Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Ιταλία - Ιλίσια - Χίλτον, Αθήνα
Μάρ
14
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
-

Ήταν πολύ σοφή η απόφασή μου, να μην γράψω κριτική για το Οroscopo βάσει της συνάντησης που είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο από το site. Γιατί δυστυχώς θα έπιπτε ράβδος! Και θα ήταν άδικο. Πολύ άδικο.

Η πρώτη επαφή ήταν σαν να “πέρασε και να μην με ακούμπησε” από όλες τις απόψεις. Από το χώρο, το στήσιμο της εκδήλωσης αλλά περισσότερο από τις γεύσεις. Τώρα για να μην είμαι και πολύ άδικη…ίσως γι’ άλλη μια φορά την προσοχή μου τράβηξε περισσότερο η γνωριμία μου με τους φίλους χρήστες και οι συζητήσεις με όσους ήδη είχα γνωρίσει.

Ακόμα θυμάμαι την ατάκα μου στο τραπέζι “πίτσα δεν θα βγάλουν”; Κι έπειτα την απορία μου στην απάντησή των φίλων γύρω μου…”Μα μας έβγαλαν, την έφαγες κι όλας…”! Ε, λοιπόν καλύτερα που δεν έγραψα, το λέω γι΄ άλλη μια φορά. Γιατί αυτό δεν ήταν πίτσα, ήταν focaccia με παρμεζάνα και ρόκα αν θυμάμαι καλά. Χάθηκε ο κόσμος να βγάλουν μια μαργαρίτα, σκέφτηκα. Ούτε τα κυρίως με είχαν ενθουσιάσει, αφού στην καλοπροαίρετη κατά τα άλλα προσπάθεια των αρμοδίων να μας παρουσιάσουν πολλά πιάτα, είχαν στοιβάξει σ’ ένα πιάτο τέσσερεις διαφορετικές γεύσεις, πράγμα που για μένα έχασε το νόημα. Είναι σαν να έχω μπροστά μου ένα μπολ με 5 γεύσεις παγωτού. Υπερβολή και μπέρδεμα!

Τέλος πάντων από την πρώτη στιγμή σκέφτηκα πως δεν θα γράψω αν δεν κάνω και δεύτερη επίσκεψη, για να έχω πληρέστερη και πιο αντικειμενική άποψη, όπως άλλωστε είχα πράξει και με το Ταξιδεύοντας στα Βόρεια. Τώρα αν σας πω ότι το Oroscopo ήταν κι από τα μαγαζιά που σκεφτόμουν διακαώς πότε θα ξαναπάω, ψέματα θα’ ναι. Έλα όμως που είχα πλησίον μου και την φίλη tzia που έλεγε όλο το βράδυ… “κάτι δεν έχει πάει καλά σήμερα. Μάλλον έχουν κάνει λάθος επιλογή πιάτων… Εγώ έρχομαι πολύ συχνά εδώ και είναι πραγματικά πολύ αξιόλογα τα πιάτα τους…”!!! Καλά -σκέφτηκα από μέσα μου-, παρότι έμπιστη… μου φαίνεται και λίγο τρελοκαμπέρω τούτη (μεταξύ μας αυτό… μην της το πείτε)!

Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και Σάββατο 05/03/16, μετά από όχι πολύ σκέψη ομολογώ, κάνουμε κράτηση 2 ατόμων η οποία εν συνεχεία και στο παρά πέντε που λέμε, έγινε για 5 άτομα. Τα άτομα που μας έκαναν παρέα το έχουν χτίσει το μαγαζί, κι αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή που καθίσαμε στο τραπέζι. Έτσι είναι, άμα έχεις κούτελο!

Για να τα πάρω με την σειρά όμως, ο χώρος είναι καθαρός και αξιοπρεπείς. Όμως αν δεν υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις της φίλης tzias για το φαγητό, δεν πιστεύω ότι θα έκανα απόπειρα ξανά. Δεν είναι του γούστου μου. Παρότι σχετικά πρόσφατα ανακαινισμένος απ’ ότι έχω διαβάσει, μου μοιάζει λίγο τουριστικός, λίγο κρύος, λίγο και η περιοχή που μου είναι εντελώς ανάποδη και άβολη. Την μαύρη αλήθεια μου θα την πω, δεν είναι από τα μαγαζιά που θα με τράβαγε να μπω μέσα.

Η εξυπηρέτηση άψογη. Εδώ δε μπορώ να πω τίποτα μέτριο. Ήταν διαρκώς από πάνω μας σε ό, τι ζητήσαμε και επιπλέον σε ό, τι ήθελαν οι ίδιοι να μας κεράσουν. Και ήταν πολλά τα κεράσματα. Πάρα πολλά, γιατί είπαμε, έτσι είναι αυτά άμα έχεις “δόντι”!

