Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Μοντέρνα κουζίνα - Πλάκα, Αθήνα
Μάρ
15
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

To 7 food Sins είχε μπει στην λίστα μου εδώ και αρκετό καιρό, αφού δεν μπορούν να περάσουν έτσι απαρατήρητες τόσες καλές κριτικές και μάλιστα από έμπιστους φίλους του site.

Πήγαμε λοιπόν 2 άτομα - εγώ και η ξαδέλφη μου- Παρασκευή βράδυ, λίγο αργούτσικα. Αρχικά δεν είχαμε στο νου να φάμε αποκλειστικά εκεί, θέλαμε πάντως να δειπνήσουμε σε ένα ωραίο εστιατόριο, λόγω Παρασκευής, για να το συνδυάσουμε και με μια μίνι έξοδο. Όπως τριγυρνούσαμε λοιπόν στα πέριξ της Πλάκας, από Αρεοπαγίτου μεριά, στο μυαλό μου στριφογύριζαν διάφορες ιδέες. Κι επειδή η ξαδέλφη μου είναι κάτοικος εξωτερικού, προσπαθούσα να σκεφτώ ό, τι καλύτερο για να την ευχαριστήσω. Αμφιταλαντεύτηκα μεταξύ του Μάνη- Μάνη και του 7 food Sins. Τελικά η ζυγαριά έγειρε προς το 7 food 1ον γιατί μου είχε εξάψει τόσο την περιέργεια και 2ον επειδή θεωρούσα ότι θα έχει λίγο πιο μοντέρνα κουζίνα.

Κάναμε κι ένα τηλεφωνάκι και μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν τραπέζι. Και τσουπ!, ώρα 22:15 περνούσαμε την κατώφλι του νεοκλασικού. Η πλατεία Φιλομούσου Εταιρίας ως διεύθυνση δεν μου έλεγε τίποτα, και το βάλαμε στο google maps. Τελικά δεν χρειάστηκε, γιατί είναι ίσως η πιο γνωστή πλατεία της Πλάκας. Εκεί που πέφτει η Κυδαθηναίων, εκεί που βρίσκεται ο Ζυγός και τόσες ταβέρνες (τουριστικού τύπου). Πιστεύω ότι όλοι κάποια στιγμή στη ζωή τους την έχουν διασχίσει. Ο συντομότερος δρόμος λοιπόν είναι από Φιλελλήνων-Κυδαθηναίων. Μπορείς όμως να φτάσεις και από μετρό Ακρόπολη, αν διασχίσεις κάθετα την Ανδριανού, όπερ και εκάναμε.

Φυσικά κανένας σώφρων άνθρωπος δεν φέρνει αυτοκίνητο στην Πλάκα, εκτός αν έχει ανακαλύψει καβάτζες πάρκιγκ πλησίον του μετρό (που κι εκεί πλέον είναι δυσεύρετες).

Για τον χώρο δεν θα αναφέρω πολλά. Με έχουν καλύψει πλήρως οι φίλοι fratello, PP-TINA και όσοι τον περιγράφουν αναλυτικά. Είναι ένα όμορφο, γωνιακό, νεοκλασσικό με 2 ορόφους που έχει αξιοποιήσει όλους τους χώρους του. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να καθίσεις στην πλατεία και να απολαύσεις αυτή την αίσθηση γειτονιάς και παλιάς Αθήνας ένα κυριακάτικο μεσημέρι.

Αν έπρεπε να τον βαθμολογήσω αποκλειστικά για την βραδιά που πήγαμε, θα έβαζα 3, γιατί μέσα ήταν λίγο μελαγχολικά. Τα δωμάτια δεν έχουν ενοποιηθεί και ενδέχεται από το σημείο που κάθεσαι να μην έχεις οπτική των άλλων τραπεζιών. Σε συνδυασμό με την βραδιά που πήγαμε, που η Πλάκα ήταν πολύ ήσυχη, η όλη φάση μου έδωσε την αίσθηση μεγαλύτερης ιδιωτικότητας από αυτό που θα ήθελα. Αυτό βέβαια είναι προσωπική άποψη. Σε άλλους (ή σε άλλες περιστάσεις) μπορεί να αρέσει. Αλλά επειδή η περιοχή είναι γραφική και προνομιακή έχω την βεβαιότητα ότι ένα μεσημέρι θα είναι το κάτι άλλο να γευματίζεις στον χώρο αυτό. Γι' αυτό βάζω 4.

