Πρόσθεσε τον στους Έμπιστούς σου!
Multi Ethnic - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Μάρ
14
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

6/3/2016 Κυριακή μεσημέρι (16:00), δύο άτομα

Μεσημέρι Κυριακής και μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια να επισκεφθούμε το πολεμικό μουσείο, καθώς δεν υπολογίσαμε ότι έκλεινε τόσο νωρίς (15:00), κατευθυνθήκαμε προς τα γνωστά γαστρονομικά λημέρια... την ευρύτερη γειτονιά της πλατείας Συντάγματος. Όταν βρίσκομαι στο κέντρο της Αθήνας, μ' αρέσει πάντα να τριγυρνάω στα γύρω στενά και να "χαρτογραφώ" παλιά και νέα, νόστιμα στέκια.

Περνώντας έξω από το Avocado θυμήθηκα τα λόγια μίας καλής μου φίλης. To Avocado αυτό, το Avocado εκείνο... Οπότε η στιγμή ήταν ιδανική να κάνω την πρώτη μου επίσκεψη. Μπαίνοντας, αντιληφθήκαμε ότι περίμεναν άλλες 2 με 3 παρέες να βρουν τραπέζι. Τέτοια ώρα και γίνετε χαμός? Θα έχει πολλούς φανατικούς, σκέφθηκα. Τελικά ζητήσαμε από τον ευγενέστατο Πάνο να μας κρατήσει την σειρά μας και μετά από μία σύντομη βολτούλα, γυρίσαμε και το τραπεζάκι μας περίμενε.

Ο χώρος μικρός, με λιγοστά τραπεζάκια αριστερά και δεξιά του διαδρόμου. Το Avocado διαθέτει και επάνω όροφο, αλλά δεν τον είδα, καθώς το τραπεζάκι μας ήταν στο ισόγειο. Το ανοιχτόχρωμο καφέ ξύλο κυριαρχεί, σε καθίσματα, τραπέζια, σκάλα και στους τοίχους. Υπάρχουν και 2 με 3 τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της Νίκης, για τους φίλους καπνιστές. Το όλο concept θυμίζει μικρά και πετυχημένα καφέ-εστιατόρια του εξωτερικού.

Η εξυπηρέτηση είναι σεμιναριακή. Είναι φιλικότατη, επικεντρωμένη στον κάθε ένα ξεχωριστά. Χαμόγελα, τσαχπινιά, ευγένεια και ταχύτητα στον καλύτερο συνδυασμό τους. Από τις καλύτερες εμπειρίες που είχα ποτέ από σέρβις μικρού μαγαζιού. Κάποια στιγμή ρωτήσαμε για το φοβερό ψωμάκι, τι είναι και ποια η συνταγή του και ο Πάνος κάθισε και μας εξήγησε, την παρασκευή και μας υπέδειξε ένα site που περιέχει αυτήν και άλλες τέτοιες συνταγές, από έναν παλιό σεφ του εστιατορίου. Χίλια μπράβο στην ομάδα εξυπηρέτησης!

Πάντα είχα την περιέργεια, πόσο δελεαστικό μπορεί να είναι ένα χορτοφαγικό μενού. Από τις πρώτες αράδες του, κατάλαβα πως ένας κατάλογος μπορεί να σου εξάψει την φαντασία, χωρίς ίχνος κρεατικών. Ευφάνταστες σαλάτες, multiethnik ορεκτικά και κυρίως πιάτα από την περιγραφή τους και μόνο, ένιωθες χορτάτος. Στα γύρω τραπεζάκια, οι πολύχρωμοι και ολόφρεσκοι φυσικοί χυμοί και τα smoothies έδιναν και έπαιρναν.

Πήραμε:

- Σούπα κίτρινης κολοκύθας, εξαιρετική, πικάντικη και ελαφρώς γλυκιά

- Χούμους αβοκάντο, δύο καναπεδάκια στρωμένα με γευστικό χούμους, αναμειγμένο με πάστα αβοκάντο, μυρωδικά και ντοματούλα, η όψη εξαιρετική, η τελική γεύση θέλει λίγη δουλίτσα, φοβερό χειροποίητο ψωμάκι.

- Πανίνι καπρέζε, απλό για τα δικά μου γούστα, με πολύ ωραίο ψωμάκι και την κλασική συνταγή της καπρέζε για γέμιση.

- Πένες αβοκάντο, φαντασμαγορικό πιάτο, χρωματικά ήταν φοβερό, οι υποκίτρινες πένες ντυμένες με ένα παχουλό λευκό στρώμα από κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, έδεναν υπέροχα με τα πράσινα στοιχεία του πιάτου (μπρόκολο κολοκυθάκι αβοκάντο) και το αποτέλεσμα ήταν λίγο από καμβά ιμπρεσιονιστή ζωγράφου. Γευστικά ήταν λίγο ανώτερες από την όψη! Πιάτο υπογραφή.

- 2 ποτήρια λευκό κρασί

Πληρώσαμε 44 ευρώ, λίγα δεν ήταν σίγουρα, αλλά και πολλά δεν τα λες για τις νέες γευστικές διαδρομές που μας προσέφερε.

HIGHLIGHTS: Οι πένες αβοκάντο και ο αριστοτεχνικός τρόπος εξυπηρέτησης.

Εννοείται πως πρέπει να πάτε, είτε είστε των δοκιμών, είτε είστε φοβικοί με τις νέες γεύσεις. Σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε. Ιδανική επιλογή για την πρώτη επίσκεψη, ένα κυρίως πιάτο και ένας φυσικός χυμός. Οι περισσότεροι, αυτά έπαιρναν.

Υ. γ. Όλα τα πιάτα ήταν ελαφρώς υφάλμυρα, αλλά μάλλον γίνεται επί τούτου... Όποιος είναι λάτρης των αλμυρών, ας προσθέσει κατά το δοκούν!