Αναλυτικά ξεκινήσαμε με:

- Καρβελάκια πεντανόστιμου ψωμιού στην πέτρα ψημένα, 4 στον αριθμό από τα οποία πρέπει να έφαγα μόνη μου τα 2 σίγουρα. Συνοδεύτηκαν από 2 ντιπάκια, ένα λευκό μάλλον με βάση την μαγιονέζα και μυρωδικά κι ένα ροζουλί νομίζω με βάση πιπεριάς. Επίσης κάτι κριτσινάκια που ήρθαν συσκευασμένα, τα έφαγα όλα μόνη μου, ζωή να’χω!

- Σούπες ατομικές βελουτέ, πράσου-πατάτας με μυρωδικά εξαιρετικές! To κατάλληλο καλωσόρισμα κατά την γνώμη μου που το μενού στο site τους γράφει ότι έχει και γεύση καπνιστού σολομού, όμως εγώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο. Καλύτερα όμως γιατί δεν συμπαθώ και ιδιαίτερα τον σολομό. Σε σωστή θερμοκρασία, καλές μερίδες και νόστιμες.

- Σαλάτα κοτόπουλο με ρόκα και σαλάτες εποχής, φασόλια χάντρες και φακές. Πολύ ιδιαίτερη σαλάτα! Το φιλέτο κοτόπουλου αρωματισμένο με κύμινο, οι σαλάτες ζωντανές, διακοσμημένη με ροδέλες από ραπανάκια. Το πιάτο είχε πινελιές από μπαλσάμικο αλλά και μια κιτρινωπή σος που η βάση της πρέπει να είναι από γιαούρτι και προφανώς μουστάρδα ή κουρκουμα που δίνει και το κίτρινο χρώμα.

Σας ακούγεται σαν αχταρμάς; Ε, λοιπόν παρότι δεν είμαι άνθρωπος της σαλάτας κι αν δεν επέμενε η παρέα, δεν θα είχα ασχοληθεί καν για την παραγγελία της, σας διαβεβαιώνω ότι ήταν φρεσκότατη, δροσερή, χορταστική και πολύ ενδιαφέρουσα γευστικά!

- Τραγανά μπαστούνια μοτσαρέλας, πέντε ευμεγέθη τμχ (ένα για τον καθένα), παρέα με ντοματούλα κι επάνω της μαρμελάδα ντομάτας, την οποία αγκάλιαζε ένα μεγάλο φύλλο προσούτο. Όλα αυτά ξεκουράζονταν πάνω σε σαλατούλα φρέσκιας ρόκας.

Η μικρή φίλη της παρέας έμαθα ότι τρελαίνεται γι’ αυτά και δεν έχει άδικο εδώ που τα λέμε. Βέβαια θα ήθελα το πιάτο να συνοδεύεται από κάτι spicy, που να δίνει ένταση στην ουδέτερη -από την φύση της- γεύση της μοτσαρέλας! Ο συνδυασμός με την μαρμελάδα ντομάτας στην συγκεκριμένη περίπτωση παρότι νόστιμη, δεν το κατάφερε ιδιαίτερα.

- Πίτσα monde, με μανιτάρια porcini, μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας, μπέικον, παρμεζάνα και ρόκα. Πάρα πολύ νόστιμη, με μοναδική επιθυμία να είχε περισσότερη σάλτσα ντομάτας.

Γενικά σημειώστε ότι… όπου ρόκα και λαχανικά…είναι ολόφρεσκα και ζωντανά! Ένα μέγεθος στο πάχος του ζυμαριού, λεπτό και τραγανό, όπως μ’ αρέσει. Η διάμετρος της πίτσας παρότι μας είπε η φίλη ότι δεν είναι πολύ μεγάλο, διαπιστώσαμε ότι είναι αξιοπρεπέστατο. Εντάξει, μην περιμένετε και το xl της Dominos, αλλά εδώ οι άνθρωποι εστιάζουν στην ποιότητα της πίτσας περισσότερο.

Και πριν περάσω στα κυρίως… μια στάση για δύο ακόμα πολύ γενναιόδωρα κεράσματα που έσκασαν μύτη στο τραπέζι μας, λέγοντάς μας πως ήθελαν να τα δοκιμάσουμε για να τους πούμε την γνώμη μας! Υποθέτω ότι είναι στα πλαίσια την περιόδου της σαρακοστής που έρχεται.

