι. Εμάς για παράδειγμα δεν μας κέρασαν τίποτα. Εδώ νομίζω εκ μέρους της επιχείρισης πρέπει να υπάρχει μια σταθερή πολιτική γιατί φαίνεται σαν διάκριση μεταξύ πελατών ή λογαριασμών. Δεν πιστεύω ότι γίνεται από πρόθεση, μάλλον από αμέλεια.. Ή μπορεί να μην έχουν γλυκό όλες τις ημέρες (φάουλ). Και έτσι όμως να είναι, κερνάς μια μαστίχα, ένα ρακόμελο, οτιδήποτε. Δεν είναι το κέρασμα σαν αξία, είναι ο συμβολισμός του. Είναι ένα "ευχαριστώ" στον πελάτη, ένα ξεπροβόδισμα, ένα "σας περιμένω πάλι"...

Το δεύτερον έχει να κάνει με την απόδειξη που δεν ήρθε ποτέ. Μάλλον ήρθε ένα πράγμα σαν απόδειξη (μπερδευτήκαμε προς στιγμήν) αλλά ήταν δελτίο παραγγελίας μηχανογραφημένο. Δεν είπαμε κάτι γιατί ντραπήκαμε (κακώς) όμως μου χτύπησε άσχημα και σκέφτηκα πως εάν το κάνουν σε εμάς που δεν μας ξέρουν, τότε τι γίνεται με τους τακτικούς πελάτες; Εδώ λοιπόν μετά λύπης μου θα βγάλω μια τοματούλα από το VFM, ελπίζοντας την επόμενη φορά που θα πάω, να μην επαναληφθεί.

ΣΥΝΟΨΙΣ:
Γενικά λοιπόν θα έλεγα ότι το “Μάγευμα” είναι ένα όμορφο μαγαζί στημένο με γούστο και σημασία στη λεπτομέρεια. Θα έπαιρνα μάλιστα όρκο ότι κάποια γυναίκα θα έχει βάλει το χεράκι της για να γίνουν όλα αυτά. Η κουζίνα ακολουθεί επάξια και συμπληρώνει αρμονικά τον όμορφο διάκοσμο. Οι καλές του τιμές είναι το επιστέγασμα. Όλα μαζί κάνουν ένα όμορφο σύνολο για να έχετε μια όμορφη βραδυά. Αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία ακόμα κι αν είστε λίγο μακρυά, πιστεύω θα σας κερδίσει. Έχω δε μια υποψία ότι με λίγη τύχη -ίσως με λίγη ακόμα προβολή- σύντομα θα γίνει μία άλλη “Ζωοδόχος πηγή”, ένα άλλο “Ταβερνάκι της Εύης”.

Καλή σας όρεξη καλοφαγάδες και καλοφαγούδες μου, να έχετε όμορφα τραπεζώματα, λαχταριστούς μεζέδες, γλυκόπιοτα κρασιά και να περνάτε όμορφα με καλή-καλή παρέα!!