Οι νεαροί στην είσοδο και στην εξυπηρέτηση ήταν πολύ ευγενικοί και κατατοπιστικοί. Καθίσαμε στον πρώτο όροφο, ένας νεαρός μας έστρωσε το τραπέζι με χάρτινα σουπλά και μαχαιροπίρουνα και μας ρώτησε τι νεράκι προτιμούσαμε. Μας έφερε επίσης καταλόγους και μας ρώτησε αν θέλαμε ψωμάκι. Λιτοδίαιτες όπως είμαστε, είπαμε να το αποφύγουμε. Βάζω όμως 3 αντί για 4 στην εξυπηρέτηση για λόγους που θα εξηγήσω στη συνέχεια.

Ως προς το φαγητό, η κουζίνα είναι όντως δημιουργική, με παραδοσιακές ελληνικές και πιο μοντέρνες επιλογές. Όλος ο κατάλογος είναι μια καρτέλα με λίγα και ενδιαφέροντα πιάτα: λίγες σαλάτες, λίγα ορεκτικά, λίγα κυρίως, υπάρχει και μια επιλογή ορεκτικών τύπου pub. Θα ήθελα να δω 2-3 κυρίως ακόμα.

Νομίζω ότι καταλαβαίνετε το στιλ. Τι εννοώ: Αν θέλετε μεγάλες ποσότητες για να χορτάσετε και προτιμάτε φαγητό σε πιο κλασικές εκτελέσεις, το 7 Food δεν είναι στα μέτρα σας. Το λέω γιατί συχνά διαβάζω κριτικές ανθρώπων που παρασυρμένοι από το πλήθος εγκωμιαστικών κριτικών, επισκέπτονται εστιατόρια που δεν είναι στο στυλ κουζίνας που τους αρέσει, με αποτέλεσμα να φεύγουν δυσαρεστημένοι και να απορούν. Γι΄αυτό καλό είναι να διαβάζουμε που πηγαίνουμε και τι είδους κουζίνα προσφέρει ο κάθε χώρος, ώστε να κρίνουμε (και να βαθμολογούμε) ανάλογα.

Για να μην μακρηγορώ άλλο θα πω ότι η δική μας γευστική εμπειρία από το 7 Food Sins ήταν άριστη. Το κάθε πιάτο είναι μια γευστική αποκάλυψη. Είχα καιρό να πάω σε εστιατόριο και καθετί που δοκιμάζω να με ικανοποιεί εξίσου.

Η παραγγελία μας ήταν μικρή, αλλά εκ του αποτελέσματος, αρκετά επιτυχημένη.

Πήραμε

- μια "σαλάτα", την crispy tuna salad. Και βάζω εισαγωγικά, γιατί το πιάτο αυτό ισορροπεί μεταξύ σαλάτας και ορεκτικού. Ήταν μια στρογγυλή, ψημένη φέτα ψωμιού (πολύσπορου, νομίζω) πάνω στο οποίο συνυπήρχαν σε τέλεια οπτική αρμονία, λαχανικά, αυγό σφιχτό και κομμάτια κόκκινου τόνου, ελαφρά μαριναρισμένου. Δίπλα συνόδευαν 4 ακόμα φιλετάκια crispy τόνου, πολύ νόστιμα. Το πιάτο αυτό ήταν μια γευστική αποκάλυψη. Κόπηκε στη μέση και καταβροχθίστηκε. (10 ευρώ)

Όπως ήταν φυσικό, η περιέργειά μας εντάθηκε για την συνέχεια. Και πλέον περιμέναμε με αγωνία τον crunchy mousaka για τον οποίο τόσα είχα διαβάσει. Περιμέναμε αρκετή ώρα, είναι η αλήθεια... Και να πω εδώ, ότι γενικά η αναμονή ανάμεσα στα πιάτα ήταν μεγάλη. Αρχικά το είδα ως θετικό σημάδι, σκεπτόμενη ότι τα πάντα ετοιμάζονταν εκείνη την ώρα, αλλά όσο κι αν το μυαλό θέλει να εκλογικεύσει, το στομάχι δεν παύει να διαμαρτύρεται.

-crunchy mousaka: εύγε! ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, μια διαφορετική, δημιουργική εκδοχή του μουσακά. Μια μακρόστενη "κρούστα" από ξεροψημένη μπεσαμέλ, γεμισμένη με κιμά και ιδέα λαχανικών, σίγουρα λιγότερο βαρύς από τον κλασικό αλλά με αυτή την μαμαδίσια επίγευση. Δοκιμάστε το! (8,5 ευρώ)

- Veal Spare Ribs για εμένα. Υπέροχο! Και δεν υπερβάλλω. Ένα κομμάτι μοσχάρι με το κόκκαλό του, καθαρό και πανόστιμο, ψημένο όσο έπρεπε, με μια ωραία, ελαφριά μαρινάδα. Έλιωνε ως λουκούμι και κοβόταν με το πιρούνι. Συνοδευόταν από πουρέ με μανιτάρια και τρούφα. Σε όσους είναι στις γεύσεις τους απλά θα το λατρέψουν. Εγώ ακόμα το σκέφτομαι και μου ανοίγει η όρεξη, μπαίνω σε μεγάλο πειρασμό να το ξαναπάρω σε μια δεύτερη επίσκεψη, παρόλο που με τρώει η περιέργεια να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα πιάτα τους.

- Seabass a la Plancha- ήτοι λαβράκι ψητό για την ξαδέλφη μου, με έναν πουρέ σελινόριζας και κολοκυθάκια. Πολύ νόστιμο επίσης. Η πετσούλα του είχε ξεροψηθεί και ήταν λαχταριστή. Μόνη ένσταση για μένα είναι η ποσότητα, σε σχέση με την τιμή του (στα 18,50 ευρώ): ήταν μισό φιλέτο από την μια πλευρά του ψαριού. Θεωρώ ότι για την τιμή του θα έπρεπε να είναι περισσότερο.

Γλυκάκι θέλαμε, αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε... Με όλη αυτή την αναμονή, η ώρα πέρασε, και όταν πια ζητήσαμςε γλυκό, ώρα 1 παρά, η κουζίνα είχε κλείσει. Συμφωνώ ότι ήταν αργά, αλλά θα έπρεπε να μας ενημερώσει ο σερβιτόρος μας, σε περίπτωση που επιθυμούσαμε κάτι ακόμη.

Για τον λόγο αυτό θα βάλω 3/4 στην εξυπηρέτηση. Θεωρώ ότι υπάρχουν κάποια περιθώρια βελτίωσης.

- Πήραμε τέλος και 2 ποτήρια κόκκινο κρασί. 2 μόνο οι επιλογές και εδώ. Ένα ελληνικό κι ένα γαλλικό για κάθε είδος. Πήρα το Anasa- Νεμέα, που δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε (4 ευρώ). Η άλλη επιλογή ήταν το γαλλικό Fortant Cabernet, το πήρε η ξαδέλφη μου, της άρεσε (5 ευρώ). Στα μπουκάλια βέβαια η λίστα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Συνολικά η εμπειρία στο 7 Food Sins, εκτός των μικρών λεπτομερειών, ήταν πολύ ευχάριστη. Εμένα με κέρδισε και έχει ήδη μπει στη λίστα με τα εστιατόρια που θα προτιμώ.

Πληρώσαμε 61,50 ευρώ για όσα πήραμε, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Βάζω τιμή 26-36 το άτομο, με κλίση προς το 30 για μια μέτρια, ας πούμε βασική παραγγελία. Θεωρώ τις τιμές λίγο ανεβασμένες και σίγουρα σηκώνουν μια μείωση. Ειδικά αν σκεφτείς ότι είναι ένα νέο εστιατόριο και ο κατάλογος σίγουρα θα ανανεωθεί κάποια στιγμή, αναρωτιέμαι πόσο θα ανέβουν οι επόμενες τιμές.

Δεν χρειάζεται να δηλώσω ότι προτείνεται. Από την περιγραφή των πιάτων, νομίζω εξυπακούεται. Είναι ένα διαμαντάκι μέσα στην τουριστική Πλάκα, που αξίζει να προσεχθεί.