- Καλαμαράκια τηγανιτά, πάνω σε φρέσκια ρόκα, με λίγη ντομάτα και μια πρωτότυπη πινελιά για συνοδεία… πέστο βασιλικού αν θυμάμαι καλά (παίζει να ήταν και πέστο ρόκας) που ήταν υπέροχο! Τα καλαμαράκια ήταν αφρός στην κυριολεξία! Ούτε λιγδερά, ούτε λάστιχο, ούτε άνοστα. Ήταν καταπληκτικά. Μπράβο.

- Χταπόδι… ένα πιάτο όνειρο! Κομμένο σε ροδέλες από μεγάλο πλοκάμι, στο κέντρο του πιάτου υπήρχε νόστιμη φάβα στημένη με τσέρκι σε υπεραρκετή ποσότητα, με λίγη κάπαρη, φύλλα ρόκας και λίγη ντοματούλα. Πινελιές μπαλσάμικου που απογείωναν το γευστικό αποτέλεσμα καθώς το χταπόδι έλιωνε στην κυριολεξία στο στόμα. Ξανά μπράβο στον chef!

Μια παρατήρηση. Γενικά απ’ ότι έχετε ήδη καταλάβει, η ρόκα έχει την τιμητική της στο Oroscopo, κυρίως όσον αφορά στην διακόσμηση. Αυτό προσωπικά δεν με χάλασε καθόλου, γιατί την λατρεύω. Όμως θα πρότεινα την χρήση κι άλλων κι άλλων σαλατικών-λαχανικών (δόξα τω θεώ έχουμε μπόλικα στη χώρα μας), για να σπάει η μονοτονία και για ν’ αποφύγουν τις δυσαρέσκειες κάποιων πελατών οι οποίοι ενδεχομένως να μην την συμπαθούν.

Όπως καταλαβαίνετε τα κυρίως μας καθυστέρησαν -ορθά- να έρθουν αφού είχαμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε μέχρι αυτά. Ήμασταν όμως ήδη όχι απλά χορτασμένοι, αλλά στα όρια του σκασμού, καθώς πρέπει να σας πω ότι οι μερίδες στο Oroscopo είναι ΜΕΓΑΛΕΣ… κι όταν λέμε μεγάλες… εννοούμε ΜΕΓΑΛΕΣ!

Κι αισίως φτάνουμε λοιπόν στα κυρίως:

Πριν όμως… πάλι μια στάση! Για να δοκιμάσουμε απ’ ότι μας είπαν την νέα πρόταση ψωμιού σε μορφή πίτας. Και σκάει μια τεράστια πιατάρα με πίτα που θυμίζει focaccia, ραντισμένη με λαδάκι και μυρωδικά κομμένη σε κομμάτια όπως η πίτσα. Μου θύμισε την αντίστοιχη πίτα με το σουσάμι που σερβίρει ο Μπαρμπαλέξης στη Χαλκηδόνα, μόνο που εκείνο είναι πιο μαλακό, πιο ψωμοειδές, ενώ αυτό ήταν τραγανό. Καλοδεχούμενο κι αυτό… αφού είχε ξεχειλώσει το στομάχι μας!

Και τώρα συνεχίζουμε:

- Ταλιατέλες φρέσκιες με καπνιστό μπέικον, μανιτάρια και πολύχρωμες πιπεριές για μένα. Αξιοπρεπέστατο πιάτο, τεράστιας ποσότητας! Τα ζυμαρικά βρασμένα στον χρόνο που έπρεπε ακριβώς. Ήθελα το μπέικον λίγο περισσότερο σοταρισμένο για ακόμα πιο έντονο άρωμα. Μόνο αυτό.

- Ταλιατέλες φρέσκιες με μάγουλα μοσχαριού, μαγειρεμένα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού! Απίθανη εκτέλεση κατά τα λεγόμενα της φίλη που επέλεξε το πιάτο, μετά από προτροπή της άλλης φίλης που όπως προείπα… έχει χτίσει το μαγαζί… συνεπώς έχει ντερλικώσει και όλο τον κατάλογο! Παρότι δεν είμαι fan του μοσχαριού σε δοκιμή που έκανα, διαπίστωσα ότι όσοι το αγαπούν θα ενθουσιαστούν με αυτό το πιάτο. Έλιωνε στο στόμα πραγματικά. Η μερίδα και αυτή βεβαίως τεράστια, χωρίς να υπολείπεται του κρέατος, όπως συμβαίνει συχνά.

- Φαρφάλες σπέσιαλ Oroscopo για…. τον χτίστη της παρέας! Με γεύση καπνιστού σολομού με μπρικ, πιπεράτη βότκα και άπαχη κρέμα. Δεν δοκίμασα αλλά ο “χτίστης” είπε τα καλύτερα.

- Ριζότο με γαρίδες, ξύσμα λεμονιού, πεκορίνο Ελληνικό και τραγανό πράσο, για το αγόρι της παρέας. Το γεγονός και μόνο ότι κατάφερε να φάει το μεγαλύτερο μέρος, παρά τα όσα είχαν προηγηθεί, μαρτυρά από μόνο του ότι ήταν άλλο ένα εξαίσιο πιάτο. Και το επιβεβαιώνω κι εγώ από δοκιμή στο τέλος. Χυλωμένο άψογα, al dente…θεός! Μάλλον θα είναι το πιάτο που θα επιλέξω την επόμενη φορά, αν και φλερτάρω και με τα φρέσκα ραβιόλια και την τρούφα!

- Σπαγγέτι Ναπολιτάνα για το τέταρτο άτομο της παρέας. Διαχρονική αξία στο Oroscopo απ’ ότι λένε.

Οι μερίδες των κυρίως όπως αντιλαμβάνεστε, φαγώθηκαν κατά το ήμισυ και με πάαααρα πολύ δυσκολία. Μπήκαν όμως σε πακέτο και καταναλώθηκαν την επόμενη ωραιότατα… δεν μαγειρέψαμε κι όλας! Διπλή η χαρά. Και για να σας δώσω μια εικόνα για το μέγεθος των μερίδων. Ακόμα και την επόμενη αυτό που είχε περισσέψει ήταν πάρα πολύ!

Ήπιαμε 2 μπύρες Άμστελ συν μια κερασμένη, κρασί κόκκινο και άφθονο νεράκι βρύσης. Κι αυτό στα θετικά.

Το τέλος, έμοιαζε με το γλυκό τέλος των Χριστουγέννων, που δεν θες να τελειώσουν αλλά δεν στεναχωριέσαι κι όλας… γιατί σκέφτεσαι ότι ο χειμώνας σε βάρυνε κι ότι σε λίγο καιρό θα έρθει η άνοιξη! Και κάπου εδώ ναι, ήρθε η άνοιξη… όπερ σημαίνει μια μεγάλη πιατέλα με 5 γλυκά…

Θυμάμαι ότι τότε στην συνάντηση των μελών, δεν τα είχα αγγίξει. Δεν μου έκαναν κλικ. Όμως εδώ, εδώωωωω έκαναν τα μάτια μου πουλάκια.

- Τιραμισού… το λέω με απόλυτη σιγουριά, ότι είναι το ωραιότερο που έχω δοκιμάσει σε εστιατόριο ever. To καταβρόχθισα σχεδόν όλο μόνη μου, γιατί ευτυχώς οι υπόλοιποι είχαν επικεντρωθεί στα άλλα. Όχι ότι δεν δοκίμασα βέβαια και από τα άλλα.

- Εκμέκ κανταΐφι με σαντιγύ, πάρα πολύ καλό. Θα ήθελα πιο σιροπιασμένο το φύλλο του κανταϊφιού γιατί ήταν αρκετά στεγνό. Η κρέμα του όμως ήταν ωραία.
- Μιλφέιγ…εξαιρετικό και στην κρέμα του και στο φύλλο του.

- Πάστα καραμέλα με βάση μπισκοτένια, πολύ καλή γεύση αν και δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τις πάστες

- Πάστα που έμοιαζε με την κλασική αμυγδάλου, αλλά πρέπει να ήταν λίγο πειραγμένη καθώς “ο χτίστης” είπε ότι είχε λεμονίζουσα γεύση. Εγώ δεν δοκίμασα για τον λόγο που προανέφερα.

Πληρώσαμε συνολικά 87€ (17,40€/άτομο), δυστυχώς η απόδειξη δεν είχε ανάλυση. Όμως νομίζω πως και μόνοι σας καταλαβαίνετε ότι το vfm είναι πολύ καλό και δεν υπολογίζω μέσα τα πλουσιοπάροχα και αξιόλογα κεράσματα!

Συμπέρασμα: Η τρελοκαμπέρω είχε δίκιο τελικά! Αλλά μην της το πείτε. Θα το πάρει πάνω της.

Το Oroscopo αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για όσους κινούνται στην περιοχή του κέντρου. Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι οι μεγάλες μερίδες, οι φρέσκιες πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί και οι αξιοπρεπείς εκτελέσεις των συνταγών. Και ναι, τελικά είναι από τα εστιατόρια που θα αψηφήσω την ασυμφωνία γούστου στο θέμα της διακόσμησης και θα ξαναπάω. Άλλωστε όταν ικανοποιείται ο ουρανίσκος, τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Τελικά προτείνεται!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια